Moda’nın Simgesi Barış Manço Evi

1- Barış Manço Evi Hakkında Bilgiler

Barış Manço Evi ülkemizde herkesin hayran olduğu rahmetli sanatçı ile ilgili görülmesi gereken en özel yerlerin başında geliyor. Kadıköy’ün Moda semtinde bulunan ev bölgenin de simgelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Sanat dünyamıza birbirinden unutulmaz eserler armağan eden ve 1 Şubat 1999 yılında hayata gözlerini yuman Barış Manço’ya ait ev sanatçının ailesi ve Kadıköy Belediyesi’nin katkıları ile 2010 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Köşk 1984 yılına kadar Whittall ailesinin mülkü iken Mançolar tarafından satın alınmış ve restore edilerek Mançolara malikane olarak hizmet vermiştir. Manço ailesinin özverili çalışması ise bir zamanlar evleri olan yapı bugün müze olarak Barış Manço hayranlarıyla dolup taşıyor.

Giriş katı ve bodrum katıyla birlikte 4 kattan oluşan köşk içerisinde Barış Manço ve ailesine dair birçok detayı incelemek mümkün olabiliyor. Giriş katında ziyaretçileri karşılayan Barış Manço heykeli ise bina içinde ziyaretçileri neyin beklediği konusunda onlara ipucu veriyor. Bu katta aynı zamanda sanatçıya ait kostümler ve cam koleksiyonu da sergileniyor.

Birinci kata çıktığınızda Barış Manço’nun yatak odasını bir üst katta ise “Adam Olacak Çocuk” temasıyla döşenmiş olan Batıkan ve Doğukan Manço’nun odalarını görme ve sanatçı ile özdeşleşen televizyon programı yeniden izleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.

Evin bodrum katı ise “Şövalye Odası” olarak adlandırılmış olup bu bölümde sanatçının yaşadığı döneme ait çeşitli eşyalar sergilenmektedir. Evi gezerken yazlık ve kışlık olarak tasarlanan iki bahçeyi de görmenizi tavsiye ediyoruz.

2- Barış Manço Evi Giriş Ücreti 2018

Barış Manço evi giriş ücreti 2018 yılı için tam bilet 10₺ ve öğrenci bileti 5₺ olarak belirlenmiştir. Grup halindeki ziyaretler için burayı tıklayarak evin iletişim bilgilerine ulaşabilir ve detaylı bilgiyi gerek e-posta gerekse telefon aracılığı ile alabilirsiniz.

3- Barış Manço Evi Ziyaret Saatleri

Barış Manço evi pazartesi kapalı bulunmaktadır. Diğer günler ise dileyenler 09:00-17:00 saatleri arasında evi ziyaret edebilmektedir. Bu arada ev resmi ve dini bayramlarda da ziyarete kapalı tutulmaktadır. Eve son giriş ise 16:45’e kadar gerçekleştirilebilmektedir.

4- Barış Manço Evi Ulaşım Bilgileri

Barış Manço Evi Kadıköy Rıhtımı’na çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Buraya giden toplu taşıma araçlarıyla ve vapur seferleri ile evin bulunduğu noktaya çok kolay bir şekilde ulaşabilir ve bu etkileyici müze-evi ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz. Evin yerini haritadan incelemek isterseniz aşağıda paylaştığımız haritaya göz atabilirsiniz.

Eğer siz de yüreğinde “Barış” sevgisi olanlardansanız ve sanatçının yaşamına dair önemli eşyaları görmek istiyorsanız İstanbul gezilecek yerler listenizde mutlaka Barış Manço Evi de olmalı! Gezip gördüklerinizi bizimle de paylaşmak isterseniz yorum kısmına içinizden geçenleri de yazmayı ihmal etmeyin 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin