Napoli Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 36 Yer

Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası’nın batı kıyısında Roma’nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli, Campania Bölgesi’nde Napoli eyaletinin başkenti konumunda önemli bir liman şehridir.

Napoli hakkında; Güney İtalya’da bulunan Napoli, Napoli Körfezi’nde konumlanmaktadır. Yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusa sahip olan Napoli, Roma ve Milano’dan sonra İtalya’nın en büyük 3. şehri konumunda bulunmaktadır. Şehrin adı Yunancada “Neapolis” veya “Yeni Şehir” kelimesinden gelmektedir.

Napoli ve çevresi sanatsal açıdan çok önemli bir bölgedir ve Sophia Loren başta olmak üzere birçok İtalyan yönetmen ve oyuncu bu topraklarda doğmuştur. Napoli futbol takımı ise efsane futbolcu “Diego Armando Maradona” ile özdeşleşmiştir ve şehrin sokaklarında Maradona’ya dair pek çok şey bulmak mümkündür.

Napoli’nin en büyük özelliklerinden biri ise pizzanın anavatanının Napoli olduğuna inanılmasıdır. 1830 yılında dünyanın ilk pizzacısı Antica Pizzeria Port’Alba Napoli’de ziyaretçilerini ağırlamaya başlamıştır.

Ortalama gezi süresi; Napoli oldukça büyük bir şehir ve burada görülmeye değer birçok şey bulunuyor. Bu nedenle şehrin size sunduğu şeyleri tam anlamıyla görebilmek ve yaşayabilmek için en az üç günlük bir Napoli gezi planı yapmanızı öneriyoruz.

Napoli pahalı mı? Napoli’yi diğer İtalyan şehirleriyle kıyaslamamız doğru olacaktır. Bunu yaptığımızda ise Roma ya da Floransa gibi şehirlere nazaran daha ekonomik bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Yeme içme ve konaklama seçenekleri, diğer Avrupa şehirlerine göre daha ucuzdur ancak ülkemize göre daha pahalı olduğunu da belirtmeliyiz.

Napoli nasıl bir yer? Güvenli mi? Napoli bir mafya şehri imajına sahiptir ve bu da Napoli’ye yeteri kadar turist gelmemesindeki etkenlerden biridir. Napoli ziyaretçiler için genellikle güvenli bir yerdir ve ırkçılık gibi sorunlar çok fazla yaşanmaz. Buna karşın özellikle turistler ve yabancılar küçük hırsızlıklar için potansiyel hedef olarak görülür. Bu nedenle değerli eşyalarınızı güvende tuttuğunuzdan emin olmalısınız.

Napoli’yi ziyaret etmek için en iyi zaman; Napoli özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde oldukça güzeldir. Çok sert kışlar olmadığı için kış mevsimi de tercih edilebilir. Kış ayları özellikle sakinliği sevenler için idealdir. Eğer kalabalıktan ve sıcaktan bunalmazsanız yaz aylarını da ziyaretiniz için değerlendirebilirsiniz.

Yardımcı Uygulamalar

-Gezi için; 

  • Go Naples (Napoli’nin eğlenceli yönünü keşfetmenize yardımcı oluyor) / AndroidIOS
  • Napoli Seyahat Rehberi (En iyi aktivitelere ve turlara anlık rezervasyon yapmanızı sağlar) / AndroidIOS

-Ulaşım için;

  • Naples Metro Guide (Şehirdeki metro hatları ve seferleriyle ilgili bilgiler içerir) / AndoidIOS
  • Offline Maps for Tourists (İnternete ihtiyaç duymadan haritalara ulaşmanızı sağlar) / Android – IOS
  • Sightseeing Naples (Yüksek sesle bilgi, çevrimdışı haritalar) / Android – IOS

Tasarruf Kartları;

  • The Naples Pass: 3 veya 7 günlük ardışık geçerlilik süresine sahip seçenekleri bulunan kartı 49€’dan başlayan seçeneklerle satın alabilirsiniz. Kartla birlikte Pompeii ve Ulusal Müze başta müze olmak üzere birçok turistik noktaya ücretsiz ya da indirimli giriş hakkına sahip olabilirsiniz. Kartla ilgili detaylı bilgiler ve kartı satın almak için The Naples Pass resmi web sitesi ziyaret edilebilir.
  • Napoli is Red: 1 ile 7 gün arasında geçerlilik süresi bulunan kart, 14,50€’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Napoli, Sorento ve Vezüv bölgesindeki turistik cazibe merkezinin yanı sıra otel ve pansiyonlarda indirim, ücretsiz Napoli şehir haritası, Napoli gezi rehberi, ücretsiz toplu taşıma gibi çeşitli imkanlardan da faydalanabilirsiniz. Kartı satın almak için Napoli is red! resmi web sitesi ziyaret edilebilir.

Napoli-İstanbul arası saat farkı; Napoli İstanbul’dan 1 saat geridedir. Yani örneğin şu an İstanbul’da saat 11.06 iken Napoli’deki saatler 10.06’yı gösterecektir.

Napoli’de ne yenir? Ne içilir? Napoli, İtalyan şehirleri arasında en fazla Michelin yıldızlı restorana sahip olan yerdir ve damak tadına düşkün olanlar için çok özel tatları bu şehirde denemek mümkündür. Bununla birlikte pizzanın anavatanı olarak kabul edilen Napoli’ye gelenlerin mutlaka lezzetli pizzaları tatması gerektiğini söylememize dahi gerek yok diye düşünüyoruz. Napoli’deki yemek kültürüne dair bütün detaylar Napoli yeme içme rehberimizi incelemenizi öneriyoruz.

Restoran bahşiş oranları; İtalya’da standart bir bahşiş verme durumu yoktur. Bununla birlikte çok memnun kaldığınız bir hizmet sonrasında hesabın %10’u ile 15’i arasında bir miktarı bahşiş olarak bırakmanız hoş karşılanacaktır.

Napoli’nin en ünlüleri; Eski Şehir bölgesi Napoli’nin en önemli tarihi ve turistik yerlerinin başında gelmektedir. Bu bölgeye gelerek şehrin özellikle tarihini daha yakından tanıyabilir ve geleneksel Napoli’yi keşfetme fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda günübirlik gezi planlamayı düşünenler için Pompeii Antik Kenti de mutlaka listeye alınması gereken yerlerden biridir.

Napoli gezi önerisi; Napoli’ye geldiğinizde daha ekonomik bir tatil için mutlaka bahsetmiş olduğumu tasarruf kartlarından size uygun olanını edinmenizi öneriyoruz. Bir diğer önerimiz ise başta pizza olmak üzere İtalyan mutfağının lezzetli seçeneklerini kesinlikle tatmanızı öneriyoruz.

Napoli Gezilecek Yerler Videosu

Napoli Gezilecek Yerler Listesi

Simgesel Yapılar

1. Yumurta Kalesi (Castel Dell’Ovo)

Castel Dell Ovo

Burası neresi? Yapım tarihi 1282 yılına dayanan kale, bölgedeki en yaşlı kalelerden biri. Normanlılar tarafından yapılmış olan kale, heybetli yapılara meraklı olan kişilerin listesine alması gereken noktalar arasında bulunuyor. Kale, günümüzde müze olarak hizmet veriyor.

Neden gitmeliyim? Napoli’nin önemli simge yapıları arasında bulunan Yumurta Kalesi etrafında tarih dolu bir keşfe çıkabilirsiniz. Dilerseniz kalede gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılabilir ya da kale civarındaki balık restoranlarında lezzetli balıkların tadını çıkarabilirsiniz.

Efsanesi! Romalı bir şair olan Virgil’in kalenin temeline bir yumurta koyduğu ve bu yumurtanın kırılmasıyla birlikte Napoli’ye çok büyük felaketlerin geleceği şeklinde bir kehanette bulunmuştur. Kalenin isminin de bu kehanetten ötürü “Yumurta Kalesi” olduğu söylenmektedir.

2. Castel Sant’Elmo

Castel Sant'elmo

Burası neresi? Geçmişi 10. yüzyıla kadar uzanan yapı, ilk olarak bir kilise olarak inşa edilmiştir. Yapının kale olarak anılmaya başlaması ise 14. yüzyılda olmuştur. Bunun nedeni ise Napoli’ye ve Körfez’e oldukça hakim bir noktada bulunmasıdır.

1456 yılında Napoli’deki depremde ciddi bir şekilde hasar gören kale, büyük oranda yıkılmıştır. 16. yüzyılın ortalarında ise altıgen bir yıldız şeklinde onarılmıştır. Kale geçmişte sivil ve askeri konularda karar verilen bir karakol olarak da değerlendirilmiştir ve 1976 senesine kadar da askeri anlamda değerlendirilmiştir.

Neden gitmeliyim? Kale Napoli tarihi açısından çok önemli yapılardan biridir ve müzede sergilenen eserler nedeniyle de listenizde bulunması gereken önemli noktalardan biridir. Müze olarak kullanılan bu önemli ve tarihi binada 20. yüzyıl Napoli sanatına dair resimler, heykeller ve diğer çeşitli sanat eserleri görülebilmektedir. Binayı ziyaret edenler 150’nin üzerinde sanat eserini inceleyebilmektedir.

  • Adres: Via Tito Angelini, 20/A, 80129 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 229 4415
  • Ziyaret saatleri: Kale her gün 08.30-19.30 arasında, müze ise salı günleri hariç her gün 09.00-17.00 arası ziyaret edilebilir.
  • Giriş ücreti: Normal 5€, İndirimli 2,5€. 18 yaş altı ve AB vatandaşları için her ayın ilk pazar günü ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. San Martino Manastırı

San Martino Manastırı

Burası neresi? Napoli’ye hakim Vomero Tepesi üzerinde kurulan San Martino Manastırı 19. yüzyılda Fransız rejimi tarafından kapatılmıştır. Bir sarayı andıran manastır kompleksi, ilk olarak 14. yüzyılda inşa edilmiştir. Zamanla yıpranmasının ardından 17. yüzyılda Napoliten Barok tarzıyla restore edilmiştir.

Manastır günümüzde çeşitli eserlerin sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor ve turistler tarafından ziyaret edilebiliyor. Manastır 1867 yılında halka açılarak müze olarak ziyaret edilmeye başlamıştır. Müzedeki en önemli eser Lanfranco “Yükseliş” ismi verilen muhteşem tavan freskleridir. Müzede ayrıca Jusepe de Ribera, Battistello Caracciolo ve Giuseppe Sanmartino gibi çok önemli Romalı sanatçılara ait eserler de görülebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Certose di San Martino döneminin başyapıtlarından biri olarak kabul edilmekteydi. Manastır aynı zamanda Napoli’nin muhteşem manzaralarına ev sahipliği yapması nedeniyle Napoli gezilecek yerler listenize almanız gereken önemli bir noktadır. Ayrıca manastırın bahçesi de kesinlikle görülmeye değerdir.

  • Adres: Largo S. Martino, 5, 80129 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: 081 229 45 03
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba günleri dışında her gün 08.30-17.30
  • Giriş ücreti: Yetişkin 6€, İndirimli 3€
  • Yol tarifi al >

4. Theatro San Carlo

Teatro di San Carlo

Burası neresi? 1737 yılından günümüze birçok doğal afetler atlatan tiyatro binası şimdiye kadar birçok özel gösteriye ev sahipliği yapan bir mekandır ve tamamlanması sadece 8 ay sürmüştür. Real Teatro di San Carlo olarak isimlendirilen bu sanatsal mekan, Avrupa’daki en geniş tiyatro salonlarından biri olma özelliğini taşımaktadır.

Binayı turistik açıdan ziyaret edebileceğiniz gibi opera başta olmak üzere çeşitli konserler bale gösterileri de izlenebilmektedir. Tiyatro binası, çok dikkatli seyircileri ile ünlüdür ve bu seyirciler sahnede yapılan en ufak hataları bile yakalamakta ve acımasızca eleştirmektedir.

Neden gitmeliyim? Dilerseniz Napoli’nin bu tarihi tiyatrosunu ziyaret ederek zamanda keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Burası şu anda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de dahil edilmiş olup, Napoli’deki en önemli simgesel yapılar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Via San Carlo, 98, 80132 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: 081 7972331 – 421
  • Ziyaret saatleri: Rehberli turlar her gün 10.30-16.30 arasında gerçekleştiriliyor.
  • Giriş ücreti: Normal 9€, İndirimli 7€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Tarihi Yerler

Tarihi Napoli bölgesi, tarihi açıdan şehirde mutlaka zaman ayrılması gereken yerler arasında ilk görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Sizin için şehirde görülebilecek başlıca tarihi noktalardan bahsettik ancak Napoli’deki diğer tarihi noktalar hakkında detaylı bilgiler için Napoli tarihi yerler listemizi mutlaka incelemelisiniz.

5. Napoli Sotterranea

Sotterranea

Burası neresi? Piazza San Gaetano bölgesinden girilen Napoli Sotterranea’da 2400 yıllık “Yeraltındaki Napoli”yi keşfe çıkabilirsiniz. Ülkemizde Kapadokya bölgesinde bulunan mağaraları andıran Napoli Sotterranea birçok özel tünel ve bölmelerden oluşuyor.

Yeraltı şehrindeki çalışmalar son 30 yılda hız kazanmıştır ve bu çalışmalar neticesinde oluşturulan müze, antin Yunan döneminden 2. Dünya Savaşı’na kadar çeşitli kısımlardan oluşmaktadır. Özellikle Roma İmparatoru Nero’nun kendi özel soyunma odasının bulunduğu antik tiyatro bu antik bölgenin en önemli noktaları arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yeraltı şehrinde büyük bir savaş müzesinin yanı sıra, Hypogean Bahçeleri, 2. Dünya Savaşı’ndan kalma uçaksavar kalkanı ve Ariana Sismik İstasyonu gibi kısımlar kesinlikle kaçırılmaması gereken bölümler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Vico S. Anna di Palazzo, 52, 80132 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081296944
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Giriş ücreti: 11€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Napoli Tarihi Bölgesi (Centro Storico)

Centro Storico

Burası neresi? Napoli’nin tarihi bölgesi olan Centro Storico, çok özel tarihi eserleri ve keyifli sokakları ile ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Napoli’nin gerçek ve tarihi yüzünü deneyimlemek isteyenler için ilk başta uğranması gereken yerler burasıdır.

Burası Eski Napoli’nin kalbi sayılmaktadır ve unutulmaz bir deneyim sunan bir mahalledir. Birçok türbeye ve dini yapıya ev sahipliği yapan Tarihi Napoli bölgesi, taze çiçek kokularıyla sarmalanmış küçük ve dar sokaklarıyla ve tarihi binaların cepheleriyle dikkat çekiyor.

İhtişam ve sefalet, saray ve gecekondu, zafer ve trajedi gibi Napoli’nin bütün çelişkilerini bu bölgede aynı anda görebilirsiniz. Burası aynı zamanda Rokoko, Barok, Rönesans, Gotik, Neoklasik kiliselerin çarpıcı bir topluluğu da dahil olmak üzere Napoli’nin en önemli turistik yerlerinin bir kısmı da bu bölge içinde yer almaktadır. Özellikle kiliseleri görmek isteyenler geziye erken bir başlangıç yapmak zorunda çünkü birçok kilise saat 13.00’da kapılarını kapatmaktadır.

Neden gitmeliyim? Bu bölgeye gelerek Napoli’nin tarihi hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Burası aynı zamanda hem günlük yaşamdaki en gürültülü anları hem de en ruhani ve dingin zamanları yakalamanıza olanak tanımaktadır. Bölgeye gelerek şehrin en ucuz pizzacılarını bulabilir ve tıpkı Napoli halkından biri gibi gönlünüzce karnınızı doyurabilirsiniz.

7. Posillipo’s Archaeological Park

Posillipos
Posillipo’s Archaeological Park

Burası neresi? Uzunluğu 770 metre olan tünelin sonunda Roma dönemine ait bir antik kent sizi karşılıyor. Arkeolojik alan içerisinde Seiano Mağarası, Gaiola Sualtı Parkı, Paulsilypon İmparatorluk villası, Odeon, tiyatro ve Ruhlar Sarayı görülmesi gereken noktalar arasında bulunmaktadır.

Alanda bulunan ve İmparatorluk Villası olarak da bilinen yapı, MÖ 1. yüzyılda Publius Vedius Pollio tarafından yaptırılmıştır. Tiyatro ise 2.000 kişi kapasiteye sahiptir. Alanın çeşitli noktalarındaki su temin borularının bulunması, bölgenin geçmişte zengin bir nokta olduğunu bizlere göstermektedir. Su altı parkı ise tarihin ve biyolojik zenginliğin muhteşem bir uyumunu bizlere sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? İmparatorluk villasının batık kısımları ve kıyıdaki doğal ortam kesinlikle görülmeye değerdir. Dilerseniz tekne gezintilerine dahil olarak bu önemli antik bölgeyi yakından tanıma şansına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: Discesa Coroglio, 36, 80123 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 328 594 7790
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-12.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz turlar bulunuyor.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Meydanlar, Sokaklar, Yürüyüş Alanları

8. Piazza del Plebiscito

Piazza Del Plebiscito

Burası neresi? Napoli tarihi bölgelere sahip olduğu kadar modern alanlara da sahip bir şehir. Piazza del Plebiscito da Napoli’nin birçok konser verilen oldukça etkileyici yeni nesil meydanlarının başında geliyor. Burası Napoli’yi dolaşmaya başlamak için en ideal yerlerden biridir. Meydan esasen 19. yüzyılda Fransız İmparatoru Napolyon için tasarlanmış ancak tamamlandığı esnada şehrin politik durumunun değişmesinden ötürü 1860 yılında adını halk oylaması neticesinde almıştır.

Neden gitmeliyim? Burası Napoli halkın önemli bir dönüm noktası ve buluşma yeri olduğundan Napoli gezisi planlarken bu etkileyici meydanı da mutlaka listenize dahil etmelisiniz. Oldukça ferah bir meydan olan Piazza del Plebiscito, gerek sabah saatlerinde gerekse akşam saatlerinde ziyaret etmek için mükemmel bir yerdir.

  • Adres: Piazza del Plebiscito, 80132 Napoli NA, İtalya
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

9. Santa Lucia

Santa Lucia

Burası neresi? Piazza del Plebiscito’nun batı tarafında bulunan Santa Lucia, düzenli bir plana göre düzenlenmiş çok keyifli sokaklardan oluşan geniş bir keşif noktasıdır. Semtin güney kısmı oldukça düzenliyken, kuzey kısmına geldiğinizde ise sizi geleneksel Napoli sokaklarını görebileceğiniz dar ve basamaklı sokaklar karşılamaktadır. Bu kısımda dar sokaklarda karşılıklı asılmış ve Beyoğlu’nu andıran manzaraları görebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Santa Lucia sokakları, dükkanlar ve pastaneler, esnaf atölyeleri, küçük kafeler’e ev sahipliği yapan, çocukların sokaklarda oyun oynarken gözlenebileceği keyifli bir noktadır. Günün her saatinde rengarenk ama özellikle akşam saatleri oldukça hareketli olması nedeniyle burası, Napoli’de akşam yapılacak şeyler arasında gösterilebilir.

10. Napoli Limanı

Napoli Limanı

Burası neresi? Deniz ticareti açısından İtalya’daki önemli noktalardan olan Napoli, son derece önemli bir limandır. Liman yılda 25 milyon ton yük kapasitesi ile en büyük İtalyan limanlarından biri konumunda bulunmaktadır. Liman farklı farklı rıhtımlara bölünmüştür ve günün her saati burada etkinlik ve hareketlilik görmek mümkündür.

Neden gitmeliyim? Castel Nuovo’dan Piazza San Giovanni Battista’ya kadar, rıhtımlarda ve limanda yürüyerek pek çok farklı şeyle karşılaşabilir ve burada keyifli bir şekilde saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca limanın batı kısmına doğru devam ederseniz modern restoran ve kafelerle dolu çok canlı bir atmosfere sahip olan Porto di Mergellina’yı bulabilirsiniz.

Ne yapılır? Napoli Limanı, yerel yaşamı keşfetmek ve limana yanaşan farklı yatlara hayran kalmak için muhteşem bir seçenektir.

  • Adres: Piazzale Molo Carlo Pisacane, 1, 80133 Napoli NA, İtalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

11. Lungomare

Lungomare

Burası neresi? Lungomare, sahil boyunca uzanan 2,5 kilometrelik bir yaya yoludur ve yürümeyi sevenler için stressiz, mükemmel bir rota sağlamaktadır. Buraya geldiğinizde plajdaki büfelerde limonlu granita için mola verebilir, güneşlenmek için bir kayaya çıkabilir ya da gün batımı manzarası için kendinizi hazırlayabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Vezüv Yanardağı’nın, Capri Adası’nın ve Napoli’nin kendisinin muhteşem manzaralarını seyretmek için bu güzel yürüyüş yolunda zaman geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Geceleri ise burası restoranları ve barlarıyla adeta bir peri masalı yaşatıyor.

  • Adres: Via Partenope, 80121 Napoli NA, İtalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kiliseler, Manastırlar

12. Santa Chiara Manastırı

Santa Chiara Manastırı

Burası neresi? “Tarihi Bölge” civarında bulunan Santa Chiara Manastırı etkileyici süslemeleri ve mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. 1313-1340 yılları arasında yapımı tamamlanan manastırı Napoli gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmelisiniz.

Manastır her ne kadar dini bir yapı olsa da Capodimonte’de üretilmiş olan renkli Majolica çinileri ile adeta bir tatil beldesini andırmaktadır. Bu çinilerle kaplanmış 66 adet sekizgen sütun ve bu sütunlar arasında gene çinilerle kaplanmış olan sekiler burasını oldukça etkileyici bir ziyaret noktası haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Manastırı ziyaret sırasında duvarlarını çok iyi bir şekilde incelemenizi öneriyoruz çünkü manastırın duvarlarında 18. ve 19. yüzyıl Napoli’sindeki günlük yaşama dair çok çeşitli çizimler görülebilmektedir. Bununla birlikte manastırda 2. Dünya Savaşı sırasında meydana gelen hasarların onarım çalışmaları sırasında 1. yüzyıla tarihlenen bir Roma kaplıcasına ait kalıntılar da hazırlanmış olan mini müzede görülebilmektedir.

  • Adres: 49/c, Via Santa Chiara, 49/C, 80134 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 014 5942
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-17.30, Pazar günleri 10.00-14.30
  • Giriş ücreti: Normal 6€, İndirimli 4,5€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Duomo Katedrali

Duomo

Burası neresi? Yapının inşasına 13. yüzyılın sonunda başlanmıştır. Napoli Katedrali olarak da bilinen Katedral Duomo, 1309 yılında Napoli kralının emriyle tamamlanmış. Katedral Duomo Napoli’nin önemli inanç merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Katedral içinde Napoli’yi korumakla görevli bir aziz olan Aziz Gennaro’nun kalıntılarının burada olduğuna inanılmaktadır ve bu nedenle Duomo San Gennaro olarak da bilinmektedir. Katedralin bulunduğu yerde 6. yüzyıldan kalma Aziz Stephanie Kilisesi bulunmaktaydı. Mevcut katedral 1349 senesinde meydana gelen depremde büyük oranda zarar görmüştür.

Neden gitmeliyim? Gotik bir tarzda inşa edilmiş olan katedral, Barok Napoli sanatının en önemli hazinelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Katedral içindeki antik Santa Restituta Bazilikası, vaftizhanesi ve diğer antik kalıntılar burayı Napoli kiliseleri içinde ayrı bir yer haline getirmektedir.

  • Adres: Via Duomo, 147, 80138 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 449097
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-12.30 ve 16.30-19.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Müzeler

14. Napoli Arkeoloji Müzesi

Napoli Arkeoloji Müzesi

Burası neresi? Napoli tarihi geçmişiyle birçok eseri de bünyesinde barındırıyor. Napoli Arkeoloji Müzesi içerisinde dünyanın en özel antik kentlerinden olan Pompei ve Herculaneum’den çıkarılan eserlerin yanı sıra Roma döneminden kalma eserleri de inceleme şansı bulabiliyorsunuz.

Müze kısaca MANN olarak bilinmektedir ve müzenin bulunduğu bina 1777 senesinde askeri amaçla kullanılmak üzere inşa edilmiştir. Binanın müze olarak açılması ise 1867 senesinde gerçekleşmiştir. Müze binasındaki koleksiyon içinde Yunan, Roma ve Antik Mısır döneminden çok sayıda heykel, mozaik ve değerli taş gibi antika ve tarihi eser bulunmaktadır. Özellikle zemin katta bulunan ve 2500 civarında eserin bulunduğu Mısır dönemi koleksiyonu oldukça ilgi çekicidir.

Neden gitmeliyim? Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi, en güzel tarihi ve antika eserleri ev sahipliği yapması nedeniyle, müze seven gezginler için Napoli’de mutlak görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Piazza Museo, 19, 80135 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 442 2149
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.30, Salı günleri kapalı.
  • Giriş ücreti: Normal 15€, 18-25 yaş arası Avrupa Birliği vatandaşları 2€
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

15. Capodimonte Müzesi (Museo e Real Bosco di Capodimonte)

Capodimonte Müzesi

Burası neresi? Capodimonte Kraliyet Sarayı olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak hizmet veren bina, Napoli’nin tam kalbinde bulunmaktadır. Burası günümüzde İtalya’daki en büyük müzelerden biri olarak kabul edilmektedir ve çok önemli Napoliten sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bina, 1600’lü yıllarda Bourbonlar tarafından bir yazlık ve av köşkü olarak kullanmak üzere inşa edilmiştir. 19. yüzyılın ortalarına saray artık yavaş yavaş bir sanat galerisi kimliğine bürünmüş ve 1950’li yıllarda geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapan ulusal bir müze olarak açılmıştır.

Neden gitmeliyim? Zamanında saray olarak kullanılan bina monarşi rejiminin ardından ulusal sanat müzesi olarak ülkenin en zengin sanat galerilerinden biri olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müzeyi gererek çok önemli sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

  • Adres: Piazza del Plebiscito, 1, 80132 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 580 8255
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00, Çarşamba günleri kapalı.
  • Giriş ücreti: Yetişkin 14€, 18-24 yaş arası 8€, 18 yaş altı ücretsiz
  • Yol tarifi al >

16. Donnaregina Çağdaş Sanat Müzesi (MADRE)

Madre

Burası neresi? MADRE, adını duvarları içindeki 14. yüzyıldan kalma Gotik bir kiliseden alan üst düzey bir modern sanat müzesidir. Orijinal ismi Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina olan müzenin ana binası içinde, Jess Koons, Anish Kapoor ve görsel sanatların birçok süper sanatçısının mekana özel sergileri yer almaktadır.

13. yüzyıldan kalma bir bina içinde olan müzenin açılış çalışmaları ise satın alındığı 2005 yılında başlamıştır. Müzenin restorasyon ve tasarım işlemleri Portekizli bir mimar olan Álvaro Siza Vieira tarafından titiz bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Neden gitmeliyim? İtalya’nın kendisinden daha eski olmayan, daha modern sanat eserlerine bakmak isterseniz Napoli’de bulunan MADRE size aradığınız şeyi sunabiliyor.

  • Adres: Via Luigi Settembrini, 79, 80139 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 1952 8498
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-19.00, Salı günleri kapalı
  • Giriş ücreti: Normal 8€, İndirimli 4€, 6 yaş altı ise ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Parklar, Bahçeler

17. Orto Botanico (Jardín Botánico de Nápoles)

Napoli Botanik Bahçesi

Burası neresi? Napoli Botanik Bahçesi, 19. yüzyılın hemen başlarında Napoli’nin Fransız hakimiyetinde olduğu dönemde kurulmuştur ancak botanik bahçe fikri çok daha eskidir ve 1600’lü yıllara kadar uzanmaktadır. Bahçe yaklaşık 15 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Burada 9.000 farklı türden 25.000 bitki bulunmaktadır. Bitkiler ekolojik ve etnobotanik kriterlere göre gruplandırılmış ve sıralanmıştır.

Alan içinde 16. ve 17. yüzyılda yapılmış bir de kale binası dikkat çekiyor. Kalenin ikinci katında bulunan paleobotanik ve etnobotanik müzesi ise farklı bitkisel fosilleri, pişmiş toprak modelleri ve metalden yapılmış üç boyutlu bir filogenetik ağacına ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Keyifli ve dinlendirici bir ortam arıyorsanız, Napoli’ye geldiğinizde bu etkileyici botanik bahçesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ne yapılır? Bu doğal krallık sadece güzelliğiyle değil, burada yapılabilecek eğlenceli şeylerle de dikkat çekiyor. Burada özellikle ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen proje ve atölye çalışmaları öğrencilerin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Buraya geldiğinizde birçok endemik türü görme ve özelliklerini daha yakından tanıma fırsatına da sahip olacaksınız.

  • Adres: Via Foria, 223, 80139 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 253 3937
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma 09.00-14.00; Salı ve Perşembe 09.00-16.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Napoli Alışveriş Noktaları

Pazarlar

18. San Gregorio Armeno

Via San Gregorio Armeno

Burası neresi? Birbirinden farklı dükkanı bünyesinde barındıran sokakta birçok özel hediyelik eşya ve çeşitli objeleri bulmanız mümkün. Burası kesinlikle Napoli’de alışveriş yapılacak yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bir şeyler almasanız bile bu sokağı gezmek tatilinizin en keyifli anlarından biri olacak.

Neden gitmeliyim? Alışveriş konusunda önemli duraklardan olan Via San Gregorio Armani’ye gelerek başta İtalya’ya özgü presipi isimli doğuş figürleri olmak üzere birçok farklı hediyelik eşya seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Cadde sadece alışveriş seçenekleri ile değil, yerel yaşamı ve kültürü tanımak için sunduğu olanaklarla da turistler için muhteşem bir cazibe merkezidir.

19. Mercato di Porta Nolana 

mercato di porta nolana

Burası neresi? Napoli yürüyüş ve alışveriş turuna başlamak için bir yer arıyorsanız burası Mercato di Porta Nolana olabilir. Burada manavlardan balıkçılara, kaçak filmlerden fast food atıştırmalıklar yiyebileceğiniz yerlere kadar aklınıza gelebilecek birçok şeyi bulabilirsiniz.

Porta Nolana İtalya’nın Napoli’deki Orta Çağ şehir kalıntılarından biridir ve özellikle deniz ürünleriyle meşhur önemli pazarlarında biri olarak kabul edilmektedir. Burası belki de şehrin en büyük ve hareketli pazarı olabilir.

Neden gitmeliyim? Bu pazarda çok çeşitli bir insan kalabalığı dolaşmaktadır ve Napoli’de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Şehrin en otantik ruhlarından birini keşfetmek isterseniz sizi de bu pazara davet ediyoruz.

  • Adres: Piazza Nolana, 80142 Napoli NA, İtalya
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu ziyaret edilebilir
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Alışveriş Merkezleri

20. Galleria Umberto I

Galleria Umberto I

Burası neresi? 1891 yılında yapımı tamamlanan alışveriş merkezi hac şeklindeki mimari tasarımı ve tamamen camdan yapılmış olan kubbesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bina daha sonradan mevcut ismini almıştır. Birçok cafe ve mağazanın bulunduğu Galleria Umberto I mozaiklerle kaplı olan zeminiyle de oldukça özel bir yer olduğunu bizlere hissettiriyor.

Demir ve cam tonozlu bir cepheye sahip olan tarihi bina, yüksek tavanı ve cam kubbesi ile ziyaretçilerine adeta açık bir alanda alışveriş yapıyor hissi uyandırmaktadır. Genellikle resim ve heykellerle dekore edilmiş iç mekan ise insanların daha sanatsal bir ortamda gezinmesine olanak sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? 19. yüzyıldan kalma bu muhteşem mimari eser, İtalya’daki en ünlü halka açık alışveriş merkezlerinden biridir. Tarihi yapıdaki değişikliklerin binanın klasik ve tarihi dokusuna zarar vermemiş olması ise buranın cazibesini arttıran önemli bir unsurdur.

Kaçırmayın! İtalya’ya gelmişken muhteşem pizzaları uygun fiyata tatmak isteyenler alışveriş merkezinin civarındaki lezzetli pizzacıları değerlendirebilir.

  • Adres: Via San Carlo, 15, 80132 Napoli NA, İtalya
  • Telefon: +39 081 795 1111
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 08.30-20.30; Cumartesi-Pazar 08.30-22.00
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Caddeler

21. Via Toledo

Via Toledo

Burası neresi? Bir alışveriş cenneti olan Napoli’de sokak pazarları adeta bir moda evi gibi hizmet etmektedir. Via Toledo da son moda kıyafetlerin yanı sıra ayakkabılar, antikalar, el sanatları ve hediyelik eşyalar gibi birçok farklı seçeneği aynı yer bulmanızı sağlayan bir bölgedir. Şehrin ana caddelerinden biri olarak kabul edilen caddenin geçmişi ise 1536 yılına kadar uzanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sokak alışverişini seviyorsanız, bunun için Napoli’de gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında Via Toledo gelmektedir. Burası aynı zamanda Napoli’nin en uzun alışveriş caddesi olma özelliğine de sahiptir ve cadde boyunca butikler, kafeler, büyük markaların şubeleri bulunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Uygun fiyatlı sokak alışveriş için Via Toledo dışında Via Chiaia, Via dei Mille, Via San Gregorio Armeno ve Via Scarlatti‘yi de aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Napoli Gece Hayatı

Napoli’de Gece Gezilecek Yerler

22. Bellini Meydanı

Piazza Bellini

Barlarla çevrilmiş Piazza Bellini, özellikle akşam saatlerinde Antik Yunan harabeleri etrafında insanları izlemek, sohbet etmek için özellikle genç ve havalı kalabalıkları ağırlıyor. Meydanın doğu tarafında çoğunlukla turistler takılırken, yerli halk genellikle batı kısmını tercih etmektedir.

23. Vomero Bölgesi

vomero bölgesi

Hareketli kafeler, barlar ve restoranlar bulabileceğiniz Vomero, oldukça şık ve lüks bir Napoliten mahallesidir. Burası aynı zamanda Napoli Körfezi, Vezüv Dağı ve Capri Adası’nın panoramik manzarasını da sunmaktadır. Bölge gecenin geç saatlerine kadar hareketliliğini korumaktadır.

24. Piazza San Domenico Maggiore

napoli gece hayatı

Piazza San Domenico Maggiore de tıpkı Piazza Bellini gibi Napoli’nin tarihi merkezinde yer almaktadır ve yerli halk tarafından gece yaşamı için sıklıkla tercih edilen bir bölgedir. Buraya gelenler birçok bardan birinin sandalyesini kapıp içkisini rahatça yudumlamayı tercih ediyor. Tabi çevredeki ara sokaklarda yürüyerek sohbet etmek ve biraz ötede enfes sokak yemekleri sunan pizzacıları ve restoranları da es geçmemek gerekiyor.

25. Chiaia

chiaia

Chiaia Napoli’nin daha çok zengin ve “ciks” çocuklarının buluşma noktası olarak kabul ediliyor. Vico Belledonne ve via Cavallerizza bir bardak içki için uğrayabileceğiniz en gözde sokaklardır. Piazza San Pasquale ise barları ve paket servis sunan mekanları ile dikkat çekiyor. Bölge şarap imalathaneleri ile olduğu kadar her türlü kokteyli bulabileceğiniz lounge barlarla da ünlüdür.

26. Napoli Sahili

Napoli sahilinde karşılaşılan muhteşem panorama, burasını akşam saatlerinde yürüyüş yapmak için harika bir yer haline getiriyor. Bu da geceleri pek çok insanın arkadaşlarıyla Napoli Sahili’ne akın etmesini sağlıyor. Özellikle de Via Caracciolo’nun son kıvrımına çiftler sahilin romantik atmosferi için buraya sıklıkla gelmektedir. Ancak Via Partenope ise pizzacılar ve lounge barlar tarafından kuşatılmıştır ve lezzetli yemeklerin ve içeceklerin tadına bakmak isteyenler sahilin bu kısmına akın etmektedir.

27. Mergellina

Posillipo tepesinin eteklerinde bulunan Mergellina, akşam geç saatlerde dondurma, kruvasan gibi atıştırmalık yiyecek ve tatlı yemek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Bölge Largo Sermoneta’dan Torretta’ya kadar uzanmaktadır. Bölgede bulunan birçok dağ evi ve kafe, ziyaretçilerin çeşitli yiyecekler eşliğinde keyifli bir akşam geçirmesine olanak tanır.

28. Piazza Viantelli ve Piazza Medaglie d’Oro

Bu iki meydan şehrin zarif ve tepelik semti olan Vomero’nun ana meydanlarıdır. Çoğunlukla radikal ve şık kesimden insanlar bu bölgeye gelmektedir. Bununla birlikte metro ile bağlantılar sayesinde komşu semtlerden ve tarihi bölgeden insanlar da buraya gelmektedir.

29. Via Aniello Falcone

Vomero semtinin şık ve trend caddelerinden olan Via Aniello Falcone, özellikle hafta sonları akşamları çok yoğun olmaktadır. İlkbahar ve yaz mevsiminde geldiyseniz lezzetli kokteyller eşliğinde güzel bir akşam geçirmek için burayı değerlendirebilirsiniz.

30. Palazzo Guisso

Vico San Giovanni Maggiore Pignatelli’nin sonunda bulunan Palazzo Guisso, akşamlar civardaki öğrenciler tarafından değerlendirilen çok popüler bir buluşma noktasıdır. Yerel sanatçıların özellikle hafta sonları sergilediği canlı performanslar akşam saatlerinin çok keyifli geçmesini sağlamaktadır.

31. Pozzuoli

pozzuoli

Napoli ile sınırı bulunan ve küçük bir belediye olan Pozzuoli, Napoliler tarafından şehrin bir parçası olarak kabul edilmektedir. Yaz aylarında ve ilkbahar aylarında hemen hemen her gün çok canlı olmaktadır. Güzel bir sahile olması gerek romantik çiftler için gerekse de arkadaşlar için burayı cazip kılmaktadır. Barlar, pizzacılar, dondurmacılar ve restoranlar ise buraya gelenlerin lezzetli şeyler tatmasına olanak tanımaktadır.

Napoli Çevresinde Gezilebilecek Yerler

32. Capri Adası

Capri

Burası neresi? Napoli’ye gelenlerin günübirlik gidebilecekleri yerler arasında bulunan Capri Adası, gelenlere çok keyifli bir gezinti imkanı sunmaktadır. Buraya geldiğinizde özellikle tekne turuna çıkarak adadaki mağaraları keşfe çıkmak mutlaka yapmanız gereken şeylerin başında gelmektedir. Ayrıca telesiyejle Monte Solaro’nun tepesine çıkabilir, Pizzolungo patikasında doğal kemere doğru yürüyebilir ve Agustus Bahçeleri’ni ziyaret edebilirsiniz.

Hala yorulmadıysanız Charterhouse of San Giacomo’ya girebilir, nefes kesen manzaralara hayran kalabilir ve antik Roma döneminden kalma Tiberius’un villalarının kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Adayı ziyaret eden herkes için mutlaka yapılması gereken şeylerden biri de Piazzetta ismi verilen ünlü ana meydanda durmak ve yapılan harika kokteyllerin tadına bakmak olacaktır.

Neden gitmeliyim? Oldukça gösterişli ve lüks bir ada olan Capri Adası, güzelliği ve manzarası ile Napoli’ye geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri.

Aklınızda bulunsun! Capri’ye gelirken mutlaka rahat ve spor tarzda ayakkabılar giymelisiniz çünkü burada epey yürüyüş yapacaksınız.

33. Gaiola Adası

Gaiola Adası
Ada Napoli Körfezi’ne çok yakın bir konumda bulunuyor

Burası neresi? Dünya’nın en ürkütücü yerlerinden biri olarak gösterilen Gaiola Adası, etkileyici görüntüsüyle Napoli’nin en çok merak edilen ve ziyaret edilen yerlerinden biri. Ada kıyıya oldukça yakın bir konumda bulunuyor ve iki parçadan oluşuyor. Adanın lanetli olarak kabul edilmesi ise burada bulunan evde yaşayan insanların başına feci şeyler gelmesi ve ürkütücü bir şekilde ölmesidir.

Neden gitmeliyim? Her ne kadar lanetli olarak kabul edilse de muhteşem bir doğal güzellik olması nedeniyle Gaiola Adası’nı görmek isteyen insanlar Napoli Körfezi’ne akın etmektedir.

Ne yapılır? Adaya gelerek muhteşem panoramik manzaraların tadını çıkarmak önceliğiniz olmalı. Bunun yanı sıra tarihi bir alanda yüzmek gibi farklı bir deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Adanın bulunduğu nokta turistler tarafından büyük ilgi gördüğünden öğle saatlerinden önce gitmenizi öneriyoruz. Eğer öğleden sonraya kalırsanız uzun bir süre sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz.

34. Procida Adası

Procida

Burası neresi? Her ne kadar Capri Adası’nın gölgesinde kalsa da Procida da Napoli çevresinde görülmesi gereken önemli turistik adalardan biridir. Procida’yi cazip bir seçenek haline getiren en önemli şeyler ise adeta masaldan çıkmış izlenimi uyandıran renkli boyanmış evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıdır.  Napoli’ye 23 kilometre mesafede bulunan Procida, diğer popüler destinasyonlara göre daha az turistik olduğundan sakinlik arayan ziyaretçiler için çok cazip bir rota konumundadır.

Neden gitmeliyim? Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Procida, özellikle Napoli’den günlük turlar düzenlenebilecek önemli bir noktadır. Napoli-Procida feribotuyla adaya rahatlıkla ulaşabilir ve deniz kıyısında unutulmaz bir gün geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

Ne yapılır? Procida’ya geldiğinizde tarihi sokakları keşfedebilir, etkileyici fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca muhteşem deniz ürünlerinin tadına bakabilir ve plajda denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Nefes kesen manzaraların tadını çıkarmak da yapılabilecek şeyler arasında bulunuyor.

35. Pompeii

Pompeii Antik Kenti

Burası neresi? Dünya üzerindeki en trajik olaylardan biri olarak hatırlanan Pompei, Napoli’de günlük gezi düzenlenebilecek önemli yerler arasında bulunuyor. Burası, arkeoloji açısından dünyadaki en önemli noktalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Şehrin geçmişi MS 79 yılına kadar uzanmaktadır ve Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla 12.000 insanın burada hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Amalfi Sahili’ne yakın bir konumda bulunan şehir, 18. yüzyılda bir harita mühendisinin çalışmaları esnasında ortaya çıkarılmıştır. Küller altında gizlenen şehir, daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Bu antik bölgeye gelerek, Pompei şehri hakkında detaylı bilgilere sahip olabilir ve dünyanın ilk restoranını görebilirsiniz. Burayı ilginç kılan şey geçmişte yaşanan birçok şeyin o günkü gibi korunuyor olmasıdır. İlk kazılardan çıkan kalıntılar Napoli’deki Arkeoloji Müzesi’ne götürülmüş ancak 1911’den itibaren bölgedeki buluntular şehrin silüetine uygun bir şekilde bu bölgede sergilenmeye başlamıştır.

Ne yapılır? Antika akvaryum, forum, tiyatrolar, İsis Tapınağı, Stabian Hamamları, Menander Evi, Vettii Evi gibi noktalar, Pompei’de mutlaka görülmesi gereken yerler olduğundan, bu antik kenti ziyarete geldiğinizde bu noktaları kesinlikle görmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaçırmayın! Pompei’ye geldiğinizde Pompei kadar yaygın olarak bilinmese de Herculaneum antik bölgesini de ziyaret etmenizi öneriyoruz. Burası da tıpkı Pompei gibi volkanik bir patlamayla yok olmuştur ve Napoli civarındaki önemli antik kentler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Vicolo del Panettiere, 80045 Pompei NA, İtalya
  • Ziyaret saatleri: 08.30-19.00
  • Giriş ücreti: 5€’dan başlayan ücretler karşılığında turlara katılabilirsiniz.
  • Yol tarifi al >

36. Sorrento

Sorrento

Burası neresi? Napoli’den sadece bir saatlik keyifli bir feribot yolculuğu mesafesindeki Sorrento, Napoli’nin meşhur günübirlik rotaları arasında bulunmaktadır. Amalfi güneş ışığını arayan birçok ziyaretçi Capri Adası’na doğru yola koyulurken, bir kısmı ise nefes kesici okyanus manzarası ve kova dolusu limoncello sunan renkli bir sahil kasabası olan Sorrento’nun rahat havasını tercih ediyor.

Neden gitmeliyim? Napoli’ye oldukça yakın olan Sorrento, nefes almak için günübirlik gezi planlamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen oldukça cazip noktalardan biridir.

Napoli’de Yapılacak Şeyler

Turlar

Vezüv Dağı’na Tırmanış

Vezüv Dağı'na Tırmanış

Vezüv Dağı, Napoli’yi çevreleyen silüeti ve manzarasıyla bilinmektedir. 79 senesinde patlayarak Pompeii ve Herculaneum şehirlerini yerle bir etmesiyle bilinmektedir ve bu nedenle Napoli’de görülmesi gereken efsanevi yerlerden biridir. Vezüv’de ata binmek ise yapılabilecek en güzel şeylerden biridir.

Günümüzde bu muhteşem doğayı keşfetmek için otobüs turları bulunuyor ve dileyenler kratere bakmak için yamaçlara kadar çıkabilmektedir. Bir yürüyüş ortalama 20-30 dakika sürmektedir ve ortalama kondisyona sahip olanlar için zorlayıcı olmayacaktır. Açık bir günde geldiğinizde tepeden göreceğiniz manzara nefes kesicidir ve kaldera ile krater de oldukça etkileyicidir.

Tekne Turu

napoli tekne turu

Capri, Ischia, Nisida, Procida veya Vivara ismindeki beş adadan oluşan Companion Takımadaları ister bir adada durun isterseniz adalar arasında tekne turu atın her durumda size unutulmaz keyifler yaşatıyor. Eksantrik partiler, rahatlatıcı plajlar, şnorkelli yüzme cennetleri ve pitoresk manzaralar eşliğinde çıkacağını Napoli tekne turları ile gezinizi çok daha eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz.

Vespa Turu

napoli vespa turları

İtalya’nın simgelerinden Vespa’ya binmeden Napoli’den ayrılmak elbette olmaz. Şehirdeki en klasik etkinliklerden biridir ve bunu yaparak Napoli’nin ara sokaklarına keşfe çıkarak gerçek Napoli’yi tanıma fırsatına sahip olmalısınız. Bütçeniz uygunsa organize edilmiş turlara da katılabilirsiniz.

Hop On-Hop Off Otobüs Turları

Napoli Hop On Hop Off Otobüs Turu

Napoli’de yapılacak uzun bir listeniz varsa zaman kazanmak için bu otobüs turlarına katılabilirsiniz. Bu keyifli otobüsler Largo Costello ve Capodimonte de dahil olmak üzere şehrin en önemli 25 noktasında durarak ziyaretçilerin Napoli’yi hızlı bir şekilde keşfetmesine olanak tanımaktadır.

Festivaller, Karnavallar

İtalyanlar eğlenmeyi ve kutlamaları sever. Napoli’de yıl boyunca gerçekleşen festivaller ve karnavallar her mevsimde şehirde bir kutlamaya denk gelebileceğiniz anlamına geliyor. Örneğin Carnevale, Paskalya’dan 40 gün önce başlar ve İtalya’nın en büyük kış festivallerinden biridir. Neapolis Festivali, Ethnos Festivali, Cornetto, Notte Bianca gibi katılabileceğiniz daha birçok renkli festival bulunuyor ve şehirden ayrılmadan önce bu eğlencenin tadını mutlaka çıkarmanızı öneriyoruz.

Napoli Şehir İçi Ulaşım

Napoli’de görmeniz gereken en önemli noktalar çoğunlukla birbirine yakın bir konumda bulunduğundan yürüyerek şehri rahatlıkla gezebilirsiniz. Ulaşım için araç ihtiyacınız olduğunda ise metro, otobüs ya da tramvay gibi seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Şehir içi ulaşım esnasında “Unico Napoli” ismi verilen ulaşım kartlarından almanız gerekmektedir.

Napoli’ye Yakın Havalimanları

  • Napoli Uluslararası Havalimanı (NAP) – 3 kilometre ve yaklaşık 20 dakika
  • Roma Havalima (FCO) – 1 saat 51 dakika
  • Roma Chiampino (CIA) – 1 saat 55 dakika
  • Bari Havalimanı (BRI) – 3 saat 20 dakika

Napoli Uluslararası Havalimanı’nı kullanıyorsanız şehir merkezine nasıl gidebileceğiniz konusunda bilgi edinmek için Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım rehberimizi incelemelisiniz.

Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Napoli Bölgesi’ne Roma Türk Konsolosluğu bakmaktadır ve konsolosluk bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

  • Adres: Via Palestro, 28, 00185 Roma RM, İtalya
  • Telefon: +39 06 445941
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 09.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Acil Durum Numaraları

  • Ambulans: 118
  • Sahil Güvenlik: 1530
  • Acil Polis Yardım: 911
  • İtfaiye: 115

-Turistler İçin Telefon Kullanımı

Napoli’de turistler için telefon kullanımı ilk olarak kullanılan hattın yurt dışı görüşmelere açılması şeklinde olmaktadır. Bunun için kullanmakta olduğunuz GSM operatörünün müşteri hizmetlerini aramanız gerekecektir. Tabi bu seçeneği tercih edecekseniz tarifeleri çok iyi araştırıp sizin için en ekonomik olanı tercih etmeniz gerekecektir.

Napoli’de mevcut hattını değiştirmeden telefonla iletişim için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise wifi bağlantısıdır. Bulunduğun yerdeki wifi bağlantısını kullanarak watsapp gibi uygulamalar aracılığıyla görüntülü ve sesli görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer özellikle sesli görüşme yapmayı düşünüyorsanız Vodafone, Windtre ya da Tim isimli operatörlerden birini tercih ederek SIM kart satın alabilirsiniz. Bunun için yerel iletişim mağazalarına danışabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Not: Yazımız son olarak 31 Mayıs 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin