Dam Meydanı Hakkında Merak Edilenler

Meydanlar, şehirler için en önemli sembollerdendir. Her büyük şehirde herkesin bildiği, turistlerin mutlaka ziyaret ettiği ve buluşma noktası olarak değerlendirilen bir meydan mutlaka bulunur.

Amsterdam şehrinde bu görevi Dam Meydanı üstleniyor. Eğer Amsterdam’a geldiyseniz mutlaka Dam Meydanı’na yolunuz düşecektir. Buradaki atmosfere ve tarihi yapılara hayran hayran bakarken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamayabilirsiniz.

Yazımızda sizin için Dam Meydanı hakkında bazı bilgilere yer verdik. Eğer sizin de bu meydanla ilgili eklemek istedikleriniz olursa ya da bu meydanda geçmiş bir anınız varsa bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

1- Dam Meydanı’nın Tarihçesi

Dam Meydanı, Amsterdam’ın en önemli yerleri arasında bulunuyor. Meydanın geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Meydanın geçmişi 13. yüzyıla dayanıyor. O yıllarda bölgede bulunan Amstel Nehri’nin su taşkınlarından kenti korumak için yapılan setlerle Dam Meydanı ortaya çıkmış. Yerli halk arasında bu meydan kısaca “Dam” olarak adlandırılmaktadır.

dam meydani hakkında

Bir zamanlar balık pazarı olarak da kullanılan meydan, zamanla kentin ticari ve siyasi açıdan en önemli noktalarından biri haline geliyor. Meydan, günümüzde çevresindeki önemli yapılarıyla Amsterdam gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Meydan aynı zamanda her zaman hareketli olması, sokak sanatçılarına ve gösterilere ev sahipliği yapmasıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarıyor.

2- Dam Meydanı Çevresinde Görülmesi Gereken Yerler

Dam Meydanı, çevresindeki görülmesi gereken pek çok önemli noktayla Amsterdam’ın çok özel yerlerinden biridir. Dam Meydanı çevresindeki başlıca görmeniz gereken yerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Amsterdam Kraliyet Sarayı: Günümüzde kraliyet törenlerine ev sahipliği yapan saray, 17. yüzyıldan günümüze kadar uzanan şehrin sembol yapıları arasında bulunuyor.

Nieuwe Kerk: Amsterdam’da görülmesi gereken 6 kiliseden biri olan Nieuwe Kerk, Kraliyet Ailesi’nin pek çok düğün ve organizasyonlarının yapıldığı yer olmasından dolayı önemli bir yere sahiptir.

Madame Tussauds Müzesi: Birbirinden ilginç balmumu heykelinin sergilendiği müze, meydanın en çok ziyaretçi çeken yerleri arasında bulunuyor.

Ulusal Anıt: II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenler için dikilen anıt, şehrin manevi yönden önemli yapıları arasında bulunuyor.

Damrak Caddesi: Dam civarında bulunan Damrak Caddesi hem alışveriş için hem de keyifli zaman geçirmek için uğrayabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Eğer bu cadde alışveriş için sizi kesmediyse Kalverstraat’ı da alışveriş için gidilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz. Şehrin alışveriş yapılabilecek diğer yerleri hakkında bilgi edinmek isterseniz Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

3- Dam Meydanı’na Nasıl Gidilir?

Dam, şehrin en merkezi yerlerinden biri olduğundan buraya şehrin diğer noktalarından ulaşım konusunda pek sıkıntı çekilmiyor. Tıpkı İstanbul’daki Taksim Meydanı gibi Dam Meydanı da şehrin bütün ulaşım artellerinin merkezi konumunda bulunmaktadır.

Amsterdam Tramway

Meydana gelmek için şehrin bir çok yerinden kalkan tramvaylara binmeniz yeterli. Meydana yakın pek çok duraktan birinde inerek çok kısa bir sürede kendinizi Dam Meydanı’nın büyülü atmosferine atabilirsiniz. Dilerseniz bisiklet kiralayarak hem Amsterdam’ın diğer güzelliklerini hem de bu etkileyici meydanı keşfe çıkabilirsiniz.

Amsterdam’a gitmek için ihtiyacınız olan Hollanda vizesi ile ilgili merak ettiğiniz konulara Hollanda vizesi nasıl alınır? yazımızdan ulaşabilirsiniz. Dönüşte sevdiklerinize bir şeyler almayı planlıyorsanız Amsterdam’dan ne alınır? başlıklı yazımızı inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin