Ülkemizin en çok yağış alan ili olan Rize yine ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biridir. Karadeniz’in oldukça popüler bir ili olan Rize’de yaylalar, göller, dağlar, ormanlar, akarsular ve daha birçok doğal güzellik yıl boyu birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Özellikle yılın ilkbahar ve sonbahar aylarında yerli ve yabancı birçok turist ağırlayan Rize’nin batısında Trabzon doğusunda ise Artvin bulunuyor.
Ülkemizin çay ihtiyacının hemen hepsinin karşılandığı ve yurt dışına da ihracatı yapıldığı şehir olan Rize doğaseverlerin ve Karadeniz’in yöresel ve kültürel birikimini merak edenlerin uğrak noktası oluyor. Sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla coşkun akan nehirleri ve eşsiz vadileriyle Rize insanı adeta büyülüyor. Özellikle yaz aylarında ziyaret edilmesi tavsiye edilen bölgeye kampçılar da oldukça ilgi gösteriyor.
Rize’nin gezilip görülecek birçok doğal güzelliği bulunuyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: Pokut Yaylası, Gito Yaylası, Anzer Yaylası, Ovit Yaylası, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Yedigöller, Ambarlı Gölü, Palovit Şelalesi, Bulut Şelalesi, Fırıtına Deresi, Haremtepe Çay Bahçeleri, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve daha birçok yeri sıralayabiliriz.
Doğal güzelliklerinin yanında laz böreği, mıhlama ve hamsili pilav gibi yöresel lezzetlere de sahip olan Rize ülkemizin en popüler turizm noktalarından biridir.
Gito yaylası Rize şehir merkezine 83 km mesafede yer alıyor. Çamlıhemşin ilçesinde yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor ancak yollar sıkıntılı olduğundan arazi aracı kullanılması tercih ediliyor.
Karadeniz ve Rize’nin en popüler ve güzel yaylalarından biri olan Gito yaylası çadır kampı için oldukça ideal. Çadır kurmak için yaylanın hemen her yeri müsait. Ancak özellikle yaz aylarında oldukça fazla ziyaretçi alan yaylada sakin ortam bulabilmek için biraz daha iç noktalara gitmek gerekiyor.
Gito yaylası yaklaşık iki bin metre rakımda bulunuyor. Bu yükseklikten Karadeniz’in eşsiz doğasını izlemek ve bu harika manzaraya karşı kamp kurmak oldukça keyif vericidir. Sabahları bu eşsiz yeşil dünyaya uyanmak ve gündüzleri de diğer güzellikleri keşfetmek Gito yaylasında kurulan kampların bir ayrıcalığı oluyor. Bu çerçevede ülkemizin kamp severleri Gito yaylasına oldukça ilgi gösteriyorlar.
Gito yaylasında kampçıların WC ihtiyacı ve içme suyu ihtiyacı karşılanabiliyor. Bununla birlikte iki adet restoran da bulunan yaylada fiyatlar biraz pahalı. Bu yüzden kampçıların ihtiyaçlarını en yakın Çamlıhemşin ilçe merkezinden ya da daha önceden temin ederek bölgeye kamp için gelmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Gito Yaylası’nda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Elevit yaylası Karadeniz yaylaları içerisinde en çok ilgi gören yerlerden biridir. Şehir merkezine 100 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. 1900 metre rakımda yer alan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 17 km.
Elevit yaylası Karadeniz’in yeşil doğası içerisinde bitki türü açısından endemik bitki türlerine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında kamp severlerin ve doğaseverlerin oldukça ilgi gösterdiği yaylada doğaya uygun ahşap yayla evlerini de görmek mümkün. Turizm şirketlerinin turlarında mutlaka uğranılan yaylalardan biri olan Elevit yaylasında karavan ve çadır kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Tertemiz havası ve eşsiz doğasıyla Elevit yaylası birçok fotoğraf meraklısının da uğrak noktası oluyor.
Elevit yaylası ülkemizden ve yurt dışından sıkça ziyaretçi alıyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlar yaylaya büyük ilgi gösteriyor. Kamp konaklamasının haricinde yayladaki otantik ahşap evlerde de konaklama imkânı sunuluyor. Yaz aylarında çeşitli şenliklere de ev sahipliği yapan yayla yılın hemen her anını dolu dolu yaşıyor. Yıl boyu coşkun ve serin akan dereleri insana huzur veriyor.
Elevit yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birkaç tesis bulunuyor. Buralardan market, WC, içme suyu ve gıda gibi temel ihtiyaçlar temin edilerek güzel bir kamp yapılabilir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Elevit Yaylası’nda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çamlıhemşin ilçesinde Şenyuva bölgesinde yer alan Pokut yaylası Rize şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Ulaşımı zor olan yaylaya özel araçlarla ulaşım sağlanıyor. Yaz aylarında yaylaya toplu taşıma ile de ulaşmak mümkün. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan yayla Rize’nin en popüler yaylalarından biridir.
Pokut yaylası 2200 metre rakımda bulunuyor. Karadeniz’in en yüksek yaylalarından olan Pokut el değmemiş doğası ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Bu çerçevede çadır kampı için de oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Karadeniz’de yayla turizminin en popüler mekânlarından olan Pokut yaylasında yöre halkının kullandığı birçok yayla evi bulunuyor. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yaylaya çıkan yöre insanıyla birlikte ortam iyice hareketleniyor.
Oldukça yüksek bir konumda olması manzarasını da bir o kadar harika yapıyor. Yüksek rakımdan dolayı yaz aylarında bile oldukça serin olan yaylada kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.
Pokut yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı WC, restoran tarzı tesisler bulunuyor. Ancak buralar oldukça pahalı gelebilir. Bu yüzden bölgeye giderken hazırlıklı gitmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Pokut Yaylası’nda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karadeniz ve Rize denince ilk akla gelen yaylalardan olan Ayder yaylası Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 85 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım özellikle yaz aylarında toplu taşıma ile sağlanabiliyor. Diğer zamanlarda ise özel araçlarla yaylaya gitmek gerekiyor.
Yemyeşil bir doğası bulunan Ayder yaylası ladin ve kayın ağaçlarından oluşan ormanı ve zengin bitki örtüsüyle yıl boyu birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bölgede bulunan kaplıcalar ve doğal yollarla üretilen balları ile hem damaklara hem de gözlere hitap ediyor. Bölgede çadır kampı kurarak doğanın tadını çıkarmak oldukça keyifli oluyor.
Rize’de doğa turizminin en popüler yapıldığı noktalardan olan Ayder günümüzde doğallığını korumak için insanlarla mücadele halinde. Bölgeye konaklama amaçlı birçok otel ve tesis yapılmış. Dolayısıyla Ayder’in el değmemiş muhteşem doğası bir nebze de olsa bozulmaya yüz tutmuş. Ancak yine de bütün güzelliğiyle kamp severleri ve doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor.
Ayder yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler mevcut. WC, market, gıda, elektrik gibi ihtiyaçlar yayladan karşılanabilir. Ancak daha ekonomik bir şekilde kamp yapmak için bölgeye hazırlıklı gelmekte fayda var.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Ayder Yaylası’nda bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin zirvesi sayılan ve görenlere bulutların üzerindeymiş hissi veren Huser yaylası Rize’nin yaylalarıyla meşhur Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alıyor. Rize şehir merkezine 95 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım Ayder’den patika yolları takip ederek veya ilçe merkezindeki rotadan özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kaçkar dağlarının en güzel noktalarından biri olan Huser yaylası özellikle sabah saatlerinde çoğu zaman bir bulut denizinin ortasında kalıyor. Bulunduğu rakım sebebiyle aşırı sis oluşan yaylanın bu eşsiz manzarası insanı gerçekten büyülüyor. Zirve noktadan oldukça geniş bir manzarayı izlemenin keyfine doyum olmuyor.
Huser yaylasına kampçılar ve doğaseverler büyük ilgi gösteriyor. Gün doğumlarının ve gün batımlarının en iyi izlendiği ve harika doğa fotoğraflarının çekildiği yayla her yıl binlerce kamp ve doğaseveri ağırlıyor. Bununla birlikte bölgede bulunan yürüyüş rotalarını takip ederek diğer yaylalara da ulaşmak da mümkündür. Karavan kampına müsait olmayan alanda kamp yapan birçok kişi bulunuyor.
Huser yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden kampçıların yaylaya gelmeden önce ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bölgenin en yüksek yaylası olan Samistal yaylası Rize şehir merkezine 98 km mesafede Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Yaylaya ulaşım özel arazi araçlarıyla sağlanıyor. Yolu bozuk olan yaylaya normal otomobille ulaşmak bile oldukça sıkıntılı.
Samistal yaylası diğer yaylalara göre daha sakin ve huzurlu. Kafa dinlemek isteyenlerin tercih ettiği yaylada çadır kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Yaylada yöre halkı tarafından inşa edilen ve halen aktif olarak kullanılan taş yayla evleri bulunuyor. Muhteşem manzarasıyla oldukça dikkat çeken yayla taş evleriyle de fotoğrafçılara harika fotoğraflar sunuyor.
Samistal yaylasında Kamp kurmak isteyenlerin yöre halkının hassasiyetlerine dikkat etmesi gerekiyor. Yaylada uygun bir yerde çadır kurulabilir ve günbatımı manzarasının tadı çıkarılabilir. Doğası, havası ve manzarasıyla çevre illerden de sık ziyaretçi alan Samistal yaylası doğa severlerin, trekking tutkunlarının ve yayla turizmi meraklıların Rize’de uğrayıp kamp kurduğu mekanlardan biri konumunda.
Samistal yaylasında kampçıların ihtiyacını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Çayeli ilçesinde yer alan Ağaran şelalesi şehir merkezine 30 km mesafede yer alıyor. İlçe merkezine ise 12 km mesafede yer alan şelaleye ulaşım çay bahçeleri arasından geçen toprak yoldan özel araçlarla sağlanıyor. Şairler deresinden başlayan akıntı Sırt köyü sınırlarında Ağaran şelalesini oluşturuyor.
Rize’nin en harika manzaralarından birine sahip olan Ağaran şelalesi sarp ve yüksek bir noktadan dökülerek döküldüğü noktada küçük bir havuz oluşturuyor. Suların düştüğü noktada köpükler oluşturması sebebiyle Ağaran şelalesi adı verilen bölgeye kampçılar yoğun ilgi gösteriyor. Yeşilin ortasında muhteşem bir manzaraya sahip olan şelale ve çevresinde çadır kampı kurularak harika vakitler geçirilebilir.
Yerli ve yabancı turistlerin en gözde rotalarından olan Ağaran şelalesi farklı yürüyüş rotalarıyla etraftaki diğer güzellikleri keşfetmeyi de sağlıyor. Doğaseverlerin akınına uğrayan bölgede muhteşem doğa fotoğrafları çekerek bu eşsiz doğanın tadını çıkarmak mümkün.
Ağaran şelalesinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken ihtiyaçları temin ederek gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Güneysu ilçesinde yer alan Arapdüzü mesire ve kamp alanı şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor. 2014 yılında yapımı tamamlanıp hizmete açılan mesire alanına Güneysu ilçesinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün.
Arapdüzü mesire alanı Rize’nin yeşil doğası içerisinde yöre halkının günübirlik piknik yaptığı ve kampçıların çadır kurarak güzel vakitler geçirdiği alanlardan biri. Bunun yanında birçok doğasever mesire alanında bulunan 1 km’lik yürüyüş parkurunda ve taş köprüler, ahşap evlerle dolu ortamında vakit geçirebiliyor. Çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygun olan mesire alanına özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Arapdüzü mesire alanında en büyük ilgiyi ise Arapdüzü şelalesi görüyor. Sahilden yaklaşık 25 km içerde yer alan bölge şelalesiyle, piknik alanlarıyla ve kamp imkânlarıyla yıl boyu birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Günübirlik mesire alanı olarak planlanan alan turizm açısından oldukça güzel imkânlar sağlıyor.
Arapdüzü mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bulunuyor. WC, içme suyu, mescit, büfe tarzı tesislerden kampçılar ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bunun yanında daha ayrıntılı ihtiyaçlar için hazırlıklı gelmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, mescit, büfe, çadır kamp alanları, piknik alanları ve piknik masaları ve araç otopark yeri. Elektrik ve duş imkânı bulunmuyor. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek ihtiyacı için kamp alanına gelmeden önce alışveriş yapmalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Çat vadisi Rize’nin en popüler noktalarından biri konumunda. Şehir merkezine 95 km mesafede yer alan vadiye ulaşım Çamlıhemşin minibüsleriyle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Rize’nin en çok gezilen, merak edilen ve ziyaret edilen bölgesi olan Çat vadisi kamp alanı Zil kale ve Fırtına deresinin kesiştiği noktada yer alıyor. Bölgedeki yaylaların ulaşım ağında kesişim noktasında yer alan bölge kampçılar için oldukça uygun. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun olan bölgede bungalovlarda da konaklama yapılabiliyor.
Çat vadisi kamp alanı meşhur Fırtına deresi ve Zil kalenin oldukça yakınında. Bununla birlikte bölgede kamp yapanlar tarihi taş kemer köprüsü, şimşir ormanı, yaylalar ve Paslakum şelalelerini de görme imkânı bulabiliyorlar. Yöre halkı tarafından balcılığın da yapıldığı Çat vadisi eşsiz güzellikleriyle birçok doğa ve kamp severin uğrak noktası oluyor.
Çat vadisi kamp alanında kampçıların gıda ve market ihtiyacı için tesisler mevcut. Ayrıca WC ve içme suyu ihtiyacı da bölgeden karşılanabiliyor. Yöresel lezzetlerin de tadıldığı kamp alanında kamp yapmak oldukça keyifli oluyor.
Kamp Olanakları: WC, elektik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Çat Vadisi’nde bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Karadeniz bölgesinin simgesi durumunda olan Fırtına deresi Rize şehir merkezine 77 km mesafede yer alıyor. Doğu Karadeniz’in en geniş havzalı akarsularından biri olan Fırtına deresine ulaşım minibüslerle ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor. Sosyal hayatta da ciddi anlamda popüler olan Fırtına deresi yıl boyu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Rize il sınırları içerisinde yemyeşil dağların arasından güçlü bir şekilde akan Fırtına deresinin uzunluğu yaklaşık 58 km. Rize ve çevresinin aldığı yağış miktarı sebebiyle de yaz ve kış akmaya devam eden dere bölgenin en önemli turizm noktalarından. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunan Fırtına deresinde rafting gibi su sporları da yapılıyor. Dere üzerinde ortamı daha da güzelleştiren taş ve ahşap köprüler yer alıyor. Fotoğraf tutkunları için de doğal bir stüdyo özelliği taşıyan Fırtına deresi hem kampçılar hem de gezginler için oldukça güzel alternatifler sunuyor.
Fırtına deresi boyunca müsait yerlerde kamp kurulabilir. Kampçılar için tesisler belirli noktalarda bulunuyor. Bu noktalara yakın kamp kurulduğu takdirde bütün ihtiyaçlar buralardan karşılanabilir. Ancak daha sakin ve ıssız noktalarda kurulan kamplar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’deki yaylalar içerisinde en büyüğü olan Kavran yaylası şehir merkezine 92 km mesafede yer alıyor. Çamlıhemşin ilçesinde yer alan yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 19 km. kavran yaylasına ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Kaçkar dağlarının eteklerinde 2200 rakımda bulunan yayla eşsiz doğasıyla yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Kavran yaylası Rize’deki yaylalar arasında yayla turizminin en çok yaşandığı yaylalardan biridir. Yaylada 200’e yakın taş ev bulunuyor. Yöre halkı özellikle yaz aylarında yaylanın serin havasında doğal ürünler üretiyorlar. Bununla birlikte birçok turist de ağırlayan yaylada çadır kampı için de oldukça uygun alanlar mevcut. Özellikle Kaçkar dağlarına tırmanış yapacak dağcıların durak noktası olan Kavran yaylası özel yürüyüş rotalarıyla da doğa severlere birçok imkân sunuyor.
Kaçkar dağları üzerinde yer alan Buzul göllerine giden güzergâh Kavran yaylasından geçiyor. Patikalar takip edilerek yaklaşık iki saatlik bir yürüyüşten sonra göllere ulaşmak mümkün. Kavran yaylasında veya buzul göllerinin kenarında kamp kurmak oldukça keyif verici oluyor.
Kavran yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Kaçkarların zirve noktasına yakın bir konumda yer alan Öküzyatağı gölü Rize şehir merkezine 96 km mesafede yer alıyor. Kavran yaylasından Kaçkarların zirvesine yürüyenlerin güzergahında kalan Öküzyatağı gölüne ulaşım bu yayladan yaya olarak veya stabilize yollardan özel araçlarla sağlanabiliyor.
Dağcıların tırmanış için sıkça tercih ettiği Kaçkar dağlarının zirvesine yakın bir noktada yer alan Öküzyatağı gölü bulunduğu noktada her mevsim farklı manzaralar sunuyor. Bölgeyi keşfetmek isteyenler Ayder’den başlayarak uzun yürüyüşler sonucunda önce Kavran sonra da Öküzyatağı gölüne ulaşabiliyor. Gölün kenarında veya daha müsait alanlarda çadır kampı kurulabiliyor. Ancak oldukça yüksek bir noktada bulunan göl ve çevresi yaz mevsiminde dahi oldukça soğuk olabiliyor.
Göl ve çevresi yöredeki hayvanların yayılma yeri olarak kullanıldığından bu ismi almış yaz mevsiminde birçok hayvanın yanı sıra birçok kamp sever, doğasever ve macera tutkunu Öküzyatağı gölü ve çevresinde kampın ve doğanın tadını çıkarıyor.
Öküzyatağı gölü çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken bütün ihtiyaçları tedarik etmek gerekiyor. Ancak yaya olarak ulaşım sağlanacaksa yük konusunda da dikkatli olmak gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Badara yaylası Rize şehir merkezine 85 km mesafede yer alıyor. Yaylalarıyla meşhur Çamlıhemşin ilçesinde Zilkale mevkiinde yer alan yaylaya ulaşım özel araçlarla ve Gito yaylasından da yürüyüş rotalarını takip ederek ulaşım sağlanabiliyor. Küçük ama doğası oldukça güzel olan yaylada yöre halkı tarafından inşa edilmiş 15-20 adet yayla evi de bulunuyor.
Gito yaylasıyla komşu olan Badara yaylası o kadar popüler olmasa da doğaseverler ve kampçıların tercih ettiği noktalardan biri oluyor. Özellikle sakinliği ve ferahlığıyla dikkat çeken yaylada rahatlıkla çadır kampı kurulup eşsiz bir kamp deneyimi yaşanabilir. Kaçkar dağlarına doğru olan manzarası özellikle gün batımlarında insanı mest ediyor. Birçok fotoğrafçı gün batımı anlarını yakalamak için Badara yaylasına akın ediyor.
Yaylanın tam ortasında küçük bir gölet bulunuyor. Yaylanın etrafı ise yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı. İster yaylanın uygun bir noktasında isterseniz de çam ağaçlarının dibinde ormanın içinde çadır kurarak harika vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca yöresel lezzetler de yayla da tadılabilir.
Badara yaylasında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Tümihtiyaçlar için yaylaya hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Kapılı göller kamp alanı Rize şehir merkezine 110 km mesafede yer alıyor. Kapılı göller bölgesine araçla ulaşım bulunmuyor. Araçla gidilen en son noktadan kamp alanına ulaşmak için yaklaşık beş kilometreyi yürümek gerekiyor. Bu yüzden çok fazla tercih edilen bir bölge değil.
Verçenik dağı bölgesinde yer alan Kapılı göller sakin doğası ve huzurlu ortamıyla birçok macera severin uğrak noktası oluyor. Özellikle dağcılar ve kampçılar bölgeye oldukça ilgi gösteriyor. Farklı rotaları takip ederek bölgeye ulaşan kampçılar eşsiz bir manzarayla karşılaşıyorlar. Geniş bir vadi içerisinde yer alan göllerin hemen kenarında kamp kurmak oldukça keyifli olacaktır.
Bununla birlikte Kapılı göller kamp alanı oldukça sakin bir noktada bulunmakta. Ulaşımın zor olması burayı diğer Karadeniz yaylalarına göre daha sakin bir bölge yapıyor. Doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun olan bölgede kamp ateşi yakarak rahat bir kamp dönemi geçirilebilir.
Kapılı göller kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Sadece yakın bir noktada yaz sezonunda açık olan bir pansiyon bulunuyor. Buranın da imkânları kısıtlıdır. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gelmek gerekiyor.
Konumu: Göl Kenarı
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Palovit şelalesi yine Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine uzaklığı 85 km olan şelaleye ulaşım bir yere kadar özel araçla bir noktadan sonra ise yürüyerek sağlanıyor. Çat vadisi ve Zil kalenin olduğu güzergâhta yer alan şelaleye ulaşmak için yürünmesi gereken mesafe ise en az 4 km.
Rize’nin debisi hiç düşmeyen ve en yüksek olan şelalesi olan Palovit şelalesi son derece bakir ortamıyla harika manzaralar sunuyor. El değmemiş doğası sebebiyle birçok doğa ve kamp sever burada vakit geçirmek için şelale ve çevresine akın ediyor. Palovit şelalesinin harika manzarasında çadır kampı kurarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
Palovit şelalesi ve çevresi her ne kadar doğallığını korusa da yakın noktalarda mesire ve farklı kamp alanları da bulunuyor. Bu yüzden her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bölge Rize’nin turizm açısından en popüler noktalarından. Palovit şelalesi yüksekliği 15 metreyi bulan görüntüsüyle ziyaretçilere harika anlar yaşatıyor.
Palovit şelalesine yakın noktalarda herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak biraz daha uzak noktalarda farklı konaklama tesislerine rastlamak mümkün. Bu yüzden kamp yapılacak alana göre bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Ayder yaylasına yakın bir noktada yer alan Galer düzü şehir merkezine 90 km mesafede yer alıyor. Özellikle Rize bölgesindeki düz alanlardan bir olan Galer düzüne ulaşım Ayder yaylasından yaya olarak ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Galer düzü bölgesine Ayder yaylasına gelenler mutlaka uğruyorlar. Ayder yaylasına göre daha sakin bir nokta olan Galer düzü Ayder yaylasında kamp imkânı bulamayanların tercih ettiği noktalardan biri. Ayder’den yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla Galer düzüne varmış oluyorsunuz. Yol esnasında harika manzaraların tadı da çıkarılabiliyor. Galer düzünde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut.
1600 metre yükseklikte bulunan bölge hemen her mevsim oldukça soğuk oluyor. Özellikle aniden bastıran yağmurlara da dikkat etmek gerekiyor. Bu yüzden yağmura karşı tedbirli olmak gerekiyor. Galerdüzü kamp alanında Fotoğraf makinenizle birlikte bu eşsiz doğada kamp yapmak, fotoğraf çekmek oldukça keyifli oluyor.
Galer düzü kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Fındıklı ilçesinde yer alan Gürcüdüzü mesire alanı şehir merkezine 90 km mesafede yer alıyor. Mesire alanına ulaşım Fındıklı’dan minibüslerle ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanabiliyor. Özel olarak mesire alanı ve kamp bölgesi olarak planlanan bölge yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor.
Yöre halkının da oldukça tercih ettiği noktalardan olan Gürcüdüzü mesire alanında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, piknik masaları ve daha birçok imkân misafirlerin kullanımına sunulmuş. Gürcüdüzü mesire alanı Rize bölgesinin en popüler piknik alanlarından biri.
Kültürel birikime de sahip olan Gürcüdüzü mesire alanında tarihi taş evler, ahşap konaklar ve mezra denilen yerleşim alanları bulunuyor. Buna bağlı olarak hem doğaseverlerin hem de kültür meraklılarının ziyaret ettiği noktalardan biri oluyor. Turizm açısından oldukça popüler olan nokta eşsiz güzelliği ve manzarasıyla birlikte yayla kültürüne ait barındırdıklarıyla bölgenin önemli noktalarından biri.
Gürcüdüzü mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bulunuyor. WC, içme suyu, büfe gibi imkânlar mesire alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi
Kamp Olanakları: WC, içme suyu kaynağı, büfe, çadır kamp yerleri, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik ve duş imkânı bulunmamaktadır. Kapsamlı bir yiyecek ve içecek ihtiyacı için kamp alanına gelmeden önce alışveriş yapmalısınız.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Bal ormanı mesire ve Kamp alanı Rize’nin Fındıklı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 65 km mesafede yer alan Bal ormanına ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Orman müdürlüğü bölgede arıcılık ve bal üretme faaliyeti yürütüyor.
Bal ormanı Orman Müdürlüğü’nün girişimleriyle arıcılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı bir bölgedir. Bunun yanında yöre halkının yararlanması için oldukça büyük bir mesire alanına da ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden bölgede Türkiye’nin en kaliteli balları yetişirken bir yandan da kampçılar çadır ve karavan kampı kurarak eşsiz doğanın tadını çıkarıyorlar.
Bal ormanı mesire alanı Fındıklı ilçesinin turizm açısından en çok ilgi gören noktalarından biridir. Arıcılık faaliyetlerini merak edenler ve doğal ballardan satın almak isteyen birçok kişi bölgeyi ziyaret ediyor. Bununla birlikte hem piknik yapıp hem de doğadan faydalananlar da oldukça fazla. Yürüyüş rotalarına ve eşsiz manzaralara sahip olan bölge fotoğraf meraklıları için de harika manzaralar sunuyor.
Bal ormanı mesire alanında kampçıların birçok ihtiyacı karşılanabiliyor. WC, içme suyu ve gıda ihtiyaçları bölgeden karşılanırken diğer ihtiyaçlar için hazırlıklı olmak gerekiyor.
Kamp Olanakları: WC, çeşme, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Bal ormanı çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz. Elektrik ve duş imkânı bulunmamaktadır.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Güneysu ilçesinde yer alan Handüzü yaylası şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. İlçe merkezine ise 16 km mesafede yer alan yaylaya ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Yıl boyu birçok aktiviteye ev sahipliği yapan yayla yerli ve yabancı birçok turisti ağırlıyor.
Handüzü yaylasında her yaz festivaller ve yayla şenlikleri düzenlenir. Bu eğlencelere şahit olmak isteyen ve muazzam doğada kamp yapmak isteyen birçok kamp sever yaylayı tercih ediyor. 1800 metre rakımda yer alan yayla muazzam atmosferi ve harika doğasıyla görenleri büyülüyor. Ayrıca yaylada doğaya uygun inşa edilmiş farklı özelliklerde ahşap yayla evleri de bulunuyor.
Handüzü yaylası bitki örtüsü ve faunasıyla oldukça etkileyici. Bunun farkında olan doğa severler trekking, fotoğrafçılık ve yayla turizmi açısından Handüzü yaylasını tercih ediyor. Bölgede çadır kampı kurarak bu aktivitelerin tamamını burada gerçekleştirmek mümkündür. Ayrıca yaylanın yükseltisi sebebiyle uzaktan Karadeniz manzarası harika görünüyor.
Handüzü yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcut. Ücreti karşılığında bölgeden gıda, WC, duş, elektrik vs. gibi ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanabilir.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yayla yerindeki dağ evleri tatil köyü ve restoranlardan karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Sal yaylası şehir merkezine 85 km uzaklıkta kalıyor. İlçe merkezine de 40 km mesafede yer alan yayla Pokut yaylasına komşu. Sal yaylasına ulaşım popüler turizm zamanlarında minibüslerle sağlanıyor. Ayrıca özel araçlarla da yaylaya ulaşmak mümkün.
Pokut yaylasının popülaritesi Sal yaylasına da etki ediyor. Pokut’u ziyaret eden birçok doğasever Sal yaylasını da görmeden bölgeden ayrılmıyor. 2000 metre rakımda bulunan yaylada bol oksijenli havada çadır kampı kurmak oldukça mümkün. Kamp kurmanın yanında doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler yaylada oldukça popüler. Yöre halkının yayla evlerinin de bulunduğu yaylaya özellikle kış mevsiminde ve yağmurun bol olduğu bahar mevsimlerinde ulaşmak büyük sıkıntı oluyor. Bu yüzden yaylaya kamp için yaz aylarında gitmek gerekiyor.
Sal yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir tesis bulunmuyor. Ancak oldukça yakın olan Pokut yaylasından birçok ihtiyaç karşılanabilir. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek de oldukça faydalı olacaktır.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Gito kamping Gito yaylasının bulunduğu bölgede yer alıyor. Rize şehir merkezine 86 km mesafede yer alan Gito kampinge ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaz aylarında Çamlıhemşin’den Gito yaylasına giden minibüslerle de bölgeye ulaşım sağlanabilir.
Gito yaylasında yer alan kamp alanlarından biri olan Gito kamping kampçılar için birçok güzel fırsat sunuyor. Çadır kampı için oldukça uygun olan bölge Gito yaylasının bütün güzelliğini ve manzarasını kampçılara sunuyor. Hemen her mevsim ziyaretçi ağırlayan kamp alanının her mevsime özgü ayrı bir güzelliği var. Daha çok yaz aylarında ziyaretçi alan kamp alanı deniz seviyesinden bin metre yüksekte bulunuyor.
Gito yaylasındaki diğer güzelliklerin ve çevredeki yaylaların da kolaylıkla keşfedileceği bir noktada yer alan Gito kamping eşsiz doğa manzarasının keyfini çıkarmak isteyenler ve harika doğa fotoğrafları çekmek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Turizm amaçlı kurulan dev salıncaklar da bu bölgede yer alıyor.
Gito kamping ’de kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bulunuyor. Turizm alanı olduğu için fiyatlar biraz pahalı olsa da acil ihtiyaçlar için oldukça uygun bir ortamı var.
Kamp Olanakları: WC, restoran, çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik ihtiyacınızı yayla yerindeki restorandan karşılayabilirsiniz.
Kamp Ücreti: Ücretsiz
Telefon: 0555 962 99 53
Web Sitesi: http://www.gitokamping.com/
Instagram: https://www.instagram.com/gitokamping/
Ayder Ihlamurlar Altında Kamping, Ayder yaylasının bulunduğu noktada yer alıyor. Rize şehir merkezine 85 km mesafede yer alan kamp alanına ulaşım Ayder yaylasına giden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor.
Ihlamurlar Altında Kamping, Ayder yaylasının eşsiz manzarasında misafirlerine çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun imkânlar sunuyor. Yem yeşil doğada kafa dinlemek ve Karadeniz’in sık bol oksijenli havasında enerji toplamak oldukça iyi geliyor insana. Bölgede çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Ücretli kamp alanları arasında olan Ihlamurlar Altında Kamping’de ister kendi çadırınızla gelip kamp kurabilirsiniz isterseniz de bölgedeki kamp alanından faydalanabilirsiniz. Kamp alanında kamp kurarak çeşitli doğa yürüyüşlerine katılabilir bölgeyi keşfederek oldukça güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bununla birlikte bölgenin eşsiz manzarasında harika doğa fotoğrafları çekerek geçirdiğiniz anları unutulmaz kılabilirsiniz. Kamp alanında çadırların haricinde bungalovlarda da konaklama imkânı sunuluyor.
Ayder Ihlamurlar Altında Kamping’de kampçıların her ihtiyacı rahatlıkla karşılanıyor. WC, duş, elektrik, günlük market ihtiyacı vs. gibi birçok ihtiyaç kamp alanından temin edilebiliyor.
Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, kafeterya, market, TV ünitesi, kuzine, çadır kamp alanları, bahçe ve dinlenme alanı ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 30 TL
Telefon: 0464 657 21 14 – 0507 954 30 53
Web Sitesi: http://www.aydercamping.com/
Rize’nin Çamlı Hemşin ilçesinde yer alan Cancik Pansiyon Kamping şehir merkezine 95 km mesafede yer alıyor. Şehir merkezinden Çamlıhemşin minibüsleriyle ulaşım sağlanan kamp alanı tam doğanın kalbinde yeşilin ortasında bulunuyor.
Cancik pansiyonda çadır ve karavanla rahatlıkla konaklama yapılabileceği gibi hizmet sunulan pansiyonlarda da ister arkadaş grubuyla ister ailecek konaklama yapmak mümkün.
Çamlıhemşin ilçesinde Rize’nin doğal güzelliklerine yakın bir noktada konumlanan kamp alanında kamp kurarak Kaçkar dağlarının eşsiz güzellikleri, Rize yaylalarının tertemiz ve bol oksijenli havasını keşfe çıkmak mümkün. Yeşilin ortasında ve harika bir ortamda bulunan kamp alanı yanı başında akan ırmağın ve tertemiz çam ormanlarının kokusunu alarak kamp yapmayı mümkün kılıyor.
Karadeniz bölgesinin en yeşil bölgelerinden biri olan Çamlıhemşin yıl boyu birçok doğa ve kamp severi ağırlıyor. Bu sebeple özellikle kampçılar tarafından tercih edilen Cancik pansiyon şehrin pis havasından kaçıp kendini doğaya bırakanların uğrak noktası oluyor. Bu baş döndürücü güzellikte kamp yapmak da oldukça keyifli oluyor.
Cancik pansiyonda kampçıların bütün ihtiyaçları karşılanabiliyor. Buraya gelen kampçılara ise sadece doğanın tadını çıkarmak kalıyor.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, oda kahvaltısı, ortak kullanımlı mutfak ve buzdolabı, çadır kamp alanları, bahçe ve dinlenme alanı ve araç otopark yeri.
Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 30 TL. Bungalov konaklama kişi başı 150 TL + kahvaltı. Akşam yemeği dâhil olursa 190 TL.
Telefon: 0464 564 41 20 – 0538 858 38 65
Web Sitesi: https://www.cancikpansiyon.com/
Isırlık Tabiat Parkı Rize şehir merkezine 8 km mesafede yer alıyor. Tabiat parkına ulaşım toplu taşımayla ve özel araçlarla kolayca sağlanabiliyor. Tabiat parkına girişler ücretli. Şahıs 3 TL, otomobil ile giriş ise 9 TL olarak ücretlendiriliyor.
Isırlık Tabiat Parkı Rize halkının günübirlik piknikler için tercih ettiği mekânlardan biri. 700 metre rakımda yer alan ve Rize manzarasıyla eşsiz Karadeniz manzarasını bir arada buluşturan tabiat parkı yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunan Isırlık Tabiat Parkı’nda uygun olan yerlerde kamp kurup doğanın tadını çıkarmak mümkün.
Henüz çevre düzenlemesi ve yol yapım çalışmaları devam ediyor. Rize’nin sık orman bitki örtüsü içinde kalan alan şehirden kaçıp sakin ortam arayanlar için birebir. Doğada vakit geçirip stres atmak ve huzur dolu bir kamp için Isırlık Tabiat Parkı tercih edilebilir. Tabiat parkı özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden daha sakin olan hafta içleri gitmekte fayda var.
Henüz düzenlemesi devam eden Isırlık Tabiat Parkı’nda kampçıların WC ve içme suyu haricinde ihtiyaçlarını göreceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak şehir merkezinin yakın olması sebebiyle bu çok da problem olmuyor.
Kamp Olanakları: WC, kapalı piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
Giriş Ücreti: Yetişkin 3 TL, öğrenci 1,5 TL, bisiklet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil ve kamyonet 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL.
Web Sitesi: http://isirlik.tabiat.gov.tr/
Minci kamp alanı Çamlıhemşin ilçesinde şehir merkezine 70 km mesafede yer alıyor. Henüz tam olarak düzenlemesi tamamlanmayan kamp alanına ulaşım özel araçlarla ve Çamlıhemşin-Rize arasında sefer yapan minibüslerle sağlanıyor.
Konum itibariyle oldukça güzel bir ortam da yer alan Minci kamping dere kenarında ve yol kenarından kısmen biraz daha içeride bulunuyor. Ormanlık alanda kurulan kamp alanı çadır ve karavan kampı kurmak isteyenler için oldukça uygun. Karadeniz bölgesinin pek görülmeyen geniş düzlük bir alanında yer alan kamp alanı kampçılara keyifli bir ortam sunuyor.
Harika bir doğa içinde bulunan Minci kamp alanında konaklama yaparken çevredeki doğal güzellikleri de keşfe çıkmak mümkün. Çamlıhemşin yaylalarını, Fırtına deresini, Palovit şelalesini ve daha birçok noktayı özel araçlarla veya turlara katılarak gezip görmek mümkün oluyor. Keşifler esnasında harika manzaralar eşliğinde fotoğraf çekinmek de yapılacak en güzel aktivitelerden.
Minci Kamping’de henüz çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı harika bir kamp alanı ortaya çıkacak. Şu an için bölgede herhangi bir tesis bulunmuyor.
Kamp Olanakları: WC, elektik, duş, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerleri, ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı, bulaşık yıkama yeri, ateş ve mangal yakılabilir alan, bahçe ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.
Kamp Ücreti: Çadır, karavan ve bungalov konaklama fiyatları sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Güncen fiyat bilgisi için aşağıdaki telefon numarasını arayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.
Telefon: 0464 653 30 70 – 0539 848 90 53
Web Sitesi: http://www.adabungalov.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pansiyonada/
Şana Yaşam köyü Rize’nin Fındıklı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 70 km mesafede yer alan mekâna ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Yöresel bir konakta ve çevresinde doğal konaklama imkânı sunan Şana yaşam köyü kampçıların ve doğada vakit geçirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.
Şana yaşam köyünde ana felsefe her işi doğal yollardan yapmak. Odun toplamak, su taşımak, ateş yakmak, WC ihtiyacı için çukur kazmak gibi sosyal yaşamın önemli gereksinimlerini en doğal yollardan karşılamak birinci planda. Bu yüzden bölgede kamp kuranlar veya tarihi konakta konaklayanlar bu aktivitelerle doğanın tadını daha bir güzel çıkarabiliyor.
Bununla birlikte Fındıklı ve çevresindeki doğal güzellikleri görmek ve keşfetmek için çeşitli turlara da dâhil olmak mümkün. Foto safari, bisiklet turları ve trekking gibi aktiviteler Şana yaşam köyünün kamp severlere sunduğu fırsatlardan. Bu sayede şehrin yoğunluğundan sıyrılıp bir müddet doğa ile iç içe vakit geçirmek doğaseverlere ve kampçılara oldukça iyi geliyor.
Şana Yaşam köyünde kampçıların bütün ihtiyacı doğal yollardan karşılanabiliyor. Bu yüzden bölgeye rahatlıkla gelip ücreti karşılığında kamp kurabilirsiniz.
Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çadır kamp alanları, bahçe ve dinlenme alanı, ateş yakılabilir alanlar, atölyeler, ortak kullanımlı mutfak alanı ve araç park yeri.
Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL.
Telefon: 0535 875 82 68
Web Sitesi: https://www.sanayasam.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sanayasamkoyu/
Kaçkar Dağları Milli Parkı Rize şehir merkezine 115 km mesafede yer alıyor. Büyük bölümü Rize il sınırları içinde kalan milli parkın bir bölümü Artvin, bir bölümü de Erzurum sınırlarında yer alıyor. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Kaçkar Dağları Milli Parkı’na ulaşım ise özel araçlarla sağlanabiliyor.
Kaçkar dağları Karadeniz’in zirve noktasını oluşturuyor. Birçok yayla, vadi, akarsu, şelale, göl veya gölete ev sahipliği yapan milli parkta doğaseverler doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, dağcılık, tırmanış, kampçılık ve kuş gözlemciliği yapabiliyorlar. Rize çevresinde turizme büyük katkı sunan Kaçkar dağları kampçılık açısından da sıklıkla tercih ediliyor. Karadeniz bölgesine gezmek için gelenlerin mutlaka uğradığı milli park oldukça zengin bitki türleri, orman örtüsü ve birçok imkâna sahip.
Milli park olması sebebiyle girişler ücretli. Şahıs 4 TL, otomobil ise 12 TL olarak ücretlendiriliyor. Çadır ve karavan kampına da uygun yerler bulunan bölgede çadır kampı günlük 33 TL, karavan kampı ise 30 TL olarak ücretlendiriliyor.
Kaçkar dağlarında kampçılar için birçok imkân bulunuyor. Piknik alanları, mescit, büfe, WC, yürüyüş yolları, otopark, kamp harici konaklama ve etkinlik alanları gibi birçok nokta doğaseverler için hizmet veriyor.
Kamp Olanakları: WC, şelale, konaklama tesisi, piknik alanları, mescit, kamp alanı, güvenlik noktaları, lokanta, otopark alanı, dere, gezi rotası, yöresel ürün satış noktaları, etkinlik alanı, büfe, tarihi yapı, çay bahçesi, yürüyüş yolu, dağcılık, fotoğrafçılık ve kuş gözlemciliği.
Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet ve ATV 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 108 TL. Çadır yeri (günlük) 33 TL, karavan yeri (günlük) 30 TL.
Web Sitesi: http://kackardaglari.tabiat.gov.tr/
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…