İzlanda’da Gezilecek 16 Yer | Detaylı Anlatım

Yeşilin her tonu ve tertemiz havanın buluştuğu ülkelerde biri olan İzlanda’yı keşfedelim.

İzlanda gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, doğasıyla bizleri kendine hayran bırakan ülkenin görülmesi gereken yerleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz yazımıza geçelim.

#1 İzlanda Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Mavi Göl

Mavi Göl

Listemizin ilk sırasında ülkenin en popüler noktalarından olan ‘’Mavi Göl’’ bulunmaktadır. Muhteşem görüntüsüyle insanları büyüleyen gölü insanlar sıcak suları sebebiyle tercih etmektedir. Aynı zamanda Göl masmavi suyunun rengini ‘’Silika’’ denilen bir maddeden almaktadır.

Bu madde sayesinde göl suyunun rengi oldukça mavidir. Ağrılarınızdan arınmak ve İzlanda soğuğunda sıcacık sularda yüzmek isterseniz Mavi Göl’ü ziyaret etmelisiniz. Göl haftanın her gün 08.00-21.00 saatleri arasında açıktır.

2- Jökulsárlón
Jökulsárlón

İzlanda’nın en büyük buz kütlesi olan Jökulsárlón, etkileyici manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Farklı renklerdeki buzulları görmek isterseniz Jökulsárlón’u ziyaret edebilirsiniz.

3- Viking Denizcilik Müzesi

Viking Denizcilik Müzesi

2005 yılında kurulan Denizcilik Müzesi, erken yerleşim dönemlerinden 20. yüzyıla kadar İzlanda’nın deniz tarihini gösteren detaylı sergilerin yer aldığı önemli bir müzedir.

İzlanda’nın denin tarihine dair 7 serginin yer aldığı müzede, 1950 ve 70’li yıllardaki balıkçılık hakkında da pek çok görsel sunuluyor.

4- Gullfoss Şelalesi

gullfoss waterfall

Suyun ve yeşilin bol olduğu ülkenin sahip olduğu doğa harikalarından bir diğeriyse Gullfoss Şelalesi’dir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş olan Gullfoss Şelalesi’ni dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

5- Yaşayan Sanat Müzesi

Yaşayan Sanat Müzesi

Yaşayan Sanat Müzesi, Reykjavik’in en yenilikçi ve çağdaş müzelerinden biri. Kar amacı gütmeyen bu müze, çağdaş sanatçılar tarafından işletilen ve sanat aşkıyla yanıp tutuşan gönüllülerin destekleriyle bugünlere kadar gelen oldukça önemli bir gezi noktası.

Bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği müzede, parçaların toplanması ve korunması işlemleri de bir hayli titizlikle sürdürülüyor. Şehri ziyaretinizde mutlaka uğramanızı tavsiye edeceğimiz gezi noktalarından bir diğeri.

*Reykjavik gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

6- Hallgrímskirkja Kilisesi

hallgrímskirkja church

İzlanda’nın en uzun yapılarından biri olan Hallgrimskirkja Kilisesi  74,5 metre yüksekliğe sahiptir. Kilise uzunluğu sebebiyle sadece kilise olarak değil aynı zamanda gözlem kulesi olarak da kullanılmaktadır. Kule farklı mimarisiyle şehrin en modern yapılarından biridir.

7- İzlanda Ulusal Müze

İzlanda Ulusal Müzesi

1863 yılında kurulan İzlanda Ulusal Müzesi, birbirinden etkileyici antika eserlerin sergilendiği oldukça zengin bir koleksiyona sahip şehrin önemli müzelerinden biri.

İki katlı müzenin üst katında 1600’lü yıllardan kalma koleksiyonlar sergilenirken, İzlanda’nın yabancı sömürgesi altında nasıl mücadele ettiği ve nasıl bağımsızlığa kavuştuğuna dair pek çok bilgi verilir.

8- Myvatn

Myvatn

Ülkenin en sulak alanlarından biri olan Myvatn, içerisinde bulunana canlı çeşitliliğiyle oldukça büyük bir faunaya sahiptir. Birçok farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapan alanı yaz aylarında görmenizi öneriyoruz.

9- Skogafoss

Skogafoss

İzlanda’nın en büyük şelalelerinden biri olan Skogafoss, gökkuşaklarına ev sahipliği yapmasıyla muhteşem görüntüler sergiliyor. Etrafında yürüyüş alanları bulunana şelale doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmezleri arasında.

10- Geysir

Geysir

İzlanda’da toprağın altı resmen kaynıyor diyebiliriz. Bunların en büyük göstergeleriyle hala aktif olan volkanlar ve geysirler.

Patlamalar sonucunda yerden 70 metre yüksekliğe kadar su fırlatabilen geysirler muhteşem manzaralara ev sahipliği yapsa da oldukça tehlikeli.1000 yıldır aktif olduğu düşünülen geysirler zamanla giderek azalmıştır ve günümüzde çok azı aktiftir.

11- The Sun Voyager

the sun voyager

Reykwavik’in 200. Yılını kutlamak için yapılmış olan heykel yarışmasında birinci gelen yapının mimarı Jon Gunnar Arnason tarafından hayata geçirilmiştir.

Özgürlüğün tema alındığı yapı bir Viking gemisine benzemektedir. Işığın ve umudun simgelendiği bu yapı şehrin en modern yapıları arasında yer alıyor. Muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz The Sun Voyager’i dilediğiniz her saat ziyaret edebilirsiniz.

12- Reykjavik Fotoğraf Müzesi

reykjavik museum of photography

İzlanda’nın ünlü fotoğrafçılarının koleksiyonlarını gözler önüne seren Reykjavik Fotoğraf Müzesi, ülkenin sanatsal sosyal ve kültürel anlamda sahip olduğu tüm değerleri yansıtıyor..

İçerisinde 6 milyon fotoğraftan oluşan oldukça zengin bir alt yapıya sahip müze, 1860’lı yıllardan 2014 yılına kadar şehrin geçirdiği tüm tarihsel evreleri görebileceğiniz fotoğraflara sahip. 🙂

13- Harpa Konser Salonu

harpa concert hall

Şehrin en gözde turistik merkezlerinden biri de konser salonu ve konferans merkezi olarak kullanılan Harpa Konser Salonu.. İzlanda’nın bazalt manzarasından esinlenen renkli bir camdan cepheye sahip binada muhteşem etkinliklerden birine katılabilir, bu ihtişamlı binada keyifli saatler geçirebilirsiniz.

14- İzlanda Phallological Müzesi

iceland phallological museum

Sanatsal müzelerin yanında oldukça farklı kalan Phallological Müzesi, şehrin en ilgi çeken noktalarından biridir. Eski bilim alanlarından biri olan phallology, memeli canlılara ait cinsel organların sergilendiği bir müzedir.

15 farklı koleksiyona sahip olan müzeyi dilediğiniz her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

15- Thingvellir Ulusal Parkı

thingvellir national park

Doğa tutkunlarının vazgeçilmez noktalarından biri olan Thingvellir Ulusal Parkı ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

2004 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiş olan bu park, eski dönemlerde Vikinglere ev sahipliği yapıyordu. İçerisinde İzlanda’nın en büyük gölünü barındıran milli parkı dilediğiniz her zaman ziyaret edebilirsiniz.

16- Selfoss

Selfoss

İzlanda doğal güzelliklerinin yanı sıra her ülkeden görülemeyen kuzen ışıklarını görme şansına da sahiptir. İzlanda’ya gittiğiniz dönemlerde kuzey ışıklarını seyretmek isterseniz Selfoss bölgesini ziyaret edip burada bulunan otellerde konaklayabilirsiniz. Çoğunluğu camlarla kaplı otellerden gece uyurken muhteşem gökyüzü manzarasını izleme şansı yakalıyorsunuz.

*Dünyanın en güzel ve huzurlu ülkeleri arasında gösterilen İzlanda’yı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bekliyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin