Katanya’da Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflarıyla Birlikte

İtalya’nın Sicilya Özerk Bölgesi’ndeki yoğun nüfuslu şehirlerden biri olan Katanya, gezilecek yerleriyle özellikle yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor.

Katanya gezilecek yerler yazımızda, şehri keşfederken kaybolmadan planlı hareket etmenizi sağlayacak ve biraz da işinizi kolaylaştıracak destinasyonları sıraladık.

Akdeniz’e kıyısı bulunan şehirde, tarihi açıdan doyurucu bir seyahatin yanında dünyada az rastlanan doğal güzelliklerle tanışma şansı da bulacaksınız. Yeryüzündeki aktif yanardağlardan Etna’nın eteklerine kurulmuş şehrin her sokağı yeni maceralara açılıyor. Kent merkezine yakın uzaklıkta bulunan koylarda serinleyebileceğiniz, ortaçağa doğru bir yolculuk yapabileceğiniz ve farklı kültürlerle tanışabileceğiniz bir yer olan Katanya’da, görülecek onlarca durak var.

#1 Katanya Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Pizza del Duomo

pizza del duomo

Katanya‘nın ana meydanı olan Piazza Del Duomo, turistik yerler açısından çok fazla seçenek sunuyor. Neredeyse şehirdeki tüm turistik değerleri içinde barındıran meydan, yerel halkın buluşma ve sosyalleşme alanı olarak kullandığı merkezi bir yer. Meydanda lezzetli İtalyan yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar ve rahatlamak için bir şeyler içebileceğiniz barlar bulabilirsiniz.

2- Cattedrale di Sant’Agata

cattedrale di sant'agata
SAMSUNG CSC

Barok mimarisinin başyapıtı sayılan Cattedrale di Sant’Agata, eski şehrin merkezinde yer alıyor. Çevresindeki turistik mekânlarla beraber Katanya’da en çok ziyaretçi ağırlayan katedral, 1078 yılında Roma Hamamları kalıntıları üzerine inşa edilmiş. Bölgede meydana gelen depremler sonucunda zarar gören yapı çeşitli yenileme çalışmaları sonucunda bugünkü formuna kavuşmuş. Katedral içinde değerli tablolar ve freskleri görebilir ve ünlü besteci Bellini’nin mezarını ziyaret edebilirsiniz.

3- Ursino Kalesi

Ursino Kalesi

1239 yılında lav taşından inşa edilmiş sağlam bir yapı olan Ursino Kalesi, dört kanat ve kuleden oluşuyor. Dekoratif şekilde yapılmış kalenin duvarlarındaki işlemeler ve heykeller hayli ilgi çekiyor. Sicilya Krallığı’nın bir parçası olarak kullanılan kale, günümüzde önemli bir tarihi eser olarak meraklıların ilgisine açılmış.

4- Civico Müzesi

Civico Müzesi

Ursino Kalesi içinde yer alan müze, ortaçağdan 18. yy’e geniş bir koleksiyon sergiliyor. Farklı dönemlere ait porselenler, mozaikler, yazıtlar ve heykeller göreceğiniz müzede 15-18.yy resimlerinden oluşan zengin bir sergi de gezebilirsiniz. Avrupa’nın değerli müzelerinden biri olan Civico Müzesi’ni haftanın her günü 9.00-19.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

5- Etna Yanardağı

Etna Yanardağı

Şehrin en büyük simgesi, açık ara aktif bir volkanik dağ olan Etna. Aynı zamanda İtalya’nın en yüksek dağı olan 3300 mlik dağ, milli park alanı içinde kabul ediliyor ve yaz aylarında teleferikle seferler düzenleniyor.

6- Monastero dei Benedettini

Monastero dei Benedettini

Avrupa’daki türünün en önemli ve en büyük örneklerinden biri olan Benedictine Manastırı kompleksi şehrin merkezinde bekliyor. UNESCO listesinde yer alan manastır 1558 yılında kurulmuş. Mermer Manastır, Kırmızı Salon ve St. Nicolo Bazilikası gibi yapıların birleşiminden oluşan kompleks, şehri seyretmek için güzel bir yer.

7- Porta Garibaldi

porta garibaldi

Muhtemelen Katanya’daki en etkileyici yapılardan biri olan bu anıtsal kapısı 1768’de kurulmuş, Kral IV. Ferdinand ve eşi Maria Carolina’ya ithaf edilmiş. Etkileyici bir tasarıma sahip olan kemer adını İtalya’nın birleşmesinde etkili olan Giuseppe Garibaldiden alınıyor. Siyah beyaz çizgili duvarların oluşturduğu zıtlık ve süsleyen heykeller kemeri daha da göz alıcı yapmış. Porta Garibaldi, Katanya’da görülmesi gereken yerlerden biri diyebiliriz.

8- Roma Tiyatrosu

Roma Tiyatrosu

Şehirde bir diğer tarihi nokta olarak, MÖ 2.yy’de bir Yunan binası alanına kurulmuş, 100 m çapında Roma Tiyatrosu bulunuyor. Tiyatroda Etna Yanardağı’ndan alınan lavlardan yapılmış koltuklardan oluşan bir oturma alanı ve küçük bir Odeon tiyatrosu da var. Ayrıca Benedictine Manastırı ile Cattedrale di Sant’Agata arasında yer alan tiyatroya kolayca ulaşabiliyorsunuz. Tiyatro alanı her gün 9.00-17.00 arası ziyarete açık.

9- San Nicolo Arenası

san nicolo arena

Monastero dei Benedettini’ye bağlı olan San Nicoló l’Arena, bir Yunan Akropolis bölgesi üzerinde inşa edilmiş ve orijinal sütunların birçoğu hala ön cephede duruyor. Zamanında Sicilya’daki en büyük kilise olan yapı bugün hiç tamamlanamadığı için oldukça farklı görünüyor.

10- Aci Kalesi

Aci Kalesi

Sahil boyunca ilerlediğinizde Katanya’nın biraz dışında kalan Aci Kalesi’nin büyüleyici köyüne ulaşıyorsunuz. Bu köy aslında sahildeki kalenin etrafında inşa edilmiş ve Sicilya fethinden beri orada kalmış. Konumu nedeniyle ilgi çeken kale, şehrin bu bölümünün simgesi haline gelmiş. Güzel bir manzaraya karşı bekleyen kaleye vaktiniz kalırsa uğramanızı öneririz.

*İtalya’nın özgünlüğünü korumuş bölgesi Katanya uçuşları hakkında bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.Sitemizden size uyacak zaman aralığına bakın ve uçuş seçeneklerini beraber değerlendirelim.

Katanya gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin