Makao’da Ne Yenir? Ne içilir? | 9 Şehir Lezzeti

Uzak Doğu’ya doğru doyurucu ve lezzetli bir keşfe çıkmaya ne dersiniz?

” Makao’da ne yenir, ne içilir? ”  yazımızı inceleyerek Asya Kıtası’na özgü geleneksel ve popüler tatları keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Dim Sum

Dim Sum

Makao’da karnınız acıktığında hafif ancak doyurucu bir şeyler yemek isterseniz deneyebileceğiniz yegane lezzet dim sumu deneyebilirsiniz. Karideslerle doldurulan bu hamurlar buharda yağsız olarak pişirildiği için oldukça hafif.

2- Hot and Sour Soup

Hot and Sour Soup

Acılı ve ekşili çorba olarak bilinen bu lezzet içerisinde; tofu, bal, sarımsak, kırmızı biber, zencefil ve mantar bulunuyor. Başlangıç veya ana yemek tercihiniz için bu çorbayı tadabilirsiniz.

3- Noodle

Noodle

En sevilen pratik yemeklerden biri olan noodle, Makao’da deneyebileceğiniz tatlardan biridir. Birçok farklı çeşidi bulunan noodlelar Asyanın her bölgesinde sevilerek tüketiliyor.

4- Szechuan Chilli Chicken

Szechuan Chilli Chicken

Tavuk etlerinin soya sosu, acı sos ve sarımsakla birleştiği bu tadı denemeden önce oldukça acı olduğunu bilmenizde fayda var. Acı severlerin bir numaralı tarifi olan szechuan chilli chicken acı sevmeyenlere zor dakikalar yaşatabilir. 🙂

5- Spring Rolls

Spring Rolls

Çin böreği olarak bilinen spring roll farklı bir hamur çeşidinin içine sarılarak yapılıyor. Baharatlı sebzeli tavuklarla birlikte sarılan bu börekler Makao sokaklarında gezerken tadabileceğiniz lezzetli böreklerdir.

6- Stir Fried Tofu with Rice

Stir Fried Tofu with Rice

Kızartılan tofuların sebzelerle ve haşlanmış pirinçlerle birlikte sunulduğu bu yemek diyet bozmak istemeyenlerin tercih edebileceğini yegâne tatlardan biri. Oldukça hafif olan bu lezzet denemeniz gereken tatlar arasında bulunuyor.

7- Shiitake Fried Rice with Water Chestnuts

Shiitake Fried Rice with Water Chestnuts

Kestanelerin; mantar, soğan, sarımsak, soya sosu ve pirinçle birlikte kavrulduğu bu yemek deneyebileceğiniz en farklı tatlardan biridir. Hafif olmasının yanı sıra sağlıklı da olan bu bol malzemeli pilav denemenizi önerdiğimiz lezzetlerden biri.

8- Date Pancakes

Date Pancakes

Yoğurtlu ve sütlü mini pankeklerin küçük yuvarlaklar halinde kızartıldığı bu tarif Makao’da bazen kahvaltıların bazense kahve yanını süsleyen lezzetli bir tattır. Üzerlerine karamel sos dökülerek servis edilen bu pankeklerin tadına doyamayacaksınız.

9- Pearl Milk Tea

Pearl Milk Tea

Siyah çayın; süt, krema, şeker ve boba adı verilen şekerlemelerle birleştiği bu içecek Tayvan, Japonya, Çin gibi ülkelerde oldukça popüler. Bu tadı sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih edebilirsiniz.

*Makao gezilecek yerler yazımızı okumak ister misiniz?

Makao ne yenir yazımız hakkındaki yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin