San Diego Gezilecek Yerler Listesi| Detaylı Anlatım

Meksika-ABD sınır şehirlerinden biri olan San Diego, ılıman iklimi ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir şehir olması nedeniyle ülkenin en yaşanabilir yerlerinin başında geliyor.

San Diego, hem kendi içinde görülmesi gereken yerleri nedeniyle hem de Amerika’nın birçok önemli noktasına yakınlığı nedeniyle görülmesi gereken şehirlerden biri. Biz de bu güzel şehri sizlere daha iyi tanıtmak için San Diego gezilecek yerler listesi hazırladık. Dilerseniz hemen listemize geçelim.

San Diego Gezilecek Yerler

1. San Diego Hayvanat Bahçesi

San Diego Hayvanat Bahçesi

4 binin üzerindeki hayvan türünü bünyesinde barındırmasıyla bir günde tamamını hakkını vererek gezmenizin imkansıza yakın olduğu San Diego Zoo, şehrin görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Her ne kadar doğal ortamları kadar olmasa da bahçede hayvanların konakladığı yerler ve bakım şartları açısından hayvanat bahçesinin görevini hakkıyla yerine getirdiğini söyleyebiliriz.

2. Gaslamp Quarter

Gaslamp Quarter

San Diego’nun en önemli eğlence mekanlarından biri olan Gaslamp Quarter renkli sokakları ve birbirinden keyifli mekanlarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor. Bölgenin okyanusa yakın olması ise burayı daha cazip kılıyor.

3. Balboa Parkı

Balboa Parkı

San Diego gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken Balboa Parkı, içinde bulunan San Diego Zoo, tarihi mekanlar ve müzelerle ziyaretçilerine çok keyifli bir gezi imkanı sunuyor. İçinde bulunan noktaları tek tek bilet alarak gezebileceğiniz gibi zamanı olanlar için tek biletle daha uyguna bütün görülmesi gereken yerlerini ziyaret etmek de mümkün olabilmektedir.

4. Seaport Village

Seaport Village

Deniz kenarında konumlanmış bir bölge olan Seaport Village, keyifli bir gezinin ardından günün yorgunluğunu atmak, bir şeyler yudumlayarak manzara eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet etmek için şehirdeki en ideal yerlerden biri.

5. Cabrillo Ulusal Anıtı

Cabrillo Ulusal Anıtı

Anıtın bulunduğu nokta muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Bölgede bulunan anıt ise kaşif Juan Rodrigez Cabrillo’nun Amerika’nın batı kıyısına 1542 yılında ayak bastığı yer olmasından dolayı tarih açısından önemli bir yere sahiptir. Eğer vaktiniz varsa bu güzel anıtı ziyaret edip bu etkileyici manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

6. San Diego Seaworld

San Diego Seaworld

Birçok farklı deniz canlısını gözlemleyebileceğiniz San Diego Seaworld, şehirde mutlaka ziyaret edilmesi gereken tema parkların başında geliyor.

7. Plajları

Mission Beach

San Diego’da denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Bunların başında Mission Plajı, La Jolla Plajı, Pacific Plajı ve Coronado Plajı geliyor.

8. Müzeleri

San Diego ’da ziyaret etmeniz gereken müzeleri aşağıda listeledik:

*San Diego Sanat Müzesi

*Midway Uçak Gemisi Müzesi

*San Diego Denizcilik Müzesi

*San Diego Model Demiryolu Müzesi

9. Old Town State Tarih Parkı

Old Town State Tarih Parkı

San Diego’nun tarihine ışık tutan Old Town State Tarih Parkı, tarihi birçok fotoğrafı inceleme fırsatı sunuyor. Müze içinde bulunan cafe ve restoranlar ise acıkanlar için oldukça iyi bir seçenek.

10. San Diego De Alcala Bazilikası

De Alcala Bazilikası

San Diego’daki en eski ibadethanelerden biri olan San Diego De Alcala Bazilikası’nın geçmişi 18. yüzyıla kadar dayanıyor.

San Diego, Amerika’nın mutlaka görülmesi gereken özel şehirlerinden biri. Eğer bir Amerika turu planlıyorsanız San Diego’yu da mutlaka rotanıza dahil etmenizi öneriyoruz.

San Diego’ya gitmek için ülkemizden İstanbul çıkışlı aktarmalı gerçekleştirilen uçak seferlerini değerlendirebilirsiniz. San Diego ucuz uçak bileti seçenekleri için sitemizi ziyaret ederek ekonomik fiyatlarla seyahatinizi planlama şansına sahip olabilirsiniz.

Siz de San Diego bölgesinde görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri yazımızın yorum kısmından bizlerle paylaşarak listemizin genişlemesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin