Fotoğraflarıyla Birlikte Makao Gezilecek 10 Yer

1999’a kadar Portekiz yönetimi altında olan Makao, Çin’in özel idari bölgesi ve popüler bir turist merkezidir.

Şimdi, Makao gezilecek yerler listemizde turistlerin ilgisini çeken noktalara birlikte bakalım.

Adını Çinli A Ma Goa’dan alan Makao, subtropik bir iklime sahip. Denizin serinletici rüzgârı hayatı biraz daha kolaylaştırıyor. Eskiden burada Portekizliler yaşarmış. 1550’li yıllarda buraya gelen Portekiz, aynı zamanda ilk defa ticari faaliyetlerde bulundu. Kentin zengin tarihinden izleri gezerken fark edeceksiniz.

#1 Makao Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Aziz Paul’un Ören Yeri

st paul makao

Bir zamanlar Uzak Doğu’nun en iyi Hristiyan binası olarak düşünülen Aziz Paul Katedrali’nin kalıntıları, muhteşem bir Rönesans cephesine sahiptir. Geniş granit basamakları Makao için bir dönüm noktası olmuştur.

1601’de çıkan yangınla yıkıldıktan sonra, 1637’de Roma‘daki Gesu Kilisesi model alınarak tekrar inşa edildi. O da 1835’teki bir tayfunla yok oldu. Ayakta kalan cepheleri bugün görülebiliyor. Katedralin geçmişi uzun olduğundan dolayı bugün görünen kısımlarında freskler, mozaikler, tasvirler yer alıyor. Dini anlatının etkileyici olduğunu söylememiz gerek.

2- Senato ve Senato Meydanı

Makao’nun ortasında yer alan Senato Meydanı, güzel bir yaya bölgesidir. Önemli noktalarına en başta belediye meclisini örnek verebiliriz. Portekiz’den kalma yapı, sömürge mimarisinin en iyi örneği olarak kabul edilmiş. Senato binası da buradadır.

1940’a kadar belli dönemlerde restorasyondan geçen meclis, iç mekanını her restorasyonda genişletmiş. 500 yıldan eski 50 binden fazla el yazması Makao’nun paha biçilemeyen miraslarındandır.

3- A-Ma Tapınağı

ama tapınağı

1488’de Tanrıça Matsu’ya ithafen yapılan A-Ma Tapınağı, Porketiz’in kenti yeniden canlandırması için ilham vermiş. Budist tapınağı UNESCO’nun koruması altındadır. Çin‘in keşfedilmeye değer tapınakları arasında gösterebiliriz. Anıt kemer, namaz salonu, Zhengjjao Chanlin ve Guanyin salonu gibi bölümlere ayrılmış. Bambaşka bir kültürle tanışmak için A-Ma, bir seçenek olarak aklınızda bulunsun.

4- Fortaleza do Monte

fortalezado monte

1621’da inşa edilen Fortaleza do Monte, uzun süredir Çin’in bu bölgesinde varlığını devam ettiriyor. Zamanında valilerin ikametgahı da olan yer bu görevini 1749’a kadar sürdürmüş. Eski kalenin içinde üç katlı Makao Müzesi de yer alır.

Makao’nun arkeoloji ve antropolojisine adanan müze, turistlere ilgi çekici bilgiler veriyor. Rehberli turlara katılarak tam verim alabilirsiniz.

5- Makao Kulesi

makao kulesi

Büyük Makao Kulesi, kongre ve eğlence merkezinin bir parçasıdır. Kentin en tanınmış yerlerinden ve en popüler turistik mekanlarından biridir. 338 metre yüksekliğindeki kule aslında telekomünikasyon ve yayıncılık için kurulmuş. Gözlem güvertesinden şehre kuş bakışı bakabiliyorsunuz.

6- Coloane Adası ve Hac Sa Plajı

hac sa plajı

Anakaraya köprü ve geçitle bağlanan Coloane Adası, Makao’nun güneyinde Taipa Adası’nın biraz ötesinde yer alır. Ziyaretçiler buraya geldiklerinde biraz şaşırıyor. Çam ormanları, okaliptüs ağaçları, tropikal bitki örtüsü ve tarla toprakları pek akla gelmiyor. Beyaz kumlu sahiller de buna eklenince “ne güzel yermiş” gibi yorumlar yapılır.

7- Denizcilik Müzesi

A-Ma Tapınağı’nın karşısındaki modern bir binada yer alan Denizcilik Müzesi; Makao‘nun denizcilik tarihi, gemi modeli ve balıkçılık ekipmanı üzerine kapsamlı sergi koleksiyonları sunuyor. Ayrıca şehrin denizcilik geçmişindeki önemli olayları tasvir eden bir dizi dioramayı da müze aracılığıyla görebiliyorsunuz.

8- Portas do Cerco

portas cerco

1870’de, bir önceki Çin kapısının yerini alması için Portekizlilerin inşa ettiği sınır kapısıdır. Adı da Portekizce konulmuş ve değiştirilmemiş. Uzun süre Makao ve Çin arasındaki tek yol olarak kalmıştır. Kapının Makao tarafında “ülkenizi onurlandırın, o sizi önemsiyor” yazar. 1994’te tamamen elden geçirildikten sonra turizm amaçlı kullanılmasına karar verilmiş. Bölgedeki birçok eser dağınık hâlde geziliyor.

9- Taipa Adası ve Taipa Evi

Makao’nın güneyindeki Taipa Adası eğlenceli bir gezi olacaktır. Çin ve Portekiz etkileşimli binalar dekorasyon konusunda ince işçilikle dikkat çekiyor. Adadaki evler de şirin görünümüyle tatlı bir hayatın olduğu izlenimi uyandırmakta.

10- Merhamet Tanrıçası Tapınağı: Kun Iam

kun lam

1627 yılında yaptırılan tapınağın tarihi 13 ve 14. yüzyıldaki Yuan hanedanına kadar uzanıyor. Giriş salonunda geçmişi, günümüzü ve geleceği temsil eden üç Buda figürü var. Bir başka salonda iki tarafı dokuz Buda ile çevrili merhamet tanrıçasına ayrılmış. Bununla beraber tapınağın bahçesinde ABD ile Çin arasında ilk antlaşma imzalanmıştır.

Makao’da bu yerlerin dışında gece hayatının hızlı olduğu mekanlar da mevcut. Hem kültürel bir gezi hem de eğlence turizmi yapabilirsiniz. Zamanınız varsa çevre ülkelere de gidip o coğrafyayı tümden keşfedebilirsiniz. En ucuz Makao uçuşları için ana sitemizi ziyaret edin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin