Abu Dhabi’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Farklı Tat

“Abu Dhabi’de ne yenir?” diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Yazımızda sizler için Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyaca en çok bilinen ve ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Abu Dhabi’nin yeme içme kültürü hakkında detaylı bilgileri ve şehrin denenmesi gereken lezzetlerini kaleme aldık.

Abu Dhabi’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Şehirdeki yemek kültürüne kısaca değinecek olursak pirinç Abu Dhabi mutfağı için vazgeçilmez unsurların başında gelmektedir. Diğer bakliyatlar, patates ve et ise diğer önemli gıdalar arasında bulunuyor. Özellikle et ve pilav sofraların vazgeçilmezlerindendir. Tavuk eti ise şehirde en çok tüketilen et türlerinden biridir. Kuzu eti de şehir genelinde bolca tüketilmektedir. Çok çeşitli sebzelerle yapılmış enfes güveçler ise şehirde sebze tüketmenin en pratik ve tercih edilen yöntemleri arasında bulunmaktadır. Baharatlar da şehrin yemek kültüründen bahsederken unutulmaması gereken önemli detaylardan bir diğeri.

Abu Dhabi’ye geldiğinizde hem yöresel yemeklerle hem de uluslararası mutfaklara ait yemeklerle karnınızı doyurma şansını yakalayabilirsiniz. Şehirde bu topraklara özgü mutfağın tadına bakabileceğiniz gibi Asya’dan Avrupa mutfağına kadar pek çok farklı mutfağı deneyimleyebilirsiniz. Ülkemizden tanıdık bir yerde leziz et yemekleri denemek isterseniz de Nusr-et’e uğrayabilirsiniz. Türkiye’den selam getirdiğinizi de söylemeyi unutmayın 🙂

Domuz eti yemek şehirde yasak değil; ancak bunu satan veya servis eden yer bulmak oldukça zor olmaktadır. Alkol ise yasak olmasa da alkol tüketimi ile ilgili şehirde çeşitli kısıtlamalar bulunmaktadır. Halka açık yerlerde insanların alkol tüketmesi yasaklanmıştır ve alkol alabilmek için barlara ve alkol ruhsatı olan mekanlara gitmek gerekmektedir. Alkol tüketmek isteyen kişinin kimliğini ibraz ederek 21 yaşın üstünde olduğunu kanıtlamak zorunda olduğunu da belirtelim.

1. Al Madrooba

Al Madrooba

Eğer balık yemeyi seviyorsanız “Abu Dhabi’de ne yenir?” sorusunun cevabı sizin için al madrooba olabilir. Tuzla kurutulan balık soslu ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış bir tencere içinde pişirilerek servis edilir ve müdavimleri tarafından afiyetle tüketilir. Sizin de denemenizi tavsiye ediyoruz.

2. Al Harees

Al Harees

Genellikle kilden yapılmış fırında pişirilen harees Abu Dhabi yemek kültürü içinde önemli yere sahip olan tatlardan biridir. Yemeğin ana maddesini ise et ve şişene kadar haşlanmış buğday oluşturmaktadır. Yemek ortasına eklenen yağ ile sunulmakta ve yerli halk tarafından çok sevilerek yenmektedr.

3. Al Machboos

Al Machboos

Pirinç, soğan, çeşitli baharatlar, kırmızı veya beyaz et ile pişirilir. İçine safran ve limon kabukları da eklenir. Malzemeler yumuşayana kadar bir tencere içinde pişirildikten sonra servise hazır hale gelir. Abu Dhabi yemekleri içinde pilav tarzı bir yemek denemek istiyorsanız machboos’u denemeden şehirden ayrılmamalısınız.

4. Luqaimat

Luqaimat

Ülkemizde Arap mutfağından pek çok esintiler görmeniz mümkün olabilmektedir. Bunlardan biri de ismi her ne kadar size yabancı gelse de luqaimat isimli tatlı. Zihninizde tam olarak canlandırabilmeniz için bu tatlının ülkemizde sevilerek tüketilen ve hafif olması nedeniyle çokça tercih edilen “lokma tatlısı” olduğunu söylememiz yeterli olacaktır.

5. Khabeesa

Khabeesa

Özellikle kış mevsiminde Abu Dhabi’yi ziyaret ettiyseniz ve içinizi ısıtacak aromatik bir tatlı arıyorsanız khabeesa’yı deneyebilirsiniz. Khabeesa un, ekmek kırıntıları, kakule, safran, yağ, şeker ve gül suyu ile yapılmaktadır ve şehre gelenlerin mutlaka denemesi gereken tatlılardan biridir.

6. Kahve

Kahve

Özel günlerin vazgeçilmez içeceği ve misafirleri ağırlamak için en çok tercih edilen içeceği olan kahve Birleşik Arap Emirlikleri’nin genelinde olduğu gibi Abu Dhabi’de de çok popüler. Şehirde kahve çoğunlukla “qahwa” olarak bilinmektedir. Fincanlarda servis edilen kahveler zaman zaman deve sütü ile de servis edilmekte olup hayli güçlü bir aromaya ve keskinliğe sahiptir.

7. Karak Çayı

Karak Çayı

Ülkedeki her evde çok fazla tüketilen karak çayı kakule ve safran gibi kuvvetli baharatların süt ve şekerle karıştırılmasıyla hazırlanıyor. Abu Dhabi yeme içme seçenekleri arasında içecekler içinde hayli popüler olan karak çayı şehre gelen turistler tarafından da en fazla denenen içecekler arasında bulunuyor.

8. Laban

Laban

Madem “Abu Dhabi’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna cevap olabilecek içeceklerden bahsetmeye başladık o halde labanla devam edelim. Laban ülkemizin en çok tercih edilen serinletici ve doğal içeceklerinden olan ayrana çok benziyor; ancak labanın ayrana göre çok daha ekşi ve tuzlu olduğunu belirtmemizde fayda var. Hayli serinletici olan laban ülke genelinde sıcakların etkisinden kurtulmak için çok fazla içilmektedir.

9. Matchbous Makbus

Matchbous Makbus

Çoğunlukla Dubai yemek kültürü içinde bilinen makbus Abu Dhabi yemekleri içinde de önemli bir yere sahiptir. Pilav üzerinde kırmızı et ve balık etinin bir arada servis edildiği yemek doyurucu olması ve lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken menülerden biri.

10. Humus

Humus

Arap yemekleri içinde en çok bilinenlerden olan humus Abu Dhabi’de de hayli popüler bir meze. Nohut’un belki de en lezzetli hallerinden biri olan humusu Abu Dhabi’de mutlaka denemelisiniz.

11. Foul Medames

Foul Mudammas

Fava fasulyesi ile yapılan ve ülkemizdeki “piyaz” isimli salataya benzeyen foul medames lifli ve proteinli yapısı ile özellikle kahvaltılarda doyurucu bir menü olarak tercih edilmektedir. Hazırlanışı oldukça basit olmasına rağmen çok lezzetli olan bu yemek “Abu Dhabi’de ne yenir?” diye merak edenlerin şehirde denemesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

*Abu Dhabi’de nereleri görmeniz gerektiğini merak ediyorsanız Abu Dhabi gezilecek yerler yazımızı inceleyebilir gezi planınızı daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ha bu arada “Abu Dhabi’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna dair bir cevabınız varsa yorum kısmından lütfen bizimle paylaşın 😉 Görüşmek üzere…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin