Shenzhen’de Görülmesi Gereken 10 Yer | Detaylı Anlatım

Çin Halk Cumhuriyeti’nin gözde kentlerinden biri de Shenzhen şehri.. Guangdong eyaletinde, Hong Kong’un tam kuzeyinde yer alan büyük şehir gezilecek yerleriyle dikkat çekiyor.

Shenzhen gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gezi rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Hong Kong ile çok sıkı ekonomik ilişkilere sahip kent; tarihi yerleri, parkları ve eğlence dolu gezi noktalarıyla zaman içerisinde turistik kentlerden biri haline gelmiş ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler ile dolup taşmıştır..

#1 Shenzhen Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Hong Kong Su Alanları Parkı

Kentte kaybedilen sulak alanların geri getirilmesi adına kurulan ekolojik koruma alanı Hong Kong Wetland Parkı, 1998 yılında şehirde düşünülen önemli projelerden biri. 2006 yılında halka açılan parkta pek çok türden bitki ve sulak alan görebilmeniz mümkün.

61 hektarlık bir arazi üzerine kurulu park, ekosistemin çeşitliliğini ortaya koymada ve onları korumada oldukça başarılı bir faaliyet gösteriyor. Diğer yandan parkın olduğu alan bir dinlenme ve eğitim tesisi olarak da hizmet veriyor.

2- He Xiangning Sanat Müzesi

He Xiangning Sanat Müzesi

1997 yılından beri kent merkezinde hizmet veren He Xiangning Sanat Müzesi, Çin’in ilk ulusal sanat müzesi olarak gösterilmektedir. Müzenin ismi ise dönemin ünlü sanatçısı He Xiangning’den alınmış..

Koleksiyonlarda çoğunlukla Xiangning’in ortaya çıkardığı eşsiz sanat eserlerinden oluşmakta olup, çağdaş sanat tekniklerini taşımakta. Şehrin en ünlü müzelerinden biri olan bu sanat merkezi bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri..

3- Shenzhen Müzesi

Shenzhen Müzesi

1981 yılından beri faaliyet gösteren Shenzhen Müzesi, günümüzde 3 ayrı bölümde hizmet veriyor. Bunlardan birincisi Tarih Müzesi iken ikincisi Halk Kültürü Müzesi ve üçüncüsü Antik Sanat Müzesi..

Ülkenin tarihi hakkındaki pek çok veriyi toplama, koruma, araştırma ve sergileme alanında hizmet veren müze, birinci sınıf ”Çin Ulusal Müzeleri” arasında yer arıyor.  Yılda 1.5 milyon ziyaretçi alan şehir müzesini, ziyaret etmeden şehri terk etmemenizi öneririz. 🙂

4- Hongfa Tapınağı

Hongfa Tapınağı

1985 yılında Chan Master Benhuan tarafından inşa edildiği bilinen Hongfa Tapınağı, tam olarak 7 yılda tamamlanabilmiş ve 90’lı yılların başından beri şehrin dini merkezlerinden biri olarak kabul görmüştür.

Wutong Dağı eteklerinde konumlanan tapınakta, 40 adet salonun yer aldığı da bilinenler arasında. Çin’de yaygın olan Budizm dininin geleneklerini en güzel şekilde anlatan tapınak, bölge halkının da sık sık ziyaret ettiği ibadet merkezlerinden biri.

5- Longgang Hakka Kültürü Müzesi

Longgang Hakka Kültürü Müzesi

Eski Çin kültürü ve mimarisi hakkında pek çok bilgi sunan Longgang Hakka Kültürü Müzesi, geçmiş dönemde yaşamış Hakka topluluğunun kültürel değerleri ve gelenekleri hakkında da pek çok bilgiyi ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Şehrin en önemli sergilerinden birine ev sahipliği yapan müze binasının da Hakka tarzı bir mimariye sahip olduğunu belirtelim..

6- Dameisha Plajı

Dameisha Plajı

Çin’in en büyük plajlarından biri de Shezhen’in Yantian kıyı şeridinde yer alan Dameisha Plajı, 1999 yılından beri şehrin en gözde noktalarından biri.. Mirs Körfezi boyunca uzanan plajın hemen yanında da bölgeye gelen turistlerin konakladığı Sheraton oteller zinciri yer alır.. Seyahatiniz yaz aylarına denk geliyorsa bu plajın tadını çıkartmanızı tavsiye ederiz.

7- Chiwan Tin Hau Tapınağı

Chiwan Tin Hau Tapınağı

Çin’in, Cennet Kraliçesi Tin Hau’ya adanmış kentin en büyük tapınağı olan Chiwan Tin Hau Tapınağı, 15. Yüzyılda günümüze kadar gelmiş en eski tarihi yapılardan biri aynı zamanda…

Dini ritüellerin yapıldığı tapınakta, denizcileri ve balıkçıları koruduğuna inanılan Tin Hau’ya edilen dualar da bir gelenektir. Etkileyici mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan tapınağın opera kulesi ve çan kulesi de eşsiz tasarımlara sahip.

8- Nantou Antik Kent Müzesi

Nantou Antik Kent Müzesi

Kentin, Bao’an ilçesinin eski belediye binasında yer alan Nantou Antik Kent Müzesi, şehrin tarihine doğru küçük bir yolculuğa çıkacağınız muazzam bir sergi salonuna sahip.

İçerisinde bölgede çıkartılan tüm arkeolojik buluntuların sergilendiği müze tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelen pek çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Üç salon bulunan iki katlı müzede, Nanshan Bölgesi hakkında pek çok bilgi edinebileceğiniz fotoğraf ve belgelere de yer veriliyor.

9- Muhteşem Çin Halk Köyü

Muhteşem Çin Halk Köyü

Splendid Çin Halk Köyü olarak isimlendirilen bu turistik alan, aslında bir minyatür park… Dünyaca ünlü gezi noktalarının minyatür maketlerinin yer aldığı alanda, tarih kültür, sanat ve antik mimari üzerine pek çok eser bulabilmeniz mümkün..

Dünyanın en büyük sahne parklarından biri olarak gösterilen gezi noktası, ülkenin en büyük seyahat ve turizm şirketi olan China Travel Service tarafından yönetilmekte ve her gün daha da gelişmektedir.

10- Window of the World

Window of the World

Shenzhen’de en eğlenceli saatleri geçireceğiniz gezi noktası ise elbette ki Window of the World olacaktır. Şehrin batı kısmında yer alan lunapark, 48 hektarlık bir alan üzerine kurulu oldukça geniş ve zengin parklar arasında yer alır.

Dünyanın en ünlü turistik yerlerinden biri olarak kabul gören Window of the World’ün tamı tamına 130 kopyası olduğunu biliyor muydunuz? Şehre gider gitmez ailecek ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.Kendinizi bir an Eyfel Kulesi’nin tepesinde bulurken bir anda Taç Mahal manzarasını seyrederken bulabilirsiniz.

*Çin’in Diğer Şehirleri için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazımızın geliştiricilerinden biri de siz olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin