Pekin Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

Tarihin en köklü devletlerinden biri olan Çin‘in başkenti Pekin, bu medeniyeti ve farklı Çin kültürünü keşfetmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir şehir.

Pekin’e geldiğinizde Çin kültürüne ve geçmişine dair görebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Çin’e ve Pekin’e ilk defa gidenlere yardımcı olması amacıyla hazırladığımız Pekin gezilecek yerler listemizde, şehirde görülmesi gerektiğini düşündüğümüz yerleri listeledik. Pekin’de görülmesi gerektiğini düşündüğünüz önemli yerler varsa lütfen yorum kısmından paylaşın.

Pekin Gezilecek Yerler

1. Çin Seddi

Çin Seddi

M.Ö 7. yüzyılda savunma amaçlı yapılan Çin Seddi, Pekin‘in en önemli ziyaret noktalarından biri. Yapının uzunluğu ile çeşitli söylentiler olsa da genel kanı Çin Seddi’nin 8 bin kilometrenin üzerinde bir uzunluğa sahip olduğu yönünde. Çin Seddi aynı zamanda Dünya’nın 7 Harikası arasında gösterilmektedir.

2. Cennet Tapınağı

Cennet Tapınağı

Pekin gezilecek yerler listesinde olmayı kesinlikle hak eden Cennet Tapınağı iki kısımdan oluşuyor. Ziyaret alanında etkileyici ve çok güzel bir parkı görme şansına sahip olabiliyorsunuz. Tapınak da en az park kadar etkileyici ve görülmesi gereken bir yer. Dilerseniz bu iki yer için tek bilet alabiliyorsunuz dilerseniz de ayrı biletlerle istediğinizi görebiliyorsunuz. Ancak buraya kadar gelmişken iki yapıyı da görmenizi öneriyoruz.

3. Yasak Şehir

Yasak Şehir

Uzun yıllar Çin’de hüküm süren hanedanlıklara ev sahipliği yapan Yasak Şehir kompleks bir yapıya sahip ve şehrin içinde günümüzde müze olarak hizmet veren pek çok yapı bulunuyor. Hanedanlığın evi olarak kullanıldığı dönemde buraya halkın girmesine müsaade edilmediği için bu ismin verildiği ifade ediliyor.

4. Tiananmen Meydanı

Tiananmen Meydanı

Dünyanın en büyük meydanlarından biri olarak kabul edilen Tiananmen Meydanı, ülkede kanlı bir dönem olan 1989 yılında ordu ile halk arasında yaşanan çatışmalarla bilinmektedir.

5. Yazlık Saray

Yazlık Saray

1700’lü yılların ikinci yarısında inşa edilmiş olan Yazlık Saray, ülkedeki en büyük imparatorluk bahçesi olarak kabul ediliyor. Haidian bölgesinde yer alan saray, klasik Çin mimarisini gözlemlemek için de iyi bir tercih olacaktır.

6. Ming Mezarlığı

Ming Mezarlığı

Ming Hanedanlığı’nın 13 mensubunun bulunduğu Ming Mezarlığı oldukça geniş bir alanda bulunuyor. Etkileyici bir yer olan Ming Mezarlığı’ndaki 3 mezarlık ziyaret edilebiliyor.

7. Wangfujing Caddesi

Wangfuijing Caddesi

Günün her saati oldukça hareketli olan Wangfujing Caddesi, trafiğe kapalı olmasının da etkisiyle oldukça kalabalık oluyor. Eğer kalabalığı seviyorsanız bu geniş caddede zaman geçirebilir, mekanlarda oturabilir veya mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz.

8. Donghuamen Gece Pazarı

Donghuamen Gece Pazarı

Asya bölgesinde görmeye alışkın olduğumuz gece pazarlarından Pekin’de de bulunuyor. Kurulan tezgahlarda bizlerin çok alışık olmadığı tarzda yemekleri denemek mümkün olabiliyor. Tabi bunun için biraz cesarete ihtiyaç duyuluyor.

9. Drum Tower

Drum Tower

15. yüzyılda inşa edilen Drum Tower, geçmişte zamanı duyurmak için bir saat görevi görmekteydi. Darbe döneminde kapatılan iki katlı yapı günümüzde müze olarak kullanılıyor. Geçmişte zamanı duyurmakta kullanılan 24 adet davuldan ise günümüzde sadece 1 tanesi bulunuyor.

10. Ulusal Müze

Ulusal Müze

Tiananmen Meydanı’na yakın bir konumda bulunan Ulusal Müze, ülkenin ilk zamanlarından günümüze değin tarihine ışık tutan çok özel parçaların sergilendiği ve Pekin gezilecek yerler listenize kesinlikle dahil etmeniz gereken bir nokta. Müze içinde 1 milyondan fazla parça sergilenmektedir.

Çin’in tarihine ışık tutan bu önemli şehri ziyaret etmek için Pekin uçak bileti sayfamızı ziyaret ederek en uygun bilet fiyatlarına ulaşma şansına sahip olabilirsiniz. Sitemizden aynı zamanda havayolu firmalarının uçak bileti fırsatlarını da takip edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin