Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Sivas Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Sivas Havalimanı’na inen yolcular şehir merkezine olan ulaşımlarını Sivas Belediyesi tarafından sağlanan havalimanı toplu taşıma araçlarıyla yapabilirler. Ayrıca yolcu taşımacılığında HAVAŞ servis otobüsleri de iki güzergâh arasında karşılıklı olarak iç hat uçak seferlerine göre ulaşım hizmeti vermektedir.

Belediye toplu taşıma otobüsü ve HAVAŞ servisini beklemek istemeyen yolcular, haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren havalimanı taksileri ile ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler.

Sivas’ta şehir merkezi dışında farklı bir güzergâha gidecekseniz özel bir transfer hizmeti de satın alabilirsiniz. Ayrıca şehirde birkaç gün kalmayı planlıyor ve çevre yerleri de dolaşmayı düşünüyorsanız bir araç kiralaması yapmak daha iyi olacaktır. Araç kiralamaya yönelik havalimanı terminal binası içerisinde birkaç yerel ve uluslararası acente ofisi bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Sivas Havalimanı’na varışta yolcuların şehir merkezine olan transferlerinin sağlanması amacıyla Sivas Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre hizmet veren otobüsler, tüm yolcuların uçaktan inmesinden 25 dakika kadar sonra şehir merkezine hareket etmektedir. Belediye otobüsünü gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine seyahat süresi trafiğin de durumuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 5 TL’dir. Ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak verebilirsiniz.

Sivas Havalimanı Belediye Otobüsü

Havalimanı ile şehir merkezi arası karşılıklı olarak yolcu taşıma hizmeti veren otobüsler Sivas otogarına kadar gitmektedir.

Havalimanı – Şehir Merkezi Servis Güzergâhı:

Havalimanı – İstasyon Cad. – Hükümet Meydanı – Atatürk Cad. – Kepçeli Cad. – Yenişehir – Terminal

Havalimanından hareket eden otobüs güzergâh üzerinde durmayıp doğrudan şehir merkezine gitmektedir. Ara duraklarda inmek isteyen yolcular bunu göz önünde bulundurmalıdır.

Sivas Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan belediye toplu taşıma otobüsleri güzergâh ve güncel hareket saatleri için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilir veya 0346 226 12 17 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Kent Kart

Sivas’ta birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız Kent Kart satın alabilir ve Sivas Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kent Kart’ı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz. Ayrıca tek binişlik kartlar otobüs şoföründen satın alınabilir. Kent Kart satın alabileceğiniz bayi listesini görüntüleyin.

Havalimanı/Şehir Merkezi HAVAŞ ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine gitmenin bir diğer yolu da HAVAŞ servis otobüsleridir. İç hat uçak seferleriyle eş zamanlı olarak havalimanı ile şehir merkezi arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti veren HAVAŞ servis otobüsleri, belediye toplu taşıma otobüslerine göre daha hızlı ve daha konforludur. HAVAŞ servisleri uçak inişinden 25 dakika kadar sonra şehir merkezine hareket etmektedir. Otobüsler gelen yolcu salonunun çıkışından hareket etmektedir.

Havalimanı – Şehir Merkezi HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Özel Harekât Şube Müdürlüğü – Sabancı Lisesi Durağı – Kümbet Halı Saha – 4 Eylül Stadyumu (Eski Stadyum) – Büyük Otel

Havalimanından hareket eden HAVAŞ otobüsleri herhangi bir ara durakta durmadan doğrudan şehir merkezine gitmektedir. Seyahat süresi yaklaşık 35 dakika olup, bilet ücreti tek yön kişi başı 9 TL’dir. Bilet ücretinizi otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak yapabilirsiniz.

Sivas Havalimanı HAVAŞ İletişim:

Yetkili Adı: Serkan Özdemir

Ofis: 0346 223 15 17

Mobil: 0539 585 86 70 ve 0539 587 54 15

Otobüs hareket saatleri ve güzergâh hakkında detaylı bilgi için HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sivas Havalimanı Havaş Yolcu Servisi

Havalimanı/Tokat HAVAŞ ile Ulaşım

HAVAŞ servis otobüsleri Sivas Havalimanı’na inen Tokat yolcuları için de ulaşım hizmeti vermektedir. Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet seferleri için düzenlenen HAVAŞ servisleri gelen yolcu salonunun çıkışından hareket etmektedir.

Havalimanı – Tokat HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Sivas Havalimanı – Sivas-Tokat Karayolu – Tokat Hükümet Meydanı – Niksar Kavşağı – Otogar – Novada Alışveriş Merkezi

Yolcu İndirme Durakları:

Tokat Carrefour – Hükümet Meydanı – Niksar Kavşağı – Otogar – Novada Alışveriş Merkezi

Sivas Havalimanı’ndan Tokat şehir merkezine seyahat süresi yaklaşık 2 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 42 TL’dir.

HAVAŞ İletişim:

Yetkili Adı: Serkan Özdemir

Mobil: 0535 365 75 15

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Belediye toplu taşıma otobüsleri veya HAVAŞ servislerini beklemeden taksiyle şehir merkezine veya doğrudan otelinize hızlıca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanı taksileri haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Taksi ile ulaşım hizmeti havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan Büyük Otel Taksi Durağı tarafından verilmektedir. Sivas’ta sabit bir güzergah dışında farklı bir bölgeye gitmek istiyorsanız henüz taksiye binmeden önce varış yerinizi sürücüye söyleyerek kendisinden net bir ücret bilgisi alabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksi yolculuğu ücreti ise ortalama 100 TL olup, seyahat süreyi yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Sivas Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Sivas’ın farklı noktalarına taksi ile ulaşım ücreti aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Hükümet Meydanı: 100 TL
  • Havalimanı – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi: 120 TL
  • Havalimanı – Gök Medrese: 100 TL
  • Havalimanı – Tren Garı: 90 TL
  • Havalimanı – Prime Mall AVM: 110 TL
  • Havalimanı – Tokat: 350 TL

Henüz havalimanına varmadan veya varışta taksi rezervasyonu yapmak için Büyük Otel Taksi Durağı 0346 221 42 90 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Sivas’a birden fazla kişiyle seyahat ediyor ve çok fazla bagaja sahipseniz bir özel transfer hizmeti satın almak akıllıca olacaktır. Ayrıca Sivas’ta farklı bir güzergâha veya ilçe yerlere gidecekseniz özel transfer ile daha kolay ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Sabit fiyat politikasına sahip olan özel transfer hizmetleri taksiler gibi değişken fiyat aralığına sahip olmadığı için daha güvenlidir.

Havalimanında yer alan Enterprise araç kiralama acentesi aynı zamanda özel transfer hizmeti de vermektedir. Ancak bu acenteye bağlı kalmak istemezseniz şehir merkezi özel transfer hizmeti veren farklı firmalar bulunmaktadır. Hepsi farklı araç türlerine ve ücret tarifesine sahiptir.

Sivas şehir merkezinde yer alan ve havalimanına özel transfer hizmeti veren acenteler arasında Aymila Tur, Şimşek Turizm ve Star Tur bulunmaktadır. Şehir merkezindeki özel transfer hizmeti veren acentelerden bir rezervasyon yapmayı düşünürseniz rezervasyonunuz esnasında uçuş gün ve saatinizi mutlaka verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanına varışta gelen yolcu salonunun çıkışında sürücü tarafından karşılanır ve doğrudan aracınıza giderek hızlıca varış yerinize ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Sivas Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Sivas’ta birkaç gün geçirmeyi planlıyorsanız bir araç kiralaması yapmak iyi bir tercih olacaktır. Tüm şehir içi ulaşımı ve turistik geziler için büyük kolaylık sağlayan araçlarla dilediğiniz her yere hızlıca ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilir. Sivas Havalimanı’nda yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri acente ofisi bulunmaktadır. Bütçe ve zevklerinize göre farklı araç türlerine sahiptir. Araç kiralama acente ofisini gelen yolcu terminal binasında bulabilirsiniz. Enterprise yolcuların havalimanında araç kiralaması yapabilecekleri tek acentedir.

Havalimanındaki tek acenteye bağlı kalmak istemiyorsanız araç kiralaması yapabileceğiniz şehir merkezinde farklı firmalar yer almaktadır. Bunlar rezervasyonunuz sonrası aracı uçuş gün ve saatinizde havalimanına getirmektedirler.

Sivas şehir merkezinde yer alan araç kiralama acenteleri arasında Avis, Budget, MMC Rent a Car, Eren Rent a Car, Sezer Rent a Car, Dima Rent a Car, A-fix, Arı Rent a Car, Carmobil Oto Kiralama ve Elit Rent a Car bulunmaktadır. Şehir merkezindeki bir araç kiralama acentesinden yapacağınız rezervasyonda mutlaka yetkili kişiye havalimanına iniş gün ve saatinizi verdiğinizden emin olun.

Sivas Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Sivas Havalimanına ulaşımınızı belediye tarafından sağlanan toplu taşıma otobüsleri ile yapabilirsiniz. Haftanın 7 günü iç hat uçak seferlerine göre düzenlenen havalimanı otobüsleri şehir merkezinde ilk olarak Üniversite’den kalkmakta olup otogara da uğradıktan sonra doğrudan havalimanına gitmektedir.

Havalimanı Otobüs Hareket Saatleri:

  • Pazartesi: 06.05, 10.55, 14.15 ve 17.45 Üniversite, 06.20, 11.10, 14.30 ve 18.00 Otogar
  • Salı: 10.55 ve 19.15 Üniversite, 11.10 ve 19.30 Otogar
  • Çarşamba: 06.10, 10.55, 14.15 ve 17.45 Üniversite, 06.25, 11.10, 14.30 ve 18.00 Otogar
  • Perşembe: 06.10, 10.55, 15.10, 17.45 ve 19.15 Üniversite, 06.25, 11.10, 15.25, 18.00 ve 19.30 Otogar
  • Cuma: 06.15, 10.55, 14.15 ve 17.45 Üniversite, 06.30, 11.10, 14.30 ve 18.00 Otogar
  • Cumartesi: 06.10, 10.55, 17.45 ve 19.05 Üniversite, 06.25, 11.10, 18.00 ve 19.20 Otogar
  • Pazar: 10.55, 14.15, 17.45 ve 19.05 Üniversite, 11.10, 14.30, 18.00 ve 19.20 Otogar

Otogardan havalimanına seyahat süresi yaklaşık 40 dakika olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 5 TL’dir. Kent Kart sahibi olmayan yolcular bilet ücretini otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak verebilirler.

Üniversite – Otogar – Havalimanı arası çalışan belediye toplu taşıma otobüsleri güncel hareket saatleri için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sivas’a gelen otobüs firmaları yolcuları için şehir merkezine ücretsiz servis hizmeti vermektedir. Ücretsiz yolcu servisleriyle şehir merkezine geldiyseniz buradan HAVAŞ servis otobüsleri ile havalimanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. HAVAŞ havalimanı servisi şehir merkezinde Büyük Otel Önü’nden hareket etmektedir.

Sivas Otobüs Terminali

Şehir Merkezi – Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Büyük Otel, 4 Eylül Stadyumu (Eski Stadyum) – Kümbet Halı Saha – Sabancı Lisesi Durağı – Özel Harekât Şube Müdürlüğü

Sivas şehir merkezinden havalimanına HAVAŞ servis otobüsü hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Pazartesi: 0630, 11.15, 14.30 ve 18.00
  • Salı: 11.15
  • Çarşamba: 06.30, 11.15, 14.30 ve 18.00
  • Perşembe: 11.15, 18.00 ve 19.30
  • Cuma: 06.30, 11.15, 14.30 ve 18.00
  • Cumartesi: 11.15
  • Pazar: 06.10, 13.30, 17.00 ve 20.00

Şehir merkezinden havalimanına yolculuk yaklaşık 40 dakika sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 9 TL’dir.

Sivas şehir merkezinden havalimanına HAVAŞ servisleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlenmektedir. Olası uçuş iptal veya değişiklileri nedeniyle mağduriyet yaşanmaması adına 0850 222 0 487 numaralı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Tokat Otogardan Sivas Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

HAVAŞ servisleri Tokat’ta yaşayan ve Sivas Havalimanı’nı kullanmak isteyen yolcular için de ulaşım hizmeti vermektedir. İç hat uçuş seferlerine göre düzenlenen yolcu taşımacılığı haftanın tüm günü belirli saatlerde Tokat otogarı dâhil olmak üzere şehir merkezinde 3 ayrı noktadan yolcularını alarak doğrudan Sivas Havalimanı’na gitmektedir.

Tokat Otobüs Terminali

Tokat – Sivas Havalimanı HAVAŞ Servis Güzergâhı:

Tokat Hükümet Meydanı – Novada Alışveriş Merkezi – Otogar Önü – Niksar Kavşağı – Sivas Hükümet Meydanı – Sivas-Tokat Karayolu – Sivas Havalimanı

HAVAŞ servis otobüsleri Tokat şehir merkezinde Novada AVM önünden hareket ederek otogara uğramaktadır.

Tokat şehir merkezinden Sivas Havalimanı’na HAVAŞ servis otobüsü hareket saatleri aşağıdaki gibidir;

Novada Alışveriş Merkezi

  • Pazartesi – Salı – Cuma: 10.00, 13.30 ve 17.00
  • Salı ve Cumartesi: 10.00
  • Perşembe: 10.00 ve 17.00
  • Pazar: 05.30, 12.30 ve 16.00

Tokat Otogar Önü Burak Büfe

  • Pazartesi – Çarşamba – Cuma: 10.05, 13.35 ve 17.05
  • Salı ve Cumartesi: 10.05
  • Perşembe: 10.05 ve 17.05
  • Pazar: 05.35, 12.35 ve 16.05

Niksar Kavşağı Ay-Şafak Turizm Önü

  • Pazartesi – Çarşamba – Cuma: 10.10, 13.40 ve 17.10
  • Salı ve Cumartesi: 10.10
  • Perşembe: 10.10 ve 17.10
  • Pazar: 05.40, 12.40 ve 16.10

Hükümet Meydanı Belediye Otobüs Durağı

  • Pazartesi – Çarşamba – Cuma: 10.15, 13.45 ve 17.15
  • Salı ve Cumartesi: 10.15
  • Perşembe: 10.15 ve 17.15
  • Pazar: 05.45, 12.40 ve 16.15

Tokat şehir merkezinden Sivas Havalimanı’na olan mesafe yaklaşık 100 kilometredir. HAVAŞ servis otobüsleriyle yolculuk yaklaşık 2 saat sürmekte olup, bilet ücreti kişi başı tek yön 42 TL’dir.

Tokat şehir merkezinden Sivas Havalimanı’na HAVAŞ servisleri iç hat uçuş seferlerine göre düzenlenmektedir. Olası uçuş iptal veya değişiklileri nedeniyle mağduriyet yaşanmaması adına 0850 222 0 487 numaralı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin