1989 yılında Niğde’den ayrılarak il olan Aksaray tarihi ve kültürel zenginliği ile Orta Anadolu’nun ilgi gören şehirlerinden biri. Konya, Ankara ve Kapadokya bölgesiyle çevrili olan Aksaray turizm açısından oldukça geniş imkânlara sahiptir. Özellikle kültür turizmi ve doğa turizmi açısından gezilecek ve görülecek birçok alana sahip olan Aksaray yıl boyunca birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Karasal iklimin hüküm sürdüğü Aksaray’da yazları oldukça sıcak kışları da oldukça soğuk geçiyor. Bu yüzden bölgeyi gezip keşfetmek için en uygun vakitler ilkbahar ve sonbahar ayları. Ayrıca yılın her zamanı farklı bölgelerde kampçılık ve doğa yürüyüşleri için bölgeye gelen doğaseverlerin pek çok yaptığı aktiviteler oluyor.
Aksaray’da gezilip görülecek birçok tarihi eser, kalıntı ve doğal güzellik bulunuyor. Bu yüzden bölgeyi gezmek için en az iki gün ayırmak gerekiyor. Bölgede gezilip görülmesi gereken yerler arasında Güzelyurt peribacaları, Güvercinkayası, Zinciriye Medresesi, Kırıkgöz yer altı şehri, Ziga Kaplıcaları, Ihlara Vadisi, Manastır Vadisi, Hasan Dağı, Acıgöl ve Tuz Gölü yer almakta. Bu saydıklarımız haricinde bölgede daha birçok park ve mesire alanı da gezilip görülmeye değer.
Dünyanın sayılı kanyonlarından biri olan ve Melendiz çayının oluşturduğu Ihlara Vadisi şehir merkezine 40 km mesafede Güzelyurt ilçesinde bulunuyor. Aksaray’ın en popüler turistik alanlarından olan vadiye ulaşım minibüs ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanıyor. Bölgeye doğa ve kamp severler yoğun ilgi gösteriyor.
Ihlara vadisi sadece Aksaray bölgesinden değil bütün Kapadokya bölgesi ve Kayseri tarafından da oldukça fazla ziyaretçi ağırlıyor. Bu bölgelerdeki güzellikleri görmeye gelenler Ihlara vadisine uğramadan gezilerini tamamlamıyorlar. Vadi içinde akan nehirle birlikte etrafının yeşil bitki örtüsü ve gezilip görülecek birçok doğal ve kültürel zenginlik barındırması Ihlara vadisinin popüler olmasının sebepleri olarak gösteriliyor. Vadinin uzunluğu yaklaşık 20 km. bu alan içerisinde hem doğal güzellikler hem yeraltı şehirleri hem de kilise kalıntıları gibi birçok yer bulunuyor. Yürüyüş rotaları sayesinde buraları tek tek gezip görmek mümkündür. Ayrıca vadinin istenen noktasında uygun bir yerde çadır kampı kurarak eşsiz doğanın tadına varmak keyifli oluyor.
Ihlara vadisinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. Büfe, restoran, WC vs. ihtiyaçlar vadiden karşılanabiliyor. Ancak kamp kurulan bölgeye göre bu değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden araştırma yaparak gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı vadi çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Vadi boyunca ücretli ve ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır.
Aksaray’ın sırtını dayayarak eteklerinde kurulduğu Hasan dağı şehir merkezine 30 km mesafede bölgenin en göze çarpan doğal güzelliklerinden biri. Özel araçlarla ve minibüslerle kolaylıkla ulaşım sağlanan bölge yıl boyu kamp ve dağcılık meraklılarının akınına uğruyor.
Bölgenin en önemli yükseltilerinden olan Hasan dağının eteklerinde geniş Aksaray ovasına ve hatta Kapadokya’ya karşı tırmanmak ve kamp kurmak oldukça heyecan verici oluyor. Muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyüş rotalarıyla gezilebilen bölge yöre halkı tarafından da oldukça ilgi görüyor. 3200 metre yüksekliğe sahip olan Hasan Dağı’nın zirvesi yıl boyu karla kaplı oluyor. Bahar aylarından itibaren eteklerindeki yaylalarda hayat yeşillenerek canlanmaya başlıyor. Bu zamandan itibaren de doğaseverlerin akınına uğruyor. Bölgede çadır kampı için oldukça uygun mekânlar mevcut. Ayrıca dağın alt kısımlarında karavanla kamp yapmak da mümkündür.
Hasan dağına farklı rotaları izleyerek tırmanmak mümkündür. Bu tırmanış esnasında da konaklama için kamp kurulabiliyor. Bölgede kamp kuranların ihtiyaçlarını giderecekleri herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden ihtiyaçları temin ederek bölgeye gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Eskil yaylaları şehir merkezine 70 km mesafede eskil ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlanan yaylalar her sene kampçıların ve doğaseverlerin akınına uğruyor. Bir tarafta Hasan dağı manzarası diğer tarafta geniş ovaların oluşturduğu harika doğada kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.
Aksaray çevresinde kültür ve doğanın iç içe girdiği noktalardan biri olan Eskil ilçesi sene boyunca birçok ziyaretçi ağırlıyor. İlçe yakınında yer alan yaylalarda hem günübirlik piknik hem de kamp kurmak için bölgeye gelen doğaseverler farklı aktivitelerle doğanın tadını çıkarıyor. Şehirden uzak açık havada konaklamak ve bölgeyi keşfetmek isteyenler için bölgede oldukça uygun kamp ve karavan noktaları bulunuyor. Eskil belediyesi tarafından da desteklenen kampçılık faaliyetleriyle birlikte yaylalarda yöre halkı tarafından çeşitli şenlikler de düzenleniyor. Yerleşim tarihi oldukça eskiye dayandığı için Eskil ve çevresinde birçok tarihi kalıntı ve eser bulunuyor.
Eskil yaylalarında kamp yapanlar için ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak ilçe merkezine yakın olmaları sebebiyle ihtiyaçlar ilçe merkezinden temin edilebiliyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gün doğumunun ayrı gün batımının ayrı bir güzelliği olan Tuz gölü Aksaray şehir merkezine bir saatlik mesafede yer alıyor. Ulaşım göl çevresindeki ilçelerden minibüsle sağlanırken şehir merkezinden ise özel araçla ulaşılabilir. Aksaray-Ankara güzergâhı üzerinde yer alan Tuz gölü eşsiz doğası ve manzarasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.
Tuz gölü yaz kış fark etmeden gezilecek nadir güzelliklerden biri. Türkiye’nin tuz ihtiyacının neredeyse yarısının karşılandığı göl doğaseverler, fotoğraf meraklıları ve kamp severler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Ankara tarafından gelinirken Şereflikoçhisar ilçesinden göle ulaşmak mümkündür. Aksaray tarafından ise Eskil ilçesi üzerinden göle ulaşılabiliyor. Çadır ve karavan kampı için harika imkânlar sunan Tuz gölü parlaklığı ve göz alıcılığıyla görenleri mest ediyor.
Özellikle yaz aylarında oldukça kuraklaşan gölün üzerinde yürümek ve kamp kurmak mümkün olabiliyor. Ayrıca gölün çevresi de rahatlıkla gezilebiliyor. Yine gölde harika fotoğraflar çekilip hatıralar daha da zenginleştirilebiliyor.
Göl çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bölge bölge bulunuyor. Kamp kurulan noktaya bu yüzden dikkat etmek gerekiyor. Bu tesislere yakın kurulan kamplar ihtiyaçların temini açısından daha rahat oluyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı göl çevresinde yer alan tesislerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Aksaray’ın su ihtiyacını büyük ölçüde tek başına karşılayan Mamasın barajı şehir merkezine 15 km mesafede yer alıyor. Yöre halkının piknik alanı için kullandığı bölgeye toplu taşıma ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Çevre düzenlemesi belediye tarafından yapılan baraj doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.
Aksaray topraklarına can veren Melendiz suyu üzerine kurulu olan Mamasın barajı genellikle kurak olan bölgeye oldukça değişik bir hava katmış. Günübirlik piknikler ve kampçıların sıklıkla tercih ettiği baraj en çok balık severlerin akınına uğruyor. Hem baraj gölünde kendi balığını tutup piknik yapanlar hem de çevredeki restoranlarda balıkların tadına bakanlar bir hayli fazla. Doğası ve manzarasıyla ziyaretçilerine oldukça huzurlu dakikalar yaşatan Mamasın barajında kamp için de oldukça uygun yerler mevcut. İster göl kıyısında isterseniz de göle hâkim bir noktada kamp kurarak bölgenin tadını çıkarabilirsiniz.
Mamasın barajı etrafında bulunan tesisler kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bununla birlikte şehir merkezinin yakın olması da baraj da kamp yapmayı daha cazip hale getiriyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı baraj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Sultanhanı Kamping Konya-Aksaray yolu üzerinde Sultanhanı ilçesinde bulunuyor. Aksaray şehir merkezine 45 km mesafede bulunan kamp alanına şehir merkezinden kalkan Sultanhanı otobüsleri ve özel araçlarla ulaşmak oldukça kolay. Ücretli kamp alanlarından biri olan Sultanhanı kamping misafirlerine birçok imkân sunuyor.
24 saat esasına göre çalışan kamp alanında hem karavan hem de çadır kampı kurmak mümkün. Aksaray bölgesini gezmek isteyenlerin konaklama ihtiyaçlarını rahatlıkla giderdikleri bir alan olan ilçe merkezine oldukça yakın olsa da yeşil bir alan üzerinde bulunuyor. Yerli ve yabancı kamp severleri ağırlayan kamp alanında hemen her ihtiyaca cevap veriliyor. Sessiz sakin bir noktada yer alan Sultanhanı Kamping ’de konaklarken aynı zamanda çevredeki güzelliklere kolaylıkla ulaşım sağlayarak bölgeyi keşfedebilirsiniz.
Sultanhanı kamping kampçılara, WC, internet, elektrik, priz imkânı sunuluyor. Etrafı büyük duvarlarla da çevrili olan kamp alanı kampçılara güvenli bir kamp imkânı da sunuyor. Market ve gıda ihtiyacı için hemen yakınında bulunan marketler tercih edilebilir. Ayrıca ilçe merkezine yakın olması da ayrı bir avantaj olarak öne çıkıyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, uzatma kablolu priz, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan konaklama yerleri, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, karavan konaklama 80 TL.
Telefon: 0542 818 31 17
Web Sitesi: https://sultanhan-camping-pansion.business.site/
Instagram: https://www.facebook.com/kervansaraycampingpansion/
Aksaray şehir merkezine 35 km mesafede bulunan Kervan Kamping Ihlara Vadisi’ne oldukça yakın bir yerde konumlanıyor. Şehir merkezinden Ihlara Vadisi’ne giden araçlarla ulaşım imkânı olan kamp alanı Ihlara Vadisi’ni keşfetmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor.
Yıl boyunca yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Ihlara Vadisi ve çevresinde konaklama ihtiyacı genellikle kamp yaparak gideriliyor. Bu çerçevede bölgede Kervan Kamping önemli bir ihtiyacı üstlenmiş oluyor. Küçük bir aile tarafından işletilen Kervan kamping ‘de hem çadır hem de karavan kampı yapmak mümkün. Çadır kurmak kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Popüler yaz sezonlarında oldukça kalabalık olan alanda yer bulmak zor olabiliyor. Bahar aylarında ise daha sakin ve kafa dinlemek için ideal bir yer oluyor.
Ihlara vadisi ve çevresinde bulunan kamp alanlarından en çok tercih edileni olan Kervan kamping ‘de kampçılara birçok imkân sunuluyor. WC, duş, sıcak su, Wi-Fi ve elektrik imkânının sunulduğu bölge kampçıların oldukça ilgisini çekiyor. Market ihtiyacı için ise herhangi bir tesis bulunmuyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, uzatma kablolu priz, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır ve karavan konaklama yerleri, bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 35 TL
Telefon: 0382 242 23 25
Aksaray’ın Ihlara Vadisi’ne ev sahipliği yapan Güzelyurt ilçesinde bulunan Hisar Mocamp şehir merkezine 37 km mesafede bulunuyor. Kamp bölgesine ulaşım vadiye giden araçlarla ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Hisar Mocamp daha çok yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Ihlara vadisine yakın bir noktada olması da tercih edilmesinde en büyük etken. Çadır ve karavan kampı için uygun imkânlar sunan Hisar Mocamp ayrıca Kapadokya bölgesi ile çevreninin diğer güzelliklerini keşfederken konaklama amaçlı kullanılabilir. Yine çevredeki yer altı şehirleri, kilise kalıntıları, Aksaray şehir merkezi gibi güzergâhlara buradan kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.
Hisar Mocamp’ta kampçıların WC, duş, elektrik vb. ihtiyaçları kolaylıkla sağlanabiliyor. Market ve gıda ihtiyacı içinse Güzelyurt ilçe merkezinden ihtiyaçları karşılamak mümkündür.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, çadır kamp yerleri, yürüyüş parkurları, büfe, bahçe ve dinlenme alanı ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL
Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.
Aksaray’da Ihlara Vadisi’ne yakın konaklama imkânlarından birini sunan Kayabaşı pansiyon şehir merkezine 40 km mesafede Güzelyurt ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden ulaşım sağlanan pansiyona özel araçlarla da kolaylıkla ulaşmak mümkündür.
Aksaray’ın turist yoğunluğu düşünüldüğünde bölgeye gelenlerin hemen hepsi konaklama ihtiyaçlarını pansiyon veya kamp alanı gibi bölgelerde gideriyor. Kayabaşı pansiyonda ilgi gören konaklama alanlarından biri. Bölgenin özellikle Kapadokya’ya yakın olması yabancı turist sayısını da artırıyor. Bu çerçevede Kayabaşı pansiyon kamping ‘de hem özel odalarda konaklama sağlanırken hem de çadır ve karavan kampı kurularak konaklama yapılabiliyor. Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği ile Ihlara vadisinin eşsiz doğasını gezmek isteyenler bölgede konaklama yaparak çevreyi keşfe çıkabiliyorlar.
Kayabaşı pansiyon kamping ‘de kampçıların ihtiyaçları büyük ölçüde karşılanıyor. Restoran, elektrik, Wi-Fi, otopark ve çadır kiralama hizmetlerinin sunulduğu kamp alanında diğer ihtiyaçlarda pansiyondan sağlanabiliyor. Pansiyonda konaklama ise normal bir otelde konaklamaktan farksız. TV, internet, 24 saat sıcak su, kahvaltı servisi ile daha birçok imkân pansiyonda misafirlere sunuluyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, restoran, çadır konaklama yerleri bahçe ve dinlenme alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL
Telefon: 0382 454 55 65
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…