Amsterdam’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Amsterdam he ne kadar Amerika ya da Avrupa’nın büyük alışveriş cenneti şehirleri kadar sınırsız olanaklara sahip olmasa da alışveriş yapabileceğiniz oldukça keyifli caddelere, sokak pazarlarına ve mağazalara ev sahipliği yapıyor. 

Türkler için alışveriş bir tatilin olmazsa olmazları arasındadır. Biz Türkler gittiğimiz yerlerden hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için bir şeyler almayı çok severiz. Peki, “Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır?” diye merak ediyor musunuz? Cevabınız evetse, yazımızın devamını dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz.

Amsterdam’ın alışveriş olanakları hakkındaki genel bilgilere ulaşmak için Amsterdam alışveriş rehberi yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

Amsterdam’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Alışveriş Caddeleri

Amsterdam’a geldiğinizde birçoğu trafiğe kapalı olan ve çok keyifli bir şekilde alışveriş yapabileceğiniz oldukça keyifli cadde sizi bekliyor.

9 Sokaklar

The Nine Streets

Merkezin güneybatısında Prinsengracht ile Singel’e kadarki kanallar arasında bulunan bölge, şehrin en ilginç alışveriş caddelerinden biridir. Burada bulunan 9 sokaktan dolayı bu ismi aldığı ifade edilmektedir. Bu caddeyi özellikle butik mağazaları, antikacıları ve birbirinden farklı dükkanları ziyaret etmek isteyenlerin tercih etmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Kalverstraat

Kalverstraat

Kesinlikle Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır? sorusunun en iyi cevaplarından biri Kalverstraat. Hemen Dam Meydanı’nın yanında başlayan ve yaklaşık 1 km. uzunluğundaki bu cadde, Amsterdam’dan alabileceğiniz en güzel şeyleri bulmanızda size çok yardımcı oluyor. Klvertoren ve Magna Plaza da bu cadde üzerinde bulunuyor.

P. C. Hooftstraat

PC Hooftstraat

Rijksmuseum civarında bulunan bu cadde ise özellikle lüks mağazalardan alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken şehrin önemli alışveriş duraklarından bir tanesidir.

Leidsestraat

Leidsestraat

İçinden geçen tramvay hattıyla Türklere Taksim’i hatırlatan cadde, günün her saati canlı bulabileceğiniz oldukça keyifli bir yer. Burada bulunan dükkanların vitrinleri ise adeta ziyaretçileri alışverişe davet ediyor. Çiçek Pazarı’na çok yakın noktada bulunan caddede alışverişin ardından dilerseniz Leidseplain Meydanı’ndaki cafe ve restoranlarda dinlenme molası da verebilirsiniz.

Damrak

Damrak

Merkez Tren İstasyonu ile Dam Meydanı arasında bulunan Damrak Caddesi, kesinlikle şehrin en popüler alışveriş durakları arasında bulunuyor. Burada bulunan mağazalardan çok hoşunuza gidecek pek çok ürün bulmanız mümkün olabilmektedir.

Nieuwendijk

Nieuwendijk

Damrak’a yakın bir konumda bulunan bu cadde de alışveriş için tercih edilebilir. Burada da dünyaca ünlü mağazaları bulabilir ve alışveriş yapabilirsiniz ancak çeşit ve fiyat anlamında ülkemizden çok da farklı olmadığını söylemeliyiz.

Alışveriş Merkezleri

Amsterdam alışveriş merkezi konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olmasa da şehirde gidebileceğiniz bazı alışveriş merkezleri hizmet veriyor.

Magna Plaza

Magna Plaza

Dam Meydanı’nda bulunan Magna Plaza, şehirdeki en bilinen alışveriş merkezlerinin başında geliyor. 3 katlı bir binada hizmet veren merkezde 40 civarında mağaza ve cafeler bulunuyor.

Bijenkorf

De Bijenkorf

Birçok farklı markanın mağazasına ev sahipliği yapan Bijenkorf da Dam Meydanı’nda bulunan önemli alışveriş durakları arasında bulunuyor.

Kalvertoren

Kalvertoren

Kalverstraat üzerinde bulunan mağazada pek çok ünlü markanın mağazasını tek bir çatı altında inceleyebilir ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sokak Pazarları

Mağazalara göre daha uygun fiyatlarıyla Amsterdam alışveriş ritüellerini incelemek için kurulan sokak pazarlarını ziyaret etmenizi öneriyoruz. Burada birbirinden keyifli tezgahlarda çok eğlenceli şeyler satın alma şansına sahip olabilirsiniz.

Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

Adını Hollandalı ressam Albert Cuyp’tan alan bu sokak pazarı şehrin en çok ziyaret edilen pazarları arasında bulunuyor. 1900’lü yılların başında kurulan pazarda hem yiyecek içecek hem de kıyafet, hediyelik vs. gibi ürünleri bulma şansını yakalayabiliyorsunuz.

  • Adres: Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.00-17.00

Çiçek Pazarı (Bloemenmarkt)

Çiçek Pazarı

Her türlü çiçek ve çiçek tohumunu satın alabileceğiniz Çiçek Pazarı şehrin en renkli ve gezmesi keyifli pazarlarının başında geliyor. Burada çiçeklerin yanı sıra pek çok hediyelik eşyayı da bulmanız mümkün olmaktadır.

  • Adres: Singel, 1012 DH Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.00-17.30, Pazar 11.00-17.30

Lindengracht ve Noordermarkt

Lindengracht

Jordaan bölgesinde kurulan bu iki pazarda özellikle taze sebze ve meyve almak isteyenler için oldukça fazla çeşit bulunmaktadır.

  • Adres: Lindengracht, 1015 JX Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Cumartesi 09.00-17.00

Dappermarkt

Dappermarkt

250 civarındaki tezgahı ile Hollanda’nın en güzel pazarlarından biri seçilen Dappermarket ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

  • Adres: Dapperstraat 279, 1093 BS Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi’den Cumartesi’ye 08.00-17.00

Lapjesmarkt

Lapjesmarkt

Jordaan semtinde kurulan bu sokak pazarında yalnızca kumaş ürünlerini bulabiliyorsunuz.

  • Adres: Westerstraat, 1015 LZ Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi 09.00-13.00

Waterlooplein

Waterlooplein

Egzotik ürünlere ilginiz varsa bu pazarda tahmin ettiğinizden çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Özellikle vintage ürünlere meraklıysanız burayı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Waterlooplein 2, 1011 AL Amsterdam, Hollanda
  • Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cumartesi arası 09.30-18.00

Hazırladığımız bu rehberler “Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır” sorusunun cevabını sizlerle paylaşmaya gayret ettik. Amsterdam’a gittiğinizde alabileceğiniz şeylerle ilgili detaylar için ise Amsterdam’dan ne alınır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin