Sivas Kamp Yerleri – Sivas’ta Kamp Yapılacak En İyi 7 Yer!

Ülkemizin ortasında ve biraz daha doğuda yer alan tarihi ve kültürüyle önemli şehirlerimizden birisi Sivas. Yüzölçümü bakımından Konya’dan sonra en geniş topraklara sahip olan şehir Anadolu üzerindeki en eski yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Özellikle tarihi ticaret yollarının güzergâhında bulunması Sivas’ı popüler yaparken buna rağmen eski önemini günümüzde koruyamamış.

Kuzeyde Ordu ve Giresun’a, doğuda Erzincan’a, güneyde Kayseri ve Malatya’ya, batıda ise Yozgat’a komşu olan Sivas’ın ülke tarihimiz açısından da önemi büyük. Kurtuluş Savaşı yıllarında burada yapılan Sivas kongresiyle mücadele ateşi burada yakılmış ve bütün Anadolu’ya dalga dalga yayılmış. Ayrıca en eski yerleşim yerlerinden biri olması Sivas’ta gezilecek birçok tarihi eser ortaya çıkarmış. Bunlar arasında Divriği Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Gök Medrese, Şifahiye Medresesi, Kongre binası ve daha birçok eseri sayabiliriz.

Anlatmaya çalıştığımız tarihi ve kültürel zenginliğinin yanında Anadolu’nun doğal güzellikler bakımından zengin şehirlerden olan Sivas’a gelenler Hafik ve Gökpınar gölü, Koyunkaya mesire alanı, Eğriçimen yaylası, Sızır şelalesi, Tödürge gölü, Çat yaylası ve Gürün vadisini görmeden şehirden ayrılmıyorlar.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Gökpınar Gölü Kamp Alanı

Gökpınar Gölü Kamp Alanı
Fotoğraf: Ali Mansur Çelik

Sivas’ın en gözde kamp alanlarından olan Gökpınar gölü ve kamp alanı Gürün ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 140 km mesafede bulunan Gökpınar gölüne ulaşım Gürün karayolu üzerinden özel araçlarla sağlanıyor.

Gökpınar gölü ve kamp alanı doğaseverler açısından farklı aktivitelerin bir arada yapıldığı oldukça eğlenceli bir alan. Kampçılığın yanı sıra dalış sporu, yüzme, trekking ve su altı fotoğrafçılığı gibi aktiviteler alanda yapılabiliyor. El değmemiş doğası ve eşsiz manzarasıyla yıl boyunca ziyaretçisi eksik olmayan Gökpınar gölü ve kamp alanı çadır kampı ve karavan kampı yapmak isteyenler için de oldukça uygun.

Sivas’ta ücretsiz kamp alanları içerisinde en popüleri olan Gökpınar gölünde masmavi göl sularını karşınıza, yemyeşil doğayı da arkanıza alarak keyifli bir kamp geçirmek mümkün. Gölde deniz bisikleti ve kayıkla gezinti yapılabilirken mavi ve yeşil ikilisinin Sivas gibi karasal iklime sahip olan bir şehirde bir araya geldiği nadir mekânlardan biri.

Gökpınar gölü ve kamp alanı yerleşim yerlerine de oldukça yakın. Bu sebeple günübirlik piknikçiler tarafından da oldukça tercih ediliyor. Bu bağlamda kamp yapmak isteyenlerin ihtiyaçları kolaylıkla bölgeden sağlanabiliyor. İlçe merkezinden veya etraftaki market ve diğer tesisler ihtiyaçların karşılanması için oldukça uygun.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresindeki yerleşim yerinden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market, fırın, manav ve mescit türü yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sızır Şelalesi Kamp Alanı

Sızır Şelalesi Kamp Alanı

Sızır şelalesi ve kamp alanı Sivas’ın Gemerek ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine uzaklığı 135 km olan şelalenin Gemerek ilçe merkezine uzaklığı ise 25 km uzakta. Sadece özel araçlarla ulaşım sağlanan şelale ve etrafında konaklama ve kampçılık faaliyetleri yapılabiliyor.

Doğal güzelliği ve şelalenin huzur verici sesi eşliğinde günübirlik piknik yapmak, doğanın içerisinde vakit geçirmek, şehrin boğucu gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyip kafa dinlemek ve kamp kurarak en azından birkaç günü doğanın kucağında geçirmek isteyenler için oldukça güzel bir alan. Sızır şelalesi el değmemiş güzellikleri ve bol oksijenli havasıyla çölün ortasında bir vahayı andırıyor.

Şelalenin döküldüğü yerde oluşan gölette balık tutmak mümkündür. Buna bağlı olarak bölgede birçok alabalık tesisi bulunuyor. Bölge halkı ve çevre illerden gelenlerin mesire alanı olarak kullandığı Sızır şelalesinde şelalenin oluşturduğu gölete girerek serinlemek de ayrıca keyifli oluyor. Bölgede ve şelalenin yakınlarında istenildiği takdirde ormanlık alanın biraz daha iç kısmında kamp kurmak oldukça mümkün ve keyifli.

Sızır şelalesi ve kamp alanında kampçıların ve piknikçilerin ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok tesis bulunuyor. Özellikle bölgede konaklama amaçlı kamp kuranlar için WC, elektrik ve market ihtiyaçları için bu tesislerden faydalanılabiliyor. Bununla birlikte bu eşsiz doğada gezip mutlu bir yorgunlukla döndükten sonra bir yorgunluk kahvesi veya çay içebileceğiniz alanlar da mevcut.

Kamp Olanakları: Şelale çevresinde yer alan işletmelerden WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çat Ormanları Kamp Alanı

Çat Ormanları Kamp Alanı

Çat ormanları şehir merkezine 150 km mesafede Sivas-Yozgat sınırında yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla mümkün olurken çevre illerden ziyaretçiler de bölgeye oldukça ilgi gösteriyorlar.

Çat ormanları ve yakınından geçen cennet deresi ziyaretçiler ve doğaseverler için eşsiz bir mekân. Genellikle çam ormanlarının bulunduğu bölgede kamp ve piknik yapmak bununla birlikte yeşil doğanın içerisinde yürüyüş yapmak oldukça keyiflidir. Cennet deresinin kenarında dere yatağı boyunca suyun tatlı akışına şahit olarak kurulan çadırlar kamp severler için ve bölgede konaklama yapanlar için oldukça keyifli saatler yaşatıyor.

Bölge tertemiz ormanlarıyla adeta bir oksijen deposudur. Karasal iklime sahip olan Sivas’ın en önemli mesire alanlarından olan Çat ormanları özellikle bahar aylarında doğanın canlanması ve ortamın şenlenmesiyle ziyaretçi akınına uğruyor. Bununla birlikte bölgede ve etrafında doğal güzellikler bakımından gezilip görülecek birçok yer bulunuyor. Bu yüzden bölgeye gelirken iyi bir araştırma yapmak ve fotoğraf makinesiyle gelmek önemli. Derenin ve ormanların eşsiz manzarasını fotoğraflayarak tatlı bir hatıra olarak saklamak yine keyif verici aktivitelerdendir.

Çat ormanları ve kamp alanı yerleşim yerlerinden uzakta ve orman içerisinde olması dolayısıyla ihtiyaçların karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple bölgeye konaklama için gelenlerin ihtiyaçlarını tedarik ederek gelmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Koyunkaya Mesire ve Kamp Alanı

Koyunkaya Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Sivas’a Gel

Koyunkaya mesire alanı Sivas şehir merkezine 105 km mesafede İmranlı ilçesinde bulunuyor. Mesire alanının ilçe merkezine uzaklığı ise 12 km. Tarihi güzelliği ve yaylasıyla dikkat çeken Koyunkaya mesire alanına Sivas merkezden İmranlı araçlarıyla ulaşmak mümkün. Özel araçlarla da İmranlı karayolu güzergâhından ulaşım sağlanabiliyor.

Koyunkaya mesire alanı doğal bir sit alanı olmakla birlikte yöre halkı için mesire alanı olarak düzenlenmiş doğa harikası bir alan. Zengin bitki örtüsü ve rengârenk çiçekleri ayrıca mesire alanı bölgesinde irili ufaklı birçok şelalesiyle adeta cennetten bir köşedir. Mesire alanında doğa yürüyüşü, piknik ve kampçılık gibi doğa aktiviteleri yapılırken bol oksijenli bir havada oldukça eğlenceli vakitler geçirilebiliyor. Kamp yapmak için oldukça uygun yerlere de sahip olan Koyunkaya mesire ve kamp alanında çadır kampı ve karavan kampı için ayrı ayrı uygun alanlar bulunuyor.

Bölgede konaklama yapmak isteyenler çadır kampının yanında mesire alanı etrafındaki konaklama imkânlarını da kullanabilirler. Buradan Sivas’ın diğer gezilip görülecek yerleri üzerine güzel planlar yaparak uygulamaya koyabilirsiniz. Ayrıca mesire alanı bölgesinde sıkça rastlanan ters laleler doğa fotoğrafçılarının oldukça ilgisini çekiyor.

Bu bağlamda mesire alanı olması ve yöre halkı tarafından oldukça fazla tercih edilmesi bölgeyi tesis bakımından şanslı yapıyor. Kamp yapmak isteyenler bölgeye gelerek ihtiyaçlarını temin edip keyifli bir kamp dönemi geçirebilirler.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Koyunkaya köy merkezindeki bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Koyulhisar Söbüce Yaylası Kamp Alanı

Söbüce Yaylası Kamp Alanı

Sivas’ın Ordu sınırına yakın Koyulhisar beldesinde bulunan Söbüce yaylası ve kamp alanı şehir merkezine 150 km uzaklıkta bulunuyor. Etrafında yerleşim yerinin olmaması ve tamamen doğayla iç içe olması sebebiyle ulaşım sadece özel araçlarla Zara-Suşehri güzergâhından sağlanıyor.

Ülkemizin keşfedilmemiş güzelliklerinden olan Söbüce yaylası Sivas’ın yayla turizminde öne çıkan yerlerinden biridir. Henüz çok fazla kişi tarafından bilinmemesi sebebiyle tahrip edilmemiş doğası ve bol oksijenli havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Bununla birlikte çadır ve karavan kampı için oldukça ideal olan Söbüce yaylasında, trekking, at biniciliği, safari, fotoğrafçılık ve bisiklet gibi sporlarla doğada vakit geçirmek mümkün.

Yayla yakınlarından geçen derelerde balıkçılık da yapılıyor. Bu bağlamda etrafında alabalık tesislerinin de bulunduğu bölge yöre halkı tarafından günübirlik piknik ve farklı aktiviteler için oldukça tercih ediliyor. Ordu iline yakın olması, gür bitki örtüsü ve yemyeşil ormanları sayesinde kampçılara oldukça otantik bir ortam sunuyor. Yayla bahar ve yaz aylarında sıklıkla ziyaret ediliyor.

Şehir merkezine uzak olması ve etrafında herhangi bir düzenleme yapılmamış olması sebebiyle kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabileceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden gerekli ihtiyaçlar temin edilerek bölgeye gelmekte fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Serpincik Göleti Kamp Alanı

Serpincik Göleti Kamp Alanı

Sivas şehir merkezine en yakın kamp alanlarından biri olan Serpincik göleti şehir merkezine 10 km mesafede Karşıyaka mahallesinde bulunuyor. Gölete şehir merkezinden toplu taşıma ile ve özel araçla ulaşım sağlamak mümkün.

Aslında oldukça küçük ve şirin bir göl olan Serpincik doğasıyla ilgi çekiyor. Bahar aylarında doğanın bütün renklerini barındıran Serpincik göleti ve kamp alanı yaz aylarında ve sonbaharda ise daha farklı renk tonlarıyla ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Bu doğa harikası gölü ziyaret etmek için özellikle Sivas şehir merkezinden birçok insan buraya akın ediyor. Ayrıca çevre illerden ve Sivas şehir merkezinden günübirlik piknik ve doğa yürüyüşleri için birçok insan gölete geliyor.

Serpincik göleti etrafında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Gölün hemen kenarında uygun görülen yere çadır kurularak bu güzel doğa içerisinde sessizliğin ve sakinliğin tadı çıkarılabilir. Hafta sonları günübirlikçilerin akınına uğradığı için daha sakin bir ortamda kamp yapmak isteyenler hafta içini tercih etmelidir. Ayrıca göl kenarının haricinde ağaçlık alanın iç bölgelerinde kurulan kamplar daha rahat ve sakin olacaktır.

Serpincik göletinin şehre oldukça yakın olması ihtiyaçların giderilmesi açısından oldukça faydalı. Özellikle kampçılar için bölgeden karşılanamayan ihtiyaçlar şehir merkezinden rahatlıkla karşılanabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Tödürge Gölü Kamp Alanı

Tödürge Gölü Kamp Alanı

Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan Tödürge gölü ve kamp alanı şehir merkezine 70 km mesafede ilçe merkezine ise 25 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezinden araçlarla ulaşım sağlanan göle özel araçlarla da rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Sivas’ın göl kenarında kurulabilen kamp alanlarından biri olan Tödürge gölü ve kamp alanı doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için bölgedeki en ideal yerlerden biri. Yıl boyunca yerli ve yabancı birçok ziyaretçi ağırlayan Tödürge gölü ve kamp alanı ayrıca Sivas’ın en büyük gölü konumunda. Kampçılık, doğa sporları, balıkçılık, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi etkinliklerin yapıldığı bölge doğasıyla ve havasıyla oldukça hoş bir mekân.

Tödürge gölü ve etrafı adeta bir kuş cenneti. Birçok farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapan göl çevresinde kuş gözlemciliği yapmak ve kuşları fotoğraflamak oldukça keyifli oluyor. Ayrıca kuş cıvıltıları eşliğinde yıldızların altında kurulan çadırlar ve karavanlarla yapılan kampın keyfi de bir başka oluyor. Yine bölgeyi gezmek için gelenler ve kampçılar göl üzerinde kayıkla gezinti yaparak doğayı daha yakından görme fırsatı buluyorlar.

Tödürge gölü ve kamp alanı içerisinde dinlenme tesisleri bulunuyor. Özellikle kampçılar WC, duş, elektrik, gıda ve market ihtiyaçlarını bu tesislerden ücreti mukabilinde temin edebiliyorlar.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresinde yer alan işletmelerden WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin