Tel Aviv Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Yer

Bu kez, ünü Kudüs’ü neredeyse geçen, İsrail’in hiç uyumayan, ikinci büyük şehri Tel Aviv’i keşfettik.

Adının anlamının “Bahar Tepesi” olduğunu duymuş muydunuz? Ortadoğu’nun merkezinde Avrupa esintileri taşıyan bu şehir hakkında öğreneceğiniz çok şey var. Tel Aviv gezilecek yerler yazımızda; Akdeniz’e nazır sahilleri, modern mimari yapıları, sayısız güvenli plajları, ılıman iklimiyle yaşadıklarına rağmen kendini geliştirmiş bir şehir bulacaksınız.

Tel Aviv-Yafo Yürüyüş Yolu

Tel Aviv Yafo

Yafo ve Tel Aviv birbirine komşu iki şehirken yıllar içinde birleşmişler. Doğru tabirle, Tel Aviv kendisine eklemiş. Dünyanın en eski liman şehri görülen Yafo’ya Tel Aviv’den yürüyebileceğiniz harika bir sahil yolu var. Yol boyunca karşılaşacağınız restoranlarda da deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Tayelet

Tayelet

Tayelet, şehrin hareketinin hiç dinmediği bir yer. Kumsalda dinlenip denize girebilir; çevrenizdeki kafe, restoran ve barlarda sosyalleşip bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Eski Liman

Eski Liman

Yafa’da ki eski liman hep canlı hep neşeli ama özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Yürüyüş yaptıktan sonra balıkçıları ve balık avlamaya uğraşan insanları izleyip manzaranın keyfini çıkaracağınız bir yer.

Safari Park

Safari Park

Pek çok hayvan türüyle tanışabileceğiniz park, sizi Afrika’da hissettirecek. Özellikle çocuklarınızla beraberseniz, değerlendirmeniz gereken bir nokta olabilir.

Ziyaret saatleri:
Her gün: 9.00-15.00

Hayarkon Parkı

Hayarkon Parkı

Tel Aviv’in en yeşil alanı olan parkta pek çok etkinlik de düzenleniyor. Yarkon Nehri eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz parka istediğiniz an, istediğiniz gün gidebilirsiniz.

Tel Aviv Botanik Bahçesi

Tel Aviv Botanik Bahçesi

Tel Aviv Üniversitesi içinde, farklı coğrafyalardan getirilmiş yüzlerce bitkinin bulunduğu bahçe hafta içi 8.00-16.00 arası ziyaret edilebiliyor. Dünya üzerinde botanik çeşitliliğin bu kadar fazla olduğuna inanamayacaksınız.

Eski Yafo

Eski Yafo

Yafo, tarihi değeri yüksek olan bir yerleşim merkezi. Daha etnik bir havanın hâkim olduğu bölgede, günümüzde şehrin entelektüel kesimi yaşıyor. Tel Aviv’i anlamak için, ziyaretinizde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu göreceksiniz.

Tel Aviv Sanat Müzesi

Tel Aviv Sanat Müzesi

Çoğunlukla modern sanat akımı etkisinde eserlerin sergilendiği müzeye gittiğinizde, şehrin sanata verdiği önemi fark edeceksiniz. Her şeyin mükemmel göründüğü müzede hediyelik eşya ya da yiyecek satan yerler de bulabilirsiniz.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi: 10.00-18.00
Salı: 10.00-21.00
Çarşamba: 10.00-18.00
Perşembe: 10.00-21.00
Cuma: 10.00-14.00
Cumartesi: 10.00-18.00
Pazar: Kapalı

Bağımsızlık Müzesi

Tel Aviv Bağımsızlık Müzesi

İsrail’in bağımsızlık mücadelesini anlatan eserlerin sergilendiği müze, ülkeyi tanımak isteyen turistlerin en çok uğradığı yerlerden biri. Eserlerin yanında, belgesel ve konferanslarla da bilgilendirme yapılıyor.

Cumartesi dışında her gün açık olan müzeyi 9.00-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Ilana Goor Müzesi

Ilana Goor Müzesi

Yafa’da, sanatçı Ilana Goor’un kurduğu müzenin muhteşem deniz manzarasıyla enfes bir konumu var. 1995 yılında kurulan müze sadece müze olmakla kalmamış, eğitim kurumu olarak da kullanılıyor. Müzeyi cumartesi hariç her gün 10.00-16.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Cumartesi ise bu süre 18.00’a kadar uzuyor.

Tel Aviv Plajları

Gordon Plajı

National Geographic tarafından “En İyi 10 Şehir Plajı” arasında gösterilen Tel Aviv plajları, kumlu yapısı ve güvenli sularıyla huzurlu ve eğlenceli bir tatil olanağı sunuyor. Gordon, Banana, Metzitzim gibi birbiriyle yarışan plajlarından birini seçip güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Plajlarda bazı günler etkinlik ve konserler de düzenleniyor.

Beyaz Şehir

Beyaz Şehir

UNESCO’nun Dünya Mirası kabul ettiği, göç eden Alman mimarlar tarafından yapılan Bauhaus Evleri’nin yer aldığı bölge; ilginç mimarisi ve tamamen beyaz evleriyle dikkat çekiyor. Üstelik 1930’lu yıllarda yapılan evler, günümüze kadar çok iyi korunmuş.

Carmel Pazarı

Carmel Pazarı

King George ve Allenby caddeleri arasına kurulan ve bizim kültürümüzdeki pazar anlayışına çok benzeyen bir market var, şehirde. Carmel Pazarı her gün kuruluyor ve sabah 7’den akşam geç saatlere kadar açık kalıyor. Sadece cuma günleri, diğer günlere nazaran erken toplandığını bilmeniz iyi olur.

Nahalat Binyamin

Nahalat Binyamin

Nahalat Binyamin sokağında, salı ve cuma günleri kurulan çarşı, size fuar ya da festivaldeymişsiniz gibi hissettirecek. Trafiğe kapalı olan sokakta, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen sanatçılar da eserlerini sergiliyorlar. Günün her saati bu sokağı dolu ve neşeli bulabilirsiniz.

Superland

Superland

Eğlence merkezi veya lunaparklar yaşınız kaç olursa olsun sizi heyecanlandırıyor mu? O zaman, mutlaka Superland’a da uğrayın. 1991’de açılan parkta; 3 tane roller coaster, metrelerce yükselen asansör ve bungee jumping alanıyla adrenalin seviyeniz bir hayli artacak. Park sadece cumartesi günleri, saat 10.00-20.00 arası açılıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin