Urumçi’de Gezilecek 6 Yer | Detaylı Anlatım

Çin’in kuzeybatı şehirlerinden biri de Urumçi.. 2.5 milyon nüfuslu kent, aynı zamanda Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti.

Urumçi gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik..

Çin’in batıya açılan en önemli güzergahlarından biri olarak gösterilen şehir, demir yolu taşımacılığında da önemli bir geçit olma özelliği taşıyor. Şehirde yer alan parklar, bahçeler ve müzeler ise gezilecek yerlerini oluşturuyor.

#1 Urumçi Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Xinjiang Bölge Müzesi

Xinjiang Bölge Müzesi

İpek Yolu’nun en güzel müzesi olarak kayıtlara geçen Xinjiang Bölge Müzesi,  Sincan mumyalarına ve daha pek çok ilginç tarihi esere ev sahipliği yapan şehrin en önemli müzesi..

2000 yıllık tarihe küçük bir yolculuk yapacağınız iki katlı müzede; İpek Yolu, Etnik Azınlıklar, Mumya ve Ana vatan olmak üzere farklı alanlara ait zengin koleksiyonlar sergileniyor. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

2- Hongshan Pagoda

Hongshan Pagoda

Urumçi’nin simgesi olarak anılan Hongshan Pagoda, şehrin en yüksek tepelerinden birinde yer alıyor. Kızıl Tepe’nin üzerinde yer alan iki pagodanın da 1785 yılında inşa edildiği düşünülüyor. Bu alanda yemyeşil bir bahçe içerisinde yer alan sosyal alanlarda dolaşabilir, pagodaları ziyaret edebilirsiniz.

3- Botanik Bahçesi

Botanik Bahçesi

1986 yılından beri şehrin en popüler gezi noktalarından biri olarak gösterilen Urumçi Botanik Bahçesi, muhteşem çiçek peyzajlarıyla görenleri kendine hayran bırakan parklardan biri. 60 hektarlık bir alan üzerine kurulu bahçede, ondan fazla ender bitki türü ve uzun ömürlü çiçekler yer alır.

Şehirdeki en huzurlu saatlerinizi geçireceğiniz botanik bahçesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

4- Tanrı Gölü

Tanrı Gölü

Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yer alan bir dağ gölü olan Tanrı Gölü, Çin’in en önemli doğal göllerinden biri. Çin Ulusal Turizm İdaresi tarafından ülkenin en üst düzey doğal alanlarından biri olarak sınıflandırılan göle, Urumçi’den 40 kilometre yol kat ederek ulaşabilir, bu dingin manzaranın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

5- Xinjiang Folk Caddesi

Xinjiand Fol Street

Halk sokağı olarak bilinen bu Xinjiang Folk Caddesi, renkli binalar ve alışveriş dükkanlarıyla süslü şehrin en popüler turistik noktası. Bu caddede dolaşırken Urumçi’nin günlük yaşantısına konuk olabilirsiniz.

Diğer yandan şehrin geleneklerini ve kültürel değerlerini yansıtan bir müzede bu sokak üzerinde yer alıyor. Kısa bir alışverişten sonra müzeyi de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

*Urumçi’ye en ucuz uçak biletini alabileceğiniz Urumçi uçuşlar sayfasından, tüm hava yolu firmaları arasında fiyat karşılaştırması yapabilir, sana en uygun olan bileti anında satın alabilirsin!

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin