İzlanda’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Atlas Okyanusu’nda bir ada ülkesi olan İzlanda, doğal güzellikleri kadar damak tadıyla da dikkat çekiyor.

Balığın neredeyse tüm şekillerde tüketildiği ülkede daha önce tadına bakmadığınız birçok farklı yemek türü öğrenebilirsiniz. ” İzlanda’da Ne Yenir? Ne İçilir? ” listemizin ilk sırasında;

Hakarl

Hakarl

Köpekbalığı etinin içindeki zararlı toksinlerden arınması için toprağa gömülmesiyle oluşturulan farklı bir yemektir. Küp küp kesildikten sonra kürdanlarda servis edilen Hakarl’e damak tadınız çok uymayabilir.

Plokkfiskur

Plokkfiskur

Ezilmiş balık anlamına gelen Plokkfiskur, üstüne sos dökülerek sıcak şekilde servis edilen bir yemektir. Mezgit balığından yapılan yemeği börülce ve patates püresiyle birlikte servis edilmektedir.

Svio

Svio

Fümelenmiş kesilmiş koyun kafası olarak bilinene Svio, görüntüsüyle pek iştah açmasa da İzlanda’nın sevilen yemeklerinden biridir.

Prince Polo

Prins Polo

İzlandanın meşhur çikolatasının adı Prince Polo’dur. Sevdiklerinizi meşhur yiyeceklerden biri olarak bu çikolatalı gofretten alabilirsiniz.

Randalin

Randalin

Yedi kat kekin arasına çikolataların sürülüp dondurulmasıyla oluşturulan bir İzlanda tatlısıdır. Randalin’i denerseniz tadını çok seveceğinize eminiz.

Brennivín

Brennivín

İzlanda’nın geleneksel içkilerinden olan Brennivin şekersiz bir likördür. Hafif içkiler arasında yer alan Brennivin sahip olduğu farklı aromasıyla tadına bakmanız gereken içecekler arasında yer alıyor.

*Ülkenin muhteşem doğa güzelliklerini gezdikten sonra yemeklerin tadına bakmadan olmaz. Birçok insanı yaşama hayali kurduğu ülkeyi ziyaret edip kuzey ışıklarının keyfini çıkartmak isterseniz İzlanda uçak bileti sayfamızdan en uygun bileti görüntüleyebilir, anında online satın alabilirs

Yorum yapın

Bizi Takip Edin