Tel Aviv’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Nefis Lezzet

İsrail’in ikinci büyük kenti Tel Aviv, bulunduğu coğrafyadan farklı kültürü ve yaşam tarzıyla ayrılan eşsiz bir şehir.

Tel Aviv’de ne yenir, ne içilir yazısı, şehrin geleneksel yemeklerini sıralayıp geziniz sırasında siz rehber olacak notları sunuyor.

Ortadoğu’daki Avrupa kenti Tel Aviv, başka yerde tadamayacağınız özgün yemekleriyle misafirlerinin keyfine keyif katıyor. İnançları doğrultusunda halk, et ve süt ürünleri tüketmiyor.

Yine de muhteşem lezzetler barındıran Rusya, Yemen ve Avrupa’dan esintiler bulacağınız bir mutfakları var. Ilık havası ve dinmeyen enerjisiyle tatlı bir yorgunluğa düşeceğiniz şehirde harika lezzetler de keşfedebilirsiniz.

#1 Tel Aviv’de Ne Yenir

Listenin ilk sırasında;

1- Almodrote

Almodrote

Ülkenin kendine has yemeklerinden Almodrote, sunumu ve şekliyle bile ağzınızı sulandırabilir. Kabak, un ve peynir karışımının uyumuyla hazırlanan lezzetli yiyecek; dereotu, peynir ve biberle renklendiriliyor.

2- Falafel

Tel Aviv’de ne yenir
Falafel

Falafel, kökleri Mısır’a dayanan bir yemek olsa da zamanla İsrail’in en güzel lezzetleri arasına girmiş. Nohuttan yapılan bir çeşit köfte olan bu yemek şehrin her köşesinde karşınıza çıkabilir. Baharatlar ve salatalarla tatlandırılan falafeli oldukça uygun bir ücret karşılığında deneyebilirsiniz.

3- Hummus

Hummus

İsrail mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan Hummus’a, Tel Aviv’deki herhangi bir restoran ya da konuk olduğunuz bir evde rastlayabilirsiniz. Nohut, tahin, limon suyu ile hazırlanan bu Ortadoğu lezzeti, bizim sofralarımızın önemli mezesi humusun bire bir aynısı.

4- Jachnun

Jachnun

Aynı zamanda geleneksel bir Yemen yemeği olan Jachnun, Tel Aviv restoranlarında deneyebileceğiniz bir tür börek. Rendelenmiş domates, yumurta ve peynir dilimleriyle servis ediliyor ve kahvaltı sofralarını süslüyor.

5- Kanafeh

Kanafeh

Tel Aviv’in en ünlü tatlılarından olan Kanafeh, aslında bir Arap tatlısı. Size biraz künefeyi andırabilir. Çünkü kahafehi var eden iki büyük lezzet var; keçi peyniri ve leziz şerbeti. Tadına mutlaka bakın ancak formunuza dikkat ediyorsanız büyüsüne fazla kapılmayın.

6- Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka, ismi bizim nefis patlıcan yemeğimizi anımsatsa da biber, domates ve yumurtayla hazırlanan bir kahvaltı öğünü. Açık büfe kahvaltılarda sıcak bir şeyler yemek isterseniz seçebilirsiniz.

7- Shawarma

Shawarma

Tel Aviv’in sokaklarında bulabileceğiniz bir lezzet olan Shawarma, İsrail usulü döner olarak değerlendirilebilir. Lavaş arasına doldurulmuş tavuk veya kuzu etiyle nefis bir kaçamak sunan bu yemek hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün geçirmenizi sağlayacak.

8- Tahini

Tahini

Tahini, zeytinyağı ve sarımsakla birlikte İsrail’deki besin öğelerinin üçlüsünü oluşturuyor. Ülkenin geleneksel lezzetleri arasında sayılan bu yemek, nigella tohumlarından elde ediliyor.

*Tel Aviv, eşsiz coğrafyası ve kültürüyle dünya üzerinde görülmesi gereken yerlerden biri. Şehre doğru bir yolculuk hayaliniz varsa yol gösterecek ipuçlarımıza göz atabilirsiniz.

Tel Aviv’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin