Rize’de Kahvaltı Nerede Yapılır? | Dolu Dolu 35 Mekan!

Güne mutlu ve enerjik başlamanın ilk ve en önemli şartı hiç kuşkusuz kahvaltıdır! Rize’deki tatiliniz esnasında da gününüze renk ve lezzet katacak enfes kahvaltı sofraları sizleri bekliyor olacak. Kahvaltı mekanları açısından zengin bir şehir olan Rize’de yöresel köy kahvaltısı mekanlarından, doğa içinde kahvaltı yapabileceğiniz restoranlara, denize nazır kafelerden, serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltı mekanlarına kadar pek çok seçenek bulunuyor.

Sizler için tüm ayrıntısına kadar detaylıca hazırladığımız Rize kahvaltı mekanları listemizde ”Rize’de kahvaltı nerede yapılır?” sorusuna verilebilecek tüm cevapları bulacak; Rize’deki kahvaltı mekanlarının fiyatlarını ve menülerini öğreneceksiniz! Hazırsanız başlıyoruz;

– Yöresel Köy Kahvaltısı Mekanları

1. Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi

Burası Neresi? Şehrin kalbinde, Rize meydanında bulunan Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi, Rize kahvaltı mekanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor.

Evvel Zaman Kültür Evi, muazzam dekorasyonu ve dizaynı ile şehrin kültürünü ve yöresini yansıtıyor. Dolayısıyla buraya kahvaltı etmek için gelenler, Rize kültürünü de yakından tanıma fırsatı buluyor.

Neden Gitmeliyim? 120 yıllık bir tarihi bir binada hizmet veren Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi, otantik atmosferiyle tüm misafirlerini büyülemeyi başarıyor. Rize’nin yöresel lezzetlerini tüm detaylarıyla sunan restoranda, serpme kahvaltı servisi bulunuyor.

Kahvaltının yıldızı ise hiç şüphesiz halis muhlis Rize muhlaması! Yöresel kahvaltı menüsünde daha pek çok organik köy ürünü bulunuyor. Bunlar arasında; Kavurmalı pide, Anzer Balı, Muhlama, Kuymak, Mısır ekmeği, Kavurma, Kolot peyniri, Minci, Carmi, Kurç, Tel peyniri, Turşu kavurma, Yaprak sarma ve Güveçte köy peyniri yer alıyor.

Kaçırmayın! Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi’nde iki kişilik kahvaltı ücreti 50 TL civarında seyrediyor. Ayrıca restoranda, her çarşamba ve hafta sonu canlı Türk sanat müziği programı düzenleniyor.

  • Adres: Piriçelebi Mah. Harem Sk. No: 2, 53020 Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 21 88
  • Çalışma saatleri: 09:00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik kahvaltı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

2. Konak 1870

Burası Neresi? 1870 yılında inşa edildiği bilinen tarihi bir konakta misafirlerini ağırlayan Konak 1870, Rize’nin merkezinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda konumlanıyor.

Otantik dekorasyonuyla misafirlerine doğal bir ortam sunan restoranda, Rize’ye has yöresel yemekler servis ediliyor. Tabi ki bunlara kahvaltı da dahil!

Neden Gitmeliyim? Restoran mutfağında, organik ve doğal ürünlerle birbirinden enfes kahvaltı seçenekleri özenle hazırlanıyor. Kahvaltıda Rize’nin meşhur kavurmasından, muhlamasına, köy peynirlerinden, organik tereyağına, Anzer balından, pide çeşitlerine, köy ekmeğinden, ev yapımı reçellere ve meşhur Rize simidine kadar pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Kişi başı ortalama 35 – 40 TL civarında seyreden serpme kahvaltı oldukça doyurucu. Rize kahvaltı mekanları içinde fazlasıyla popüler olan Konak 1870’te güne enerjik ve mutlu bir başlangıç yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Adres: Çarşı, Anafartalar Cd. No: 14, 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 217 73 83
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik kahvaltı ortalama 65 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

3. Rize Liman Lokantası

Burası Neresi? Rize’nin en köklü müesseselerinden biri olan Rize Liman Lokantası, kapısında her daim kuyruklar oluşan meşhur bir yer. Meşhur Rize Kuru Fasulyecisi olarak da bilinen lokanta, yemek kalitesi, hijyeni ve kaliteli servisi sayesinde pek çok müdavime sahip.

Neden Gitmeliyim? Eski geleneklerini günümüzde de devam ettiren ve başarısını da bir nevi buna borçlu olan Liman Lokantası’nda, yemekler, odun ateşiyle ısıtılan kara fırınlarda, bakır tepsi ve kaplarda pişiriliyor.

Dolayısıyla Rize’nin en lezzetli kavurmasını yiyebileceğiniz lokantanın hemen her yemeğinin neden bu denli lezzetli olduğu ve bu lezzeti yıllardır koruduğu buradan anlaşılabiliyor.

Restoranın en sevilen yemekleri ise Kuzu kavurma, Dana kavurma ve Kuru fasulyeden oluşuyor. Ünlü gurme Vedat Milor’un da bizzat ziyaret ettiği ve herkese önerdiği Rize Liman Lokantası’nda tadına bakılması gereken daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Her yönden geleneklerine bağlı kalan restoranın kahvaltısı da tamamıyla yöresel ürünlerden oluşuyor. Dolayısıyla bu mütevazı lokanta, Rize’deki kahvaltı mekanları arasında gösterilebilir.

  • Adres: Çarşı, Osman Karavin Cd No: 15, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 217 15 68
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 30 TL – 35 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

4. Safran Cafe & Restoran

Burası Neresi? Rize’nin önde gelen mekanlarından biri olan Safran Cafe & Restoran, kahvaltı konusunda da oldukça iddialı. Restoranda akşam ve öğlen yemeği gibi hizmetler de mevcut olmakla birlikte, özellikle çorbası çok methediliyor.

Neden Gitmeliyim? Serpme kahvaltı menüsü ile konuklarını ağırlayan restoranda, patates kızartmasından, köy peynirine, bal – kaymaktan, menemene kadar pek çok kahvaltılık bulunuyor. Menüde kahvaltıya ek olarak; gözleme, tost, sandviç, krep, omlet ve yumurta çeşitleri de mevcut.

Safran Cafe & Restoran’ın kahvaltısı, tamamen doğal ve organik köy ürünlerinden oluşup; kahvaltı sofrası Karadeniz’in efsane lezzetlerinden muhlama ve kuymak ile birlikte şenleniyor.

Dikkat! Bazen diğer günlere oranla  -özellikle de hafta sonları- kalabalık olan restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebiliyor. Rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Çarşı, Hal Sk. 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 210 03 03
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5. Ramanoz Köy Sofrası

Burası Neresi? Ramanoz Köy Sofrası, Rize’nin merkezinde, İslampaşa’da, şehrin ve Karadeniz’in manzarasına hakim bir tepede yer yer alıyor. Yemyeşil çay bahçelerinin arasında, şehirden uzak, sessiz, sakin ve huzur dolu bir mekan olan Ramanoz, muazzam deniz manzarasıyla göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, henüz yeterince keşfedilmediği için sadece bilenler tarafından tercih ediliyor. Bunun bir diğer sebebi de restorana ulaşımın biraz zor olması… Zira Ramanoz Köy Sofrası’na ulaşmak için özel araç kullanılması ya da taksiye binilmesi gerekiyor.

Bir aile işletmesi olan Ramanoz, keşfedilmeye muhtaç harika bir yer olarak Rize kahvaltı mekanları arasındaki yerini alıyor. Güler yüzlü personeli, samimi ve sıcak ortamının yanı sıra menüsüyle de gelen herkes tarafından beğenilen Ramanoz Köy Sofrası’nda, adı gibi tamamen doğal ürünlerden oluşan köy sofraları hazırlıyor.

Her daim taze olan demleme çayı, sac kavurması, muhlama ve kuymağı ile meşhur olan restoran menüsünde, oldukça zengin bir serpme kahvaltı servisi de bulunuyor. Serpme kahvaltının içinde bir tek kuş sütü eksik, desek abartmış olmayız!

Öyle ki kahvaltıda; doğal köy tereyağı, kaymak, Anzer balı, tahin – pekmez, reçel çeşitleri, Minci gibi peynir çeşitleri, simit, kızarmış ekmek, patates kızartması, taptaze yeşillikler, domates, salatalık (söğüş tabağı), mevsim meyveleri, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, haşlanmış yumurta, fındık ezmesi, pişi, acuka ve sigara böreği gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Dileyenler için kahvaltıya ek olarak muhlama, kuymak, menemen, omlet, sahanda yumurta, kızarmış sucuk, gözleme ve tost gibi ekstralar da menüde mevcut. Restoran pahalılık açısından orta düzeyde ki bu manzaraya fazlasıyla değer! Dolayısıyla Ramanoz Köy Sofrası’nda mükellef bir yöresel köy kahvaltısı sizleri bekliyor!

  • Adres: İslampaşa, 1 No’lu Okul Sk. 131 Hamzabey Mah. 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 253 03 30 – 0 (533) 684 59 50
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

6. Zümrüd-ü Anka Restoran

Burası Neresi? Rize’nin Derepazarı ilçesinde, Yanıktaş Köyü mevkiinde yer alan Zümrüd-ü Anka Restoran, aynı adlı Zümrüd-ü Anka Otel bünyesinde hizmet veriyor.

Biri süit olmak üzere 15 odalı ve 25 yatak kapasiteli bir otel olan Zümrüd-ü Anka, Rize’nin yöresel mimarisine uygun dekore edilmiş ahşap bir binada konuklarını ağırlıyor. Otelin restoran bölümünde vakit geçirebilmek için otelde konaklıyor olmanız gerekmiyor.

Neden Gitmeliyim? Rize il merkezine araba ile 10 dakika uzaklıkta yer alan Zümrüd-ü Anka Restoran, bulunduğu ortam itibariyle yemyeşil, harika bir atmosfere ve muhteşem bir deniz manzarasına ev sahipliği yapıyor. Restoranda yeni bir güne tamamı doğal ürünlerden oluşan serpme köy kahvaltısı ile başlanıyor.

Serpme köy kahvaltısı içinde; muhlama, Minci, köy tereyağı, Anzer balı, kaymak, ev yapımı reçeller, peynir çeşitleri, yeşil – siyah zeytin, tahin – pekmez, turşu kavurması, kavurma, kızarmış ekmek, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, mevsim meyveleri, bazlama ve köy ekmeği gibi lezzetler bulunuyor.

Kaçırmayın! Restoranda serpme kahvaltı servisi öğlen saatlerine kadar devam ediyor. Zümrüd-ü Anka Restoran’da gitmeden evvel aşağıdaki iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Otelde konaklamayı düşünüyorsanız, linke tıklayarak gerekli olan her bilgiyi edinebilirsiniz: Zümrüd-ü Anka Otel

  • Adres: Yanıktaş Köyü, Zümrüd-ü Anka Otel, 53940, Derepazarı/Rize
  • Tel: 0 (464) 311 10 64
  • Çalışma saatleri: Otel resepsiyonu 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Serpme Kahvaltı Mekanları

7. Çayla Rize

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çayla Rize (@caylarize)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? ÇAYKUR’a bağlı bir işletme olan Çayla Rize, şehir merkezine biraz uzakta, Ziraat Çay Bahçesi’nin hemen yanında, doğa içinde bulunan muhteşem bir restoran olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? Rize’de nerede kahvaltı yapılır, sorusuna verilebilecek en doğru ve en popüler cevaplardan biri olan Çayla Rize, şık dekorasyonu ve modern dokusuyla dikkat çekiyor.

Mekan, ÇAYKUR bünyesinde hizmet veren bir müessese olduğu için misafirlerine Rize’nin en keyifli çayını içmeyi vadediyor. Bu tavşan kanı demleme çaya, mükellef bir serpme kahvaltı sofrası eşlik ediyor.

Kaçırmayın! Serpme kahvaltının yıldızı ise tabi ki muhlama ve kuymak! Restoranda serpme kahvaltının yanı sıra, tek kişilik kahvaltı tabağı seçeneği de mevcut olup; kahvaltı tabağı 25 – 30 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Atmeydanı, Narenciye Sk. 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 253 53 88
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 25 TL – 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8. Kahve Deryası Rize

Burası Neresi? “En mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip değildirler. Sadece her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartırlar… Her şeyin en iyi şekilde tadını Kahve Deryası’nda çıkartın!” gibi iddialı bir slogana sahip olan Kahve Deryası Rize, şehirdeki en meşhur mekanların başında geliyor.

Neden Gitmeliyim? Ünü ülke sınırlarını aşmış bir marka olan Kahve Deryası’nın Aydın, Antalya, Çanakkale, Burdur, Edirne, Diyarbakır, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Manisa ve Kocaeli pek çok şehir ile Azerbaycan, Kıbrıs ve Hollanda gibi ülkelerde şubesi bulunuyor.

Bir şubesi de Rize’de bulunan restoranın menüsü oldukça geniş. Zira menüde, çeşit çeşit kahvelerden, kahvaltılara, tatlı ve pastalardan, et ürünlerine kadar bir dizi lezzet yer alıyor. Kahve Deryası’nda kahvaltının, Gevrek Kahvaltı – Hızlı Kahvaltı, Tatlı Kahvaltı – Pancake, Leb-i Derya Kahvaltı ve Kahvaltı tabağı gibi seçenekleri bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunlara ek olarak; yumurtalı ekmek, omlet, klasik menemen, Anadolu tost, Egeli Tost, Philly Steak, Su böreği ve Club Sandwich gibi ekstralar da menüde mevcut. Kahve Deryası’nın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Ekrem Orhon, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 250 50 00
  • Çalışma saatleri: Hafta içi 07.00 – 00.30 |Cumartesi 08.00 – 01.00 | Pazar 08.00 – 00.00 (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 35 – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

9. Safir Cafe & Restoran

Burası Neresi? Rize’de uygun fiyatlı kahvaltı yapabileceğiniz bir müessese olan Safir Cafe & Restoran, şehrin merkezine yakın bir lokasyonda, muhteşem bir manzaranın ortasında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Oldukça geniş bir alana sahip olan restoranda toplu yemek organizasyonları, nişan, kına, bekarlığa veda, doğum günü partileri ve özel kutlamalar gibi bir dizi kalabalık etkinlik gerçekleştirilebiliyor.

Bunların yanı sıra restoranda, pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek, zengin bir serpme kahvaltı servisi sunuluyor. Kahvaltıda; Minci, turşu kavurma, .eşit çeşit peynir, yeşil – siyah zeytin, salam, sosis, sucuk, tereyağı, bal, kaymak, reçel, helva,  fındık ezmesi, sürülebilir çikolata, tahin – pekmez ve yumurta çeşitleri, kızarmış ekmek, Rize simidi ve halis muhlis Rize çayı gibi birçok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Safir Cafe’de kimi zaman, akşam saatlerinde canlı müzik programları da düzenlenebiliyor. Programda genellikle yöresel sanatçılar sahne alıyor.

  • Adres: Eminettin, Menderes Blv. No: 10, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 214 33 53
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

10. Ayfim Cafe & Restoran

Burası Neresi? Eşsiz Karadeniz ve kale manzarasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakan Ayfim Cafe & Restoran, Rize’de kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor.

Bunun yanı sıra açık ve kapalı terasıyla hizmet veren restoran, oldukça geniş bir alana yayıldığı için hafta sonu kalabalık kahvaltı buluşmaları gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Ayfim Restoran’da yöre kadınları, yaptıkları yöresel yemekleri müşteriye sunabilme imkanı buluyor. Dolayısıyla buradaki hemen her şey tamamen yöresel tatlardan oluşuyor. Restoranda kahvaltı; serpme kahvaltı, kahvaltı tabağı ve hünkar kahvaltısı olmak üzere üç farklı seçenekle sunuluyor.

Kahvaltı genel anlamda; simit, pişi, kızarmış ekmek, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, peynir çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, salam – sucuk, tereyağı, bal, kaymak, reçel, helva,  fındık ezmesi, sürülebilir çikolata, yumurta, tahin – pekmez, domates, salatalık, taze yeşillik ve mevsim meyveleri gibi ürünlerden oluşuyor. 

Kaçırmayın! Tek kişilik kahvaltı tabağı fiyatı 20 TL, iki kişilik serpme kahvaltı fiyatı ise 40 TL olup; hünkar kahvaltısının fiyatı 40 – 50 TL bandında değişiyor. Bunlara ek olarak menüde; Kalem böreği, menemen, muhlama, tost çeşitleri, patates cips ve kurabiye tabağı gibi ekstralar da bulunuyor.

  • Adres: Eminettin, Sendika Sk. No: 9, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 12 33
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Cuma günleri 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı 40 TL | Kahvaltı tabağı 20 TL | Hünkar kahvaltısı 40 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

11. Beğendik Burger

Burası Neresi? İlk olarak 1993 yılında Trabzon’un meşhur yerlerinden biri olan Uzun Sokak’ta kurulan Beğendik Burger, zaman içerisinde gelişmiş ve bir marka olarak büyümeye başlamıştır.

Bunun neticesinde Rize’de de bir şube açan mekan, fast – food alanına uzmanlaşmış bir mekan olsa da kahvaltısıyla da göz dolduruyor.

Neden Gitmeliyim? Beğendik Burger’de serpme kahvaltı servisi bulunup; kahvaltı içerisinde beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, salam, sucuk, domates, salatalık, patates cipsi, çeşit çeşit reçel, tereyağı, simit, pişi, kızarmış ekmek, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, bal ve yumurta gibi daha pek çok lezzet yer alıyor.

Menüde serpme kahvaltıya ek olarak; tost, omlet, yumurta, menemen ve soğuk sandviç çeşitleri ile kuymak ve muhlama gibi ekstralar da bulunuyor. Restoranda kahvaltı, hafta içi her gün 08.00 ila 12.00 saatleri arasında servis ediliyor.

Kaçırmayın! Kişi başı 15,5 TL – 20 TL gibi gayet makul fiyatlara sahip olan Beğendik Burger, Rize’de kahvaltı fiyatları açısından en uygun mekanlar arasında yer alıyor. Beğendik Burger menüsünü yakından incelemek için tıklayın!

  • Adres: Çarşı, Osman Karavin Cd No: 27, 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 217 06 16
  • Çalışma saatleri: 07.30 – 23.30 | Cumartesi günleri 07.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kahvaltı tabağı kişi başı 15,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

12. Sarı Köşk Restoran

Burası Neresi? Yiyip yiyebileceğiniz en güzel muhlamanın tadına bakmak istemez misiniz? Bunun için tercih etmeniz gereken mekanlardan biri de Sarı Köşk Restoran… Rize kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan Sarı Köşk Restoran, Çayeli ilçesinde, muhteşem bir konumda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Zira restoranın bulunduğu konum, tüm ilçeyi ve masmavi Karadeniz’i kuşbakışı görmenizi sağlıyor. Aynı zamanda yemyeşil bir doğanın içinde yer alan restoran, yöreyi yansıtan dekorasyonuyla konuklarına otantik bir atmosfer sunuyor.

Sarı Köşk Restoran, 2008 yılından bu yana kahvaltının yanı sıra öğlen ve akşam yemekleri alanında da hizmet veriyor. Restoran, zengin serpme kahvaltısıyla misafirlerine doğayla iç içe, muazzam bir manzara eşliğinde eşsiz bir pazar kahvaltısı deneyimi yaşatıyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra menüde kahvaltı tabağı da bulunuyor. Kahvaltı tabağı, Reçel, Bal, Yeşil zeytin, Beyaz Peynir, Kaşar, Domates, Salatalık, Siyah zeytin, Salam ve Haşlanmış Yumurta gibi lezzetlerden oluşuyor. Restoranda kahvaltı servisi öğlen saatlerine dek devam ediyor.

  • Adres: Eskipazar, Dokuzmart Cad. No: 99, 53200 Çayeli/Rize
  • Tel: 0 (464) 532 11 95
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 20 TL – 25 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Yayla Evi Cafe & Restoran

Burası Neresi? Kuruluş tarihi olan 1985 yılından beri Rize’de hizmet vermeye devam eden Yayla Evi Cafe & Restoran, köklü ve nezih bir restoran olarak karşımıza çıkıyor.

Neden Gitmeliyim? ”Yayla havasını deniz kenarında yaşamak isteyenlere…” sloganıyla misafirlerine harika bir ortam vadeden Yayla Evi, günü muhteşem bir kahvaltı ile açıyor.

Kahvaltı içerisinde; Çeşit çeşit peynir, yeşil ve siyah zeytin, salam ve sucuk, tereyağı, bal, kaymak, reçel, helva,  fındık ezmesi, sürülebilir çikolata, yumurta, tahin – pekmez, simit, pişi, kızarmış ekmek, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, salatalık, domates ve taze yeşillikler bulunuyor. 

Kaçırmayın! Deniz kenarında, çam ağaçlarının arasında muazzam bir atmosfere sahip olan Yayla Evi Cafe & Restoran’ı, sizler de Rize kahvaltı mekanları listenize mutlaka eklemelisiniz!

  • Adres: Ekrem Orhon, 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 217 53 59
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.30 | Pazar günleri 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Açık Büfe Kahvaltı Mekanları

14. Dağhan Mangalbaşı Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Muhteşem bir manzaraya sahip olan Dağhan Mangalbaşı Cafe & Restoran, şehre hakim bir noktada, Tepeüstü mevkiinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, öğlen ve akşam yemeği servislerinin yanı sıra et – mangal ve kahvaltı hizmeti de veriyor. Özellikle bol tereyağlı muhlaması ile meşhur olan Dağhan Mangalbaşı Cafe & Restoran’da, açık büfe kahvaltı hizmeti sunuluyor.

Açık büfe kahvaltıda muhlamaya ek olarak; Anzer Balı, Mısır ekmeği, Kavurma, Kolot peyniri, Minci, Carmi, Tel peyniri, Yaprak sarma, Sobada kızartılmış ekmekler, Bazlama ve pişiler, Güveçte sucuk, Güveçte köy peyniri, Sigara böreği, Patates kızartması, Peynir ve zeytin çeşitleri, Tereyağı, bal, kaymak, Acılı ezme, Kaymak ile çilek, gül, böğürtlen, ahududu, kayısı ve vişne reçelleri gibi daha pek çok kahvaltılık bulunuyor.

Kaçırmayın! Rize kahvaltı mekanları fiyatları açısından oldukça uygun olan Dağhan Mangalbaşı Cafe & Restoran, yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu gözler önüne seren harika bir manzara eşiğinde mükellef bir pazar kahvaltısı sofrası sunuyor. Dolayısıyla Rize’ye gelmişken, mutlaka uğrayın!

  • Adres: Dağsu Mah. Tepeüstü Sok. Dağbaşı Cd. No: 128, 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 217 32 98 – 0 (542) 552 53 53
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

15. Carpe Diem Rize

Burası Neresi? Rize’de açık büfe kahvaltı denildiği zaman ilk gösterilecek adreslerden biri olan Carpe Diem Rize, şehir merkezinde kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoranda hatanın yedi günü açık büfe kahvaltı servisi sunuluyor. Her gün 08.00 ile 15.00 saatleri arasında servis edilen açık büfe kahvaltı ücreti kişi başı, hafta içi 37,5 TL, hafta sonu ise 42,5 TL civarında seyrediyor.

Açık büfede; çeşit çeşit köy peynirleri, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel çeşitleri, patates kızartması, taze sebzeler, mevsim meyveleri, menemen, yumurta çeşitleri, omlet, kızarmış ekmek, köy ekmeği, bazlama, börek çeşitleri, simit ve pişi gibi bir dizi kahvaltılık ürün bulunuyor.

Kaçırmayın! Sınırsız kahvaltı hizmeti sunan restoran menüsünde çift kişilik bol çeşitli serpme kahvaltı da bulunuyor. Carpe Diem Restoran’ın instagram hesabında zaman zaman çekilişler düzenleniyor.

Bu çekişlerde kazananlara açık büfe kahvaltı ücretsiz olarak veriliyor. Çekilişlere katılmak için aşağıda linki verilen Carpe Diem Rize resmi instagram hesabını takip edebilirsiniz.

  • Adres: Çarşı, Deniz Sk. No: 1, 53020 Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 253 00 90
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Açık büfe kahvaltı kişi başı Hafta içi 37,5 TL – Hafta sonu 42,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16. Yeni Bahar Restoran

Burası Neresi? Rize’nin en popüler restoranlarından biri olan Yeni Bahar Restoran, tüm şehri gören nefis manzarasıyla misafirlerini adeta büyülüyor.

Restoran, açıldığı tarih olan 9 mayıs 2015 yılından bu yana kalitesinden ve güler yüzlü hizmet anlayışından ödün vermeden varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Neden Gitmeliyim? Yemyeşil bir şehrin ve masmavi Karadeniz’in manzarasına hakim bir noktada yer alan Yeni Bahar Restoran, kahvaltısıyla da oldukça meşhur. Restoranda hafta içi her gün serpme kahvaltı; hafta sonları ise açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor.

Hafta sonları öğlen saatlerine dek devam eden Açık büfe kahvaltı içerisinde; domates, salatalık, taze yeşillikler, mevsim meyveleri, Anzer balı, kaymak, tereyağı, kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, Ezine peyniri, siyah – yeşil zeytin, soslu zeytin, reçel çeşitleri, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, köy ekmeği, bazlama, koloti, Minci, sosis, salam, patates kızartması, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm ve fındık ezmesi gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Bu kalabalık kahvaltıya bir demlik halis muhlis Rize çayı eşlik ediyor. Eğer şehir ve deniz manzarası eşliğinde, yemyeşil doğayla baş başa, dolu dolu kahvaltı ederek güne başlamak istiyorsanız, Yeni Bahar Restoran’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Çamlıbel, Çamlık Sokak No: 78, 53020 Merkez, Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 250 03 03
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17. Yakamoz Et & Balık Lokantası

Burası Neresi? Şehrin en nezih müesseselerinden biri olan Yakamoz Et & Balık Lokantası, Rize yöresini yansıtan ahşap ve şık dizaynıyla fazlasıyla beğeniliyor. Restoran, et ve balık alanında uzmanlaşmış olsa da kahvaltısıyla da hem damaklara hem de gözlere hitap etmeyi başarıyor.

Neden Gitmeliyim? Yakamoz’da hafta içi her gün serpme kahvaltı; hafta sonu ise açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor. Sıcacık balon lavaş ve semaver çay eşliğinde servis edilen serpme kahvaltıda aklına gelebilecek her türlü lezzet bulunuyor.

Açık büfe kahvaltı ise taze yeşillikler, mevsim meyveleri, domates, salatalık, Anzer balı, kaymak, tereyağı, kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, sosis, salam, patates kızartması, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, fındık ezmesi, Ezine peyniri, siyah – yeşil zeytin, soslu zeytin, reçel çeşitleri, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, köy ekmeği, bazlama, koloti ve Minci gibi bir dizi enfes üründen oluşuyor.

Kaçırmayın! Açık büfe kahvaltıya ek olarak; muhlama, mısır ekmeği, kuymak ve turşu kavurması gibi Rize’nin meşhur lezzetleri de menüde bulunuyor. Restoranda kahvaltının yanı sıra; Yöresel Yemekler, Kebap çeşitleri, Izgara, Balık ve Pide çeşitlerini içeren zengin bir menü de yer alıyor.

  • Adres: Ekrem Orhon, 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 214 37 88
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

18. Kaf Dağı Restoran

Burası Neresi? Kaf Dağı Konak Otel bünyesinde hizmet veren aynı adlı Kaf Dağı Restoran, Rize’nin Derepazarı ilçesinde, Sandıktaş Köyü mevkiinde yer alıyor. Panoramik deniz ve dağ manzarasıyla dikkat çeken restoranda kahvaltı etmek ya da akşam yemeği yemek için otelde konaklama şartı aranmıyor.

Neden Gitmeliyim? 150 kişi kapasiteli kapalı alanı, 180 kişilik açık alanı ile hizmet veren Kaf Dağı Restoran’da, nişan, düğün, kına, mezuniyet töreni, doğum günü partileri, iş toplantıları, iş yemekleri gibi her türlü kalabalık organizasyon gerçekleştirilebiliyor.

Hatta grup halinde restoranda organizasyon düzenlemeyi düşünenler için isteğe göre menü hazırlanabiliyor. Meşhur Derepazarı Pidesi (kıymalı, peynirli, karışık ve kavurmalı), Muhlama, Melemen, Saç Kavurma ve Izgara Köftesi ile ünlü olan restoran, geniş yelpazeli kahvaltı menüsüyle de şehirde yaşayanların hafta sonu kahvaltısı için tercih ettiği ilk mekanlardan biri oluyor.

Kaf Dağı Restoran’da hafta sonları açık büfe kahvaltı, hafta içi ise serpme kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltı hafta içi her gün 09.00 ile 13.00; açık büfe kahvaltı ise yine 09.00 ile 13.00 saatleri arasında servis ediliyor. Kahvaltıda tamamen Karadeniz yöresine ait lezzetler bulunuyor.

Bu lezzetler arasında; mevsim meyveleri, taze yeşillikler, domates, salatalık, Anzer balı – kaymak, köy tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri, Ezine peyniri, tulum peyniri, sosis, salam, sucuk, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, patates kızartması, fındık ezmesi, siyah – yeşil zeytin, sahanda yumurta, soslu zeytin, reçel çeşitleri, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, köy ekmeği, bazlama,  Minci, pişi ve koloti gibi yöresel tatlar bulunuyor.

Kaçırmayın! Son olarak: Kafa Dağı Restoran’a gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız da fayda var. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ayrıca konaklamayı düşünürseniz Kaf Dağı Otel’e tıklayarak, gerekli tüm bilgiyi alabilirsiniz.

  • Adres: Sandıktaş Köyü, Kaf Dağı Otel, 53940 Derepazarı/Rize
  • Tel: 0 (464) 416 14 53 – 0 (549) 501 10 71
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

19. Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri

Burası Neresi? İlk önce, Türkiye’nin en güzel yaylalarından biri olan Potuk Yaylası’nda bulunan küçük bir yayla evini pansiyona dönüştürerek macerasına başlayan Filiz Akçam, zamanla işlerini büyütmüş ve Çamlıhemşin’in çeşitli noktalarında pansiyonlar açmıştır.

Zaman içerisinde pansiyonlara ek olarak bir de kafe açan Akçam, Rize’nin en meşhur kahvaltı yerine ev sahipliği yapıyor. Gerçi her Filiz Akçam’a ait mekanlarda kahvaltı hizmeti veriliyor; lakin bunların arasında en dikkat çekeni Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Çamlıhemşin’de, yemyeşil bir doğanın ortasında bulunan Sini Köy Evi, ilçe merkezine 200 metre mesafede bulunuyor. Köy evinde, 8 kişi kapasiteli konaklama hizmeti verilmekte olup; bunun yanı sıra kahvaltı ve akşam yemeği servisi de bulunuyor.

Kahvaltı ve akşam yemeği için Sini Köy Evi’nde konaklama şartı aranmıyor. Dolayısıyla köy evinin kapıları yolu düşen herkese açık! Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri’nde lahana sarması, turşu kavurma ve muhlama gibi tadı damağınızda kalacak pek çok yöresel lezzet bulunuyor.

Üstelik fiyatlar da oldukça makul. Zira restoranda bir kişinin harcayabileceği ücret 25 ila 50 TL arasında değişiyor. Bunların yanı sıra kahvaltıdan sonra doğanın tadını çıkarmak isteyenler için burası oldukça ideal. Çünkü restoran konum itibariyle Ayder Yaylası, Çat Vadisi ve Potuk Yaylası gibi Rize’nin önde gelen turistik yerlerine oldukça yakın.

Kaçırmayın! Bu arada merak edenler için Sini Köy Evi’nde bir gecelik konaklama fiyatı kişi başı 150 TL. Filiz Akçam’ın Pokut Yayla Evi’nde de konaklama imkanı bulunmakla birlikte, kahvaltı servisi de mevcut. Mis gibi yayla havasında, Karadeniz usulü yöresel bir kahvaltı yapmak isteyenler için burası biçilmiş kaftan!

  • Adres: Merkez, Halil Şişman Cd. 53750 Çamlıhemşin/Rize
  • Tel: 0 (535) 428 66 97
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00 | Pazar günleri 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 25 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20. Osmanlı Restoran

Burası Neresi? Rize’de Ardeşen’e bağlı Fırtına Deresi’nin kenarında yer alan Osmanlı Restoran, yemyeşil, el değmemiş bir tabiatın içinde, 400 yıllık tarihi taş köprünün altından gürül gürül akan derenin kenarındaki konumuyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Geniş bir alana sahip olan tesiste, Karadeniz’in yöresel yemeklerinin ve köy kahvaltısının yanı sıra; ”Rize’de ne yapılır?” sorusunun ilk cevaplarından olan rafting, zipline ve salıncak gibi hizmetler de mevcut.

Neden Gitmeliyim? Osmanlı Restoran, Karadeniz mutfağının yıldızlarından; muhlama, karalahana sarması, mısır ekmeği ve Laz böreği ile oldukça meşhur. Dolayısıyla kahvaltının da ne denli zengin ve doğal olduğu buradan anlaşılabiliyor.

Restoranda serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı gibi hizmetler veriliyor. Menüde, iki kişilik serpme köy kahvaltısı 95 TL, kahvaltı tabağı 30 TL ve günün çorbası 10 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Ayrıca balık ve et yemeklerinde de iddialı olan Osmanlı Restoran’ın menüsünde; Izgara Köfte (30 TL), Dana Eti (75 TL), Karışık Izgara (55 TL), Kuzu Şiş (40 TL), Kuzu Pirzola (50 TL), Sac Kavurma (35 TL), Kültür Alabalık (25 TL), Kırmızı Benekli Alabalık (50 TL) ve Organik Alabalık (40 TL) gibi daha pek çok lezzet bulunuyor.

Menüdeki yöresel yemeklerden; Muhlama 25 TL, Çayeli Kuru Fasulye 20 TL, Kavurmalı Pide 35 TL, Lahana Sarma 20 TL, Turşu Kavurma 5 TL, Pilav 10 TL, Hamsili Ekmek 10 TL, Mısır Ekmeği 5 TL, Sütlaç 15 TL ve son olarak Laz Böreği 12,5 TL olarak ücretlendiriliyor.

  • Adres: Ayder Yaylası Yolu, 53480 Hoşdere, Ardeşen/Rize
  • Tel: 0 (464) 752 42 23
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme köy kahvaltısı 95 TL | Kahvaltı tabağı 30 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

21. Yeşil Vadi Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sertabbah (@yunusemreakkor)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? 1990 yılında Çamlıhemşin’de kurulan Yeşil Vadi Restoran, adının hakkını fazlasıyla veren muhteşem bir doğada yer alıyor. Çam ağaçlarının içinde, coşkun derenin kenarında, Ayder yolu üzerinde konumlanan restoran, tarihi köprü manzarasıyla görsel bir şölen sunuyor.

Yaz – kış demeden yıl boyunca hizmet vermeye devam eden Yeşil Vadi Restoran, kaliteli hizmeti, doğayla buluşturarak misafirlerini ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Restoran, Rizeli bir aile tarafından işletilmekte olup; bunun da etkisiyle çok samimi ve bir o kadar sıcak ortamıyla gönüllerde taht kuruyor, desek yeridir. Rize mutfağına dair hemen her şeyin mevcut olduğu zengin bir menüye sahip olan restoranın mutfağında:

Tavuk ızgara, Kuzu ızgara, Köfte, Bonfile ızgara, Karışık ızgara, Balık ızgara, Saç kavurma, Kiremitte çoban kavurma, Kiremitte balık, Turşu kavurma, Kiremitte tavuk sote, Kiremitte et sote, Laz böreği, Mısır unu helvası(special) ve Fırında sütlaç gibi lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra kahvaltı menüsüyle de göz dolduran restoranda; serpme kahvaltıya ek olarak Muhlama, Sucuklu yumurta, Pastırmalı yumurta, Melemen ve Patates cips gibi ürünler yer alıyor.

  • Adres: Merkez, İnönü Cd. 53750 Çamlıhemşin/Rize
  • Tel: 0 (464) 651 72 82 – 0 (535) 987 94 25
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişi için ortalama 90 TL – 100 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

22. Ayder Eylül Restoran

Burası Neresi? Ayder Yaylası‘nın en güzel yerlerinden biri olan Binektaş mevkiinde yer alan Ayder Eylül Restoran, 2000 yılından beri hız kesmeden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Restoran, Çamlıhemşin ilçesine 17 km, Rize il merkezine ise 75 km mesafede konumlanıyor. Ayder Şelalesi’ne nazır manzarasıyla herkesin hayran kaldığı Eylül Restoran doğa içinde, mis gibi hava eşliğinde keyifli anlar yaşamanızı sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Ailenizle, eşinizle, dostunuzla rahat edebileceğiniz nezih bir ortama sahip olan restoranda, hem aile hem de grup yemekleri gibi organizasyonlar düzenleniyor. Mekanda, tulum ve horon ezgileri eşliğinde, yöresel tatlar, en nefis halleriyle servis ediliyor.

Bunların yanı sıra restoranın içinde, yöresel hediyelik biblo, kuru çay ve Rize bezi gibi hediyelik eşyaların satıldığı bir reyon bulunuyor. Dileyenler sevdiklerine buradan hediyeler alabiliyor.

Ayrıca yine restoran içerisinde, İspir fasulyesi, yayla peyniri, yayla tereyağı, Ayder Karakovan Balı ve Kestane Balı gibi yöresel ürünlerin satıldığı bir reyon da mevcut. Eylül Restoran’ın yöresel lezzetlerden oluşan menüsünde:

Yöresel Kahvaltı, Muhlama, Lahana Sarma, Lahana Çorba, Fasulye Kavurma, Yöresel Yeşillikli Gözleme, Alabalık, Kuzu eti, Dana eti, Tavuk eti, Köfte, Kuru Fasulye pilav Kavurma, Sac Kavurma, çorba çeşitleri, baklava, Laz Böreği ve Hemşin Helvası gibi enfes tatlar bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunun yanı sıra günün her saati servis edilebilen, doğal tereyağı, yayla peyniri ve undan yapılan muhlama, restoranın en meşhur spesiyali olarak karşımıza çıkıyor.

Dolayısıyla gelmişken muhlamanın tadına bakmadan dönmeyin! Gitmeden evvel rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilirsiniz.

  • Adres: Kavak, Ayder Yaylası Yolu, 53750 Yukarı Şimşirli, Çamlıhemşin/Rize
  • Tel: 0 (534) 701 57 28 – 0 (546) 870 31 54
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

23. Şelale Konak Çavuş’un Yeri

Burası Neresi? Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan Şelale Konak Çavuş’un Yeri, şehirdeki doğa harikalarından biri olan Ağaran Şelalesi’ne nazır bir konumda yer alıyor.

Pansiyon – otel olarak hizmet veren Şelale Konak, restoran ve kafesiyle de hizmet veriyor. Otel bünyesinde hizmet veren restoranda kahvaltı edebilmek veya akşam yemeği yemek için otelde konaklama şartı aranmıyor.

Neden Gitmeliyim? Dolayısıyla dileyen herkes Şelale Konak Çavuş’un Yeri’ne gidip enfes kahvaltısının tadını çıkarabiliyor. Restoranda serpme köy kahvaltısı servisi bulunuyor. Tamamıyla organik ve doğal ürünlerden oluşan serpme köy kahvaltısı içinde:

Minci, Anzer balı, börek çeşitleri, domates, salatalık, taze yeşillikler, kaymak, tereyağı, kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, sosis, salam, patates kızartması, kuru kayısı, mevsim meyveleri, ceviz, kuru üzüm, fındık ezmesi, Ezine peyniri, siyah – yeşil zeytin, soslu zeytin, reçel çeşitleri, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek, köy ekmeği ve bazlama gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Restoranın vazgeçilmez lezzeti ise enfes muhlaması oluyor! Halis köy tereyağıyla yapılan ve çatal ile çektikçe uzayan muhlamanın tadına kesinlikle bakılmalı!

  • Adres: Çavuş’un Yeri, Çayeli Köprübaşı Köyü mevkii Ağaran Şelalesi 53200 Çayeli/Rize
  • Tel: 0 (464) 533 05 33
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 50 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

24. Punn Restoran Çamlıhemşin

Burası Neresi? Rize kahvaltı mekanları listemizde sıradaki durağımız, Punn Restoran! Ayder Yaylası yolu üzerinde yer alan Punn Restoran, Çamlıhemşin’in en nezih ve en popüler restoranlarının başında geliyor. Restoran küçük ve samimi bir aile işletmesi olarak, fazla sayıda müdavime ev sahipliği yapıyor.

Neden Gitmeliyim? Punn Restoran’ın en beğenilen lezzetlerinin başında; karalahana sarması, mısır unlu helva, sac kavurma, kuru fasulye, lahana çorbası, turşu kavurması ve tereyağında alabalık geliyor. Yaz – kış fark etmeksizin, yılın on iki ayı hizmet veren mekanda, yöresel serpme köy kahvaltısı servisi de bulunuyor.

Doğa içinde kahvaltı etme şansı elde edebileceğiniz Punn Restoran’da, muhlama, menemen, sahanda yumurta, kavurma, Minci, reçel, Ayder balı, mısır ekmeği, acılı ezme, haşlanmış yumurta, krep, peynir çeşitleri, siyah ve yeşil zeytin, salam, sosis, sucuk, köy tereyağı, kaymak, bal, reçel çeşitleri, helva, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, salatalık, domates (söğüş tabağı), sigara böreği ve taze yeşillikler gibi pek çok lezzet sizleri bekliyor.

Kaçırmayın! Restoranda, yöresel serpme kahvaltıya, tabi ki sınırsız Rize çayı eşlik ediyor. Ayder yoluna dönmeden hemen köşede, Fırtına Deresi’ne sıfır bir noktada yer alan Punn Restoran’ı çok seveceğinizden emin olabilirsiniz.

  • Adres: Merkez, İnönü Cd. 53/b, 53750 Çamlıhemşin/Rize
  • Tel: 0 (533) 151 07 53
  • Çalışma saatleri: 09.30 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 20 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Deniz Manzaralı Kahvaltı Mekanları

25. Manzara Cafe & Restoran

Burası Neresi? Rize’de Şahin Tepesi’nde yer alan Manzara Cafe & Restoran, adının hakkını veren muazzam bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Manzarasıyla mavi ile yeşilin uyumunu en iyi şekilde yansıtan restoranda, pazar kahvaltısının keyfi de haliyle bir başka oluyor. Zira restoran, sıcak ekmekli ve bol seçenekli kahvaltısıyla da oldukça meşhur.

Neden Gitmeliyim? Yukarıda da saydığım özelliklerden dolayı Rize’ye gelip de uğramadan geçmemeniz gereken yegane kahvaltı mekanlarından biri Manzara Cafe & Restoran oluyor.

Ahşap dekorasyonuyla Karadeniz’in özgün mimarisini yansıtan Manzara Cafe & Restoran, iki katlı, geniş bir alandan oluşuyor. Restoran menüsünün en sevilenleri arasında; Yöresel serpme kahvaltı, Testi kebabı, ızgara çeşitleri, el yapımı mantı, sac kavurma, muhlama, sarma ve yöresel tatlılar başta geliyor.

Kaçırmayın! Sıcacık pişilerle servis edilen serpme yöresel kahvaltı içinde; peynir çeşitlerinden, taze sebze ve meyvelere, Anzer balından, organik kaymağa, börek çeşitlerinden, sahanda yumurtaya, omlet çeşitlerinden, menemene, patates kızartmasından, fındık ezmesine, muhlamadan, ev yapımı reçellere kadar pek çok kahvaltılık bulunuyor.

Serpme yöresel kahvaltısı, semaverde çay ile servis ediliyor. Geriye yalnızca şehir manzarasının ve yeşilin her tonunu içinde barındıran tabiatın tadını çıkarak doyasıya kahvaltı yapmak kalıyor. Manzara Cafe & Restoran’a gitmeden önce aşağıdaki iletişim numarasını arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

  • Adres: Fatih, Paşa Cd. No: 13, 53950 Dörtyol/Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 23 13
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 20 TL – 50 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

26. Şahin Tepesi Cafe & Restoran

Burası Neresi? Şahin Tepesi Cafe & Restoran, Rize’ye gelen turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri olan Şahin Tepesi’nde yer alıyor. Şehre hakim bir noktada konumlanan restoran, efsane bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla fotoğraf makinesini alan bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için buraya akın ediyor.

Neden Gitmeliyim? Restorana ve de Şahin Tepesi’ne ulaşım bira zorlu olsa da sonundaki manzaraya gerekten değiyor. Şahin Tepesi’ne gelmişken uğramanız gereken mekanlardan biri olan Şahin Tepesi Restoran, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servisi hizmeti veriyor.

Terası ve kapalı alanları sayesinde yaz – kış demeden, tüm yıl boyunca hizmet veren restorana, özel araç, taksi veya dolmuş gibi toplu taşıma vasıtalarıyla ulaşılabiliyor.

Rizelilerin hafta sonu kahvaltısı için tercih ettiği mekanlardan biri olan Şahin Tepesi Cafe & Restoran’da haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi veriliyor. Serpme kahvaltıda genel anlamda yöresel lezzetler bulunuyor.

Dikkat! İki kişilik serpme kahvaltı ise ortalama 100 TL civarında seyrediyor. Dolayısıyla restorana gelen bazı müşteriler, kahvaltı fiyatları açısından Rize’nin geneline kıyasla daha pahalı olduğunu düşünüyor.

Kaçırmayın! Mekanın en sevilen spesiyali ise doğal tereyağı ve mısır unuyla yapılan kuymak ile muhlama oluyor. Bunun yanı sıra menüde fırın sütlaç, sac kavurma ve turşu kavurması gibi yöresel lezzetler de bulunuyor.

  • Adres: Fatih, Paşa Cd. 53950 Merkez/Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 16 53
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı ortalama 100 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

27. Sevil Cafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sevil cafe (@sevilkaferize)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Rize’nin sahilinde, denize sıfır bir konumda yer alan Sevil Cafe, hafta sonu kahvaltıları için tercih edebileceğiniz mekanlardan biri. Rize kahvaltı mekanları arasında oldukça popüler olan kafede, haftanın yedi günü serpme kahvaltı servisi veriliyor.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltıda, muhlama gibi yöresel tatlar yer alırken; bal, kaymak, tahin – pekmez, yeşil – siyah zeytin, kızarmış ekmek, tereyağı, börek, simit, peynir çeşitleri ve reçel gibi bir dizi kahvaltılık bulunuyor. Sevil Cafe’de serpme kahvaltı ücreti kişi başı 40 TL olarak belirleniyor.

Dikkat! Fiyat açısından kimlerince pahalı bulunan mekanın, servisinin de biraz yavaş olduğu söyleniyor. Lakin Sevil Cafe, müthiş deniz manzarası eşliğinde, kahvaltı yapmak ve tertemiz Karadeniz havasının tadını çıkarmak için en uygun seçeneklerden biri oluyor. Dolayısıyla bir şans vermeye değer!

  • Adres: Ekrem Orhon Mah. A. Mesut Yılmaz Sahil kompleksi Merkez, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 03 12 – 0 (532) 382 67 53
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 01.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı serpme kahvaltı 40 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28. Palimpsest Cafe Restoran – Hookah Lounge

Burası neresi? Rize merkez  sahil dolgu alanında bulunan bu mekan denize sıfır konumu, otoyola yakınlığı, ve modern çizgilere sahip lüks ambiyansı ile müşterilerini ağırlıyor.

Neden gitmeliyim? Bahçe terasından bile, denizin enfes manzarası ile şehri çevreleyen ihtişamlı dağların eşlik ettiği bir manzarayı kolaylıkla seyredebildiğiniz bu nezih mekanda, günün en keyifli öğünü olarak nitelendirdiğimiz kahvaltınızı yapmak istemez miydiniz?

Cevabınız evetse sizi hem giriş katta hem de terasta enfes bir manzara bekliyor. Kahvaltı için gelenler genelde bahçe ve giriş katı tercih ederken özel gün kutlamaları için gelenler ise daha sakin olan üst katı tercih ediyor.

Serpme kahvaltıda çeşit bayağı bol ve doyurucu. Kahvaltının yanında servis edilen atıştırmalık tabağında sigara böreği, cips ve soğan halkası da ikram ediliyor. Serpme kahvaltıya dahil olan kırma yumurtayı garsonla görüşüp yan ürünlerle değiştirmek mümkün ama bazen fiyat farkı olabiliyor bunu bir personelle konuşmak gerekebiliyor.

Tek kişilik porsiyon kahvaltıda ise klasik olarak zeytin, peynir, salam, haşlanmış yumurta, mevsim sebzeleri, yağ, bal yer alıyor. Kahvaltınızın yanında çay istemezsiniz ekstra olarak sıkma meyve sularını deneyebilirsiniz, meyve suları tabii ki de serpme kahvaltı ücretine dahil değil. Ayrıyeten mıhlama ve menemen de menüde ekstra olarak yer alıyor.

Kaçırmayın!

Mekanın çocuklu aileler açısından bir diğer avantajı bebek bakım odasının bulunması. Unutmadan söyleyeyim mekanda genişçe bir otoparkta mevcut buda park sıkıntısı yaşamadan rahatça kahvaltı keyfi yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Bizden bir tavsiye kahvaltıya vaktiniz yoksa bile oturup bir kahve için çünkü kahveleri enfes ve yanında çok lezzetli lokumlarla servis ediliyor. Kahvenin lezzetine eşlik eden deniz kokusu ve mekanda çalan hoş müzikleri çok beğeneceğinize eminiz.

  • Adres: Ekrem Orhan Mahallesi, Sahil Dolgu Alanı, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 214 58 58
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik serpme kahvaltı ortalama 80 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

29. Taçmahal Et & Balık Restoran

Burası neresi? Rize merkeze 5 dk. Uzaklıkta, Karadeniz sahil yolu üzerinde denize sıfır bir konumda yer alan Taçmahal Et & Balık restoran şehrin karmaşasından kaçıp sıcak ve nezih bir ortamda çayını yudumlamak isteyenler için oldukça güzel ve istekleri karşılayan bir mekan.

Neden gitmeliyim? Mekan her ne kadar balık ve et çeşitleri ile ön plana çıksa da kahvaltı konusundaki başarısı da asla yadsınamayacak düzeyde. İçeride oturmayı tercih edebileceğiniz gibi iskele seçeneği de mevcut.

Manzara anlatılamayacak kadar güzel özellikle günbatımı anlarında eşlik eden mekân ışıklandırmaları ile efsane oluyor. Garsonlar nazik ve güler yüzlü. Tercihinize ve kaç kişi olduğunuza bağlı olarak serpme ya da porsiyon kahvaltı tercih edebilirsiniz.

Porsiyon kahvaltıda tabakta; haşlanmış yumurta, yeşil ve siyah zeytin, peynir çeşitleri, yağ, bal, kaymak, reçel, salatalık, domates, roka ve marul yer alıyor. Serpme kahvaltıda da çeşitler hemen hemen aynı birkaç yan ürün hariç. Sabah kahvaltısında çorba içmeyi sevenleriniz varsa Taçmahal’in leziz balık çorbasını denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

İskeledeki loca kısmında denizin dalgaları ve kokusu eşliğinde balık çorbası içmek bence çok keyifli olacaktır. Çatal bıçak gayet hijyenik ve paketli şekilde geliyor, mekan da hijyen açısından gayet temiz.

Kaçırmayın!

Restoranın iç mekanında yöresel esintilerden yararlanılan samimi ve sıcak dekor, bahçedeki iskele kısmında kendini enfes bir manzara ve ahşap masalar ile sadeliğe bırakıyor. Ayrıca unutmadan söyleyelim içerideki soba misafirler tarafından oldukça ilgi görmekte.

Kimileri bu sobanın yanında anı ölümsüzleştiren harika fotoğraflar çekerken kimileri ise sadece ısınmakla yetiniyor. Hatta bazı misafirlerin o anı daha da keyifli kılmak adına ekmeğini sobanın üzerinde ısıttığına bile şahit olduk.

Genel olarak nezih ve sakin bir mekan olması sebebi ile Taçmahal Et & Balık restoran toplu yemeklerde ve toplantılarda akla ilk gelen mekanlardan biri oluyor. Taçmahal Restoran’ın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayın!

Aklınızda bulunsun! Taçmahal Et ve Balık Restoranı’nın ayrıca go kart parkuru ile açık hava düğünleri, kına, nişan ve tüm toplu organizasyonlar için tercih edebileceğiniz çok şık bir salon kısmı da mevcut.

Not: Pandemi nedeni ile kapalı olan restoranın evlere servis hizmeti bulunmaktadır.

  • Adres: Portakallık, Karadeniz Sahil Yolu Yan yolu, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464)214 00 08 – 0 (532) 553 40 51
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 22.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Taçmahal Serpme Kahvaltı kişi başı 30 TL | Taçmahal Kahvaltı Tabağı kişi başı 22,5 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

30. Haura Coffee & Lounge

Burası neresi? Rize merkezde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Haura Coffee & Lounge sahip olduğu şık ve Retro detaylar ile müşterilerini ağırlıyor. Hemen girişte yer alan dekor amaçlı kocaman ayıcığı fark etmemeniz mümkün değil zaten çünkü çok sevimli ve kafenin en şirin fotoğraf çekim noktası diyebilirim.

Neden gitmeliyim? Haura Coffee & Lounge, zengin bir kahvaltı menüsü seçeneğine sahip. Özellikle de peynir tabağı ve atıştırmalık tabağı için fazlasıyla zengin diyebilirim.

Serpme kahvaltıda, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, siyah zeytin, salam, reçel çeşitleri, bal, tahin-pekmez, tereyağı, salatalık, domates, mevsim yeşillikleri, haşlanmış yumurta ve kırma yumurta servis ediliyor.

Kırma yumurta tercihe bağlı olarak sucuklu da istenebilir. Menüde mıhlama ve menemen ekstra olarak yer alıyor. Kahvaltı yerine tost ya da atıştırmalık tabağı tercih etmek isteyeneler olursa tostları ve atıştırmalıkları da çok lezzetli.

Sunumlar ortamın ambiyansına uygun olarak çok şık bir şekilde yapılıyor. Girişte oturmayı tercih edebileceğiniz gibi balkon terasında da oturabilirsiniz. Cadde manzaralı teras balkonu led ışıklandırmalar ile aydınlatılıp ortama sıcak ve modern bir doku kazandırılmış. Ayrıca restoran ışıklandırmaları da çok loş ve göz yormuyor.

Kaçırmayın!

Haura Coffe & Lounge’de bebek bakım ünitesi ve vale hizmeti mevcut. Otoparkı yok gibi gözükse de vale kafeye yakın bir otoparka arabanızı park edip geliyor. Kahvaltı yanı sıra Türk kahvesi ve günlük taze tatlıları en çok tercih edilenler arasında.

Tatlıların tazeliği ve lezzeti kadar sunumları da deneyimli garsonlar tarafından özenle yapılıyor. Türk kahvesinin yanında ikram edilen gül şerbeti ve Belçika çikolatası gerçekten çok leziz kesinlikle denemelisiniz. Haura Coffe & Lounge menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Bazı günler oldukça yoğun olabilen restorana gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Rezervasyon için dilerseniz aşağıdaki iletişim numarasını arayabilir, dilerseniz linke tıklayarak online rezervasyon yapabilirsiniz.

  • Adres: Tophane Mh. Atatürk Cad. No: 329/A 53100 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 220 05 00
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: İki kişilik kahvaltı ortalama 80 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

31. Nevapark

Burası Neresi? Karadeniz sahil yolu üzerinde hemen yol kenarında Rize Kültür Merkezinin alt katında yer alan Nevapark AVM, bünyesinde barındırdığı, oyun salonları, hediyelik eşya satış noktası, çeşni alem restoran, kafe neva, pizza neva ve has pide kısımları ile konuklarını ağırlıyor.

Neden gitmeliyim? Rize kahvaltı mekânları deyince hem şehir merkezinde oluşu hem de bol çeşitli meşhur açık büfe kahvaltısı ile direk akla gelen Nevapark oluyor. Cadde ve sahil manzaralı balkonunda oturmayı tercih edebileceğiniz gibi içeride kapalı alanda oturmayı da tercih edebilirsiniz.

Mekan yakın zamanda ‘istediğin kadar al istediğin kadar öde’ uygulamasına geçti. Bu uygulama ile israfın önlenmesi ve misafirlerin istediği şeyden istediği kadar alması amaçlanıyor.

Standart kahvaltı uygulamalarında sabit fiyat ve israfa son verme amaçlı başlatılan bu uygulama hafta içi her gün 08:00 ile 15:00 arası geçerli oluyor. Öte yandan meşhur açık büfe kahvaltı ise sadece hafta sonları 08.00 ile 15.00 saatleri arasında geçerli. Açık büfe kahvaltıda menü oldukça zengin.

Kısır, patates salatası, Rus salatası, Amerikan salatası, zeytin salatası, makarna salatası, poğaça, açma, simit, ev yapımı pizza, mozaik pasta, kek çeşitleri, sigara böreği, paçanga böreği, su böreği, karışık kızartma, kızarmış sucuk, soğan halkası, patates kroket, tarator çeşitleri, acılı ezme, haşlanmış yumurta, krep ve daha fazlası açık büfe kahvaltıda yer alıyor.

Tüm bunlara ilaveten kuruyemiş olarak ceviz, fındık, kuru incir ile içecek olaraktan termos çay ya da sıkma meyve suyu mevcut. Bunların haricinde açık büfede kahvaltılık çeşidi olarak ise peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, salam ve sucuk çeşitleri, tereyağı, kaymak, bal, reçel, helva, sürülebilir çikolata, salatalık, domates ve yeşillikler yer alıyor.

Kaçırmayın!

Bu kadar mı tabi ki hayır, ayrıca mevsim meyvelerinin yer aldığı bir meyve sepeti de mevcut açık büfede. Yani kısacası açık büfedeki çeşitler anlatmakla bitmiyor, bazen değişiklik gösterse de içerik hemen hemen bu şekilde oluyor.

Ayrıca biten ürün taze taze yenileniyor. Kekler, pastalar ve börekler tümü el yapımı hazır ürün kullanılmıyor. Buda konuklara sıcacık bir ortamda anne kahvaltısı hissiyatı yaşatıyor.

Çay ve açık meyve suyu serpme kahvaltı ücretine dahil. Açık büfe kahvaltıda çeşit bolluğu ve uygun fiyat müşterileri cezbeden kriterlerden ilki.

Çocuklu anneler için oyun parkı, top havuzu ve ücretli oyuncakların yer aldığı alan tam bir kurtarıcı. Anneler keyifle kahvaltısını yaparken çocuklarını güvenle oyun alanlarındaki ablalara emanet edebiliyorlar.

AVM kısmı alışveriş kolaylığı sağlarken, otoparkının da olması büyük bir artı. Hijyen kurallarına ultra düzeyde dikkat edilen mekânda ister kahvaltınızı ister alışverişinizi keyifle yapacağınıza eminiz. Nevapark hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum diyorsanız linke tıklayabilirsiniz.

  • Adres: Ekrem Orhon Mah. Cumhuriyet Cad. No: 161/A, Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 212 30 30
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı ortalama 30 TL – 60 TL arasında değişiyor.
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

32. Dağmaran Cafe & Restoran

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dağmaran53 (@dagmranrize)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Rize merkeze kuşbakışı bakma fırsatı sunan doğa ve şehir  manzaralı muhteşem bir mekan olan Dağmaran Cafe & Restoran, dağ başı mevkiinde yer alıyor.

Giderek bir marka haline gelen Dağmaran, ”Doğa, insan ve yöresel damak zevkinin buluştuğu mucize mekan!” sloganıyla 2004 yılında DİL Ailesi tarafından hizmete açılıyor.

Neden Gitmeliyim? Tesisin bir tarafı Kaçkar, Verçenik, Ovit Dağları, Handüzü ve Çağrankaya Yaylası, diğer tarafı ise Rize Şehir Merkezi ve Karadeniz’i kuş bakışı görebiliyor. Rize il merkezinden 4 kilometre yukarıda konumlanan Dağmaran Cafe & Restoran, yöresel yemek ve cafe hizmeti veriliyor.

Dinlendirici havası, yöreye ait yemekleri ve saç kavurması ile oldukça meşhur olan Dağmaran, panoromik manzarasıyla yeşille kaplı dağlarda cennet bir noktayı teşkil ediyor. Dağmaran, tüm bunların yanı sıra şehir ve doğa manzaralı enfes bir kahvaltı keyfi sunuyor.

Hafta içi serpme kahvaltısıyla hizmet veren tesiste, hafta sonları 75 çeşit ile zengin bir açık büfe kahvaltı servisi bulunuyor. Serpme kahvaltı hafta içi her gün 09.00 ile 15.00; açık büfe kahvaltı ise 09.00 ile 13.30 saatleri arasında servis ediliyor. Tavşan kanı demleme çay ile birlikte sınırsız olarak sunulan açık büfe kahvaltı içerisinde:

Zeytin salatası, makarna salatası, kısır, patates salatası, Rus salatası, Amerikan salatası, poğaça, açma, simit, mozaik pasta, ev yapımı pizza, kek çeşitleri, sigara böreği, su böreği, paçanga böreği, karışık kızartma, soğan halkası, patates kroket, kızarmış sucuk, tarator çeşitleri, acılı ezme, haşlanmış yumurta, krep, peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, salam ve sucuk, tereyağı, kaymak, bal, reçel, helva, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, salatalık, domates ve taptaze yeşillikler yer alıyor.

Bunların dışında portakal suyu, limonata, ceviz, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi ekstralar da menüde mevcut. Tesis mutfağında pişirilen yöresel yemekler arasında; Hamsi Kuşu, Maran Kavurma, Muhlama, Lahana Sarma, Mısır ekmeği ve yoğurt, kuru fasulye, menemen, güveç, çorba ve pide çeşitleri bulunuyor.

Kaçırmayın!

Son olarak; Denize nazır güzel mir masada oturmak istiyorsanız, özellikle hafta sonları mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Aksi takdirde boş masa bulamayabilirsiniz. Rezervasyon için aşağıdaki iletişim numaralarından herhangi birini arayabilir veya linke tıklayarak online rezervasyon yapabilirsiniz.

  • Adres: Dağsu, 53950 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 214 48 30 – 0 (464) 214 78 14
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: 50 TL ile 100 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33. Yalı Cafe & Restoran

Burası Neresi? 2016 yılında hizmete açılan Yalı Cafe & Restoran, denize nazır, harika manzarası ile Rize kahvaltı mekanları arasında önde geliyor. Rize – Trabzon karayolu üzerinde, Derepazarı Sahili’nde konumlanan restoran, Rize merkeze 8 kilometre, Trabzon şehir merkezine ise 70 kilometre mesafede yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Yalı Cafe & Restoran, Karadeniz’in müthiş manzarasını kucaklayan panoraması ile gece ayrı gündüz ayrı güzel bir atmosfere bürünüyor.

225 metrekarelik kapalı alana ve 320 metrekarelik açık alana sahip olan restoranda, düğünden, kınaya, nişandan, bekarlığa veda gecelerine, doğum günü partilerinden, mezuniyet törenlerine, özel iş yemeklerinden, kurumsal toplantılara kadar pek çok kalabalık organizasyon gerçekleştirilebiliyor.

Bunların yanı sıra deniz manzarası eşliğinde kahvaltı edebilme imkanı sunan restoranın menüsü de oldukça geniş. Menüde, serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağı gibi seçenekler bulunuyor.

Menüde, Kahvaltı Tabağı 35,0 TL, Menemen 25,0 TL, Muhlama 18,0 TL, Sucuklu Yumurta 17,0 TL, Patates Cips 12,00 TL, Sahanda Yumurta 12,0 TL, Sigara Böreği 12,0 TL ve Demlik Çay 25,0 TL olarak ücretlendiriliyor.

Kaçırmayın! Yalı Cafe & Restoran, menüsünde kahvaltının yanı sıra; Rize kavurması, sac kavurma, lahana sarması, et haşlama ve kuru fasulye gibi yöresel yemekler de bulunuyor. Şefin tavsiyesi ise Çarşamba ve Cumartesi akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kuzu tandır.

Restoranın menüsünü yakından incelemek için linke tıklayabilirsiniz. Bunun dışında gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Rezervasyon için linke tıklayabilir veya aşağıdaki iletişim numarasını arayabilirsiniz.

  • Adres: Merkez, 53900 Derepazarı/Rize
  • Tel: 0 (464) 311 28 28
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 23.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Tek kişilik kahvaltı tabağı 35 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

34. Cafe Marina

Burası Neresi? Rize şehir merkezinde, deniz kenarında yer alan Cafe Marina, deniz kokusu eşliğinde, tertemiz Karadeniz havası ve her daim taze mis gibi çayıyla hizmet veriyor.

Rize kahvaltı mekanları arasında sayılı yerler arasında gösterilen Cafe Marina’da ayrıca Osmanlı kayığı ve Karadeniz takası üç farklı kayık ile birlikte deniz turu yapılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Denize doğru uzanan küçük iskelesi ile muazzam bir dekorasyona sahip olan restoran, sessiz, sakin ve huzurlu ortamı dolayısıyla sıklıkla tercih ediliyor.

Restoranda kış aylarında sıcacık bir soba etrafında oturulup, hoş sohbetler edilirken; yaz aylarında denize manzarası eşliğinde, tertemiz havada kahvaltı yapılabiliyor. Restoranın kahvaltı menüsünde ise başta muhlama olmak üzere:

Çeşit çeşit peynir, yeşil ve siyah zeytin, salam ve sucuk çeşitleri, tereyağı, bal, kaymak, reçel, helva, sürülebilir çikolata, fındık ezmesi, tahin – pekmez, simit, pişi, kızarmış ekmek, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, salatalık, domates ve taze yeşillikler gibi pek çok lezzet bulunuyor.

Kaçırmayın! Cafe Marina’da kahvaltıya ek olarak; omlet, tost, gözleme ve sandviç çeşitleri de menüde mevcut. Tabi ki demleme Rize çayını unutmamak lazım! 

  • Adres: Eminettin, Kültür Park, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (544) 353 61 05
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 35 TL – 40 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

– Konsept Kahvaltı Mekanları

35. Saklı Tost Diyarı

Burası Neresi? Rize’nin en popüler fast – food mekanlarından biri olan Saklı Tost Diyarı, şehrin merkezinde, kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere tost üzerime uzmanlaşmış ve markalaşmış olan Saklı Tost Diyarı’nın İstanbul’da da bir şubesi bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Rize’de olduğu gibi İstanbul’da da yoğun ilgi gören mekanın menüsünde birbirinden lezzetli çeşit çeşit tost bulunuyor. Tostların kimi sandviç ekmeğine kimi bazlama ekmeğine kimi ise normal ekmeğe yapılan tostların tadına bakanlar, mekanın müdavimi oluyor.

Kaçırmayın! Saklı Tost Diyarı’nda tost çeşitlerinin fiyatları 14 TL’den başlayıp 30 TL’ye kadar devam ediyor. Rize’ye yolunuz düşerse bir kahvaltı molası için bu şahane mekana uğrayın derim!

  • Adres: Piriçelebi Mah. Belediye Binası Altı, Copy Center yanı 2/C 53100 Merkez, 53020 Rize Merkez/Rize
  • Tel: 0 (464) 218 04 44
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler gereği çalışma saatleri ve günleri değişiklik gösterebilir)
  • Ortalama fiyat: Kişi başı 14 TL – 30 TL arasında değişiyor.
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Rize kahvaltı mekanları hakkında en önemli ipuçlarını sizlerle paylaştığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve varsa eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, içeriğimizi geliştiren kişi siz olabilirsiniz. Rize’nin muazzam doğası içinde, muhteşem kahvaltı sofraları eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz dileğiyle!

Rize’nin kahvaltı mekanlarını gördük, öğrendik; lakin gezilecek yerlerini de bilmek ve yakından tanımak istiyoruz diyorsanız, mutlaka okuyun: Rize’de Gezilecek Yerler | 54 Doğa Harikası! ve Rize’nin En Güzel Tarihi ve Turistik Yerleri | En Güzel 20!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin