Şangay’da Ne Yenir? | En Popüler 15 Yemek

Çin’in en farklı ve ikonik lezzetlerini tatmak istiyorsanız gezi listenize Şangay’ı mutlaka eklemeniz gerekiyor. Bu şehirde hem Şangay’a özgü lezzetleri hem de komşu şehirlere ait yemek kültürlerini tanıma imkanına sahip olabilirsiniz.

Şangay’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Şangay’ın dünyanın en kozmopolit ve büyük şehirlerinden biri olma yolunda ilerlemesi buradaki yemek kültürünün da ona göre şekillenmesine olanak tanımış. Şehirde Çin mutfağı hakkında muazzam bilgiler edinebilir veya dünya üzerinden çok çeşitli mutfak kültürlerini tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Bu da “Şangay’da ne yenir?” diye merak edenler için zengin bir menünün habercisi oluyor.

Dünyanın en büyük şehirlerinden birine geldiğinizde yemek mekanlarının bu kadar insana yetmediğini daha net anlayabiliyorsunuz. Bu nedenle şehirde sokakta yemek kültürü oldukça gelişmiş durumda. Öyle ki yemek stantlarıyla tıklım tıklım olan birçok sokakta insanlar sayısız yemek seçeneği arasından istediklerini seçerek karınlarını doyurmaktadır. Bu da şehirde dışarıda yemek yeme kültürünün oldukça gelişmesine olanak tanımaktadır. Şehirdeki sokak lezzetleri hakkında hazırlanmış güzel bir videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

1. Xiaolongbao ya da Soup Dumplings

Şangay'da ne yenir
Soup Dumplings

Çin topraklarında mantıya benzer bir şeyler arıyorsanız xiaolongbao mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Sepet tarzında hazırlanan hamurların içine domuz eti, sebze, karides veya yengeç gibi farklı malzemeler doldurulmakta ve ağızda lezzet patlaması yapan güzel bir yemek ortaya çıkmaktadır. Bu arada sadece Şangay’da değil Çin’in genelinde çok çeşitli şekillerde yapılmış çok farklı dumplingler tadabilirsiniz.

Bu lezzeti güzel bir mekanda denemek isterseniz tavsiyemiz aşağıda;

Jia Jia Tang Bao(Huanghe Road)

Adres: Huanghe Lu | Take Exit 8 of People’s Square StationŞanghay, Çin

Telefon: +86 21 6327 6878

2. Steamed Crab (Buğulanmış Yengeç)

Şangay yemekleri
Buğulanmış yengeç

Şangay’da nehirlerde yakalanan yengeçler buharda özel bir pişirme yöntemiyle pişirilmekte ve ortaya yengeç sevenleri ziyadesiyle memnun edecek eşsiz bir yengeç yemeği çıkmaktadır. Bu arada şehirde buğulanmış yengeç dışında daha pek çok farklı yengeç yemeğinin sizi beklediğini de belirtelim.

Buğulanmış yengeç için gidebileceğiniz bir mekan önerisi için bir alt satıra bakabilirsiniz;

Xin Guang Jiu Jia

Adres: 512 Tian Jin RoadŞanghay, Çin

Telefon: +86 21 6322 3978

3. Füme Balık

Şangay'ın en popüler yemekleri
füme balık

Baharatlı lezzetleri sevenler için Şangay’da ne yenir? sorusunun cevabını ararken bulunan cevaplardan biri de füme balık. Genellikle sazan balığı ile hazırlanan bu tütsülenmiş lezzet, Şangay’da en sevilen balık yemeklerinin başında gelmektedir.

Füme balık için önerimiz;

Fu 1039

Adres: No.1039 Yu Yuan LuŞanghay 200050, Çin

Telefon: +86 21 5237 1878

4. Beggar’s Chicken

Beggar's Chicken
Beggar’s Chicken

Kökenleri Hangzhou’ya dayanan bu yemek lezzetli bir tavuk eti yemeği planlayanlar için geliyor. 6 saat gibi uzun bir süre ağır ağır pişirilen tavuğun eti damağınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak. Uzun süre pişirilen tavuğun kemiklerinden kolayca ayrılması ise etin ne kadar iyi bir şekilde piştiğini size kanıtlayacak.

Lezzetli bir tavuk yemek isterseniz;

Xindalu

Adres: 199 Huangpu Yolu, Hongkou Bölgesi

Telefon: +86 21 6393 1234

5. Pekin Ördeği (Peking Duck)

Pekin Ördeği
Pekin Ördeği

İsminde her ne kadar “Pekin” şehri geçse de Pekin ördeği aynı zamanda Şangay yemekleri arasında da oldukça özel bir yere sahiptir. Şangay, Çin’de yiyebileceğiniz en iyi Pekin ördeğinin bulunduğu yerlerden biridir. Bu yemek Çin mutfağını tatmak ve bu mutfak kültürü içindeki sanatsal dokunuşları keşfetmek için çok isabetli bir tercih olacaktır.

Leziz bir Pekin ördeği için uğramanız gereken adres;

Da Dong Roast Duck

Adres: 5F,Shanghai Park Place ,No.1601 West Nanjing Road,Jing’an DistrictŞanghay, Çin

Telefon: +86 21 3253 2299

6. Aperatifler

Şangai'de ne yenir
Şehirde 2000 civarında farklı atıştırmalık lezzet bulabilirsiniz.

Şangay tam bir aperatif lezzet cenneti. Gerek restoranlarda gerekse sokaklardaki tezgahlarda 2000’e yakın atıştırmalık yiyecek ve içeceği Şangay topraklarında bulabilirsiniz. Bu aperatifler içinde erişteden tutun da keklere kadar birçok farklı lezzet sizi bekliyor.

7. Balıklı Erişte Çorbası (Yellow Croaker Noodle Soup)

Yellow Croaker Noodle Soup
Yellow Croaker Noodle Soup

Croaker ismi verilen balıkla hazırlanan erişteli bu çorba Şangay’ın ne popüler yemekleri arasında bulunmaktadır. Yemeğe lezzetini veren bu balık, Sarıdeniz bölgesinde yakalanmaktadır ve kendi başına da çok lezzetlidir.

Bu lezzetli çorba için aşağıdaki yeri ziyaret edebilirsiniz;

Ding Te Le

Adres: 22, Lane 494 Huaihai Middle Road

8. Chicken and Duck Blood Soup

Chicken and Duck Blood Soup
Chicken and Duck Blood Soup

İçerisinde bir miktar tavuk ya da ördek kanı da bulunduğundan bu isimle anılan bu çorba, Şangay yemekleri arasında oldukça popüler bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kulağa ürkütücü gelen bir isme sahip olsa da bu çorbanın Şangay’da çok sevildiğini belirtmeliyiz.

Mekan önerimiz;

Zhouli Laoya Fensi

Adres: ChangNing Road 774Şanghay, Çin

Telefon: +86 21 6212 1454

9. Çay

Şangay'da ne yenir
Çay kültürü, Çin’de çok eskilere dayanmaktadır.

Bu arada “Şangay’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde çaya ayrı bir parantez açmamız gerektiğini düşünüyoruz. Dünyada çay kültürünün en gelişmiş olduğu yerlerden olan Çin’de çay içmek çok önemli bir ritüel olarak kabul edilmekte ve insanlar çay içmeyi çok özel bir tecrübe olarak görmektedir. Şangay’da bulunan çayhaneler ise insanlara Çin geleneklerine uygun bir şekilde çay içmenin keyfini yaşatmaktadır.

10. Kerevit

Kerevit
Kerevit

Yerli halkın yaz aylarında en sevdiği yiyeceklerin başında kerevit gelmektedir. Evet, yemesi biraz zahmetli bu canlıyı. Önce kabuklarından kurtulmanız gerekiyor ancak lezzeti ile bu zahmete değdiğini çok rahat görüyorsunuz. Bu lezzeti tatmak için uğramanız gereken yerlerin başında ise “Shouning Road” geliyor.

11. Karides

Karides
Karides

Şangay’da deneyebileceğiniz bir diğer deniz canlısı karides. Tabi bu özel deniz ürünü şehirde daha çok kalburüstü restoranlarda bulunmaktadır. Sade bir tabakta servis edilen karidesler biraz mısır nişastası ve sirke ile pişirilmekte ve en doğal lezzeti ile masalara getirilmektedir.

Şangay’da ne yenir? sorusuna cevap olarak karidesi tercih edenler için önerebileceğimiz özel mekan aşağıda ;

Xiao Nan Guo

Adres: HongKou District HaiNing Road 269 ,SengLinwan Mansion B Tower 3 FloorŞanghay, Çin

Telefon: +86 400 820 9777

12. Fırında Bıldırcın Yumurtası (Baked Quail Eggs)

Şangay'ın en popüler yemekleri
Fırında bıldırcın yumurtası

Şangay yemekleri arasındaki en meşhur sokak yemeklerinden biri de bıldırcın yumurtası. Ülkemizde özellikle son dönemlerde marketlerde satılmaya başlayan bu yumurtalar Şangay’ın meşhur yemek sokaklarında üzeri tuzdan örülmüş bir fırın içinde pişirilmekte ve ardından kabukları soyularak yenmektedir.

13. Tangyuan

Tangyuan
Tangyuan

Pirinç unu ile elde edilen hamur yağda ya da şurup içinde kızartılarak servis edilen bir tür Çin tatlısıdır. Bu tatlıyı özellikle kış aylarında ve yıl dönümü kutlamalarında Şangay’da çok fazla görebilirsiniz. Aşçının bu tatlıyı yaparken gösterdiği hız performansı ise en az tatlı kadar aklınızda kalacak bir diğer detay olacak 🙂

14. Liang Pi

Liang Pi
Liang Pi

Şangay’da en fazla karşılaşacağınız şeylerden biri kuşkusuz erişte olacaktır. Fasulyeli ve jöleli bir tür erişte yemeği olan Liang pi ise şehrin sokaklarında sizi bulacak olan bir yemektir. Bu yemek yılın her mevsiminde tüketilse de özellikle sıcak yaz aylarında oldukça doyurucu bir menü olmaktadır.

15. You Tiao

You Tiao
You Tiao

Altın renginde kızartılmış bu hamur işleri Şangay’da özellikle kahvaltı saatlerinin vazgeçilmez unsurları arasında bulunuyor. Eğer kahvaltıda ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız yanında güzel bir içecekle you tiao mükemmel bir uyum sağlayacaktır.

Şangay’da her damak tadına bir şeyler bulunuyor. Hazırlamış olduğumuz “Şangay’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde şehrin bu kozmopolit yemek kültürü hakkında bir fikir edinmenizi amaçladık. Eğer yazımızda mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz Şangay yemekleri var ise bunu lütfen bizimle paylaşın. Biz de önerileriniz doğrultusunda listemizi güncelleyelim 🙂

*Bu arada unutmadan Şangay şehrini daha yakından tanımak için görmeniz gereken yerler hakkında hazırladığımız listemize buradan ulaşarak gezi planınızı oluşturabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin