Japonya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 14 Yöresel Lezzet

Asya’nın en doğusunda bulunana Japonya, ada ülkesi olmasının avantajlarını yemeklerinde sıklıkla kullanıyor

Kiminin damak tadına hitap ederken, kimilerine oldukça farklı gelen yemek kültürüyle Japonya mutfağına özel tatları sizler için derledik.

#1 Japonya’da Ne Yenir

Japonya’da ne yenir, ne içilir yazımızın ilk sırasında;

1- Sushi

Sushi

Japonya’dan dünyaya yayılmış olan bu lezzet hemen hemen her ülkede bulabileceğiniz restoranlar sayesinde deneyebileceğiniz bir tat. Balığın çiğ halde, haşlanmış pirinç ve sebzelerle birleştirildiği bu lezzet pek çok kişi tarafından çok sevilmekte.

2- Ramen

Ramen

Japonya’da herhangi bir restorana girdiğiniz de bile bulabileceğiniz temel yemeklerden olan ramen, ülkenin geleneksel lezzetlerinden biridir. Domuz eti, yosun, yumurta ve yeşil soğanla birlikte pişirilen erişteler, sıcak ve derin bir kase içerisinde servis ediliyor.

3- Soba Noodle

Soba noodle

Karabuğdaydan yapıldığı için grimsi bir renge sahip olan erişteler farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kolay hazırlanışı ve hızlı sunumuyla çok acıktığınızda anında sipariş edebileceğiniz bu lezzet için kurulmuş özel dükkânlar bulunmaktadır. Japonya’yı gezerken bu lezzetlerin tadına bakmak için soba dükkanlarına uğramalısınız.

4- Tempura

Tempura

Tempura, susam yağında kızartılmış olan deniz mahsulleridir. Lezzetli ve sağlıklı olan bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

5- Kare raisu

Kare raisu

Köri dendiğinde aklınıza sadece Hindistan geliyorsa yanılıyorsunuz. Korinin sıklıkla kullanıldığı Japonya’da lezzetli yemeklerinden biri de kare raisu. Körüyle harmanlanmış tavuk veya domuz etleri, haşlanmış beyaz pirinçle sunulmaktadır. Lezzetli olduğu kadar hafif olan yemeği denemenizi öneriyoruz.

6- Okonomiyaki

Okonomiyaki

Sığır eti, karides, soğan, kalamar ve sebzelerin buluştuğu bir lezzet olan Okonomiyaki, Japonya’nın geleneksel lezzetlerinden biridir. Izgarada az yağda pişirilen bu yemek biraz karışık olsa da denemenizi öneriyoruz.

7- Şabu Şabu

Şabu Şabu

Masa ortasında sıcak bir tencere içerisinde sebzelerin ve etlerin pişirildiği bir sunumu vardır. Etleri istediğiniz derece haşlayabilir ve sebzelerle birlikte sosa bulayabilirsiniz. Otantik bir havası olan bu tencere oldukça ilgi çekiyor.

8- Miso Çorbası

Miso Çorbası

Ana yemekten çok garnitür olarak tercih edilen bu çorba içerisinde; tofu,soğan,yosun ve turp bulunuyor. Ana yemek olarak tüketilmese de yemeklerden önce ve sonra atıştırmalık olarak tercih edilen bu çorba kalp dostu yemeklerden.

9- Yakitori

Yakitori

Genellikle balık ve domuz eti tercih edilerek yapılsa da dilediğiniz her türlü hayvan etiyle bu yemeği yiyebilirsiniz. Şişlere dizilen etlerin ızgarada sosla beraber kızartılmasından meydana gelmektedir. Lezzetiyle ve görüntüsüyle iştah açan bu yemeği birçok restoranda tatma şansına sahipsiniz.

10- Onigiri

Onigiri

Japonya’ya gittiğinizde gezmekten yemeğe vakit bulamazsanız onigiri imdadınıza koşuyor. Balıklısından yumurtalısına kadar birçok farklı çeşidi bulunan onigiriyi tezgâhlarda ve marketlerle rahatlıkla bulabilir ve açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Piramit şekli görüntüleriyle oldukça hoş duran onigirileri kesinlikle denemelisiniz.

11- Udon Noodle

Udon Noodle

Ülkenin en popüler lezzetlerinden biri olan udon, soğuk veya sıcak şekilde tüketilebilmektedir. Bunun yanı sıra yeşillikler ve soğanla birlikte haşlanan eriştelerden oluşan udonun tadına bakmalısınız.

12- Namagashi

Namagashi

Japonya’nın geleneksel şekerlemelerinden biri olan Namagashi, tadıyla olduğu kadar görüntüsüyle de oldukça tatlı. Meyve jölesi ve şekerli fasulyeyle yapılan şekerlemelere o kadar güzel tasarımlar veriliyor ki insan yemeye kıyamıyor. Bu sanat eserlerini yemeden önce bir fotoğrafını çekmenizi öneriyoruz.

13- Daifuku

Daifuku

Sıra ülkenin en sevilen atıştırmalıklarından biri olan daifukuya geldi. İçleri kırmızı fasulye ezmesiyle doldurulmuş olan dışı beyaz toplar sıcak veya soğuk olarak tüketilebiliyor. Geleneksel halinde fasulye ezmesi kullanılırken,günümüzde farklı meyvelerle de yapılabiliyor.Japon şekerlemeleri satan dükkanların hepsinde bulabileceğiniz bu tatlıyı kesinlikle denemelisiniz.

14- Yeşil Çay

Yeşil Çay

Japonya’nın uzun ömürlerini ve dinç olmalarını borçlu oldukları sağlıklı yemekleri içtikleri şekersiz çayla destekliyorlar. Poşet yeşil çaylardan farklı olarak yoğun bir aromaya sahip olan yeşil çayı yemeklerin sonrasında veya öncesinde metabolizmayı hızlandırması için tüketebilirsiniz.

Japonya mutfağı  hakkında tüm bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin