Türkiye’nin En Popüler 5 Çarşısı

Geçmişten günümüze önemli ticaret yollarının üzerinde bulunan Anadolu’da ticaret insanlar için oldukça önemli bir yere sahip olmuştur. Bu da ülkemiz topraklarında ticaretin her zaman gelişen bir alan olmasını sağlamıştır.

Tarihte ticaretin gelişmesi ve daha kolay bir şekilde yapılması için inşa edilen hanların bir kısmı günümüzde hala faaliyet göstererek bulunduğu bölgede ticaretin canlı kalmasını sağlamıştır. Bu tarihi çarşılar aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olmayı başarmıştır. Sizler için ülkemizin çeşitli şehirlerinde bulunan 5 önemli çarşıyı listeledik.

Ülkemizdeki En Popüler Çarşılar

1.Kapalıçarşı, İstanbul

Kapalıçarşı

İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğramadan gitmediği bu tarihi çarşı, size mistik bir ortamda keyifli bir alışveriş yapma olanağı sunuyor. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı 4 binden fazla dükkanıyla antikadan, baharata, giyimden hediyelik eşyaya aradığınız her şeyi bulabileceğiniz devasa büyüklükte, ülkemizin en özel çarşılarından biri.

2.Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Dünya’nın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı 5 km2’lik alanda 15 bin civarındaki dükkanıyla İzmir’in alışveriş kalbinin attığı yerlerin başında geliyor. Kaybolmamanın neredeyse imkansız olduğu bu tarihi mekanda aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Dükkanların büyük çoğunluğundaki esnafların babadan oğula geçen bir gelenek halinde olması da çarşıyı daha anlamlı kılan özelliklerinden biri.

3.Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep

Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep’te 400 yıllık bir geçmişe sahip olan bakırcılık sanatı Şahinbey’de bulunan Bakırcılar Çarşısı’nda yaşatılmaya çalışılıyor. Sanayideki gelişmeler nedeniyle unutulmaya yüz tutan bu önemli sanatın yaşamasına katkıda bulunmak ve sağlık açısından çok faydalı olan bakırdan eşyalar satın almak isterseniz Gaziantep’in bu özel çarşısını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

4.Mısır Çarşısı, İstanbul

Mısır Çarşısı

1660 yılından bu yana faaliyet gösteren Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski semtlerinden Fatih‘te bulunuyor. Baharat, kuruyemiş, şarküteri gibi gıdalar konusunda bulamayacağınız ürünün olmadığı Mısır Çarşısı, İstanbullular için çok özel bir yere sahip. Eğer siz de özellikle gıda konusunda arayıp da bulamadığınız ürünleri almak istiyorsanız yönünüzü Mısır Çarşısı tarafına çevirmelisiniz.

5.Ulu Çarşı, Bursa

Ulu Çarşı

İçinde bulunan havlucuların çokluğu nedeniyle Havlucular Çarşısı olarak da bilinen Ulu Çarşı, evlenme arefesinde olanların alışveriş için uğradığı yerlerin başında geliyor. 140 dükkanıyla bir evin ihtiyacı olabilecek her şeyin bulunabildiği Bursa Ulu Çarşı yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin