Amsterdam’da Fotoğraf & Selfie Çekmek için En Güzel 10 Yer

Fotoğraf çekmek birçok kişi için bir geziyi ölümsüzleştirmenin en güzel yollarından biridir. Amsterdam da bu düşüncede olanlar için oldukça güzel bir rota.

Kanallarla çevrili Amsterdam’da fotoğraf çekerek çok keyifli zamanlar geçirebileceğiniz pek çok güzel nokta bulunuyor. Amsterdam’ın fotoğraf çekmek için en güzel yerleri hakkında fikir almak istiyorsanız bu yazımız tam size göre. Yazımızda sizler için şehrin en fotojenik yerlerini listeledik.

Amsterdam’da kalacak yer konusunda aklınızda soru işaretleri varsa ya da otel önerilerine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Amsterdam konaklama rehberi yazımızı inceleyerek konaklamayla ilgili ihtiyacınız olacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

1- Amsterdam’ın Fotoğraf Çekmek İçin En Güzel Yerleri

1. Kanallar

amsterdam kanallari

Amsterdam için kanalların çok ayrı bir yeri olduğunu belirtmemiz gerek. Şehrin en önemli simgelerinden biri olan kanallar, turistlerin de en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Eğer etkileyici kanal fotoğrafları çekmek istiyorsanız Amsterdam tam size göre bir şehir. Kanalların güzelliklerini daha yakından tanımak isterseniz bunu katılacağınız bir Amsterdam kanal turu ile çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

2. Begijnhof

beginjhof amsterdam

Etrafı tarihi binalarla çevrelenmiş olan Amsterdam’ın dini anlamdaki en önemli noktalarından biri olan Begijnhof kesinlikle fotoğraflarda size en güzel kareleri sunan yerlerin başında geliyor.

3. Tren İstasyonu civarı

amsterdam tren istasyonu

Şehirlerde tren istasyonları hep ilgi odağı olmuş ve fotoğrafçılar tarafından büyük ilgi görmüştür. Amsterdam’da da tren istasyonunun kanal tarafına bakan tarafı bizce fotoğraf çekmek için çok güzel yerlerden biri. Özellikle binaların akşam saatlerindeki kanala yansımaları size muhteşem fotoğraflar çekme imkanı sunuyor.

4. The Wall Gallery

the wall gallery

De Pijp’teki bu grafitiler fotoğraf tutkunları için tam bir hazine. Özellikle “Wake me up when I’m famous” yazısı, önünde fotoğraf çekmek için oldukça ideal.

5. Tabi ki “I Amsterdam” yazısı

ıamsterdam

Galiba bu yazının önünde fotoğraf çektirmeden bu şehirden ayrılmanız yasak 🙂 Rijksmuseum’un hemen önünde bulunan devasa yazı, günün her saatinde fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Şayet biraz daha sakin bir anını yakalamak isterseniz sabahın erken saatlerinde buraya gelip bolca ama biraz klişe(!) fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.

6. Hilton Hotel The Skylounge

amsterdam hilton hotel

Hilton Oteli‘nin 11. katındaki bu barda Amsterdam’ın panoramik manzarasını seyre dalabilirsiniz. Biraz kalabalık olsa da biraz sabrederseniz şehrin muhteşem fotoğraflarını çekme şansını yakalayabilirsiniz.

7. Reguliersgracht

Reguliersgracht

Kanalların olduğu bir bölgede haliyle pek çok köprü de bulunuyor. Yedi köprünün bulunduğu bu bölgede köprüleri hem Amsterdam kanal turu yaparak kanaldan hem de karadan muhteşem bir şekilde fotoğraflamanıza olanak tanıyor.

8. Dam Meydanı

dam meydanı

Şehrin en önemli yerlerinden biri olan Dam Meydanı, başta Amsterdam Kraliyet Sarayı olmak üzere fotoğrafını çekebileceğiniz pek çok önemli noktaya sahip. Bizce Amsterdam’da fotoğraf çekmek isterseniz bu meydanda bir süre zaman geçirmelisiniz.

9. Çiçek Pazarı

amsterdam çiçek pazarı

Çiçek Pazarı, Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır? sorusunun en iyi cevaplarından biri olmasının yanında fotoğraf çekmek için de oldukça ideal bir nokta. Amsterdam’ın simge sokak pazarlarından biri olan Çiçek Pazarı, birbirinden güzel çiçekleri ve kanaldaki etkileyici yansımalarıyla da alışverişin yanı sıra fotoğraf çekmek için de uğramanız gereken yerler arasında bulunuyor.

10. Parklar ve bahçeler

kuekehof bahçeleri

Amsterdam, Avrupa’nın en yeşil başkentleri arasında bulunuyor. Şehirde hem gezinin yorgunluğunu atabileceğiniz hem de muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz birbirinden güzel peyzaja sahip parklar ve bahçeler bulunuyor. Eğer yeşil ağırlıklı fotoğraflar çekmeyi seviyorsanız Amsterdam’da tam da aradığınızı bulabilirsiniz.

Amsterdam’ın fotoğraf çekmek için en güzel yerleri sadece bunlarla sınırlı değil elbette. Şehirde etkileyici fotoğraflar çekebileceğiniz daha pek çok gezilecek yerler bulunuyor. Siz de Amsterdam’da en güzel fotoğraf çekilebilecek yerler hakkında tavsiyelerinizi bizimle paylaşarak listemizin genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin