Batman Kamp Yerleri – Batman’da Kamp Yapılacak En İyi 6 Yer!

10 bin yılı aşkın kadim bir tarihe ve muazzam bir kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan Batman, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan en eski yerleşim yerlerinden biridir. Dünyaca ünlü antik turistik merkez Hasankeyf ilçesi olmak üzere beş farklı ilçesiyle ziyaretçilerine pek çok tarihi alan ve doğal manzaralar sunan Batman, biri Dicle Nehri ve diğeri Fırat Nehri olmak üzere iki büyük nehrin beslediği bir yerdir. Sahip olduğu tarihi yapıları ve yüzlerce mağarasıyla adeta bir açık hava müzesini andıran Batman gerçek anlamda muhteşem bir antik sit alanıdır.

Doğa turizmine oldukça uygun olan şehir, birbirinden güzel kanyon ve yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapıyor. Geniş ovalarında yürüyüş yapmak, kamp atmak ve çaylarında yüzmek burada doğayla bütünleşip unutulmaz aktiviteler yapabileceğiniz yalnızca birkaç doğa sporlarından biridir. Sizlere bu içeriğimizde kadim şehir Batman’da kamp atabileceğiniz yerleri paylaşıyoruz. Tarihi Hasankeyf ilçesinden Sason’a uzanan geniş bir alanda kamp atabileceğiniz yerlere göz atın, ulaşım hakkında bilgileri okuyun.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Hasankeyf Kamp Alanı

Hasankeyf Kamp Alanı

Batman’ın Hasankeyf ilçesi tarihi binlerce yıl öncesine dayanan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Burası Dicle Nehri’nin ayırdığı, her köşesi ayrı bir tarihi zenginliğe kapı aralayan muazzam bir yerdir. Zengin bir tarih ve aynı zenginlikte geleneksel bir kültürün hâkim olduğu Hasankeyf, özellikle tarih aşığı gezginlerin mutlaka uğradığı yerlerden biridir. Buraya yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından onlarca turist geliyor. 1981 yılında doğal koruma alanı ilan edilen Hasankeyf, Ilısu Barajı’nın taşması nedeniyle ne yazık ki sular altında kalmıştı.

Bugün, Hasankeyf’in o eski dokusunu pek hissedemesek de geçmişten gelen izleri takip etmek mümkün. İlçe merkezi tamamıyla tarih kokuyor. Sokak araları, Pazar yerleri, nehir kıyısını tamamlayan rengârenk kafeleri burada vakit geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Bölge kültürünü keşfetmek, yöre insanlarıyla konuşmak ve Hasankeyf’i hissetmek için burada en az 1 gün geçirmek gerekir.

Eğer bir Doğu Anadolu gezisine çıktıysanız Hasankeyf mutlaka uğramanız gereken yerler arasında olmalı. İlçe merkezinde pansiyon türü konaklama yerleri olsa da, çadır kampına da müsait alanlara sahiptir. Dicle Nehri’nin her iki kıyısında geniş düz alanlar bulunmaktadır. Burası ücretsiz ve güvenle kamp atabileceğiniz ideal yerlerdir. İlçe merkezinden çok fazla uzaklaşmadan, tüm yeme içme, elektrik ve WC ihtiyaçlarınızı buradaki fırın, bakkal, market ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz. Hasankeyf’te geçireceğiniz vakit ile eski köprüyü, Zeynel Bey türbesini, kale ve mağaraları gezebilir, Dicle Nehri’ne karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hasankeyf’e çevre yerlerden ulaşım da oldukça kolaydır. Batman’a 60 km mesafede bulunan Hasankeyf’e her gün belirli saatlerde otobüsler ile gelebilmek mümkün. Yolculuk yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor. Kendi arasıyla gelecek olanlar ise Batman şehir merkezinden çıkıp Hasankeyf tabelalarını takip ederek hızlıca ilçeye gelebilirler. Merkezde ücretsiz araç park yerleri bulunmaktadır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: İlçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sason Yaylası Kamp Alanı

Sason Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Selim Kaynak

Batman’ın aslında her köşesi ayrı bir tarihe kapı aralıyor. Nereyse sınırlarındaki her toprak karış karış binlerce yıl öncesinin izler taşıyor. Tıpkı Hasankeyf gibi Sason ilçesi de Batman’ın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Etrafı dağlarla çevrili olan Sason, Helkıs Dağı’nın eteklerine kurulu bir yerleşim yeridir. Bahar ayları gelince dağlar yeşile döner harikulade bir doğal manzaraya bürünür.  Tertemiz dağ havası ve misafirperver insanlara ev sahipliği yapan Sason, doğayı seven ve bölgeyi keşfe çıkmış birinin mutlaka uğramasını tavsiye ettiğimiz yerlerden biridir.

İlçe girişinde şifalı içmeler bulunuyor. Dağdan gelen şifalı suları başta yöre halkı olmak üzere çevre yerlerde yaşayan insanlar ziyaret ediyor. İlçenin bir başka doğal zenginliği de Han Deresi’dir. Han Deresi’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan ilçe merkezi yürüyüş grupları için de keyifli parkurlara sahip.

Çadır kampına gelecek olursak, Han Deresi kıyısı boyunca ve Sason’u çevreleyen dağların eteklerinde, yemyeşil ağaçların gölgeliklerinde kamp atabileceğiniz geniş düzlükler bulunmaktadır. İlçe halkı misafirperver ve çadır kuracaklar için herhangi bir problem yaşatmıyor. Çadırınızı merkezin dışında kalan dağ yamaçlarına veya daha içlere doğru kurabiliyorsunuz. Kamp öncesi tüm ihtiyaçlarınızı Sason ilçe merkezindeki bakkal, market, fırın ve manav türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Batman şehir merkezine 68 km uzaklıkta bulunan Sason’a şehir merkezindeki otobüs terminalinden belirli saatlerde kalkan otobüslerle ulaşabilmeniz mümkün. Yolculuk 1 saate yakın sürüyor. Kendi aracıyla gelecek olanlar ise Batman Havalimanı istikametinde ilerleyip Batman Çayı boyunca giderek Malabadi Köprüsü’nü geçtikten sonra Sason tabelasını takip ederek ilçe merkezine gelebilir. Merkezde ücretsiz araç park yerleri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: İlçe merkezindeki bakkal, market, fırın, manav ve mescit gibi yerlerden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Balıklı Göl Kamp Alanı

Batman Balıklı Göl Kamp Alanı
Fotoğraf: Yusuf Mutlu

Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta yer alan Balıklı Göl, birçok hastalığa iyi geldiği söylenen suyuyla bölgenin doğal bir kaynak gölet alanıdır. Göl içerisinde yaşayan balıklar nedeniyle Şanlıurfa’daki göl ile aynı adı taşıyan Balıklı Göl, Kozluk’un antik Erzen Köyü’nde yer almaktadır. Orta büyüklükte bir alanı kaplayan göl çevresi itibariyle yemyeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Bahar aylarında canlanan toprak ile birlikte muazzam bir doğal görünüme bürünen yerleşim yeri yürüyüş grupları ve çadır kampçılarına harika yerler sunuyor.

Gölün olduğu yerleşim yeri geniş bir arazi üzerinde yer almakta. Çevresini irili ufaklı yükseltiler sarıyor. Buralardaki patika yollar sayesinde kilometrelerce yürüyüş yapabilir, doğa içerisinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Yerleşim yerinde hane azlığı nedeniyle herhangi bir gürültüye de maruz kalınmıyor. Yöre mimarisine uygun tek katlı kerpiç evlerde yaşayan insanların tamamı misafirperverdir. Dışarıdan gelen insanları garipsemeyen Kozluk halkı için Evliya Çelebi de eğitimli, hoşgörülü ve cesur bir halkın torunlarıdır yorumunda bulunmuştur.

Batman-Siirt il sınırına yakın bir konumda Oyuktaş mevkiinde bulunan Balıklıgöl, şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Batman’dan Kozluk’a giden otobüslere binebilir ve ilçe merkezine geldikten sonra buradan köy dolmuşlarına binerek Balıklı Göl’e gelebilir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Batman’dan yola çıkıp Siirt istikametinde ilerleyebilir ve İlkköprü Köyü’nü geçer geçmez 1 km sonra sola dönüp Yanarsu Çayı boyunca giderek köy yerine ulaşabilirler.

Kamp Olanakları: Köy yerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bakkal, fırın ve mescit türü yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Malabadi Köprü Mevkii Kamp Alanı

Malabadi Köprüsü Mevkii Kamp Alanı

Tarihi Malabadi Köprüsü… Batman ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayan yapı, günümüze kadar ulaşabilen en büyük tarihi köprü olma özelliğini taşıyor. Restorasyondan geçerek güçlendirilen ve eski ihtişamına kavuşan Malabadi Köprüsü, Batman Çayı üzerinde yer almaktadır. Köprü çevresi güzel bir doğal çim alana ev sahipliği yapıyor. Batman Çayı’nın her iki kıyısı da yöre halkının gelip piknik yaptığı ve gençlerin yüzmek için tercih ettiği güzel noktalara sahip.

Malabadi Köprüsü’nün Diyarbakır il sınırında kalan Çatalköprü Bucağı, birkaç balık restoranına ve çay kenarı hoş kafeteryalara sahip. Sıcak yaz günlerinde yöre halkı gelip burada serinliyor ve pikniklerini yapıyor. Yürüyüş yapmak için de güzel parkurlara sahip. Köprünün etrafı yöre mimarisine uygun tek katlı kerpiç evlerden oluşuyor. Köy hayatını deneyimlemek için buradaki kır kahvelerine gelebilir ve çayınızı yudumlayarak yöre insanlarıyla tanışabilirsiniz.

Malabadi Köprüsü’nün çevresi ücretsiz kamp atabileceğiniz geniş düzlüklere sahiptir. Buralarda ücretsiz ve güvenli bir şekilde kampınızı atabilirsiniz. Kamp süresi boyunca ihtiyacınız olabilecek her şeyi Batman Çayı’nın her iki kıyısındaki yerleşim yerlerindeki bakkal ve fırın türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Diyarbakır ve Batman’dan ulaşımın kolay olduğu Malabadi Köprüsü Batman şehir merkezine 33 km mesafede bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Silvan veya Kozluk ilçe minibüsleriyle Malabadi Köprüsü’ne kadar gelebilir. Özel aracıyla gelecek olanlar Batman Havalimanı istikametinde ilerleyip hiçbir yöne sapmadan Diyarbakır kavşağına gelebilir ve buradan birkaç dakikalık sürüş sonrası ulaşımlarını sağlayabilirler. Köprü çevresindeki boş alanlar araç parkları için uygun yerlerdir.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: İhtiyaçlarınızı Çatalköprü Bucağı köy merkezindeki bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Yıldız Kamping

Yıldız Camping

Hasankeyf ilçe merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde, Dicle Nehri’nin kıyısında yer alan Yıldız Kamping, kamp süresi boyunca tüm temel ihtiyaçlardan yararlanmak isteyenlere hitap eden bölgenin ücretli kamp yerlerinden biridir. Kamp alanı, geniş ve düz bir alan üzerinde, nehre kıyı bir noktada bulunuyor. İlçe merkezinin biraz dışında kaldığı için herhangi bir gürültüye maruz kalınmıyor. Tamamıyla doğa içerisinde, yaz akşamları karanlık çöktüğünde cırcır böceklerinin öttüğü, Dicle’nin sesi ve temiz havasıyla kamp atılabilecek bir yerdir.

Tesis, konuklarına kamp süresi boyunca ihtiyaçları olan WC, duş ve elektrik gibi temel gereksinimleri ortak kullanımlı olarak sunmaktadır. Bununla birlikte kendi yemeklerini yapabilecekleri bir mutfak alanı ve artan yemeklerini muhafaza edebilecekleri buzdolabı sunmaktadır. Kamp alanı içerisinde mangal yakmak serbesttir. Mangal sonrası Dicle’ye bakan dinlenme yerlerinde şekerleme yapılacak hamak türü olanaklar bulunmaktadır.

Çocuklu ailelere de hitap eden tesis, piknik için de uygun alanlara sahip. Dileyen Dicle Nehri kıyısı boyunca yürüyüş yapabilir veya gün ortası 10 dakikalık yürüme mesafesindeki tarihi Hasankeyf ilçesine gelerek burada bir gezintiye çıkabilir. Yıldız Kamping, Batman-Mardin yolu üzerinde kalıyor. Hasankeyf ilçe merkezine 4, Batman’a ise 32 km mesafede bulunmaktadır. Batman-Hasankeyf arası çalışan otobüslerle kamp alanına gelebilmek mümkündür. Kendi aracıyla gelecek olanlar Hasankeyf yönünde ilerleyerek tesise ulaşımlarını sağlayabilirler. Kamp alanında araç park yerleri bulunmaktadır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, mangal yakılabilir alanlar, piknik alanı ve piknik masaları, bahçe ve dinlenme alanları ve otopark yeri. Yiyecek ve içecek alışverişlerinizi Hasankeyf ilçe merkezinden yapabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 25 TL/gecelik, günübirlik araç girişi 30 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık.

Haritada Görüntüle >

Ayngebire Piknik ve Kamp Alanı

Ayngebire Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Ümit Çalışır

Kozluk ilçe merkezine 5 km mesafede, Değirmendere’nin her iki yakasında, yemyeşil bir doğa içerisinde, kuş seslerinin su seslerine karıştığı Ayngebire Mesire ve Kamp Alanı, yöre halkının yaz ayları hafta sonlarında gelip vakit geçirdiği, yürüyüş ve piknik yaptıkları şahane bir yerdir. Çam ormanları ve kavak ağaçlarının arasında yer kalan mesire alanı bu bölgede yaşayan ailelerin vazgeçilmez yerlerinden biridir. Tam bir piknik yeri olan Ayngebire, eşsiz doğası ve Değirmendere’nin insana verdiği terapi niteliğindeki muazzam sesi ile bölgenin en popüler yeridir.

Değirmendere’nin geçtiği alanın her iki kıyısı da yürüyüş ve kamp atmak için son derece idealdir. Dere üzerine kurulan platformlarda ise oturarak piknik yapabilmeniz mümkün. Aynı zamanda dere kenarındaki piknik masalarını da kullanabilirsiniz. Ancak özellikle hafta sonları sabahın erken saatlerinde gelmek iyi olacaktır. Mangalınızı yakabilir, etler pişerken siz ayaklarınızı tertemiz sulara sokarak anın keyfini yaşayabilirsiniz.

Mesire alanı içerisinde et, ekmek ve diğer yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmaktadır. Bununla birlikte WC, çeşme, market ve mescit gibi olanaklar da bulunmaktadır.

Ayngebire, Batman şehir merkezine 65 km mesafede bulunuyor. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Batman şehirlerarası otogarından Kozluk ilçesine giden otobüslere binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan taksiye binerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Özel aracıyla gelecek olanlar Batman Havalimanı yönünde ilerleyip, Malabadi Köprüsü’ne gelmeden Diyarbakır-Bitlis yolu kavşağından Bitlis yönüne dönerek yol üzerindeki Kozluk tabelaları yardımıyla ilçe merkezine gelebilir. İlçe merkezine geldikten sonra Değirmendere Köyü yönünde ilerleyip yaklaşık 5 dakikalık bir sürüş sonrası mesire alanına ulaşımlarını sağlayabilirler. Mesire alanında araç park yerleri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, market, lokanta, kır kahvesi, mangal yakılabilir alanlar, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, çadır kamp yerleri ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Araç giriş ücreti 10 TL. Piknik için kamelya oturma ücreti 40 TL.

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin