Napoli Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Napoli Havalimanı ya da Aeroporto Internazionale di Napoli toplam iki terminale sahiptir ve 2019 yılında 10 milyondan fazla yolcuya hizmet vermiştir. Capodichino Havalimanı olarak da bilinen Napoli Havalimanı, NAP uçuş koduyla hizmet vermektedir ve Napoli şehir merkezinden sadece 6 km uzaklıktadır. Bu da yolcuların Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda oldukça şanslı olduğu anlamına gelmektedir.

Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Napoli’de metro sistemi henüz havaalanına kadar uzatılmadığı için ziyaretçiler için raylı sistem alternatifi bulunmuyor. Havaalanına ulaşım için aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek bulunmuyor. Havalanının şehir merkezine yakınlığı nedeniyle ziyaretçiler için havaalanı otobüsü ile taksi veya özel araçlar Napoli şehir merkezine gitmek için kullanılabilecek doğrudan seçeneklerdir.

Napoli Havalimanı’ndan Alibus ile şehir merkezine ulaşım

alibus

Özel Napoli Alibus havaalanı otobüsü, feribot/gemi yolculuğu terminali tarafından sunulan bir hizmettir. Otobüsler havaalanı, Merkez Tren İstasyonu, feribotlar için Porta di Massa ve yüksek hızlı deniz otobüsleri için Molo Beverello Limanı arasında hizmet vermektedir.

Otobüsler genel olarak 20 dakikada bir sefer yapmaktadır. Sabah 6’da başlayan seferler gece yarısına kadar devam etmektedir ve standart bir ücretlendirmesi bulunmamaktadır. Yolculuk süresi merkezdeki limana yaklaşık 20 dakika sürmektedir ve arada Merkez İstasyon durağı yer almaktadır.

Biletinizi dilerseniz şoförden dilerseniz de geliş salonundaki danışma noktasından veya Tabacaria Sun Store’dan satın alabilirsiniz. Yek yön bilet maliyeti 5€’dur. Satın alınan bilet 90 dakika boyunca geçerli olduğu için yolculuk planlamanızı hızlı bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmayın.

Aklınızda bulunsun! Alibus genellikle kalabalık bir yolculuk imkanı sunar ve çok fazla bagaj alanı bulunmaz. Bu nedenle fazla bagajınız varsa farklı ulaşım yöntemlerine yönelmeniz faydanıza olacaktır. Bu arada biletinizin 90 dakika boyunca geçerli olması için bileti bir bayiden satın almak gereklidir. Biletinizi uygulama üzerinden ya da otobüs şoföründen satın almanız durumunda yalnızca bir biniş hakkına sahip olabilirsiniz.

Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle ulaşım

Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımın en ucuz yolu otobüslerdir. 3S otobüsü, Napoli Havalimanı ile şehir merkezi arasında sabah 6’dan akşam 09.30’a kadar çalışmaktadır ve 30 dakikada bir sefer yapmaktadır. Tek yön otobüs bileti 1,10€’dur. Yolculuk süresi ise Alibus’a göre yaklaşık 30 dakika kadar daha fazladır.

Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

“Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusu için en konforlu ve en hızlı ulaşım aracını arıyorsanız taksi seçeneğini tercih etmelisiniz. 7/24 ulaşılabilir bir hizmet olan taksiler 5-10 dakika gibi kısa bir süre içinde sizi şehir merkezine götürecektir.

Ödeyeceğiniz yaklaşık ücret 20€ civarında olacaktır. Bu ücret gideceğiniz mesafeye ve süreye göre değişmektedir ve taksilerin sabit bir ücretlendirmesi bulunmamaktadır. Taksiler hem bagaj genişliği hem de gideceğiniz yerin kapısına kadar ulaşma imkanı sunması nedeniyle, eğer bütçenizi aşmıyorsa değerlendirebileceğiniz öncelikli ulaşım seçeneklerinden biridir.

Uber

Birçok kişinin kullandığı popüler araç çağırma sistemi olan Uber ile taksi fiyatlarına yakın bir ücretlendirme karşılığında sizi bekleyen bir şoförün olmasını sağlayabilirsiniz. Telefonunuzdaki Uber uygulaması ile kolay bir şekilde rezervasyon yapmanız mümkündür ve ortalama 25-30€ gibi bir ücret ödemeniz gerekir.

Özel transfer hizmet ile şehir merkezine ulaşım

Biraz pahalı olsa da kolay ve rahat bir ulaşım imkanı sunan özel transfer hizmetleri de tercih edilebilecek seçenekler arasında bulunuyor. Transfer hizmetleri genellikle 24 saat boyunca sağlanabilmektedir ve bütçesi olan ve konfor isteyen kişiler için değerlendirilebilir. Otellerin ve diğer hizmet sağlayıcıların ücretlendirmesi ortalama 60€’dur ve aynı anda 4 kişiye kadar bu hizmet alınabilir. Bu da kişi başı 15€ anlamına gelmektedir ve taksiden daha uyguna gelebilir.

Napoli Havalimanı’nda araç kiralama

Toplu taşıma vs. ile hiç uğraşmak istemeyenler için Napoli Havalimanı’nda araç kiralamak için bazı firmalar bulunuyor. Havalimanında Hertz, Avis, Europcar gibi kiralama şirketlerinden aracınızı kiralayarak şehir merkezine 10 dakika gibi bir süre içinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araç kiralama özellikle Napoli’deki görülmesi gereken turistik yerler için bir gezi planı oluşturacak olan yolcular için de çok caziptir. Böylelikle şehir içinde toplu taşımayla uğraşmak zorunda kalmadan keyifli bir Napoli gezisi gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

Napoli Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusundaki bütün seçenekleri sizinle paylaştık. Aslında bir seçenek daha var; o da yürümek ama siz bu seçeneği duymamış olun, çünkü yaklaşık 6 km 2-3 saatlik bir yürüyüşe mal olabilir ve bu da özellikle bagajı olanlar için hiç de mantıklı bir seçim olmaz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin