Zonguldak Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 47 Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Zonguldak, maden ocakları ile ünlü bir şehrimizdir. Türkiye’nin en zengin taş kömürü madenlerini içerisinde barındırması nedeniyle bir hayli önemini koruyan şehir, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Pek çok farklı uygarlığa ev sahipliği yaparak, farklı kültür ve tarihi izleri bünyesinde taşıyan Zonguldak, tarihi zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de görülmeye değer bir yerdir. Yeşil ve mavinin muhteşem uyumuna şahit olacağınız bu yerde, göller, plajlar, parklar ve mağaralar sizleri bekliyor. Bu uyum ve daha fazlası için Zonguldak gezilecek yerler listesi…

Kaç Günde Gezilir; Zonguldak’ı 2-3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Zonguldak’ı ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret etmek, çok daha uygun olacaktır.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ve birçok yerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Zonguldak Çaycuma Havalimanı, Zonguldak şehir merkezine 8 km mesafede yer alıyor. Buradan taksi, özel araç, servis otobüsü ve araç kiralama hizmetinden yararlanarak merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ne Yenir; Zonguldak’ın meşhur yemekleri arasında; kabaklı börek, zılbıt, doruk, yaprak sarma, malay, Ereğli pidesi, Soslu Kebap ve tirit yer alıyor. Daha detaylı bilgi için Zonguldak’ın yöresel yemekleri adlı yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 100₺

*Zonguldak Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Müzeler

1. Zonguldak Maden Müzesi

Zonguldak Maden Müzesi

Burası neresi? Çınartepe Mahallesi’nde yer alan Zonguldak Maden Müzesi, şehrin en önemli üretim kaynağı olan taş kömürü madenciliğinin izlerini, büyük bir başarıyla ziyaretçilerine aktarıyor. 2016 yılında hizmete açılan müzede; fuaye, teşhir salonları, toplantı salonu, depolar ve idari birim odaları yer alıyor. Müzenin bahçesi ise, teşhir alanı olarak kullanılıyor.

Müzenin bölümleri; Fuaye alanında; kömür ve şehir ilişkisi ele alınan bir tanıtım videosu yer alıyor. Zonguldak’ta kömürcülük hakkında hem tarihi hem de teknik bilgileri, bu video sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca müzede; kömürün kok türevleri, fosiller ve kömürün oluşumunun da anlatıldığını söyleyelim. Bunun yanı sıra, iş güvenliği, topoğrafya, sosyal bakım, sağlık ile ilgili malzemeler ve eğitim kitapları da bu müzede bulunuyor. Tüm bunların Zonguldak’ı daha yakından tanımanıza yardımcı olacağından emin olabilirsiniz…

  • Adres: Çınartepe, Dağyolu Sk., 67040 Zonguldak Merkez/Zonguldak
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.30 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

2. Karadeniz Ereğli Müzesi (Halil Paşa Konağı)

Karadeniz Ereğli Müzesi (Halil Paşa Konağı)

Burası neresi? Halil Paşa Konağı olarak da bilinen Karadeniz Ereğli Müzesi, 19. yüzyıl sonlarında padişah II. Abdülhamit döneminde, Halil Paşa Karamahmutoğlu tarafından yaptırılmıştır. Bozhane Yalı Caddesi üzerinde yer alan konak, eski bir kilisenin temeli üzerine inşa edilmiş ve Roma döneminden kalma binalardan toplanmış antik spoli malzemeler şapolyen olarak, cephe süslemesinde, kullanılmış. Belli bir dönem Ortaokul ve Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan konak, uzun bir süre sahipsiz kalmış ve 1989 yılında Kültür Bakanlığı’na tahsis edilmiş. Restorasyon çalışmaları tamamlanınca, 1998 yılında müze olarak hizmete açılmış.

Müzenin bölümleri; Müzenin zemin katında; Ereğli ve çevresinden toplanan Helen, Roma ve Bizans dönemlerine ait mermer mezar atelleri, figürlü mermer sütun başlıkları, cam kaplar, takılar, madeni eserler, kandiller ve arkeolojik eserler sergileniyor. Müzenin birinci katında; pişmiş toprak amforalar, Lidya, Grek, Roma, Bizans, Abbasi, Emevi, Sasani, Artuklu, Selçuklu ve Osmanlı sikkelerinden oluşan eserler yer alıyor. Müzenin ikinci katında; erkek ve kadın kıyafetleri, yöreye ait elpek kumaşı ve ipliği, dokuma aletleri, mendil, bohça ve örtü gibi dokumalar, silahlar, mühürler, tespih, saat, mutfak eşyaları, ölçü ve tartı aletleri, yöresel etnografik eserler sergileniyor.

Müzenin üçüncü katında; Osmanlı dönemine uygun şekilde düzenlenen oturma odası, misafir odası, günlük odası ve yatak odası yer alıyor. Son olarak müzenin bahçesinde ise; Grek, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait sütun başlıkları, sütun gövde ve kaideleri, mimari parçalar, lahitler ve pandomim sanatçısı olan Krispos’un anıt mezarı bulunuyor. Müzede; 2 bin 202 adet arkeolojik, 4 bin 695 adet sikke, 587 adet etnografik eser olmak üzere toplam da 7 bin 484 eser sergileniyor.

  • Adres: Orhanlar, Yalı Cad. No:96, 67300 Ereğli/Zonguldak
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0372 323 45 57
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

3. Gazi Alemdar Gemisi Müzesi

Gazi Alemdar Gemisi Müzesi

Burası neresi? Kurtuluş Savaşı sırasında, vatanseverler tarafından kaçırılan Alemdar isimli küçük savaş gemisi, Fransızlar tarafından ele geçirmek istenmiş. Bunun gerçekleşmesini istemeyen vatanseverler ise, gemiyi Karadeniz Ereğli limanına getirerek karaya oturtmuşlar. Bu duruma sinirlenen Fransızlar, kenti işgal etmek istemiş ancak başarılı olamamış. Hatta halk tarafından esir alınan Fransız komutan ve askerler, Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşma imzalamak zorunda kalmış. Milli Kuruluş Hükümeti’nin kabul edildiğinin bir göstergesi olan bu anlaşma, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki ilk uluslararası anlaşması olduğu için ayrı bir öneme sahiptir.

Neden gitmeliyim? Karadeniz Ereğli halkının mücadelesi sonucunda kazanılan bu başarı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin elde ettiği zaferlerin de temelini oluşturuyor. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşı, bu yerde gerçekleştiği için tarihte birçok farklı izler taşıdığını söyleyebiliriz. 2008 yılında müze olarak hizmete açılan Gazi Alemdar Gemisi Müzesi, kesinlikle Zonguldak gezilecek yerler listenizde yerini almalı! Size farklı bir atmosfer yaşatacak olan Gazi Alemdar Gemisi, tarihe ışık tutan muazzam yerlerden biridir.

  • Adres: Müftü, Atatürk Blv., 67300 Ereğli/Zonguldak
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 17.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

4. Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Gökçebey ilçesinde yer alan Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Çanakçılar Seramik Anonim Şirketi tarafından kurulmuş. İki kattan oluşan müzenin birinci katında; fabrikalarda üretilen seramik eşyalar sergileniyor ve aynı zamanda satış ve sergi yeri bulunuyor. İkinci katında ise; bölgedeki kazı çalışmalarından elde edilen arkeolojik ve etnografik eserler sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesi; evcil ve yaban hayvanların yer aldığı büyük bir hayvanat bahçesidir. Buraya geldiğinizde; hem müzeyi gezerek yeni bilgiler öğrenebilir hem de hayvanat bahçesinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

-Anıtlar, Mezarlar

5. Uzun Mehmet Anıtı

Uzun Mehmet Anıtı

Burası neresi? Mimar Yılmaz Soylu tarafından 1973 yılında 3 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanan Uzun Mehmet Anıtı, Zonguldak’ın önemli anıtlarından biridir. Anıtın yapımı Zonguldak Taşkömürü Kurumu tarafından gerçekleştirilmiştir ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yıl dönümü şerefine inşa edilmiştir. Anıttaki 3 alev, Zonguldak’ın vermiş olduğu 3 şehidi temsil etmektedir.

1983 yılında belediye tarafından anıt çevresinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ile aynı zamanda bir yürüyüş ve piknik alanı haline getirilmiştir. Anıtın yapımında ise dönemin valisi olan Nihat Oğuz Bor’un büyük katkıları olmuştur.

Neden gitmeliyim? Zonguldak’ın geçmişinde önemli bir yere sahip olan Uzun Mehmet’e adanmış bu anıtı görmek ve keyifli Zonguldak manzarasının keyfini çıkarmak için Uzun Mehmet Anıt’ını ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: İncivez, 67100 Zonguldak Merkez/Zonguldak
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

6. Filyos Plajı

Filyos Plajı

Burası neresi? Zonguldak’ın masmavi plajları, en az gün batımı manzarası kadar çok yankı uyandırır. Bu muhteşem plajlardan ilkiyle başlayalım… Çaycuma’ya yakın bir konumda yer alan Filyos Plajı, özellikle yaz aylarında, dolup taşmasıyla biliniyor. Zonguldak’taki en meşhur plajlardan birisi olan Filyos Plajı, deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doya doya çıkaracağınız bir plajdır. Plajda yer alan otel ve restoranlardan da dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz.

7. Ilıksu Plajı

Ilıksu Plajı

Burası neresi? Zonguldak plajları arasında, bir diğer popüler olan Ilıksu Plajı, manzarası ve içerisindeki imkanlarıyla göz dolduruyor diyebiliriz. Özellikle yaz aylarında geldiğinizde, birçok eğlenceye de katılmış olacaksınız. Müzik eşliğinde dans edecek, düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılacak ya da sadece yüzüp güneşleneceksiniz. Plaj çevresinde ve içerisinde; duş, tuvalet, soyunma kabini, büfe, ilk yardım, ankesörlü telefon, çay bahçesi ve lokanta gibi ihtiyacınız olan her şey mevcut.

8. Kapuz Plajı

Kapuz Plajı

Burası neresi? Zonguldak Kent merkezine bağlı Yeşil Mahalle’de yer alan Kapuz Plajı, Zonguldak’ın yerel halkı, özellikle gençler, tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Uzunluğu 180 metre, genişliği ise 25 metre olan plaj, Zonguldak Belediyesi tarafından işletiliyor. Zonguldak’taki tek mavi bayraklı plaj olan Kapuz Plajı, ormanla iç içe harika bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Yeşil ve mavinin bir ahenkle nasıl uyum sağladığını bu plajda görebilirsiniz. Hem çocuklu aileler hem de gençler tarafından en çok ziyaret edilen bir yerdir ve bu nedenle oldukça kalabalıktır. Aynı zamanda içerisinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabilir ve düzenlenen etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Dilerseniz, sadece kendinizi serin sulara bırakıp saatlerce yüzebilir ya da kuma uzanıp güneşlenebilirsiniz.

  • Adres: Yeşil, No:, Adatepe Küme Sk. No:14, 67030 Zonguldak Merkez/Zonguldak
  • Yol tarifi al > 

9. Değirmenağzı Plajı

Değirmenağzı Plajı

Burası neresi? Zonguldak’ın en güzel ve en sakin plajlarından biri olan Değirmenağzı Plajı, yeşil ve mavinin bir arada buluştuğu doğa harikası bir yerdir. Tertemiz ve masmavi denizi, eşsiz ve yemyeşil doğası ile sizi kendisine hayran bırakacağı çok aşikar. Yaz aylarında sıcaklardan bunaldığınızda, serin suyuyla sizleri serinletecek ve kendinize getirecek! 🙂

Neden gitmeliyim? Manzarası ile büyüleyecek olan bu yere ister gün batımını izlemek için gelin, ister mangal yakıp piknik yapmak için gelin, ister sadece yüzüp güneşlenmek için gelin, ister çadır kurup kamp yapmak için gelin… Ağaçlık ve büyük kayalıkların arasında bulunan bu plaj, Zonguldak merkeze oldukça yakın bir konumda olmasıyla da dikkat çekiyor. Rüzgarın esintisi ve kuşların cıvıltısı eşliğinde denizi seyredebilir ve tüm stresinizi atabilirsiniz. Dilerseniz, kayalıklardan da denize atlayabilir ve bir heyecan yaşayabilirsiniz.

10. Kozlu Sahili

Kozlu Sahili

Burası neresi? Kozlu Polis evi mevkiinden başlayarak, Öküşne mevkiine kadar uzanan Kozlu Sahili, diğer tercih edilen plajlardan biridir. İçerisinde ve çevresinde yer alan parklar, spor alanları ve cafelerden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Eşsiz bir manzaraya hakim olan bu yer, özellikle gün batımında bir başka oluyor.

Neden gitmeliyim? Genelde mangal yakıp piknik yapmak için tercih edilse de, yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için de sıklıkla tercih ediliyor. Yorulduğunuzda oturup dinlenebileceğiniz kamelyalar ve daha birçok şey burada yer alıyor. Bol bol yürüyüş yapabilir ya da bisiklet ile bir gezintiye çıkabilirsiniz.

  • Adres: Güney, Hürriyet Cd. No:191 D:177, 67600 Zonguldak Merkez/Zonguldak
  • Yol tarifi al > 

11. Göbü Plajı

Burası neresi? Zonguldak merkeze 50-60 km mesafede yer alan Göbü Plajı, Kilim’de yer alıyor. Yaz aylarında oldukça aktif olarak kullanılan bu plajı, Zonguldak gezinizde tercih edebilirsiniz.

12. Türkali Plajı

Türkali Plajı

Burası neresi? Yine Kilimli ilçesinde yer alan Türkali Plajı, Zonguldak merkeze 50-60 km uzaklıkta konumlanıyor. Zonguldak’ın plajları arasında adını duyurmayı başaran bu plajı da, gezi listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

13. Erdemir Plaj Tesisleri

Erdemir Plaj Tesisleri

Burası neresi? Ereğli ilçesinde yer alan Erdemir Plaj Tesisleri, masmavi ve tertemiz denizi ile mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Doğayla iç içe olan bu plaj, aynı zamanda Ereğli’nin en iyi plajlarından biridir. İçerisinde ihtiyacınız olan her şeyin mevcut olması da cabası.

-Kaplıcalar

14. Kozlu Ilıksu Kaplıcası

Kozlu Ilıksu Kaplıcası
Görsel Kaynak: gezilecekyerler.com

Burası neresi? Zonguldak-Karadeniz Ereğli yolu üzerinde, Aşağıçayır Köyü sınırlarında yer alan Ilıksu Kaplıcaları, Zonguldak gezilecek yerler listesinde kesinlikle olmalı. Kaplıcanın su sıcaklığı 27 derece olduğu ve termal su içilerek kullanıldığında mide, bağırsak ve karaciğer safra yollarına iyi geldiği biliniyor. Banyo yapıldığında ise, ağrılı vücutlara iyi geldiği söyleniyor. Buraya gelip kendinizi tedavi etmeye hazır mısınız? 🙂

-Diğer

15. Deniz Feneri

Deniz Feneri

Burası neresi? Zonguldak merkez sınırları içerisinde yer alan Deniz Feneri, Zonguldak’a 2 km mesafede konumlanıyor. Denizden yaklaşık 53 metre yükseklikte yer alan fener, 1908 yılında inşa edilmiş. Kulenin yüksekliği 9 metre olup, ışığı 20 deniz mil uzaktan görülür. Bu nedenle Karadeniz’den geçiş yapan gemilere kılavuzluk etmesiyle biliniyor. 1985 yılından itibaren elektrik ile çalıştırılan Deniz Feneri, ilk inşa edildiği zamanlar iki kız kardeşin sorumluluğundaydı. Bakımı, temizliği ve kesintisiz çalışması onlara bağlıydı. Daha sonraki yıllarda sürekli el değiştiren Deniz Feneri, son yıllarda uydular aracılığıyla kontrol edildiği için herhangi bir kişiye ihtiyaç kalmamıştır.

Kaçırmayın! Zonguldaklılar tarafından sık sık ziyaret edilen bu yer, manzarasıyla adeta büyülüyor. 2012 yılında restorana dönüştürülen Deniz Feneri, halka ve turizme açılarak çok daha fazla ilgi görüyor. Zonguldak gezinizde buraya mutlaka gelmeli ve muhteşem manzarasını seyretmelisiniz.

16. Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Burası neresi? Gökçebey ilçesine bağlı Veyisoğlu Köyü Kocameşe mevkiinde yer alan palamut meşe ağacı, 2010 yılında Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından anıt ağacı olarak tescillenip koruma altına alınmıştır. Ağacın çevre düzenlemesi ve tanıtımı Gökçebey Orman İşletme Şefliği ve Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Anıt ağacının tamı tamına 500 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar ve Parklar

17. Fetih Çınarları

Fetih Çınarları

Burası neresi? Ereğli ilçesinde yer alan 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan 6 adet çınar, İstanbul’u fethettikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in emriyle dikilmiştir. İstanbul’un fethi sırasında Osmanlı ordusuna, Rumeli ve Anadolu Hisarlarını onarmak ve inşaatında kullanmak için kale taşları gerekiyordu. Bu nedenle Anadolu’nun pek çok yerinden İstanbul’a taş getirilmiştir ve o zamanlarda Ereğli’de bulunan bir taş ustası da birçok taş göndermiştir. Bu sebeple Fatih Sultan Mehmet, Ereğli’ye katkılarından dolayı 6 adet çınar dikilmesini emretmiş ve Fetih Çınarları ismi buradan gelmiştir.

Neden gitmeliyim? Normalde tescillenen ve koruma altına alınan 8 adet çınar bulunuyordu ancak çevre kirliliğinden ve betonlaşmadan çok hızlı etkilendikleri için çınar ağaçlarından ikisi zarar görmüştür. Yine de hala önemini koruyan bu bölge, yöre halkı tarafından dinlenme alanı olarak görülüyor. Doğayla iç içe olacağınız bu yerde, aynı zamanda birçok farklı etkinlik ve konserlerin de düzenlendiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra arkadaşlarınızla birlikte kafa dinleyeceğiniz bir yer olan Fetih Çınarları, muhteşem bir atmosfere sahiptir. Kitap okumak, müzik dinlemek ve sessiz, sakin bir gün geçirmek için en ideal yerlerden biridir.

18. Göldağı Tabiat Parkı

Göldağı Tabiat Parkı

Burası neresi? Göldağı mevkiinde yer alan Göldağı Tabiat Parkı, 13,64 hektarlık bir alana sahiptir. Zonguldak merkeze 22 km mesafede yer alan parkın içerisinde geniş oyun alanları yer alıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için mükemmel bir doğa harikası olan bu yerde, aynı zamanda kamp yapabileceğinizi unutmayın. Çantanızı hazırlayın ve doğayla baş başa kalın!

  • Adres: 67900 Taşçılı/Çaycuma/Zonguldak
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al > 

19. Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Burası neresi? Karabük ilinin Yenice ilçesi sınırlarında yer alan Çitdere Tabiat Koruma Alanı, Zonguldak’a yakınlığı nedeniyle sık sık tercih ediliyor. Hatta her mevsim yerli ve yabancı birçok turist tarafından rağbet gören bu yer, muhteşem manzarası ve yemyeşil doğası ile gelenleri büyülüyor. Istıranca meşesi, karaçam, sarıçam, akçaağaç, kayacık, kuşburnu, karaağaç, ıhlamur, gürgen, kayın, dişbudak, köknar, porsuk ve üvez ağaçları gibi birçok farklı ağaç türüne burada rastlayabilirsiniz. Bununla birlikte ayı, domuz, karaca, kurt, tavşan, yaban kedisi, alakarga, atmaca, ağaçkakan, başak, porsuk, tahta güvercin, geyik, tilki, sansar ve ispinoz gibi daha pek çok hayvana da ev sahipliği yaptığını belirtelim.

20. Gümeli Tabiat Alanı

Gümeli Tabiat Alanı

Burası neresi? Gümeli Ormanları içindeki bu muhteşem doğa harikası, 2008 senesinde tabiat anıtı statüsüne alınmıştır. Alaplı ilçe sınırları içindeki alan toplam 2550 hektardır. Tabiat alanının en ilgi çekici noktası ise 2019 yılında 4114 yaşında olduğu tespit edilen porsuk ağacıdır. Bu ağaç, ülkemizin en yaşlı ağacı olarak kabul edilmektedir. Bu ağaç aynı zamanda dünyadaki şu ana kadar tespit edilmiş en yaşlı 5 ağaçtan biridir.

Neden gitmeliyim? Hem doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmek hem de ülkemizdeki en yaşlı ağacı görmek için bu güzel tabiat alanını Zonguldak gezi planınıza mutlaka dahil etmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Tabiat alanı içinde aynı zamanda görebileceğiniz daha fazla yaşlı ağaç da burayı ziyaret etmek için geçerli sebepleriniz arasında bulunuyor.

21. Zonguldak Kent Ormanı

Zonguldak Kent Ormanı

Burası neresi? Şehir merkezine 20 dakikalık bir uzaklıkta bulunan Zonguldak Kent Ormanı, doğayla baş başa kalabileceğiniz mükemmel noktalardan biridir. Özellikle hafta sonları oldukça yoğun olan kent ormanı içerisinde; çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, seyir terası, yağmur barınağı, çadır kamp alanı, ahşap köprü, gölet ve otopark yer alıyor. Bunun yanı sıra çok sayıda ağaç ve endemik bitki türlerini de görebilme şansı yakalayabilirsiniz. Piknik veya yürüyüş yapmak için tercih edilen bir yer olan kent ormanında, sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmeye var mısınız? O zaman rota belli!

22. Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı

Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı

Burası neresi? Devrek ilçesine bağlı Akçasu Köyü’nde yer alan Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı, 3,5 hektarlık bir alan üzerinde konumlanıyor. Kuş sesleri eşliğinde piknik yapacağınız ve dinleneceğiniz bir yer olan bu alanda, harika vakit geçirecek ve manzara karşısında büyüleneceksiniz. Kamp ve karavan turizmi için fazlasıyla uygu olan dinlenme alanı içerisinde; lokanta, telefon, oturma grubu, otopark, çeşme ve büfe gibi ihtiyacınız olan her şey mevcut.

-Yaylalar

23. Bölüklü Yaylası

Bölüklü Yaylası
Görsel Kaynak: arpaboyuyol.com

Burası neresi? Alaplı ilçesi bağlı Gümeli beldesinde yer alan Bölüklü Yaylası, ilin en yüksek noktası olan Bacaklı Yaylası’nın eteklerinde konumlanıyor. Yaylacılık geleneklerini hala sürdüren bu yerde, yayla evleri arasında dolaşabilir ve yemyeşil ormanı seyredebilirsiniz. Aynı zamanda yaylada yaban hayatta devam ettiği için dağ keçisi, karaca, geyik, yaban domuzu ve kurt gibi daha pek çok hayvana rastlayabileceğinizin altını çizelim.

Neden gitmeliyim? Temiz havası ve doğasıyla turizm cenneti olan bu yaylada, piknik masaları bile bulunuyor. Ayrıca pansiyon olarak kiralanan evler dahi var! Bir an önce gelin ve doğayla baş başa kalın! İster günübirlik gelin piknik yapın, ister daha uzun süreli gelin ve kamp yapın!

-Göller

24. Kızılcapınar Baraj Gölü

Görsel Kaynak: azbibak.com

Burası neresi? Ereğli ilçesinde yer alan Kızılcapınar Baraj Gölü, Ereğli’ye 21 km mesafede yer alıyor. Aydınlar Çayı üzerinde kurulu olan bölge, Ereğli Demir Çelik Fabrikası’na su sağlamasıyla biliniyor. Yerel halk tarafından Erdemir Barajı veya Ovaköy Barajı olarak da bilinen bu baraj, etrafından oluşan gölü ile bölgeyi bir doğa harikası konumuna getirmeyi başarıyor. 1991-1994 yılları arasında, DSİ tarafından inşa edilen barajda, hidroelektrik santral ile bölgenin elektrik ihtiyacı karşılanır. Barajda ekosistem oluşturmak ve balık avını zenginleştirmek adına, belli zamanlarda alabalık atılır.

Kaçırmayın! Baraj çevresinde yer alan piknik alanlarında istediğiniz gibi vakit geçirebilir ve gölün sunduğu manzara karşısında dolu dolu fotoğraflar çekilebilirsiniz. Ayrıca yanınızda getirdiğiniz malzemelerle piknik ya da kamp yapabilirsiniz.

-Mağaralar

25. Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası

Burası neresi? Zonguldak gezilecek yerler listenizde kesinlikle olması gereken bir yerdir Gökgöl Mağarası. Uzunluğu 3 bin 350 metre olan mağara, Türkiye’nin en uzun onuncu mağarası olma özelliğine sahiptir. Zonguldak-Ankara yolu üzerinde yer alan Gökgöl Mağarası, Zonguldak merkeze oldukça yakın bir konumdadır. 2001 yılında hizmete açılan mağara, Zonguldak mağaraları arasında en çok dikkat çekeni olduğu için her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Çoğu ziyaretçinin tedavi amacıyla buraya geldiğini belirterek, mağara içindeki sıcaklığın ve nem oranının çok fazla değişmemesinden dolayı, mikro klima özelliğinin astım hastalarına iyi geldiğini eklemeliyiz.

Neden gitmeliyim? Büyük Çöküntü Salonu, Fosil Giriş, Astım Salonu, Harikalar Salonu ve Mucizeler Salonu ile birçok kattan oluşan mağarada, 875 metrelik yürüyüş yolu yer alıyor. Yağışlı dönemlerde debisi artan bir yer altı deresine sahip olan Gökgöl Mağarası’nda, aynı zamanda sarkıtlar, dikitler ve bunların birleşmesinden meydana gelen sütunlar da bulunuyor. Bunun yanı sıra damlataşları, makarna sarkıtlar, mağara gülleri, mağara iğneleri ve içi su dolu damlataş havuzları da yer alıyor.

  • Adres: Zonguldak Ankara Karayolu, Zonguldak Merkez, Zonguldak
  • Ziyaret saatleri: 09.00 – 18.00
  • Telefon: 0372 268 32 31
  • Yol tarifi al > 

26. Cehennemağzı Mağaraları

Cehennemağzı Mağaraları

Burası neresi? Ereğli ilçesine bağlı İnönü Mahallesi’nde yer alan Cehennemağzı Mağaraları, Zonguldak il merkezine 50 km mesafede konumlanıyor. Antik dönemde ”Acheron Vadisi” olarak bilinen bu bölge, günümüzde Ereğli Müzesi’ne bağlı ören yeri olarak faaliyet gösteriyor. Eski adı ”kutsal su” anlamına gelen ”Ayazma” olarak bilinen bu yer, yan yana sıralanmış üç mağaradan oluşuyor. Birinci mağaranın birinci bölümünde; zemin orijinal bitki ve geometri motifli mozaik ile döşeliyken, ikinci bölümünde ise; duvarda küçük bir apsis açılı ve önünde kademeli basamaklar bulunur. Mağaranın, çok eski zamanlarda bir Hristiyan Kilisesi olduğunu ve Hristiyanlığın yayıldığı ilk zamanlarda gizli ibadet yeri olarak kullanıldığını da belirtelim.

Yöre halkı tarafından Koca Yusuf Mağarası olarak adlandırılan ikinci mağara, 10-12 metre yükseklikteki bir yamaç üzerinde yer alıyor. Bu yamaç üzerindeki dar alandan giriş yapılan mağaraya, 3 basamaklı dikey bir merdivenden inerek ulaşılıyor. Mağaranın bir kısmı dağın içine doğru devam ediyor. Geçmişte tavandan düşen bir kaya, yolu kapattığı için sadece 350 metreye kadar gidilebiliyor. İki fil ayağı ile desteklenen mağara, 400 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Yüz ölçümü bakımından en geniş olan üçüncü mağaranın ise, zemini taban suyuyla kaplıdır ve diğer mağaralara su sarnıcı görevi görür.

  • Adres: Süleymanlar, Cehennem Ağzı Mağaraları Sk. 59 A, 67300 Ereğli/Zonguldak
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 17.30 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 0372 323 45 57
  • Yol tarifi al > 

27. Sofular Mağarası

Sofular Mağarası

Burası neresi? Eski Zonguldak-Çaycuma karayolunun 10 kilometresinde, Sofular Vadisi yamaçlarında yer alan Sofular Mağarası, Prehistorik Çağlarda oluşumunu tamamlamış. Uzunluğu 1,5 km olan mağaraya, oldukça dik bir kuyu içerisinden iniliyor. Sarkıt ve dikitler bulunan mağarada, aynı zamanda küçük odacıklar ve küçük göller yer alıyor.

28. Cumayanı Mağarası

Cumayanı Mağarası

Burası neresi? Cumayanı Mahallesi’ne oldukça yakın bir konumda yer alan Cumayanı Mağarası, ilk kez 1976 yılında incelenmiş. Uzunluğu 10 km olan mağara, üç girişten oluşuyor. Zonguldak’taki diğer mağaralara göre daha az bilinen Cumayanı Mağarası’nda, köprü görevi gören travertenler ve sifonlar yer alıyor. Mağaradaki bu alanları ve odacıkları botlar ile gezintiye çıkarak görebilirsiniz.

Uyarı! Çok yağışlı zamanlarda, gitmenizi tavsiye etmiyoruz.

29. Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyü Su Mağarası

Burası neresi? Çaycuma ilçesinde yer alan Çayır Köyü Su Mağarası, Zonguldak’ın en farklı ve en güzel doğal güzelliklerinden biridir. Uzunluğu 1300 metre olan mağara, hem genişliği hem de sarkıt ve dikitlerin boyutları ile dünyanın sayılı büyük mağaraları arasında yer almayı başarıyor. Su mağarası denilmesinin nedenlerinden biri, içerisinde birçok soğuk su kaynağının bulunmasıdır.

Neden gitmeliyim? Mağaraya iki ayrı kaynaktan su gelir ve birinin Göl Dağı’ndan, diğerinin de Gökgöl Mağarası’ndan geldiği tahmin edilir. Mağaranın içerisindeki nehir alanını, botla 1 km boyunca gezebileceğinizin altını çizelim. Ayrıca mağaranın içinden akan soğuk su, mağaranın çıkışında bir şelale oluşturuyor. Mağaradaki suyun sıcaklık derecesi ve temizliği sayesinde, alabalık yetiştirildiğini de unutmamakta fayda var. Aynı zamanda mağaranın önündeki piknik alanlarında piknik yapabilir ve gününüzü farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

30. Kızılelma Mağarası

Burası neresi? Ayiçi Mahallesi’nde yer alan Kızılelma Mağarası, Kilimli’nin 7-8 km güneydoğusunda bulunuyor. Zonguldak-Kilimli-Gelik-Ayiçi yolunu takip ederek ulaşacağınız mağara, Türkiye’nin en uzun mağaraları arasında yer alıyor. Uzunluğu 6630 metre olan mağara, değişik özellik ve görünümde olan kol ve ana galeriden oluşmuştur. Bu bölümler sarkıt, dikit, sütun, perde ve bayrak damlataşları, makarna ve eksantrik damlataş havuzları ile de süslenmiştir. Ayrıca içerisin bulunan yer altı deresinin ve göllerin de çok farklı bir görünüm verdiğini söylemeliyiz.

31. İnağzı Mağarası

İnağzı Mağarası

Burası neresi? Kilimli yolunun 15 kilometresinde deniz kıyısında konumlanan İnağzı Mağarası, Zonguldak şehir merkezinde yer alıyor. Uzunluğu 800 metre olan mağaraya, fosil ağızdan giriş yapılıyor.

-Şelaleler, Akarsular

32. Harmankaya Şelalesi

Harmankaya Şelalesi

Burası neresi? Zonguldak il merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Harmankaya Şelalesi, Karagöl Dere’si üzerinde bulunuyor. Karagöl Dere’sinin kil taşı tabakalarını aşındırması sonucu meydana gelen şelaleye, yaklaşık 6 saat süren bir yürüyüş parkuru ile ulaşıyorsunuz. Zaman zaman iple iniş yapmanız ve tırmanmanız gerektiğini de hemen belirtelim. Harmankaya Şelalesi, üç şelaleden oluşuyor ve şelalelerin bulunduğu vadi içine ormandaki patika yoldan iniş yapılıyor. Ortalama 1100 metrelik bir yürüyüş sonrası, karşınıza birinci şelale çıkıyor. Biraz daha ilerledikten sonra karşınıza çıkacak olan ikinci şelale, en yüksek ve en güzel olanıdır. Biraz daha tırmanma ve ilerleme sonrasında ise, üçüncü şelale ile karşılaşacaksınız.

Neden gitmeliyim? Yürüyüş boyunca size eşlik eden yemyeşil bir bitki örtüsüne hayran kalacağınız da çok aşikar. Vadi içindeki ormanlık alanda; kestane, meşe, gürgen, ıhlamur, şimşir, kızılcık, kızılağaç, kavak, çınar, karayemiş, kocayemiş, yabani elma, yabani kiraz, yabani fındık, defne, muşmula, yılkın çalısı, geyik üzümü, yabani üzüm, ovaz, ahlat, orman gülü, böğürtlen ve kuşburnu gibi bitki türlerine rastlayacaksınız. Bunun yanı sıra içerisinde; zılbıt, ısırgan, katırtırnağı, ballıbaba, papatya, siklamen, mor menekşe, çuha çiçeği, böcek kapan, çaydanlık çiçeği, yabani çilek ve yosun gibi endemik türler de yer alıyor. Zonguldak gezi rehberine mutlaka dahil etmeniz gereken yerlerin başında geliyor, unutmayın!

33. Kayalıdere Şelalesi

Kayalıdere Şelalesi

Burası neresi? Ereğli ilçesine bağlı Kayalıdere Köyü’nde yer alan Kayalıdere Şelalesi, Ereğli’ye 35 km mesafede konumlanıyor. Uzunluğu 25 metre olan şelale, görenleri hayrete düşürüyor. Kayalıdere Çayı üzerinde büyüklü küçüklü 7 şelale yer alıyor ve büyük şelalenin üst kısmında, taşlardan oluşmuş doğal bir aqua park bulunuyor. Çayın ve şelalelerin etrafının ağaçlarla çevrili olması da, bölgeyi doğa sporları açısından etkili kılıyor.

Dirgine Çayı Rafting Parkuru

Burası neresi? Dirgine Çayı, Zonguldak’ın önemli akarsularının başında gelmektedir. Mart ve Haziran aylarında kar sularıyla birlikte nehirdeki su seviyesi yükselmekte ve burası özellikte rafting sporu yapmak isteyenler için muhteşem bir parkur haline gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Rafting yapmaktan hoşlanıyorsanız Dirgine Çayı’nı mutlaka Zonguldak gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

  • Adres: Devrek-Yedigöller Milli Parkı yolu üzeri

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Hayvanat Bahçeleri

34. Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park

Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park

Burası neresi? Gökçebey ilçesinde yer alan Çanakçılar Seramik Fabrikası’nın bahçesinde yer alan bu hayvanat bahçesi, yüz farklı türden bine yakın hayvana ev sahipliği yapıyor. Özellikle çocuklar için bir eğlence kaynağı olan Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park, her yıl pek çok turistin ziyaretine uğrar.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; timsah, at, geyik, ceylan, karaca, ayı, kurt, maymun, tavşan, sincap, kuğu, flamingo, pelikan, turna, leylek, ördek, güvercin, tavuk, kaz ve daha pek çok hayvan yer alıyor. Bir veteriner, bir teknisyen ve iki görevli olmak üzere 4 kişi tarafından, her gün hayvanların sağlık kontrolünden geçtiğini ve bakımlarının yapıldığını bilmelisiniz. Ayrıca hayvanlar özel bölümlerde, doğal ortamlarındaymış gibi yaşatılıyor.

  • Adres: Gökçebey Yolu, 67670 Çukur/Gökçebey/Zonguldak
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00
  • Telefon: 0372 535 51 30
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al > 

-Aqua Parklar

35. Emka Aqua Park

Emka Aqua Park

Burası neresi? Yaz aylarında sıcaklardan kurtulmak için, tercih edeceğiniz yerlerden biridir Emka Aqua Park. Hem çocuklarınızla hem arkadaşlarınızla doya doya vakit geçirip eğleneceğiniz bir yer olan aqua parkta havuz, gölet, restoran, cafe, vitamin bar, kaydıraklar, çocuk havuzu, jakuzi, kapalı havuz, masaj şelalesi, hava bloverları, yağmurlama sistemi, tuz odası, bay ve bayan sauna, buhar odaları yer alıyor. Aynı zamanda düğün, nişan, kokteyl gibi organizasyonlara ve etkinliklere de yer verdiğini belirtmeliyiz. Üstelik açık ve kapalı havuzlarda yüzme dersleri verildiğini de unutmayın!

  • Adres: Merkez, Karaelmas Caddesi (Kozlu Sahil Yolu) 6A, 67600 Kozlu/Zonguldak
  • Telefon: 0372 220 04 44
  • Yol tarifi al > 

*Zonguldak’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Köy, Kasaba ve İlçeler

36. Karadeniz Ereğli

Karadeniz Ereğli

Burası neresi? Çilek ve çelik diyarı olan Karadeniz Ereğli, Zonguldak’ın şirin mi şirin bir ilçesidir. 80 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olduğundan dolayı, uluslararası tersanelere ev sahipliği yapmasıyla bilinen Ereğli, aynı zamanda ülkenin en büyük limanlarını ve balıkçı barınaklarını bünyesinde barındırıyor. Ereğli, M.Ö 338 ile M.S 310 yılları arasında yaşamış olan Platon’un öğrencisi Heraclides Ponticesin memleketi olduğu ve eski adıyla Heracleia’ya yani Ereğli’ye gelerek araştırmalar yaptığı biliniyor. Anadolu’da ilk Pandomim sanatının görüldüğü yer olan Ereğli’de, şenlikler düzenlenir, spor müsabakaları ve tiyatro gösterileri yapılırmış. Hatta günümüzde bile Ereğli, festival ve şenlikleri ile oldukça meşhurdur.

Neden gitmeliyim? Tarihi kalıntıları ile geçmişe meydana okuyan Ereğli, doğal güzellikleri ile de adından çokça kez söz ettirir. Ereğli’ye geldiğinizde; Cehennemağzı Mağaraları, Filyos Antik Kenti, Herakles Sarayı, Bizans Kilisesi, Harmankaya Şelaleleri, Kayalıdere Şelaleleri, Ereğli Limanı, Atatürk Kültür Parkı, Karadeniz Ereğli Müzesi, Gazi Alemdar Gemisi Müzesi ve plajlarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca meşhur Ereğli pidesini yemeden dönmemelisiniz!

37. Alaplı

Alaplı

Burası neresi? Güreş şenlikleri ve yaylaları ile fazlasıyla ilgi gören Alaplı, Zonguldak’a 52 km mesafede yer alıyor. Tarihi açıdan çok fazla bir yapıya sahip olmasa da, yine de görülmeye değer bir yerdir. Denizin ve güneşin tadını çıkarmak için plajlarını ya da serinlemek ve kafa dinlemek için yaylalarını tercih etmelisiniz.

38. Çaycuma

Çaycuma Filyos

Burası neresi? Zonguldak’a 52 km mesafede yer alan Çaycuma, bölgenin en eski yerleşim yeridir. Filyos Çayı’nın denizle buluştuğu yerde kurulan Çaycuma, M.Ö 3. yüzyıla kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Filyos beldesinin olduğu ve Filyos Çayı’nın denize döküldüğü bir yer olan Çaycuma, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi ve kültürü açısından oldukça zengin olan bölgeyi ziyaret ettiğinizde; Tios Antik Kenti, Filyos Kalesi, Su Kemeri ve Tonozlu Galeri, Çayır Köyü Su Mağarası, Çaycuma Köprüsü, Filyos Ören Yeri ve Filyos’a uğramalısınız.

39. Devrek

Burası neresi? Zonguldak merkeze 60 km uzaklıkta yer alan Devrek, köklü tarihi geçmişi, yöresel lezzetleri, sanat eseri bastonları ve doğal güzellikleri ile Zonguldak’ın en çekisi ilçelerinden biridir. Birçok tarihi esere ev sahipliği yapan Devrek’te, aynı zamanda birçok gezilecek yer vardır. Kral Mezarı, Beykoz Asarı, Karakoçlu Beylik Mezarı, Akçasu Kral Mezarlığı, Gavur Ambarı, Çam Ağacı, Yağmurca Kayalıkları, Yedigöller Milli Parkı, Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı’nı mutlaka buraya geldiğinizde ziyaret etmelisiniz. Ayrıca bir baston satın almadan dönmeyin!

40.Gökçebey

Burası neresi? Zonguldak’a 45 km uzaklıkta yer alan Gökçebey, ormanlarla kaplı doğal güzelliği ile öne çıkar bir yerdir. Yemyeşil parkları ve mesire alanları ile oldukça beğeni toplayan Gökçebey’de, Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı ve hayvanat bahçesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

41. Kilimli

Kilimli

Burası neresi? Zonguldak’a oldukça yakın bir konumda yer aldığı için sık sık tercih edilen bir yerdir Kilimli. Büyük bir limana sahip olan Kilimli, balıkçılık ile geçimini sağlar. Bu nedenle buraya geldiğinizde, lezzetli balığın tadına bakmadan dönmemelisiniz. Ayrıca Göbü ve Türkali Köyü Sahilleri, Cumayanı Mağarası, Kızılelma Mağarası ve İnağzı Mağarası’nı da ziyaret etmeden ayrılmayın!

42. Kozlu

Kozlu

Burası neresi? Zonguldak merkeze yaklaşık 5 km mesafede yer alan Kozlu, madenciliğin en çok yaşandığı bir yerdir. Kültürel değerleri, doğal güzellikleri ile en çok tercih edilen yerlerden birisi olan Kozlu’da, Ilıksu Plajı, Kozlu Ilıksu Kaplıcası, Değirmenağzı Plajı, Kozlu Sahili, Kozlu Kilisesi ve daha birçok noktaya uğramalısınız.

-Turistik Şehirler

43. Karabük

Karabük Şeker Kanyonu

Burası neresi? Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Karabük, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile herkesi büyüleyen bir şehirdir. Yemyeşil ormanları, kanyonları, mağaraları, tarihi yapıları ile merak uyandıran bir şehir olan Karabük, turistlerin mutlaka uğrak noktaları arasında yer alır. Karabük’te gezilecek yerler listesine gelin ve hem Karabük hem de gezilecek yerleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olun! Ayrıca Karabük’ün turistik bir ilçesi olan Safranbolu’yu da unutmayın! Dilerseniz, Safranbolu’nun gezilecek yerleri yazımıza da göz atabilir ve daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

Zonguldak Karabük arası mesafe 101 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 34 dakika sürer.

44. Düzce

Düzce

Burası neresi? Batı Karadeniz’de bulunan Düzce, hem tarihi hem de doğal güzelikleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Dört ayrı döneme tanıklık eden bölge, bu sayede köklü bir tarihi geçmişe ve kültürel zenginliğe sahip olmuş. Yaz-kış demeden her mevsim ziyaret edilebilen bir yer olan Düzce’de, antik kalıntılar, tarihi yerler ve daha birçok gezilecek yer bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Doğayla baş başa kalıp kafanızı dinleyeceğiniz bir yer olan Düzce, sessiz, sakin ve huzurlu bir atmosferde tatil yapmanızı da sağlıyor. Aynı zamanda sal yarışı, enduro, ATV, dağ bisikleti, off road, kamp, dağ yürüyüşü, foto-safari, yamaç paraşütü, yelken kanat uçuşlar gibi birçok farklı aktivite yapmanızı da olanak tanıyor. Buraya gelmeden önce nereleri ziyaret etmeniz gerektiğini öğrenmek isterseniz, Düzce gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Aradığınız her şey burada mevcut!

Zonguldak Düzce arası mesafe 114 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 49 dakika sürer.

45. Bolu

Bolu

Burası neresi? Karadeniz Bölgesi’nin batısında bulunan Bolu, yemyeşil doğası ve tertemiz havasıyla her mevsim ziyaretçi akınına uğramayı başarıyor. Özellikle popüler şehirlere yakınlığı ile bilinen Bolu’yu, çevre illerden gelen ziyaretçiler günübirlik ya da hafta sonu kaçamağı için sık sık tercih ediyor. Oldukça eski bir geçmişe sahip olan Bolu, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile kendine hayran bırakmayı da başarıyor. Bolu’ya geldiğinizde, nereyi mi ziyaret etmelisiniz? Cevap hazır! Bolu’da gezilecek yerler yazısını okuyun ve şimdiden rotanızı belirleyin!

Zonguldak Bolu arası mesafe 158 km olup, arabayla yolculuk 2 saat 19 dakika sürer.

46. Bartın

Amasra

Burası neresi? Karadeniz Bölgesi’nin batı kesiminde yer alan Bartın, köklü tarihi geçmişe ve turistik değerlere sahip olmasıyla mutlaka görülmesi gereken bir destinasyondur. 59 km’lik bir sahil şeridine sahip olan Bartın, Bartın Çayı ile çevrelenmiş. Milli parkları, şelaleleri, denizi, ormanları, çınar ağaçları, ahşap evleri, dar sokakları ve yaylaları ile bir başka atmosfere sahip olan Bartın’ı mutlaka gezi listenize dahil etmelisiniz. Bartın hakkında daha detaylı bilgi için de, Bartın gezilecek yerler yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca Bartın’ın çok sevilen kasabası olan Amasra’yı da bu plana dahil edin! Bunun için Amasra gezilecek yerler listesine gelin ve daha çok şey öğrenin!

Zonguldak Bartın arası mesafe 95 km olup, arabayla yolculuk 1 saat 45 dakika sürer.

47. Kastamonu

Kastamonu

Burası neresi? Dağlar ve yeşillikler arasında harika bir doğa güzellik olan Kastamonu, tipik bir Karadeniz şehridir. Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı için, tarih boyunca oldukça önemli bir şehir olmuştur. İsminin nereden geldiğine dair birçok rivayete sahip olan Kastamonu, medreseleri, camileri, külliyeleri, mağaraları, şelaleleri, kanyonları ile dolu gezilecek yere hakimdir. Kastamonu tarihi yerler listesinde çoğuna ulaşabilir ve daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Zonguldak Kastamonu arası mesafe 213 km olup, arabayla yolculuk yaklaşık 3 saat sürer.

*Alışveriş

Bu konuda daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için, Zonguldak alışveriş rehberi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

*Tarihi Yerler

Filyos Antik Kenti, Filyos Kalesi, Ereğli Kalesi, Köprülü Cami gibi daha pek çok yeri incelemeniz için Zonguldak tarihi yerler adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Çok fazla aktif ve hareketli bir gece hayatı olmasa da, Zonguldak’taki bazı mekanların gece manzarası sizi fazlasıyla büyüleyecek. Gelin bu yerleri daha detaylı inceleyelim! Buyurun; Zonguldak gece hayatı yazımız!

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Zonguldak Maden Müzesi’nde şehri yakından tanı!
  • Ereğli’ye git ve hem Karadeniz Ereğli Müzesi’ni hem de Gazi Alemdar Gemisi Müzesi’ni ziyaret et!
  • Birbirinden farklı ve güzel plajlarında yüz, güneşlen!
  • Deniz Feneri’ne git ve manzarayı izle!
  • Çitdere Tabiat Koruma Alanı’nda piknik yap, Zonguldak Kent Ormanı’nda yürüyüş yap!
  • Zonguldak’ın ilginç mağaralarını mutlaka ziyaret et!
  • Doğal güzellikteki şelaleleri gör!
  • Kozlu Sahili’nde gün batımı manzarasını seyret!

-Şehir İçi Ulaşım

Zonguldak şehir içi ulaşımda; belediye ve özel halk otobüsleri, dolmuş ve taksiler kullanılıyor. Otobüslerde ise ”Elmas Kart” kullanıldığını belirtelim. Zonguldak küçük bir yer olduğu için çoğu yere yürüyerek ya da dolmuşlar ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca otobüs saatleri ve güzergahlarının daha detaylı bilgisine ulaşmak için tık tık

Zonguldak geziler yerler listemizi son olarak 5 Mart 2023 tarihinde güncelledik. Listemize katkıda bulunmak isterseniz yazımızla ilgili düşüncelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin