Seul Gezilecek Yerler | Popüler 34 Nokta! (Detaylı Anlatım)

Seul Nerede & Hangi Ülkede: Asya Kıtası’nda yer alan Güney Kore’de bulunup, ülkenin başkentidir.

Seul Hakkında: Güney Kore’nin başkenti ve en büyük şehri olarak bilinen Seul, Asya ülkeleri arasında en çok ziyaretçi alan şehirlerin başında geliyor. Yaşanan turist patlamasının yanında sahip olduğu nüfusuyla dünyanın da en kalabalık 13. Şehri olmasıyla biliniyor. 10 milyondan fazla insanın bir arada yaşadığı Seul, tarihi çok eskilere dayanan köklü şehirlerden biri.

Bu tarihi dokuyu barındırarak bir yandan da modernleşme ve kentleşmeye ayak uyduran şehri özel kılan yanlardan biri de bu. Bir tarafı tarih kokarken bir taraftan görmeye alış olmadığımız fütüristtik mimarili yapıların yer aldığı şehir, eşi benzeri zor bulunacak güzelliğiyle beklediğinizden fazlasını vadediyor.

Ortalama Gezi Süresi: 5 gün

Seul Para Birimi: Won

Seul Pahalı mı? Bu soruya doğru cevabı ancak civardaki diğer ülkelerle kıyaslayarak verebiliriz. Çin’e göre oldukça pahalıdır ancak Japonya’ya göre de oldukça ucuzdur. Asya ülkeleri arasında orta halli bir bütçeyle rahatça ziyaret edebileceğiniz şehirde birçok üründe pazarlık yaparak satın alma imkânınız olması, bütçenizi aşmadan alışveriş ve konaklama yapabilmenize olanak sağlayacaktır.

Seul Güvenli mi? Seul, küçük hırsızlık olayları ve kapkaç riski açısından düşük değere sahip, güvenli sayılan şehirlerden biri. Asya ülkelerinin genelinde dikkatli olması ve kapkaça karşı bilinçli olunması beklenirken, Seul’da daha rahat ve az temkinli bir seyahat geçirme şansına sahipsiniz.

Ziyaret İçin En İyi Zaman? Mart-Mayıs ya da Eylül-Kasım

Ulaşım: Seul’a yapılan yolculuklarda ilk tercih merkeze en yakın konumdaki Incheon Uluslarası Havalimanı’dır. Merkezden 40-45 dakikalık bir uzaklıkta bulunan havalimanından şehir merkezine 5 numaralı metro hattını kullanarak ulaşabilirsiniz. Türkiye’den yapacağınız yolculuklarda tahmini tek yön bilet fiyatı 2,500-2,700 ₺ arasında olduğu için gitmeden önce olabildiğince erkenden bilet alarak, daha hesaplı fiyatlara seul uçak bileti satın alabilirsiniz.

Yardımcı Uygulamalar; 

-Dil: Kullanılan alfabenin farklılığı sebebiyle kendi başınıza dil bilmeden bu şehirde çok zorlanabilirsiniz. Bu zorluğu aşmak için çevrimdışı da kullanılabilecek dil uygulamaları edinmeniz tavsiye edilir.

-Ulaşım: Kimseye sormadan tüm ulaşım araçlarının durak, saat ve tarife ücretlerini aşağıdaki programlar sayesinden kolaylıkla keşfedebilirsiniz.

-Seyahat: Aşağıdaki uygulamalar sayesinde Seul’daki gezi noktaları hakkında ipuçları ve detaylı bilgiye ulaşabilir, gitmeden önce ziyaretçi yorumlarını okuyabilirsiniz.

Tasarruf Kartları: Seul’u keşfederken popüler gezi noktaları ve toplu taşıma araçlarında kartla veya temassız indirimli geçiş yapabilmek için Discover Seoul Pass ve T-Money Card kullanılabilir. Nereden alınabileceği ve hangi alanlarda geçerli olduğuna dair tüm bilgileri web sitesinden bulabilirsiniz. Seul’da tasarruf ederek gezmek istiyorsanız kesinlikle cüzdanınızda bu kartlardan en az biri olmalı.

Seul-İstanbul Saat Farkı: Seul ve İstanbul arasında 6 saat fark bulunmaktadır. Seul’da saatler 9 saat ileri olduğu için İstanbul’da saatlerimiz gece 1’ gösterirken, Seul’da saat sabah 7 olacaktır.

Seul’da Ne Yenir? Ne İçilir? Asya yemek kültüre olan bakış açınızı değiştirecek, hakkında bir bilginiz yoksa damak tadınıza enfes yeni aromalar kazandıracak… Sanılanın aksine uzak doğu mutfağının en yenilebilir mutfaklarından birine sahip olan Seul’un en leziz yemeklerini Seul’da Ne Yenir? Ne İçilir? yazımıza göz atarak keşfedebilirsiniz.

Restoran Bahşiş Oranları: Seul’da bahşişler hesaba eklenmiyor ve ekstra ücret olarak bahşiş beklentisinde bulunulmuyor.

* Seul Gezilecek Yerler Videosu

* Seul Gezilecek Yerler Listesi

-Simgesel Yapılar

1. Bongeunsa Tapınağı

Bongeunsa Tapınağı

Burası Neresi? Ülkede yaygın olan Budizm dinine ait tapınaklardan biri olan Bongeunsa Tapınağı, 794 yılında yaptırıldığı düşünülen şehrin en eski dini yapısı. Sudo Dağı’nın yamacında yer alan tapınağın yaptırılmasında önemli rol oynayan bir keşişe adanmış.

Günümüzde kentin turistik cazibe merkezlerinden biri olan dini yapıda, bir keşişin hayatına dair anlatımların yapıldığı gösterim de yer alıyor. Kore‘de en yaygın inanışlardan olan Budizm’in geleneklerini ve törenlerini görebileceğiniz en iyi yer olan Bongeunsa Tapınağı, her dinden insana açık olup tüm ziyaretçilerini kabul ediyor. Farklı kültürlere ve dinlere merakınız varsa, Budist geleneğinin yüzyıllardır sürdürüldüğü Bongeunsa’yı kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

  • Konum: 531 Bongeunsa-ro, Samseong 1(il)-dong, Gangnam-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-3218-4800
  • Giriş Ücreti: 5,000 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

2. Namdaemun

Namdaemun

Burası Neresi? Seul Kalesi’nin altı geçitinden biri olan Namdaeumun, Seul İstasyonu ile Seul Plaza arasında yer alan bölgenin en eski yapılarından biri. 14. Yüzyılda inşa edildiği bilinen kapının, bir pagoda türü olduğu da verebileceğimiz bilgiler arasında.

Namdaemun’un diğer bir özelliği de Güney Kore’nin ilk Ulusal Hazine’si olması.. 2008 yılında şehirde çıkan bir yangın sonucu ağır hasar gören  kapının, 2010 yılında restorasyon çalışmalarından geçtiği ve orijinal haline geri döndürüldüğünü de söyleyelim.

  • Konum: 40 Sejong-daero, Namdaemunno 4(sa)-ga, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-779-8547
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00 / Pazartesi Kapalı
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

3. Gyeongbokgung

Gyeongbokgung

Burası Neresi? Güney Kore’nin ünlü Joseon Hanedanı’nın ana kraliyet sarayı olan Gyeongbokgunk, 1359 yılında inşa edilen kentin en eski yapılarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan saray, 19 yüzyılda Kral Gojong döneminde restore edilmiş yapının, 7 bin 700 odası yeniden tasarlanmıştır. 20.Yüzyılın başlarında ise devasa büyüklükteki sarayın büyük bir kısmı yok edilmiş ve ülkenin Ulusal Halk Müzesi olarak kayıtlara geçmiştir. Ülkede çok sayıda saray olduğu bilinmekle beraber en güzeli dendiğinde çoğunluğun verdiği ortak cevap Gyenongbokgunk oluyor.

Eskiyi yaşatan mimarisinin, günümüz çağdaş mimarisiyle birleştiği noktaları sayesinde dikkat çekici bir cazibe merkezi haline gelmiştir. İçerisindeki temsili göl ve bahçe de sarayın havasına ayrı bir güzellik katmasıyla turistlerin en sık ziyaret ettiği tarihi noktalardan biri olmuştur diyebiliriz.

Aklınızda Bulunsun! Özellikle bu bahçelerdeki Japon çiçeklerinin güzelliği eşliğinde fotoğraf çekilebilir, Kore saraylarında geleneksel yaşamı keşfedebilirsiniz.

  • Konum: 161 Sajik-ro, Sejongno, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82237003900
  • Çalışma Saatleri: 09:00-18:00 / Salı Kapalı
  • Giriş Ücreti: Yetişkinler (19-64 yaş): 3.000 Won // Çocuk (7-18 yaş): 1.500 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

4. Changdeokgung

Changdeokgung

Burası Neresi? Josoen Hanedanı döneminde inşa edilen beş büyük saraydan biri olan Changdeokgung, pek çok Joseon prensi tarafından tercih edilen saray aynı zamanda Kore’nin sanata bakış açısını göreceğiniz sarayda, çağdaş döneme ait pek çok tablo ve heykel bulacağınızdan da  emin olabilirsiniz.

Şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında olan Changdeokgung Sarayı, şehirdeki günlerinizi değerlendirme de akla gelen ilk adreslerden biri.

  • Konum: 99 Yulgok-ro, Waryong-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-762-8261
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00 / Pazartesi Kapalı
  • Yol Tarifi Al >

5. Seodaemun Hapishanesi

seodaemun prison

Burası Neresi? 1907 yılında inşa edilen Seodaemun Hapishanesi, sömürge döneminde yakalanan Kore özgürlük aktivistlerinin cezalandırıldığı bir hapishaneydi.

Neden Gitmeliyim? İkinci Dünya Savaşı’nda, Japonya’nın teslim olmasıyla kapatılan cezaevi, günümüzde şehrin popüler gezi noktalarından biri. Müzeye çevrildikten sonra yoğun rağbet görmeye başlayan müzede, o dönemlere ait pek çok tarihi eser yer alıyor. Diğer yandan komplekste yer alan on beş binanın, yedisinin tarihi anıt olarak koruma altına alındığı bilgisini de verelim…

  • Konum: 251 Tongil-ro, Hyeonjeo-dong, Seodaemun-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-360-8590
  • Giriş Ücreti: 1.000-3.000 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Tarihi Yerler

Seul günümüzde dünyanın en modern şehirlerinden biri olmasının yanı sıra, tarihi oldukça eskilere dayanan bir şehirdir. Tarihi durumların ve hanedanlıklardan kalma eserlerin yer aldığı Seul Tarihi Yerler listemiz en kısa sürede sizlerle olacak… Şimdilik birkaç önerimizi birlikte inceleyelim.

6. Jongmyo

Jongmyo

Burası Neresi? Joseon Hanedanı döneminde ölen tüm kral ve kraliçeler için yaptırılan Jongmyo Tapınağı, ülkenin en ilgi gören turistik noktalarından biridir.UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan tapınak, eski bir Konfişçyüs tapınağı olarak da biliniyor. 1394’te yaptırıldığı düşünülen tapınağın Kral Taejo’nun isteği üzerine inşa edilmiş olup, günümüzde bazı törenlere ve gösterilere ev sahipliği yapmaktadır.

  • Konum: 157 Jong-ro, Hunjeong-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +8227650195
  • Çalışma Saatleri: 09:00-17:00
  • Girişler ücretsizdir.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

7. Deoksugung Palace

Deoksugung

Burası Neresi? Seul’un en işlek caddesinde yer alan Deoksugung Sarayı, kentte yer alan nadir batı tarzı yapılardan biri. Zarif taş duvarlı yolu ile ünlü olan saray, şehrin en görkemli gezi noktalarından biri. Önceleri imparatorluktan önemli kişilerin ikametgahı olarak kullanılan saray günümüzde sahip olduğu Japon sanat galerisiyle, sanat severlerin dikkatini çekmeye devam ediyor…

  • Konum: 99 Sejong-daero, Jeong-dong, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Çalışma Saatleri: 09:00-21:30 / Pazartesi kapalı
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Müzeler

8. Seul Sanat Müzesi

Seul Sanat Müzesi

Burası Neresi? Seul yönetimi tarafından işletilen Sanat Müzesi, 1988 yılından beri faaliyet gösteren şehrin sanat merkezlerinden biri..

Kentin ihtişamlı binalarından birinde hizmet veren müze binasının dönemin ünlü mimarlık firması ‘’Samoo Mimarları’’ tarafından tasarlandığı biliniyor. 2002 yılında bir dizi restoreden geçen bina, günümüzde barındırdığı daimi ve geçici sergileriyle Güney Kore’nin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri.

Aynı zamanda çok sayıda ücretsiz etkinliğe de ev sahipliği yapmasıyla, bazı günler giriş ücreti ödemeden etkinliklere katılabilir ve sergileri ziyaret edebilirsiniz. Bu fırsatlardan faydalanmak için gitmeden önce web sitesini kontrol edebilir veya iletişim numarasından irtibata geçebilirsiniz.

  • Konum:61 Deoksugung-gil, Seosomun-dong, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-2124-8927
  • Çalışma Saatleri: 10:00-22:00
  • Giriş Ücreti: 6,000 Won
  • Web Sitesi

9. Kore Ulusal Müzesi

Kore Ulusal Müzesi

Burası Neresi? Ülkenin ana tarih ve sanat müzesi olarak bilinen Kore Ulusal Müzesi, 1945 yılında kurulmuş şehrin en önemli müzelerinden biri.

Neden Gitmeliyim? Arkeolojiden tutunda tarih ve sanat alanına kadar hemen her alanda 310 bin parçadan oluşan bir koleksiyona sahip olan müzede yer alan daimi sergiler, oldukça ilgi görürken zaman zaman verilen eğitim programlarına da katılımlar oldukça fazla oluyor. Asya’nın en büyük müzelerinden biri olarak gösterilen Ulusal Müze, bugüne kadar toplamda 20 milyon ziyaretçinin ilgisini çekmiş ve dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri arasına girmiştir.

Aklınızda Bulunsun! Kore’ye dair çok çeşitli etkinliklerin düzenlenmesinin yanı sıra, bu müzede uluslararası alanda ses getiren birçok konser ve eğitim programı da düzenlenmektedir. Bu ve dahası hakkında bilgi sahibi olmak için gitmeden önce web sitesini incelemeyi unutmayınız.

  • Konum: 137 Seobinggo-ro, Seobinggo-dong, Yongsan-gu, 서울특별시 Güney Kore
  • Telefon: +82220779000
  • Girişler ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

10. Kore Bankası Müzesi

Kore Bankası Müzesi

Burası Neresi? 1912 yılında inşa edilen müze, eskiden Kore Bankası’nın merkez binası olan bu yapı içerisinde kurulduğu için adını da bu bankadan almış.. Ünlü Japon mimar Tatsuno Kingo tarafında tasarlanan binada, Nümizmatik mimarinin örneklerini görebilmeniz mümkün… Bankanın dünden bugüne tüm değişimlerini konu olan müzede, tarihi bir yolculuğa çıkacağınıza emin olabilirsiniz.

  • Konum: 39 Namdaemunno 5(o)-ga, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon:+8227594881
  • Çalışma Saatleri: 10:00-17:00
  • Girişler ücretsiz.
  • Yol Tarifi Al >

11. Trickeye Müzesi

Trickeye Müzesi

Burası Neresi? Ülkenin en sevilen sanat merkezlerinden biri de Trickeye Müzesi… Kentte en keyifli saatleri geçireceğiniz müzenin en önemli özelliği ise ziyaretçilerin sergilenen tabloları izlemek yerine içlerinde yer alması.

Neden Gitmeliyim? Müzeye gelen ziyaretçilerin tabloların orijinal parçalarıymış gibi gösterilmesini amaçlayan proje, 2010 yılında bu hedefine ulaşarak Seul’un en renkli müzesinin açılmasına ön ayak olmuş. Kore kültürüne ait mitolojik öğeler ağırlıkta olurken, çocukluğunuza dönmenizi sağlayacak çizgi film karakterleri bazense dev bir geminin içine dahil olabiliyorsunuz. Sıradan bir fotoğraf sergisi olmaktan çıkıp, 3 boyutlu bir görsel şölene dahil olmak için illüzyonlarla dolu Trickeye Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz.

  • Konum: 20 Hongik-ro 3-gil, Seogyo-dong, Mapo-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-3144-6300
  • Çalışma Saatleri: 10:00–19:00
  • Giriş Ücreti: 14.000 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

12. Kimchikan Müzesi

Kimchikan Müzesi

Burası Neresi? Dünyaca ünlü Kore mutfağına adanan Kimcjikan Müzesi, ülkenin gıda tarihine dair pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz şehrin en önemli müzelerinden biri. Kore’nin yemek kültürü ve mutfağını mercek altına alan müzede, bölgelere göre değişen tariflere de yer verilmiş.

Ülkenin en ünlü yemeği kimchinin tarihsel dönüşümü, yapımı ve tadımı konularına detaylı bir perspektiften bakan müze, 2015 yılında CNN tarafından dünyanın en iyi yemek müzelerinden biri olarak seçilmiş.

  • Konum: 35-4 Insadong-gil, Gwanhun-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82260026456
  • Çalışma Saatleri: 10:00-18:00
  • Giriş Ücreti: 5.000 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

13. Seul Tarih Müzesi

Seul Tarih Müzesi

Burası Neresi? Şehrin en önemli müzelerinden biri de elbette ki Seul Tarih Müzesi… Tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelen oldukça geniş bir koleksiyona sahip müzede, Seul’un ve Güney Kore’nin tarihine ilişkin pek çok eser görebilmeniz mümkün.

Diğer yandan tarihi açıdan kanıt niteliğindeki bir fotoğraf ve belge arşivine de sahip olan müze, ”Panoramik Prag” gibi özel sergileri de bünyesinde barındırıyor. Müzenin en güzel kısmıysa fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, Seul’u ayaklarınızın altında inceleyebileceğiniz bir haritanın üzerinde gezebilmenizdir. Işıklarla aydınlatılmış olan haritadan tüm şehrin detaylarını ve aslında ne kadar büyük olduğunu görebiliyorsunuz.

Aklınızda Bulusun! Seul’un tarihini keşfettikten sonra dilerseniz restoran bölümünde vakit geçirebilir veya hediyelik eşya dükkanından alışveriş yapabilirsiniz.

  • Konum: 55 Saemunan-ro, Sajik-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82 2-724-0274
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00
  • Girişler ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Meydanlar / Sokaklar

14. Gwanghwamun Square

Gwanghwamun Square

Burası Neresi? Seul’un merkezi noktalarından biri olan Gwanghwamun Square, altı bölüme ayrılmış bir meydandır. Kore için manevi değere sahip anıların ve hanedan mensuplarının anıtlarının yer aldığı meydan aynı zamanda çiçek halısının yer aldığı bir açık alana sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Meydanı tanımanızı sağlayacak en sembolik durum altın renginde, tahta otururken sembolize edilmiş Büyük Kral Sejong’un heykelidir. Bunun yanı sıra etrafında kamusal alan olarak kullanılabilecek açık dinlenme alanlarının yer almasıyla çoğu zaman kalabalığa ev sahipliği yaptığını görebilirsiniz. Gitmişken önünde fotoğraf çekilebileceğiniz sembolik noktalardan biri.

-Sanat Galerileri

15. Dongdaemun Design Plaza

Dongdaemun Design Plaza

Burası Neresi? Kore’de bulunan üç boyutlu ilk proje olan Dongdaemun Design Plaza, Seul’un devasa yapılarından biri olarak 2014 yılında açılmıştır. İçerisinde tasarımların sergilendiği müze ve sergi alanları yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? Özgün tasarımı sayesinde gördüğünüz anda dikkatinizi çeken plaza, görüntüsü sayesinde en çok fotoğraflanan yerler arasına girmeye hak kazanmıştır. Kore’nin en çok ziyaret edilen noktalarından olan DDP, dış görüntüsünde olduğu gibi içerisinde de orijinal tasarımların yer aldığı kültürel trendleri bir araya getirmektedir.

Dünyanın her yerinden uluslararası tasarımların sergilendiği alan aynı zamanda bir kültür parkına da ev sahipliği yapmaktadır. İçerisindeki modern alanlar ve açık alandaki parkı sayesinde Kore gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı Dongdaemun Design Plaza’dır.

  • Konum: 281 Eulji-ro, Euljiro 7(chil)-ga, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon:+82221530000
  • Çalışma Saatleri: 10:00-19:00
  • Giriş Ücreti: Yetişkin 8.000 won, Öğrenciler 5.000 won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

16. Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi

Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi

Burası Neresi? 1969 yılında kurulan Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi, ülkede çağdaş sanatın ilk örneklerini görebileceğiniz bu alandaki en eski müzedir.

İçerisinde uluslararası sanata dair de pek çok koleksiyonu bulabileceğiniz müze, Kore sanatçılarının eserlerinin de yer aldığı toplamda, 7 bin parçalık bir koleksiyona sahip. Koleksiyonlar içerisinde resim ve heykel çalışmaları da yer alıyor.

  • Konum: 30 Samcheong-ro, Samcheong-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82237019500
  • Çalışma Saatleri: 10:00–18:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

-Seyir Manzara Noktaları

17. Seul Kulesi (Namsan)

Seul Kulesi (Namsan)

Burası Neresi? Kore’de radyo ve televizyon yayınları için yapılmış olan Namsan Seul Kulesi 1969 yılından beri iletişim kulesi olarak hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Seul’un simgelerinden biri haline gelmiş olan Seul Kulesi öncelikle iletişim amacıyla kullanılırken 1980 yılında halka açılmıştır. Bu tarihten sonra sahip olduğu yükseklikten muhteşem Seul manzarasını izleyebileceğiniz çatı terası halkın en çok ziyaret ettiği noktalardan birine gelmiştir.

Çatı terasında bulunan restoranlar sayesinde manzaranın büyüsü eşiğinde yemek yemenin tadını çıkartabilir ve burada anı ölümsüz hale getirebilirsiniz. Bu popüler gezi noktasının en sevilen noktalarından biri de şehir manzarasını izlemenin en keyifli yanı olan teleferiği kullanmak olacaktır. Namsan Kulesi ve dağı arasında hizmet veren teleferikte panoramik şehir manzarası sizleri bekliyor.

Aklınızda Bulunsun! Kulenin teras kısmındaki ahşap kısımda, çiftler tarafından gelenek haline getirilmiş olan ‘’aşk kilitleri’’ buradaki anın sonsuza denk hatırlanması amacıyla ölümsüz hale getiriliyor. Teras kısmına çıkma şansınız olursa bu geleneği devam ettirip kilitlerinizi buraya bağlayın!

Namsan Teleferiği
-Çalışma saatleri: 10: 00-22: 00
-Gidiş-dönüş ücreti: Yetişkinler 9.500 won / Çocuk 6.500 won
-Tek yön: Yetişkinler 7.000 won / Çocuk 4.000 won

**Saatler Cuma/Cumartesi günleri yoğunluk durumlarına bağlı olarak değişebilir.**

  • Konum: 105 Namsangongwon-gil, Yongsan 2(i)ga-dong, Yongsan-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82234559277
  • Çalışma Saatleri:10:00–23:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

18. Lotte World Tower

Lotte World Tower

Burası Neresi? Seul’de bulunan bu gökdelen, dünyanın en yüksek beşinci binası olma özelliğine sahip olup, 123 kattan oluşmaktadır. Seul’de manzara izlemek isteyenlerin tercihi olan bir seyir kulesi olarak da biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Kore siluetinde önemli bir yer kaplayan Lotte World Tower, Kore’nin mimari açıdan en başarılı çalışmalarından biridir. Kule, Seul’da modernleşmenin önemli yapılarından biri olmakla beraber önemli bir kompleks haline gelmiştir.

Sahip olduğu 555 metre yüksekliği sayesinde Kore manzarasını seyretmek isteyenlerin aklına gelen ilk noktalardan olan Seul Sky’da bu yapının içerisinde yer alıyor. 500 metre yükseklikten Kore manzarasını izleyebileceğiniz Lotte World Tower’da manzaranın keyfini çıkartmanın yanı sıra içerisindeki duty free noktasında alışveriş yapabilir, müzik salonunu gezebilirsiniz. Birçok açıdan donanıma sahip olan Lotte World Tower, şehrin manzarasını izleyebileceğiniz en iyi nokta ve Seul gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazıdır.

  • Konum: 300 Olympic-ro, Jamsil 6(yuk)-dong, Songpa-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82232135000
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Doğa İçerisinde Gezilecek Yerler

-Parklar & Bahçeler & Köyler

19. Cheonggyecheon

Cheonggyecheon

Burası Neresi? Kent merkezinde yer alan planlı olarak oluşturulmuş bir dere ve etrafındaki kamusal alanın adıdır.  Toplam uzunluğu 11 km olmakla beraber etrafında yükseltilmiş taşlar sayesinde daha alçak bir aktivite alanı oluşturulmuştur.

Neden Gitmeliyim? Cheonggyecheon, Kore’den savaşların ardından yapılan kentsel yenileme projelerinin bir parçası olarak 2005 yılında meydana getirilmiştir. O günden bugüne, şehir halkının severek ziyaret ettiği cazibe noktalarına biri olarak etrafında sosyalleşme alanları ve dere etrafında yürüyebileceğiniz uzun bir yürüyüş alanına sahiptir. Etrafının çok güzel ağaçlandırılması ve ışıklandırılmasıyla özellikle akşam saatlerinde şehrin en görkemli noktalarından biri haline gelmektedir. Ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Konum: 1 Cheonggyecheon-ro, Seorin-dong, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82222907111
  • Çalışma Saatleri: 24 saat açık
  • Yol Tarifi Al >

20. Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village

Burası Neresi? Kore’de eski evlerin ve köy yaşantısını gözlemlemenizi sağlayacak geleneksel köy ortamının sunulduğu bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Kore’den bahsederken fark ettiğiniz üzere kültürü ve geleneklerine oldukça yer verdik. Bunun sebebi ne kadar değişmiş olsa dahi, halkın eskiye ve geleneklerine olan ilgisinin asla kaybolmamasından geliyor. Günümüzde başkent olan Seul’u gezerken eski yapılardan bir iz göremediğiniz gibi yükselen binalar ve değişen caddeler sebebiyle ülkenin eski hali hakkında en ufak bir fikir edinemeyebilirsiniz.

Halbuki Bukchon Hanok Köyü’nü ziyaret ederseniz, 600 yıllık yerleşimin kaybolmadığını görebilir, burada geleneksel Kore köy yaşamını keşfedebilirsiniz. Günümüzde yaşamın olmadığı sadece ziyaretçileri ağırlayan köyde; çay evi, restoran ve kültür merkezi gibi birkaç nokta yer almaktadır. Bunun dışında konaklama yapamadığınız bu köyde günü birlik turlara katılıp dilerseniz Kore’nin köklü tarihi hakkında daha detaylı bilgi sahibi de olabilirsiniz.

-Günü Birlik Seul Turu

  • Konum: Güney Kore, Seoul, Jongno-gu, Gahoe-dong, 37
  • Telefon: +82 2-2133-1371
  • Çalışma Saatleri: 09:00–18:00
  • Giriş Ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Seul’de Yapılacak Şeyler

-Turlar&Geziler

21. Sabah Sakin Bahçesi ile Nami Adası’na Günlük Gezi

Sabah Sakin Bahçesi ile Nami Adası'na Günlük Gezi

Tur Hakkında: Seul’dan başlayan yolculuk Kore’nin ünlü Nami Adası ve meşhur bahçelerine kadar uzanıyor. Kore’deki herkesin bildiği, en az bir kere gittiği bu iki noktaya ulaşmanın ve gezmenin en kolay yolu sabah erken saatlerde başlayan ve 9 saat türen tur programıdır.

Giriş ücretleri ve feribot biletleri de tur fiyatına dahil olduğu için sadece tur bileti alarak aynı anda birden çok yeri gezme şansına sahip olacaksınız. Kore’nin en meşhur bu iki noktasını görün ve rehberlerle birlikte gezmenin tadını çıkartın!

  • Başlangıç Saati: 08:00
  • Süre: 9 saat
  • Ücret: 50 dolar
  • Turu Satın Al

22. Seul’de Geleneksel Yemek Deneyimi

Seul'de Kore Tarzı Bir Evde Geleneksel Yemek Deneyimi

Tur Hakkında: Dünyanın en modern şehirlerinden olan Seul’un geleneksel yanını görebileceğiniz yegâne noktalardan biri şüphesiz ki yemekleridir.

Gizli tarifleri ve tarihi yüzyıllara dayanan yemek kültürüyle yaşayabileceğiniz eşsiz bir deneyim için bu tura dahil olabilirsiniz. Kendi geziniz esnasında gözünüze çarpmayan popüler yemek restoranlarını ve gizli kalmış enfes yemek sokaklarını bu yolculuk sayesinde keşfedeceksiniz.

*Seul’de Çocukla Gezilecek Yerler

-Eğlence Parkları

23. Lotte World

Lotte World

Burası Neresi? Lotte World, Seokchonhosu Gölü’nün yanında, dünya temalı bir kapalı alan ve açık havada Magic Island teması olan bir tema park olarak hizmet vermektedir.

Neden Gitmeliyim? Tamamen eğlenceye ayılmış kapalı ve açık devasa bir alan içerisinde sayış oyuncak, gösteri alanı ve buz pistine ev sahipliği yapan macera dolu bir merkezdir Lotte World… Her yaş gurubuna hitap eden şovlara ev sahipliği yapan tema park yerli ziyaretçiler kadar turistlerin de en çok ziyaret ettiği mekanlardan biridir.

İçerisinde Kore ulusal kültürünü yansıtan hediyelik eşya dükkânlarının da yer aldığı Lotte World aynı zamanda zaman zaman lazer gösterileri ve özel günlerde törenlere ev sahipliği yapıyor. Özel veya sıradan hangi gün ziyaret ettiğiniz fark etmeksizin eğlencenin tam anlamıyla yaşandığı Lotte World’e gidip, dünyanın en büyük eğlence parklarından birinde olmanın keyfini çıkartın.

  • Konum: 240 Olympic-ro, Jamsil-dong, Songpa-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +8216612000
  • Çalışma Saatleri: 09:30–22:00
  • Giriş Ücreti: Yetişkin : 59 Won / Çocuk: 47 Won
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

24. Seul Children Grand Park

Seul Children Grand Park

Burası Neresi? Seul’da çocuklara özel yapılmış, tüm etkinlik alanları ve güvenlik önlemleri düşünülmüş bir aktivite alanıdır.

Neden Gitmeliyim? Ebeveyn olarak çıktığınız turda kendiniz kadar çocuğunuzun da eğlenmesi önemliyse, Seul Çocuk Parkı ziyaret edilmeli. 1973 yılından beri halkın akın ettiği, çocukların kaliteli vakit geçirdiği bu park içerisinde; botanik bahçe, hayvanat bahçesi, etkinlik alanları, eğlence parkı ve benzeri çocuklar tarafından çok sevilen noktalar yer almaktadır.

Ziyaretçilerin belirli saatler içerisinde kabul edildiği parkta aynı zamanda sigara içmek, alkol tüketmek gibi çocuk gelişimine zararlı ve örnek olmayan tüm davranışlarda engellenmiştir. Canlılara değer vereyi, eğlenirken zarar vermemeyi ve daha birçok öğütü aşılayan bu parkın çocuğunuzun gelişimine büyük katkısı olacağına eminiz.

  • Konum: 216 Neungdong-ro, Neung-dong, Gwangjin-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +8224509311
  • Çalışma Saatleri: 05:00–22:00
  • Girişler ücretsiz.
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

*Seul Gece Hayatı

Cana yakın insanların ortak özelliği sanıyoruz ki eğlenceye düşkün olmaları. Asya’nın en hareketli şehirlerindne olan Seul’de bu şehirlerden biri olarak, hareketliliğin bitmediği eğlencenin hiç kesilmediği şehirlerin başında geliyor. Çok fazla alternatifin sunulacağı Seul Gece Hayatı yazımız en kısa sürede sizlerle olacak ancak şimdilik aşağıdaki önerilerimizi inceleyelim…

25. Hongdae

Hongdae

Burası Neresi? Seul’de eğlencenin kalbi olarak bilinen popüler bir noktadır.

Neden Gitmeliyim? Seul gece hayatı dendiğinde herkesin size önereceği ve akın ettiği ilk nokta Hongdae’dir. Gece hayatı anlayışına dair aklınıza gelebilecek her şeyi barındıran bölgede yeri geliyor bilgisayar oyunları oynayabileceğiniz kafeler, dans kulüpleri, canlı müzik mekanları ve karaoke salonları gibi tüm eğlence noktalarına ev sahipliği yapıyor. Etkinliğin bitmediği, rahat ortamıyla öğrencilerin, turistlerin ve daha çok genç kesimin akın ettiği Hongdae’de ziyaret edebileceğiniz mekanlar;

GOGOS

Mama Gorilla

NB2

26. Gangnam

Gangnam

Burası Neresi? Seul’un en popüler ve lüks semtlerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Bu isim size bir yerden tanıdık geliyor mu? Cevabınız büyük ihtimalle evet olacaktır çünkü bir dönem dünyayı kasıp kavuran ünlü ‘’ Gangnam Style’’ şarkısının adı aslında buradan geliyor. Bu bölge çok lüks olması ve ülkenin elit sayılan kesiminin yaşamasıyla popülerleşmiş, yaşam koşullarının iyi olduğu bir noktadır.

Bu lüksün yansıtıldığı bir noktada Seul’un gece hayatı içerisindeki kaliteli mekanlara sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Gangnam’a gittiğinizde fiyatların normalden daha pahalı olduğuna dikkat etmelisiniz ancak verdiğiniz paraya değecek eğlence ve kalitenin de sizi beklediğini lütfen unutmayın. Gidebileceğiniz kulüp önerilerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Club Octagon

-Club Palace

-Bound Club

*Alışveriş Noktaları

Seul’u keşfetmenin en güzel yanlarından biri de elbette Asya’nın en popüler alışveriş noktalarını gezebilmekten geçiyor. En yakın zamanda sizlerle olacak olan Seul Alışveriş Rehberi yazımızda, şehirden alabileceğiniz hediyelik eşya önerileri, tercihinize göre uygun veya lüks alışveriş noktalarını sunacağız. Şimdilik aşağıdaki seçeneklerimizi inceleyerek, Seul’de alışverişin tadını çıkartalım. 🙂

-Caddeler / AVMler

27. Gwangjang Market

Gwngjang Market

Burası Neresi? Gwangjang Pazarı, Dongdaemun Pazarı adı verilen ünlü bir pazarın yakınında yer alan popüler ve açık alışveriş noktalarından biridir.

Neden Gitmeliyim? Seul’un en iyi alışveriş bölgelerinden biri olarak kabul edilen Gwandjang Pazarı, geleneksel ürünler ve taze sebzeler gibi geniş ürün çeşitliliğine sahiptir. Gwandjang’da alışveriş yapan ziyaretçiler en yeni moda Kore ürünlerini hem toptan hem de perakende mağazalarında çok daha düşük fiyatlarla bu pazardan satın alabilirler. Bu sebeple ülkenin her yerinden birçok moda toptancısının toplu olarak mal almaya hazır olduğu bu pazar bir bakıma mağaza ürünlerine ucuza alabileceğiniz bir noktadır.

Büyük alışveriş tezgahlarının yanı sıra Pazar içerisinde sokak yemekleri bölümü ve sinema salonları gibi farklı noktalar olması pazarı daha da cazip bir hale getiriyor. Ünlü, ünsüz birçok kişinin alışveriş yaptığı bu meşhur Pazar Kore’de alışverişi en hesaplıya getirebileceğiniz noktalardan biri.

Aklınızda Bulunsun! Gwangjang Pazarı’nı ziyaret ederseniz, yemek tezgahlara uğrayıp Kore’nin geleneksel lezzetlerini tatmayı unutmayın.

  • Konum: 88 Changgyeonggung-ro, Jongno 4(sa)-ga, Jongno-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82222670291
  • Çalışma Saatleri: 09:00–17:00
  • Yol Tarifi Al >

28. Namdaemun Market

Namdaemun Market

Burası Neresi? Kore’nin en eski ve geleneksel pazarlarından biri olup, geceleri açık olmasıyla popüler bir pazardır.

Neden Gitmeliyim? Sabah saatlerinizi Seul gezilecek yerler listenizi tamamlamakla harcarken alışveriş için ekstra bir zaman oluşturmakta zorlanabilirsiniz. Tam böyle bir anda gece 23:00-04:00 saatleri arasında hizmet veren Namdaemın Market’e uğrayın ve sabahın ilk ışıklarına kadar alışveriş ve yemeğin keyfini çıkartın.

Genellikle Kore kültürüne ait eşya tezgahlarının ve yemek noktalarının yer aldığı Pazar oldukça büyük ve kalabalık noktalardan biridir. İçerisinde 10 binden fazla mağaza tezgâhı olması sebebiyle de ürün çeşitliliğinde bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

  • Konum: 21 Namdaemunsijang 4-gil, Hoehyeon-dong, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +8227532805
  • Çalışma Saatleri: 23:00-04:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

29. Dongdaemun Market

Dongdaemun Market

Burası Neresi? Dangdaemun Pazarı, Kore’nin en önemli alışveriş bölgelerinden biridir. Dongdaemun Kapısı’nın civarında kurulduğu için adını buradan almakta olup içerisinde 30 bin kadar mağaza bulundurmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Kore’nin en büyük alışveriş alanlarından biri olan Dongdaemun Market içerisinde; 26 alışveriş merkezi, 30.000 özel mağaza ve 50.000 üretici yer almaktadır. Çok kalabalık olan bu market içerisinde geleneksel ürünlerden modern Kore ürünlerine kadar sayısız ürün yer aldığı için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz en garanti alışveriş noktasıdır. Kore’den hediyelik eşya olarak ne alabilirim diye düşünüyorsanız; İpek ve kumaş, giysi, ayakkabı ve aksesuarlar, elektronik, deri ürünleri, spor malzemeleri ve oyuncaklar bu pazarda bulabileceğiniz başlıca ürünler arasında.

Dongdaemun Pazarı gece pazarı ile ünlü olsa da bu popüler alışveriş bölgesi günün her saatinde alışveriş için isteği olan turist ordularını kendisine çekmektedir. 24 saat açık olan pazar akşam saatlerinde de gezerken ziyaret edebileceğiniz noktalardan biri.

Ürün çeşitliliğinin yanı sıra Kore’ye özgü yemekleri deneyebileceğiniz yerel satıcılarla buranın keyfini bir şeyler yerken de çıkartabilirsiniz. Yemek için öneri isterseniz, Dongdaemun Market’in ünlü yemek salonu Meokja Golmok, Kore mutfağındaki son trendleri kontrol etmek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir.

  • Konum: Euljiro 6(yuk)-ga, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Çalışma Saatleri: 09:00–23:00
  • Yol Tarifi Al >

30. Starfield Coex Mall

Starfield Coex Mall

Burası Neresi? Coex Mall, yerli ve yabancı alışveriş markalarının yer aldığı lüks alışveriş merkezlerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Kore’ye özgü markalardan veya dünyaca ünlü markaların mağazalarından alışveriş yapmak isterseniz tercih edebilirsiniz. Geleneksel ürünler için daha çok pazarlar tercih edilirken, daha lüks ve bilinen markalardan alışveriş için Coex Mall’ı ziyaret edebilirsiniz.

  • Konum: 513 Yeongdong-daero, Samseong 1(il)-dong, Gangnam-gu, Seoul, Güney Kore
  • Telefon: +82260025300
  • Çalışma Saatleri: 10:30-22:00
  • Web Sitesi
  • Yol Tarifi Al >

31. Myeong Dong

Myeong Dong

Burası Neresi? Kentin en işlek caddesi olarak bilinen Myeong dong, şehrin en kalabalık alışveriş noktalarından biridir. Gündüzleri 1.5 – 2 milyonluk bir nüfusun dolaştığı caddede zaman zaman adım atmak zorlaşsa da, Seul’un en sık ziyaret edilen noktalarından biridir.

Dünyaca ünlü marka zincirlerinin mağazalarının ve sayısız yerel dükkanın yer aldığı caddede, dilediğinizce dolaşabilir, yemek yiyebilir ve yakınlarınıza hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. 🙂

32. Insa-dong

Insa-dong

Burası Neresi? Şehrin merkezindeki ana caddelerden biri olan Insa-Dong, modern dükkanlar ve geleneksel mekanları bir araya getiren, kısmen eski ve yeniyi birleştiren önemli noktalardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Önemli bir ana cadde olan Insa-dong, Seul’u keşfederken görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor. Kore’yi tanımanızı sağlayacak bu önemli nokta hem sağ hem de sol taraflarında mağazaların yer aldığı hem alışveriş hem de yeme-içme için keyifli mekanlara ev sahipliği yapmakta.

Yerli halkın en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olurken, bir yandan da turistlerin uğrak noktalarından biri olduğu için bu cadde üzerinde tüm yol boyunca neşelendiren şovlar, sokak sanatçıları vb. aktiviteler görmeniz olası. Seul gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemeniz gereken Insa-dong, trafikten uzak caddesiyle beraber Kore’yi ve kültürünü tanımanız için kesinlikle ziyaret etmeniz gereken en popüler noktalardan biridir.

*Yakınındaki Tatil Yerleri

-Turistik Şehirler

33. Japonya

Japonya

Neden Gitmeliyim? Kore’ye en yakın ülkelerden biri olan Japonya, köklü tarihi ve kültürüyle birçok kişinin hayatı boyunca görmeyi hayal ettiği noktalardan biridir. Durum böyle olunca ilgi çeken bu ülke yıl içerisinde binlerce turisti ağırlayan bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Bunun en büyük nedenlerinden biriyse ülkenin gezmekle bitmeyen, görenlerin tekrar görmek istediği gezi noktalarıdır. Japonya Gezilecek Yerler yazımızda bahsettiğimiz, birçoğu UNESCO’nun listesine girmeye hak kazanmış tarihi ve popüler nokta seyahatinizin en renkli kısımlarından biri olmayı bekliyor. Buraya yapacağınız günlük yolculuklarla bile eşsiz anılar biriktireceğinize ve muhteşem fotoğraflar çekileceğinize oldukça eminiz.

Japon kültürü kadar dünyayı etkisi altına alan diğer konu, Japon mutfağı… Artık dünyanın her yerinde yiyebileceğiniz meşhur sushinin anavatanı olan ülkede en lezzetli sushileri ve diğer ülke yemeklerini deneyebiliyorsunuz. Japonya’da Ne Yenir? Ne İçilir? yazımızda tatmadığınız yemekleri deneyebileceğiniz, enfes bir tat turuna çıkabileceğiniz yeni yemekleri keşfetmeyi ihmal etmeyin…

Ayrıca ülkenin en meşhur şeylerinden biri de oldukça farklı aburcuburları… Buradan dönerken ne alabilirim diye düşünüyorsanız yapacağınız en güzel şey sevdiklerinize aburcubur depolamak olacaktır.

Seul’dan Japonya’ya Nasıl Giderim?

Birbirine oldukça yakın bulunan Seul ve Japonya arasında sadece bir iç deniz bulunuyor. Adalardan oluşan Japonya’ya gitmek içinse uçak veya feribot gibi ulaşım araçları hizmetinizde olacaktır. Dilerseniz inceleyelim;

-Feribot

iki şehir arasındaki denizi kolay ve hızlıca aşabilmeniz için pratik yoldur. Seul’den Busan İstasyonu’na ulaştıktan sonra her gün 4 saate bir kalkış yapan Fukuoka Hattı’na binmeniz yeterli. Biraz pahalı olan bu feribotla sadece 3 saat gibi kısa bir sürede hemen Japonya’ya varabiliyorsunuz. Doğal afet gibi durumların dışında her gün karşılıklı seferlerin düzenlendiği bu şehre anlayacağınız üzere günü birlik bir tur da düzenleyebilirsiniz. Seul’a olan yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen yakın gezi noktalarından biri olan Japonya’yı keşfetmeden Seul gezinizi tamamlamayın deriz.

34. Çin

Çin

Neden Gitmeliyim? Seul’e kadar gelmişken yakınında gezilecek diğer noktalar için sınırları biraz açıp, Asya’nın en büyük ülkelerinden olan Çin’i görmek isteyebilirsiniz. Kara sınırı bulunan Kore ve Çin arasında çok uzak bir mesafe olmadığı için gezinizden birkaç gün ayırarak Çin’i de keşfedebilirsiniz.

Dünya mirası listesinde bulunan oldukça önemli yerlere ev sahipliği yapan ülke kalabalık nüfusunun yanı sıra her yıl ağırladığı on binlerce turistle daha da kalabalık bir hale geliyor. Ayrıca uzaydan görülebilen tek eser olan ‘’ Çin Seddi’’ veya toprak askerler gibi yüzyıllar öncesinden kalma yapılar ülkenin sembolleşmiş seyahat noktaları arasında yer almaktadır. Bu ve benzeri birçok gezi noktasını Çin’de Gezilecek Yerler yazımızda detaylıca inceleyip, gitmeden önce kendinize rota oluşturabilirsiniz.

Çin Halk Cumhuriyeti, genel hatlarıyla Asya kültürünü anlayabileceğiniz en ideal noktalardan biridir. Nedenini soracak olursanız Asya’ya özgü yemeklerin, geleneksel kıyafetlerin ve törensel kutlamaların en rahatlıkla görülebileceği yerdir. Özelikle dünyaca üne sahip lezzet dolu mutfağı birçok kişi tarafından ön yargıyla karşılansa da denedikten sonra bayıldığı farklı tatlara sahip. Damağınıza yeni lezzetler kazandıracak bu mutfağı Çin’de Ne Yenir? Ne İçilir? yazımıza göz atarak, gitmeden bile keşfedebilirsiniz.

Tek parti rejimiyle yönetilen Çin’de oldukça ilginç gelecek uygulamalar birçok yasak bulunmaktadır. Bu yüzden gitmeden önce ülke kurallarının yer aldığı uzunca listeyi araştırmanız, ayrıca kalabalık nüfusunun bir getirisi olarak güvenliğinize oldukça dikkat etmenizi öneriyoruz.

Seul’dan Çin’e Nasıl Giderim?

Seul’dan Çin’e ulaşmak için en pratik ulaşım yolu feribot olmaktadır. Aslında karayolu ile de bu ülkeye çok rahat geçiş yapılabilirdi ancak iki şehir arasında Kuzey Kore sınırlarının bulunması, ulaşımı imkansız hale getirdiği için sadece deniz yolu ve tahmin edeceğiniz gibi uçakla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

-Feribot

Seul’un bulunduğu adadan Çin’e ulaşabilmek içine basit yollardan biri de feribotla hemen karşı kıyıdaki Çin’e ulaşabilmektir. Incheon Uluslararası Limanı’ndan kalkış yapan Han Joong Feribot Hatları sayesinde haftanın 3 günü Çin’e ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Aşağıdaki linkten zaman çizelgeleri ve hangi günlerde ulaşım sağladığını öğrenerek, gezinizin birkaç gününü Çin’de geçirebilirsiniz. Feribotla Çin’e ulaştıktan sonra limanda dahil olmak üzere her noktada bulunan otobüs ve taksilerle Çin’in tüm bölgelerine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

*Şehiriçi Ulaşım

Seul’da ulaşım için metro ve otobüs seçenekleri yeterli olup, bu iki araç sayesinde ulaşmak istediğiniz her noktaya gidebileceksiniz. Ayrıntılara geçelim…

-Metro

Metro kullanımı her ülkede farklılık gösterdiği için ilk başta biraz yadırgaya bilirsiniz. Ama inan ki Seul’da metro kullanımı oldukça basit olmakla beraber hangi hatların nereden geçtiğini kontrol edeceğiniz bir uygulamanız olduktan sonra oldukça basit. Her yerde harita olmasının yanı sıra telefonunuza da metro haritası indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Metro hattı içerisinde Korece anonsların yanı sıra hem yazılarda hem de anonslarda İngilizce de kullanılıyor. Durakların bulunduğu haritalarda, duraklara yakın gezi noktaları da yazdığı için bir turist olarak popüler noktaları gezerken, acaba nerede inmem gerekiyor korkusu yaşamayacaksınız. Ayrıca yardımsever çalışanları sayesinde çekinmeden yardım isteyebilirsiniz. Metro, sabah 05:30’dan başlayıp gece yarısı 01:00’e kadar kullanımda.

Metroda dikkat etmeniz gereken tek konuysa tasarruf kartlarında önerdiğimiz T-Money isimli kartı edinmeniz olacaktır.  Karta çoklu geçiş, günlük geçiş gibi özellikler yüklemeden tek kullanımlık almak isterseniz 1,250 Wonluk tek kullanımlık bileti, metro içerisindeki bilet otomatlarından alabilirsiniz. Sunulan seçeneklerde daha uzun mesafelere de daha fazla kullanım için indirimli seçenekler de mevcuttur.

-Otobüs

Her ülkenin klasik ulaşım aracı olan otobüsler Seul’da oldukça aktif olarak kullanılıyor. Otobüs duraklarında bazen İngilizce ifadeler bulunmadığı için otobüsle seyahat öncesinde ulaşım için uygulama indirmenizi şiddetle öneriyoruz. Her bölgeye ayrı hizmet veren otobüslerin hangisini kullanacağınızı bilmek için öncelikle renklerini keşfetmeniz gerekiyor.

Bir turist olarak şehirdeyseniz büyük ihtimalle popüler noktaları gezen sarı otobüsler çoğunlukla tercihiniz olacaktır ancak dediğimiz gibi uygulamalardan birini indirerek, gitmek istediğiniz noktadan hangi otobüslerin geçtiğini görebilirsiniz.

Otobüse bindiğinizde aynı metroda olduğu gibi T-Money kart ya da Seuol Pass Card kullanılabiliyor. Tek yön 10 km’ye kadar olan yolculuklarda 750 Won (sarı otobüslerde) ödeme yaptıktan sonra araca binebilirsiniz.

-Taksi

Saydığımız toplu taşıma araçlarına göre daha pahalı ancak konforlu olan son ulaşım yoluysa taksilerdir. Uygulama üzerinden çağırabileceğiniz taksilerde bakiyeniz bulunması durumunda nakit ödemenin yanı sıra, tasarruf kartlarıyla veya kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. 7/24 hizmet veren taksilerinde her yerde olduğu gibi kilometre başına artan fiyatlar sebebiyle, binmeden önce tahmini ücreti sorabilirsiniz.

Bunun sebebi ülkede taksi ücretlerinin pahalı sayılması ve bazı taksi türlerinin (Jumbo taksi gibi) daha pahalı olmasıdır. İyi yönlerinden biriyle çoğu taksi şoförü İngilizce biliyor ve sokaklarda boş olduğunu gördüğünüzde hemen durdurabiliyorsunuz. Yani o an uygulamadan taksi bulamasanız bile gözleriniz açık olsun. 🙂

  • Seul Taksi Başlangıç Ücreti: 2,800-3,800 (değişebilir)
  • Çağrı Merkezi:+ 82-2-1644-2255
  • Taksi Uygulaması: Kakao T / iOSAndroid

*Seul’e Yakın Havalimanları

  • WonJu Havaalanı (87km)
  • Cheongju Havaalanı (113km)
  • Yangyang Havaalanı (153km)
  • Gunsan Havaalanı (177km)
  • Pyongyang Havaalanı (194km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

  • Konsolos:Durmuş Ersin Erçin
  • Adres: 40 Dongho-ro 20na-gil, Jangchung-dong, Jung-gu, Seoul, Güney Kore
  • Çalışma Saatleri: 09:00-18:00 / Haftasonu kapalı
  • İletişim: +82 2-3780-1600

-Acil Durum Numaraları

  • Polis: 112
  • Tıbbi Hizmet ve Yangın: 119

-Turistler için Telefon Kullanımı

-Yurtdışında Arama Nasıl Yapılır?

En çok kafa karıştıran durumlardan biri de aslında yurtdışında telefon kullanımıdır. İşin içine çok fazla rakam girmesi kafa karıştırabilir ancak yapacağınız tek şey, arayacağınız numaranın başına ülkenin kodunu eklemektedir.

Örneğin, Kore’nin ülke kodu ” +82 ” olduğu ve Seul’un kodu ”2” olduğu için, oradayken yapacağınız aramalarda +82 2 05390000000 şeklinde, yani numaranın önüne sadece ülke ve şehir kodunu getirerek arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Tabi bunun için Türk operatörü kullanıyorsanız, öncelikle hattınızı yurt dışında kullanıma açtırmanız gerekiyor.

-Hattımı Yurtdışında Nasıl Kullanabilirim?

Bu fiyatlar size pahalı geldiyse Türk hattınıza yurt dışı kullanım paketi yükleterek belki daha uygun fiyatlara konuşmaya devam edebilirsiniz. Konuşmaya devam edebilmek için her şeyden önce bu adımları takip etmelisiniz;

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin