Akabe Gezi Noktaları

Ürdün’ün gelişen yüzü Akabe, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bölgeye yapılan yatırımlarla geleceğin turizm merkezi şehirlerinden birisi olmaya aday gösteriliyor.

Ortadoğu bölgesinin gözde şehirlerinden biri olan Akabe, her geçen gün daha fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. bu da bölgenin geleceğine dair bizlere olumlu ipuçları veriyor. Şayet siz de rotanızı Avrupa’dan ziyade otantik rotalara çevirmek istiyorsanız Akabe sizin için güzel bir alternatif rota olabilir. Hazırlamış olduğumuz Akabe Gezi Rehberi ile Akabe gezinizin daha keyifli olmasını amaçlıyoruz. Dilerseniz hemen rehberimize göz atalım.

Akabe Gezi Rehberi

Gezilecek Yerler

Akabe bölgesi doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatil imkanı sunuyor. Akabe gezinizde göreceğiniz yerlerin güzelliği ve etkileyiciliğiyle hafızalarınızdan uzun süre çıkmayacağını söyleyebiliriz.

1. Kızıldeniz

Kızıldeniz, Akabe’de bütün güzelliğini sizlere sunuyor

Dünya’nın en güzel dalış noktalarından biri olan Kızıldeniz’e kıyısı olan Akabe şehri bu özelliği sayesinde ziyaretçilerine Kızıldeniz’in bütün güzelliklerini keşfetme imkanı sunuyor. Siz de bu şehri ziyarete geldiğinizde tarihi güzellikleri gezmenin yanı sıra mutlaka Kızıldeniz’i de yakından tanımalısınız.

2. Petra

Büyüleyici atmosferiyle Petra Antik Kenti

Geçmişi 2200 yıl öncesine dayanan Petra Antik Kenti, Ortadoğu’nun en önemli antik kentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Çok önemli ticaret yolları üzerinde bulunması sebebiyle ayrı bir öneme sahip olan Petra Antik Kenti’nde görülmesi gereken çok önemli eserler bulunuyor.

3. Wadi Rum

Wadi Rum

Akabe’ye 40 km. mesafede bulunan Wadi Rum, muhteşem bir doğal güzellik olarak ziyaretçilerini bekliyor. Etkileyici kumlarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Wadi Rum’u mutlaka görmelisiniz.

4. Liman

Liman’da keyifli bir yürüyüşe ne dersiniz?

Akabe’de akşam yemeğinin ardından sahilde keyifli bir yürüyüş yapmaya olanak sunan Liman bölgesi, turistler için özellikle keyifli ve sohbet dolu akşamlar için tercih ediliyor.

Konaklama Seçenekleri

Akabe’de birçok konaklama seçeneği bulunuyor

Akabe, bölgeye gelen ziyaretçiler için oldukça güzel konaklama seçenekleri sunuyor. DoubleTree by Bilton bu konaklama seçenekleri arasında en çok tercih edilenlerden biri. Bunun dışında Akabe otelleri arasında tercih yapabileceğiniz birçok konforlu konaklama seçeneğine sahip olabiliyorsunuz.

İklim ve Bitki Örtüsü

Bölgede çöl ikliminin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle Akabe’de gece ve gündüz saatleri arasındaki sıcaklık farklı oldukça fazla oluyor. Kış mevsiminde bölgedeki sıcaklığın ortalama 20 derece olması bölgeyi kış mevsiminde de gezilebilecek alternatif bir rota haline getiriyor. Yaz mevsiminde ise bölgenin genelinde aşırı sıcak, bunaltıcı ve kurak bir havanın hakim olduğunu belirtmemiz gerek. Bu nedenle eğer Akabe’yi gezmek istiyorsanız en ideal zamanın ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz.

Akabe’ye Nasıl Gidilir?

Akabe’ye ülkemizden gerçekleştirilen uçak seferleriyle ulaşmak mümkün. Eğer bu güzel Ortadoğu şehrini keşfe çıkmak istiyorsanız uygun uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek 2.5 saatlik bir yolculuğun ardından Akabe’ye ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin