Maşukiye’de Yapılacak Şeyler | Doğa İçinde 18 Aktivite!

*İlaç Niteliğinde Bilgiler

Maşukiye hakkında: Maşukiye, Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalle/köydür. Kartepe’nin eteklerinden başlayıp Sapanca Gölü’nün kıyılarına kadar uzanan bir alana yayılır. Yöre halkı Maşukiye’ye gelen herkesin aşık olacağına inanır ve köyün adının aşık anlamına gelen Maşuk kelimesinden geldiğini söyler. Maşukiye, diğer tabiriyle Aşıklar Köyü, bir zamanlar çevre illerde yaşayan yeni evli çiftlerin balayı için tercih ettikleri bir yerdi.

Yeşilin her tonunu içinde barındıran doğası, ormanları, meyve bahçeleri, şelaleleri, yaylaları ve dereleriyle Karadeniz’i aratmayan bir güzelliğe sahip olan Maşukiye, hafta sonu kaçamaklarının en popüler adreslerinden biridir. Köyün bu denli popüler olmasının bir diğer nedeni İstanbul, Bursa, Sakarya, Bolu ve Ankara gibi şehirlere yakın olması.

Özellikle İstanbul’a olan yakınlığıyla, her hafta sonu kalabalık bir kitleyi evinde ağırlayan Maşukiye, şehir hayatından uzaklaşıp, doğayla kucaklaşmak ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal! Maşukiye’de yapılan en meşhur şey ise hafta sonu kahvaltı etkinliği. Tabi Maşukiye’de yapılacak şeyler bununla sınırlı kalmıyor. Bu şirin köyde yapılan en popüler aktiviteleri öğrenmek için kaydırın!

Kullanılan kartlar: Şehir içinde dolmuş, minibüs, halk otobüsü ve metro gibi vasıtaların hemen hepsinde Kentkart adı verilen manyetik ulaşım kartı kullanılmaktadır. Bu ulaşım kartı dışında, turistlerin kullanımı için tek kullanımlık manyetik biletler de mevcuttur.

Şehir merkezinden Kartepe ve Maşukiye’ye ulaşımda, belediye otobüsü gibi vasıtalara binebilir, tek kullanımlık biletlerden satın alabilirsiniz. Bunun dışında Maşukiye için almanız veya kullanmanız gereken herhangi kart zorunluluğu bulunmamaktadır.

Şehir içi ulaşım: Maşukiye’nin bağlı olduğu Kocaeli ili, şehir içi ulaşımı konusunda gelişmiş bir ağa sahiptir. Şehir içinde dolmuş, minibüs, halk otobüsü ve metro gibi vasıtalar kullanılmaktadır. Bu vasıtaların hemen hepsinde Kentkart adı verilen manyetik ulaşım kartı geçerlidir.

Kentkart dışında, turistlerin kullanımı için tek kullanımlık biletler de mevcuttur. Kocaeli il merkezinden Kartepe ve Maşukiye’ye ulaşmak için belediye otobüsü gibi vasıtalara binebilir, tek kullanımlık biletlerden satın alabilirsiniz. Kocaeli şehir içi ulaşımı hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın!

İkonik gezi noktaları:

Maşukiye, başlı başına bir ikon olarak Kocaeli’nin en popüler yerlerinden biridir. Bu şirin köyde gezip görülmesi gereken ikonik gezi noktalarının başında; Aygır Deresi, Alabalık tesisleri, Kartepe Kayak Merkezi, Kirazlı Yaylası, Soğuksu Yaylası, Kuzu Yaylası ve Ayrı Gezegen Cam Teras gibi yerler geliyor. Daha fazlasını öğrenmek için ”Tatlı Bir Hafta Sonu Kaçamağı: Maşukiye Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Pazar günü ne yapılır?

Maşukiye’de harika bir Pazar günü, yöresel bir köy kahvaltısı ile güne başlayabilirsiniz. Dere boyunda bulunan tesislerde dilediğiniz gibi kahvaltı edebilir, doğanın, kuş cıvıltılarının, yemyeşil ağaçların ve su sesinin eşliğinde huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Kahvaltınızı bitirdikten sonra, Aygır Deresi’ni görüp, burada harika fotoğraf çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz ATV safari veya At safari ile Maşukiye’de keyifli ve eğlenceli bir tura çıkabilirsiniz.

Bunların dışında Paintball tesisinde arkadaş grubunuzla veya ailenizle eğlenceli ve adrenalin dolu bir mücadeleye tutuşabilirsiniz. Dilerseniz zipline ile yükseklik korkunuzu yenebilir, yemyeşil doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Son olarak Maşukiye’de bulunan seyyar tezgahlarda alışveriş yaparak, organik köy ürünlerinden ve el emeği hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz.

Bir günde ne yapılır?

Maşukiye’de bir günde yapabileceğiniz pek çok şey var. Öncelikle Maşukiye’nin meşhur restoranlarında, enfes bir alabalık ızgara yemelisiniz. Taptaze balıkların pişirildiği bu tesislerde kiremitte balık veya kiremitte mantar gibi lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. Yemeğinizi bitirdikten sonra Maşukiye’nin çevresinde bulunan yemyeşil yaylalara doğru bir doğa turuna çıkabilir, buralarda kamp veya piknik yapabilirsiniz.

Ayrı Gezegen Cam Teras’a gidip, Maşukiye’nin, Kartepe’nin ve de Sapanca Gölü’nün muazzam manzarasını seyredebilir, teras restoranında manzara eşliğinde çayınızı, kahvenizi içebilirsiniz. Sonrasında Kartepe Kayak Merkezi’ne çıkıp, kayak, kızak, snowboard gibi kış sporlarına katılabilir, telesiyejle Kartepe’nin zirvesine çıkabilirsiniz.

Ayrıca tesis içerisinde, sucuk – ekmek yiyip, karnınızı doyurabilir veya şömine başında şarap içebilirsiniz. Maşukiye gezinizi tamamladıktan sonra, yalnızca 15 dakika mesafede yer alan Sapanca Gölü’ne gidebilir, gölde sandal veya deniz bisikleti gibi vasıtalarla gerçekleştirilen turlara katılabilirsiniz. Bunun dışında göl çevresinde bisiklet turu da atabilir, kısacası muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.

*Ücretsiz Aktiviteler

1. Aygır Deresi’ni Görün!

Aygır Deresi

Burası Neresi? Aygır Deresi, diğer adıyla Maşukiye Deresi, Maşukiye’den Kartepe’ye çıkan yol üzerinde bulunuyor. Kartepe’deki karların erimesiyle debisi iyice yükselen Aygır Deresi, turistik açıdan en yoğun ve en popüler dönemini ilkbahar aylarında yaşıyor. Söz konusu dere, aynı zamanda Maşukiye’nin en popüler destinasyonlarından biri olarak, yılın her dönemi, yerli ve yabancı onlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Neden Gitmeliyim? İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın olmasıyla önemli avantaja sahip olan Aygır Deresi, şehrin hengamesinden uzaklaşıp doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Dere ve çevresi ekosistem açısından fazlasıyla zengin olup; çeşitli hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca dere çevresinde uzun yürüyüş – trekking rotaları bulunuyor. Dolayısıyla Aygır Deresi, sporseverler için de oldukça harika bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra Aygır Deresi boyunca, sıra sıra dizilmiş pek çok alabalık restoranı ve kahvaltı mekanı bulunuyor. Bu mekanlar özellikle hafta sonları çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Kaçırmayın! Dere boyunda hizmet veren bu tesisler, en çok da Pazar kahvaltıları için tercih ediliyor. Zira su ve kuş sesleri eşliğinde, yemyeşil doğanın içinde mükellef bir köy kahvaltısı yapmak, paha biçilemez bir deneyim olarak Maşukiye’de yapılacak şeyler arasında oldukça popüler!

  • Adres: Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

2. Maşukiye Yaylalarında Doğa Turu Atın!

Maşukiye Yaylaları

Burası Neresi? Maşukiye yemyeşil tabiatıyla, Marmara’da Karadeniz’i aratmayan bir güzelliğe sahip. Türkiye’nin en güzel yaylalarına ev sahipliği yapan Karadeniz gibi birbirinden harika yaylalarıyla dikkat çeken Maşukiye’de yapılacak şeylerin başında doğa turları geliyor.

Doğa turları için en doğru adreslerden biri de malumunuz yemyeşil yaylalar oluyor. Maşukiye ve çevresinde; Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası ve Dikmen Yaylası gibi gezip, görülmesi gereken birçok yayla sizleri bekliyor.

Neden Gitmeliyim? İzmit Körfezi’nin ve Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarasına sahip olan Kirazlı Yaylası, sessiz sakin ortamı, yürüyüş parkurları, kamp ve piknik alanlarıyla dikkat çeken Kuzu Yaylası ve Türkiye’nin en güzel 10 yaylasından biri olarak tescillenen Çiğdem Yaylası, her yaz düzenlenen birbirinden eğlenceli festivaller ve şenliklerle daha da renkleniyor.

Bunun yanı sıra Soğucak Yaylası, doğal su kaynağıyla bilinirken, Sultanpınar Yaylası muhteşem doğasıyla herkesi büyülüyor. Son olarak; Orman gülleri ile ön plana çıkan Dikmen Yaylası, kamp ve piknik için uygun alanlarıyla, pek çok gezginin uğrak noktalarından biri oluyor.

Ayrıca bahsi geçen yaylaların her biri civar ilçe ve kasabalarda yaşayan halk tarafından yazın yaylak olarak kullanıyor. Baharın müjdelenmesiyle yaylalara akın eden yaylacılar, genellikle hayvancılık gibi faaliyetlerle meşgul oluyor.

Kaçırmayın!

Sizler de Maşukiye’ye gelmişken bu doğa harikası yaylalara mutlaka uğramalısınız. Sizlere kolaylık sağlamak adına, söz konusu yaylaların adres ve ulaşım bilgileri aşağıda verilmiştir:

Kirazlı Yaylası: 

  • Adres: Soğuksu Mah. Çiftlik Cad. No: 27 Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kuzu Yaylası: 

  • Adres: Nusretiye, 41000 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Çiğdem Yaylası: 

  • Adres: Yeni yayla, 54300 Hendek/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Soğucak Yaylası: 

  • Adres: Kazımiye, 54900 Pamukova/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Sultanpınar Yaylası: 

  • Adres: Taşburun, Kuzuluk Köyü İç Yolu, 54405 Akyazı/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Dikmen Yaylası: 

  • Adres: Dikmen, 54300 Hendek/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Gelmişken Sapanca Gölü’ne Uğramayı Unutmayın!

Sapanca Gölü

Burası Neresi? Kocaeli ile Sakarya illeri arasında bulunan Sapanca Gölü, Marmara Bölgesi’nin doğu bölümünde, Sakarya şehir merkezinin 12 kilometre batısında, İzmit’in ise 27 kilometre doğusunda yer alıyor. Tektonik kökenli bir tatlı su gölü olan Sapanca, doğu – batı doğrultusunda uzanan bir yapıya sahiptir.

Gölün doğu kesimi Sakarya’da, batı kesimi ise Kocaeli ilinin sınırları içinde yer alır. Bir zamanlar Sapanca Gölü’nün Marmara Denizi’ne bağlı olduğu, lakin sonrasında denizden ayrılıp tek başına bir göl halini aldığı rivayet edilir. Sapanca Gölü, Osmanlı Dönemi’nde Ayan Gölü olarak adlandırılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Uzunluğu 16 kilometre olan Sapanca Gölü, toplamda 42 kilometrekarelik oldukça geniş bir alana yayılıyor. Gölün en derin noktasının 61 metre olduğu biliniyor. Genel derinlik ise ortalama 30 metre civarında seyrediyor.

Adını bağlı olduğu ilçeden alan Sapanca Gölü, aynı zamanda, göçmen kuşların uğrak noktalarından biridir. Göl ve çevresinde 80’den fazla kuş türünün yaşadığı tespit edilmiştir. Ayrıca göl içerisinde en sık görülen balık türleri, yayın, turnabalığı ve sazandır.

Sapanca Gölü, yılın her mevsimi farklı bir güzelliğe bürünür. Dolayısıyla göldeki hareketlilik dört mevsim boyunca devam eder. Yıl içerisinde yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen Sapanca Gölü’nün etrafında ziyaretçilerinin kullanımı için hizmet veren kafeler restoranlar, lokantalar, çay bahçeleri ve yürüyüş parkurları bulunuyor.

Şehir hayatından sıkılıp, kendisini doğaya bırakmak isteyenlerin buluşma noktası olan Sapanca, elverişli konumu sebebiyle de oldukça popüler. Zira Sapanca Gölü, İstanbul’a 137 kilometre, Ankara’ya 321 kilometre, İzmir’e 489 kilometre, Eskişehir’e 185 kilometre, Bursa’ya 165 kilometre, Kocaeli’ne 48 kilometre, Sakarya’ya ise 25 kilometre mesafede yer alıyor. Sapanca’nın en popüler aktivitesi hiç şüphesiz hafta sonu kahvaltıları oluyor.

Göl çevresinde yöresel köy kahvaltısının yanı sıra mangal ve barbekü servisi veren pek çok mekan bulunuyor. Bunların dışında Sapanca Gölü’nde kano, sandal ve deniz bisikletleriyle gezi turları düzenleniyor. Göl çevresi ise bisikletlerle veya güzel bir doğa yürüyüşü gibi aktivitelerle dolaşılabiliyor. Ayrıca Sapanca Gölü’nün tepelerinde Arifiye Ormanı’nda piknik yapılabiliyor. Burada çadır kurup kamp yapabileceğiniz alanlar da mevcut.

Kaçırmayın!

Sapanca’da göl dışında gezip görebileceğiniz bir dizi turistik yer bulunuyor. Sapanca’da gezebileceğiniz yerleri; Sukay Park, Soğucak Yaylası, Justinianos Köprüsü, Kuzuluk Kaplıcaları, Rahime Sultan Camii ve Tuğrası, Lahitler ve Vecihi Kapısı olarak sıralayabiliriz. Maşukiye’nin 13 kilometre doğusunda bulunan Sapanca Gölü’ne yalnızca 15 – 20 dakika gibi kısa bir sürer ulaşılabiliyor.

  • Adres: Sapanca Gölü, 54600, Sapanca/Sakarya
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

4. Maşukiye’nin Şifalı Sularından Kana Kana İçin!

Maşukiye'nin Şifalı Suları

Burası Neresi? El değmemiş doğasıyla Kocaeli’nin en güzel ve en meşhur yerlerinden biri olan Maşukiye, doğal kaynak sularıyla da fazlasıyla dikkat çekiyor. Karatepe’nin eteklerinden, denizden 50 metre yükseklikte bulunan fundalıklar arasından çıkan bu sular, Maşukiye yakınlarında yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sıcaklığı 20 derece civarında seyreden doğal kaynak sularının şifalı olduğuna inanılıyor. Öyle ki yalnızca şifalı sular için bile binlerce insanın akınına uğruyor. İçerisinde bolca sodyum klorür, bikarbonat ve sülfat barındıran şifalı suların; idrar yolu iltihapları, mide rahatsızlıkları, böbrek yetmezliği, boğaz ağrıları, çeşitli iltihap rahatsızlıkları ve bu gibi mide ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Kaçırmayın! Dolayısıyla Maşukiye’ye gitmişken bu şifalı sulardan mutlaka için ve bu aktiviteyi Maşukiye’de yapılacak şeyler listenize ekleyin. Soda tadında mineralli maden suyuna ev sahipliği yapan Maşukiye’ye kadar gelmeden evvel pet veya cam şişe getirin ve şişelerinizi şifalı suyla doldurup doya doya için!

*Ücretli Aktiviteler

5. Ayrı Gezegen Cam Teras’ta Manzaranın Tadını Çıkarın!

Ayrı Gezegen Cam Teras

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Ayrı Gezegen Cam Teras, Türkiye’nin en büyük cam terasına ev sahipliği yapıyor. 2019 yılında ziyarete açılan teras, henüz yeni olmasına rağmen şimdiden turistlerin gözdesi olmayı başarmış durumda. Teras, 460 metrekarelik bir tesis içerisinde yer alıyor. Cam terasın kapladığı alan ise ortalama 100 metrekare.

Neden Gitmeliyim? Deniz seviyesinden 180 metre kadar yüksekte bulunan Ayrı Gezegen Cam Teras’tan, yemyeşil ormanlarıyla birlikte Maşukiye’nin, Kartepe’nin ve Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarası seyredilebiliyor. Terasın yer aldığı tesis içerisinde ayrıca; bir restoran ve kafe bölümü bulunuyor.

150 kişilik kapalı alan, 5 bin kişilik açık alan kapasitesi ile hizmet veren teras restoranında; serpme kahvaltı, ızgara çeşitleri, tatlı çeşitleri ve kendin pişir kendin ye konsepti bulunuyor. Teras restoranı, özellikle hafta sonu kahvaltısı için tercih ediliyor. Kahvaltı ücreti 40 TL.

Zira kim böyle eşsiz bir manzarada kahvaltı yapmak istemez ki? İstanbul, Sakarya, Bursa ve Bolu gibi şehirlere yakın olan Ayrı Gezegen Cam Teras, kolay ulaşılabilir lokasyonu sayesinde de büyük bir avantaja sahip. Öyle ki çevre il ve ilçelerden pek çok kişi şehirden kaçıp, bu harika manzarayı seyretmek için Kartepe’ye akın ediyor.

Kaçırmayın! Tesis içerisinde restoran ve kafenin dışında; çocuk oyun parkı, hediyelik eşya mağazası, macera parkı ve atış poligonu gibi alanlar yer alıyor. Bunların yanı sıra tesis içerisinde zipline, ATV safari, fotoğrafçılık ve UTV safari gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor.

Tesise giriş kişi başı 10 TL olarak ücretlendirilirken; grup halinde gelenlere 4 liralık bir indirim yapılıp, kişi başı 6 TL alınıyor. Kartepe Kayak Merkezi’ne 20 dakika, Maşukiye’ye ise 15 dakika mesafede yer alan Ayrı Gezegen Cam Teras’a taksi veya özel araç ile ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye, Kartepe Mahallesi No: 179, 41290 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0537 526 61 99 – 0262 354 3161
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 19.00 | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Kişi başı 10 TL | Gruplar için kişi başı 6 TL | Kahvaltı 40 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Hafta Sonu Maşukiye’de Bungalovlarda Konaklayın!

Maşukiye Bungalov

Burası Neresi? Yukarıda da bahsedildiği gibi Marmara’nın en kalabalık şehirlerine yakın bir mesafede yer alan Maşukiye hafta sonu tatilleri için sıklıkla ziyaret ediliyor. Zira İstanbul’dan bile yalnızca 1,5 saatte Maşukiye’ye ulaşılabiliyor. Dolayısıyla şehrin boğucu atmosferinden uzaklaşıp, doğayla kucaklaşmak isteyen herkes, hafta sonu iki günlük bir mola için bu tabiat harikası köye akın ediyor.

Neden Gitmeliyim? Maşukiye’de konaklayabileceğiniz, yörenin doğasına uygun şekilde inşa edilmiş pek çok tesis bulunuyor. Otel, pansiyon ve apart gibi seçeneklerin mevcut olduğu köyde, konaklama için en çok tercih edilenler bungalovlar oluyor.

Maşukiye ve çevresinde rahatça konaklayıp, dinlenebileceğiniz; Elgarden Hotel & Residence, Motali Life Hotel Maşukiye, My Green Boutique Hotel, Best in Deniz, Cevizdibi Butik Otel, The Green Park Resort Kartepe, Adesa Bungalow Hotel, Boğaziçi Butik Otel & Restoran ve Yaylı Apart Otel gibi oteller bulunuyor. Bahsi geçen otellerin bir kısmının iletişim ve adres bilgileri sizlere yardımcı olmak adına aşağıda verilmiştir:

Elgarden Hotel & Residence: 

Motali Life Hotel Maşukiye: 

  • Adres: Maşukiye, Kartepe Cad. Çınarlı Mah. No: 38, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 22 70
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

My Green Boutique Hotel:

Cevizdibi Butik Otel:

The Green Park Resort Kartepe (Kartepe Resort):

Yaylı Apart Otel: 

7. Maşukiye’nin Köy Pazarı’nda Alışveriş Yapın!

Maşukiye Köy Pazarı

Burası Neresi? Maşukiye’de dere boyunda, restoranların ve tesislerin yer aldığı merkezi bölgede, hemen hemen her zaman, yöresel ürünlerin satıldığı tezgahlar bulunmaktadır. Maşukiye’de ve çevre köylerde yaşayan halk, kendi emekleriyle ürettikleri ve elleriyle yaptıkları işlemeleri bu tezgahlarda sergilemektedir.

Neden Gitmeliyim? Doğal, organik ve taptaze yöresel ürünlerinin satışının yapıldığı bu şirin tezgahlarda; Çerkez peyniri, köy ekmeği ve ev yapımı reçeller gibi pek çok ürün bulunuyor. Ayrıca el işlemesi oyalar, yazmalar, el yapımı kolye, bileklik ve yüzükler gibi birçok şey de yine burada satılıyor.

Kaçırmayın! Köylülerin ekonomisine destek olmak adına önem arz eden bu pazara, Maşukiye’ye kadar gitmişken mutlaka uğramalı ve alışveriş yapmalısınız! Ayrıca son olarak, bölgede, her Pazar daha kapsamlı bir köy pazarının kurulduğunu belirtmeden geçmeyelim.

*Fotoğraf Noktaları

8. Maşukiye’nin Yemyeşil Doğasının İçinde Müthiş Kareler!

Maşukiye Cam Teras

Burası Neresi? Maşukiye’de fotoğraf çekmek için pek çok farklı seçeneğiniz mevcut. Zira burada hemen her yerde birbirinden harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Doğası, el değmemiş tabiatı, Karadeniz’i aratmayan yemyeşil tabiatıyla, Kocaeli’nin oksijen deposu Maşukiye, profesyonel fotoğrafçıların da sıklıkla ziyaret ettiği bir turizm merkezi. Zira doğa ve manzara fotoğrafları için oldukça uygun.

Neden Gitmeliyim? Sizler de ister telefonunuzla ister fotoğraf makinelerinizle müthiş kareler çekebilir, sosyal medyada takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Maşukiye’de fotoğraf çekmek için; Kirazlı Yaylası, Aygır Deresi, Ayrı Gezegen Cam Teras, Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Kuzu Yaylası, Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Kartepe ve Dikmen Yaylası gibi pek çok seçeneğiniz mevcut.

*Çocuklar için Uygun Aktiviteler

9. Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na Gidin!

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Burası Neresi? İstanbul’a yakın en cazip turizm merkezlerinden biri olan Ormanya, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğine sahiptir. 189 hektarlık bir ormanlık alanda yer alan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında, Uzuntarla mevkiinde konumlanıyor. 6 ana bölgeden oluşan park, doğal yaşamı koruma altına alırken turistik amaçlı kullanıma da imkan sağlıyor.

Neden Gitmeliyim? Park içerisinde, 53 farklı türden toplam 467 hayvan yaşıyor. 17 türde 85 adet evcil memeli, 25 türde 267 adet kanatlı ve 1 türde sürüngene ev sahipliği yapan Ormanya, ziyaretçilerine, farklı coğrafyalara ait hayvanları, doğal ortamlarında bir arada görme fırsatı veriyor.

Ormanya’da ayrıca 3 bin araçlık ücretsiz otopark, 40 araçlık karavan kamp alanı, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet parkuru, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik piknik alanı bulunuyor. Her bakımdan fazlasıyla nitelikli bir park olan Ormanya, içerisinde gençlere ve çocuklara yönelik eğitimler veren Orman Okulu’na ev sahipliği yapıyor.

Parka gelen gençler, çocuklar ve aileler, bir taraftan spor yapıp eğlenirken, bir taraftan da bu okul kapsamındaki etkinlikler ile doğayı keşfedip, yakından tanıma şansı elde ediyor. Bitkilerin tohumlarını ekip büyüme evrelerine şahit olan çocuklar, keçilerden süt sağıp, elleriyle besliyor ve Yabani Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaban hayvanlarına nasıl müdahale edileceğini öğreniyorlar.

Ayrıca ziyaretçilerin adrenalini doyasıya yaşayacakları bir macera parkı da burada mevcut! Ormanya’da yapılacak bir diğer güzel aktivite hiç şüphesiz kamptır. Ormanda, 100 çadırlık kamp alanı bulunmakta olup; elektrik, su, duş, wc, atık su döküm ve bulaşık yıkama alanı gibi temel ihtiyaçlar sağlanmaktadır. Çadırla konaklama süresi en fazla 1 haftadır.

Kaçırmayın!

Bunun yanı sıra Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda konaklamak isteyenler için küçük Hobbit evleri bulunuyor. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film serilerinden de yakından tanıdığımız bu evlerin yer aldığı bölge Ormanköy olarak adlandırılıp; evlerin her biri parka fantastik bir hava katıyor.

Dileyenler Hobbit evlerde konaklayabiliyor. 5 dönümlük alana yayılan Ormanköy’de, Hobbit evlerin yanı sıra su değirmeni, gölet ve doğal patikalar bulunuyor. Ormanya’daki diğer bölümler; çocuk hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı, yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi, doğa parkurları ve kuş gözlem alanından oluşuyor.

  • Adres: Uzuntarla, 309. Sk. No: 99, 41150 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 331 66 11
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00 | Pazartesi günleri kapalı. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Lezzet Durakları

10. Alabalık Tesislerinde Taptaze Balık!

Alabalık Tesisleri

Burası Neresi? Maşukiye’de ne yenir, sorusunun cevabı sizlerin de tahmin ettiği üzere taptaze alabalık ızgaradır. Aygır Deresi boyunca sıralanan Alabalık tesislerinde, kimi kendi balığını kendi çiftliğinde yetiştirirken kimisi taptaze alabalıkları yalnızca mutfağında pişiriyor.

Neden Gitmeliyim? Alabalık ızgaranın yanı sıra kiremitte balık çeşitleri, buğulamalar gibi çeşitler de bu tesislerde mevcut. Maşukiye’de alabalık yiyebileceğiniz mekanlar; Maşukiye Şelale Restoran, Vadi Restoran, Pınar Alabalık Tesisi, Seyirtepe Restoran, Maşukiye Cansu Tesisleri, Saklı Bahçe Restoran, Osmanlı Bahçesi, Yazıcı Köy Evi, Yazıcılar Otel ve Restoran, Kartepe Manzara Restoran ve Koru Restoran gibi restoranlardan oluşuyor.

Kaçırmayın!

Restoranlarda alabalık fiyatları aşağı yukarı aynı olup; 30 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Aşağıda Maşukiye’de bulunan restoranların bir kısmının adres, ulaşım ve iletişim bilgileri bulunuyor.

Maşukiye Şelale Restoran: 

  • Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, 41290 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 3325
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

Vadi Restoran:

  • Adres: Çınarlı Mah. Vadisi, Alabalık Sk. No: 22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 262 354 3195 – 0 262 354 2202
  • Çalışma saatleri: 08.15 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Pınar Alabalık Tesisi:

  • Adres: Nusretiye, Alabalık Sk., 41000 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 262 354 3567 – 0 262 354 3826
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Seyirtepe Restoran:

  • Adres: Çınarlı Mah, Kartepe Kocaeli TR, 41250 Kartepe
  • Tel: 0535 248 2078
  • Çalışma saatleri: 08.30 – 21.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al >

Maşukiye Cansu Tesisleri:

  • Adres: Soğuksu Mh. Çiftlik Cd. Kasımpatı Sk. Maşukiye, Kartepe/KOCAELİ
  • Tel: 0 262 354 3898
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Yazıcı Köy Evi:

  • Adres: Maşukiye Mah. Kartepe Cad. Ardıçlı Sk. No: 6, 41296 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 31 76
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Yazıcılar Otel ve Restoran:

  • Adres: Maşukiye Kasabası Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 29 00
  • Çalışma Saatleri: 08.00 – 21.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Kartepe Manzara Restoran:

  • Adres: Maşukiye Kartepe Cad. No:, D:149, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.30 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

11. Maşukiye’nin Yöresel Kahvaltısını Denemeden Dönmeyin!

Maşukiye kahvaltı

Burası Neresi? Oksijen bol olunca herkesin karnı mutlaka acıkır! Maşukiye’de de durum aynen böyle… Yöresel köy kahvaltısıyla meşhur olan Maşukiye’de, sofraları, tamamen doğal ve organik ürünler süslüyor.

Kahvaltılıkların her biri yetiştikleri yerlerden özel olarak getirtilip, misafirlerle buluşturuluyor. Dolayısıyla bu harika köyü, her hafta sonu çevre il ve ilçelerden binlerce kişinin sırf kahvaltı için akın ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Neden Gitmeliyim? Maşukiye’nin meşhur kahvaltısının içinde; Anzer balından, organik tereyağına, köy peynirinden, Karadeniz mıhlamasına, omlet çeşitlerinden, Çerkez peynirine, el yapımı reçellerden, Gemlik zeytinine, bahçelerden henüz toplanmış taptaze domates, salatalık ve biberlere, menemen çeşitlerinden, kiremitte sucuk, mantar, eritme peynir ve pişiye kadar pek çok ürün bulunuyor.

Bölgede kahvaltı yapabileceğiniz pek çok restoran ve kafe bulunuyor. Bunlar; Beta Home Gölevi, Naturköy, Kıyı Cafe & Restoran, Green Blue Restoran, Kartepe Manzara Restoran, Osmanlı Bahçesi Restoran ve Vadi Restoran gibi mekanlardan oluşuyor.

Kaçırmayın! Mekanların her birinde serpme kahvaltı veya tek kişilik kahvaltı tabağı gibi tercihe göre kahvaltı menüleri bulunup; fiyatlar 30 TL ile 90 TL arasında değişiyor. Aşağıda Maşukiye’deki kahvaltı mekanlarının bir kısmına ait adres, iletişim ve ulaşım bilgileri yer alıyor:

Vadi Restoran:

  • Adres: Çınarlı Mah. Vadisi, Alabalık Sk. No: 22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 262 354 3195 – 0 262 354 2202
  • Çalışma saatleri: 08.15 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Kartepe Manzara Restoran:

  • Adres: Maşukiye Kartepe Cad. No:, D:149, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 23.30 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Osmanlı Bahçesi Restoran: 

  • Adres: Maşukiye, Seka Kampı Yolu Girişi, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 2233
  • Yol tarifi al >

Green Blue Restoran: 

  • Adres: Soğuksu, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 592 09 06
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Beta Home Gölevi: 

  • Adres: Hasanpaşa Mah. Aktar Sok. No: 3 Kırkpınar, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Tel: 0 (264) 592 00 70
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 24.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web sitesi
  • Yer tarifi al >

*Ekstrem Spor Noktaları

12. ATV ve UTV Safari ile Meşukiye’yi Keşfedin!

ATV safari

Burası Neresi? Engebeli araziler için üretilen, dağ, tepe gibi zorlu yol şartlarında kullanılabilen araçlarla yapılan ATV safari turları, çamurlara batıp, tepelere tırmandığınız bir doğa sporu etkinliğidir. Doğa sporları arasında özellikle son yıllarda oldukça popüler olan ATV safari, macera ve adrenalin tutkunları için Maşukiye’de yapılacak şeyler arasında başta geliyor.

Neden Gitmeliyim? ATV turlarına katılabilmek için en az 17 – 18 yaşlarında olmak gerekiyor. Tura katılmadan evvel eğer mevsim kış ise sıcak bir mont – yağmurluk, sağlam bir spor ayakkabı, içecek – yiyecek ve malzemelerin konabileceği büyüklükte bir sırt çanta gibi eşyalar alınıyor.

Cross kask, body armour, gözlük ve galoş gibi güvenlik için gerekli ekipmanlar ise genellikle turu düzenleyen firmadan temin ediliyor. Toz ve çamur içinde kalıp kirlenmekten korkmuyorsanız; adrenaline ve doğaya bayılıyorsanız Maşukiye’de yani genel anlamda Kartepe’de ATV safari etkinliğine kesinlikle katılmalısınız.

Kaçırmayın! Maşukiye’de, macera dolu parkurlarda gerçekleştirilen ATV ve UTV turları, mutlaka bir rehber eşliğinde gerçekleştirilip; her 5 araca 1 rehber veriliyor. Yaz – kış farketmeksizin her mevsim düzenlenebilen ATV ve UTV turları ortalama 30 – 40 dakika sürüyor.

Atv turu 2020 yılı fiyatları: 

  • 1 kişi 1 Atv turu: 40 – 45 dk. 125 TL
  • 2 kişi 1 Atv turu: 40 – 45 dk. 150 TL
  • 2 Kişi Kar paletli (Snowtrack) 1 Atv turu: 15 – 30 dk. 200 TL
  • 2 Kişi Kar paletli (Snowtrack) 1 Atv turu: 30 – 40 dk. 300 TL

UTV turu 2020 yılı fiyatları:  

  • 2 kişi kar paletli (Snowtrack) 1 UTV turu: 15 – 20 dk. 300 TL
  • 2 kişi kar paletli (Snowtrack) 1 UTV turu: 30 – 40 dk. 500 TL

Karmatte ATV Safari: 

  • Adres: Alabalık Vadisi Maşukiye, Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 354 28 44
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 21.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Ata Binin!

Maşukiye at turları

Burası Neresi? Maşukiye’de at binip gezmek gibisi yok! Bölgede özellikle hafta sonları, her yer at üzerinde gezen çocuklar, gençler ve yetişkinlerle dolup yaşıyor. Kartepe At Çiftliği gibi kurumların organize ettiği at turları, acemiler için standart bir paket üzerinden düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Standart turlar, 5 kilometrelik bir alanda, aşağı yukarı 45 – 60 dakika arasında sürüyor. Maşukiye ve Kartepe’nin muhteşem doğası içinde, at üzerinde harika dakikalar yaşayan turistler, bu turun tadına doyamıyor.

At çiftliğinde Atlı safarinin yanı sıra, binicilik eğitimi, konaklamalı yayla turu gibi pek çok etkinlik de gerçekleştiriliyor. Bunların dışında çiftlik bünyesinde kahvaltı servisi veren bir restoran bulunuyor. Kahvaltı menüsü ise kişi başı 35 TL olarak ücretlendiriliyor. Kartepe At Çiftliği’nde uygulanan fiyat tarifesi aşağıda verilmiştir:

  • 1 saatlik at binişi 70 TL
  • Sapanca Gölü Turu (2 – 3 saat) 200 TL
  • Yayla turu (günü birlik) 400 TL
  • Yayla turu (konaklamalı) özel fiyat

Kartepe At Çiftliği: 

  • Adres: Acısu, 41320 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0536 714 24 29 – 0535 271 43 05
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 | Her gün açık (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

14. Rengarenk Bir Grup Aktivitesi: Paintball!

Paintball

Burası Neresi? Son dönemlerin en popüler oyunlarından biri olan Paintball, Türkçesiyle ‘Boya topu’ bireysel ya da takım halinde oynanır. Rakipler geniş bir arazide boya topu fırlatan silahlar ile birbirini vurarak elemeye çalışır. Dolayısıyla spor ve heyecanı bir arada barındıran paintball oyuncuları boya topu savaşına başlamadan evvel koruyucu kıyafetler, maske ve eldiven gibi ekipmanlarla donatılır.

Neden Gitmeliyim? Hazır olan oyuncular, platformlarla donatılmış arazide, çeşitli kurallar dahilinde rakip ya da rakiplerini vurarak galip gelmeye çalışır. İşte böylesine eğlence ve adrenalin dolu olan paintball, Maşukiye’de ormanlık alan içinde oynanıyor. 5 dönüm ormanlık alana yayılan paintball tesisi, her türlü ekipmanı ve donanımıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaçırmayın! Tesis, oyun esnasında havanın kararma olasılığına karşılık led sistemiyle aydınlatılıyor. Lakin paintball tesisine gitmeden evvel mutlaka arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Tesisin fiyat tarifesi ise şöyle:

  • Giriş ücreti kişi başı 50 TL (100 mermi, kamuflaj, maske, eldiven ve ayakkabı dahil)
  • Oyun içinde ekstra 100 mermi 20 TL
  • Grup indirimi yapılmaktadır.

Kartepe Paintball: 

  • Adres: Maşukiye, Seka Kampı Cd. No: 34, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0541 269 41 41
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir. (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Paintball için kişi başı 50 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yazın Yapılacak Şeyler

15. Piknik Yapın!

Maşukiye Piknik Alanları

Burası Neresi? Maşukiye, yeşilin her tonunu içerisinde barındıran doğa harikası bir yer… E, tabi ki böyle harika bir doğada piknik yapmadan dönmek olmaz! Yaz aylarında, ağaçların içinde, yemyeşil bir alanda piknik yapmak, doğanın ortasında su sesleri eşliğinde serinlemek için Maşukiye harika bir seçenek.

Neden Gitmeliyim? Üstelik Maşukiye’de birbirinden güzel pek çok mesire ve piknik alanı bulunuyor. Bunların kimi ücretliyken; kimisi herhangi bir ücret talep etmeden piknik yapılmasına izin veriyor. Maşukiye’de mangalınızı yakıp, pikniğinizi yapabilir, çoluk çocuk, konu komşu toplaşıp eğlenebilirsiniz. Peki hangi piknik alanlarına gidebilirsiniz?

Kaçırmayın!

Maşukiye’de piknik yapabileceğiniz; Maşukiye Mesire Alanı, Gökmenler Piknik Alanı, Evinönü Maşukiye, Günbatımı Piknik Alanı, Büyük Bahçe Piknik Alanı, Eşekli Bahçe, Kuzuyayla Tabiat Parkı, Maşukiye Park, Çavuşun Bahçesi Piknik Alanı ve Çam Çeşme Mesire Alanı gibi pek çok yer bulunuyor. Bahsi geçen piknik alanlarının adres, iletişim ve ulaşım bilgileri aşağıda verilmiştir:

Maşukiye Mesire Yeri: 

  • Adres: Çınarlı, Serme Sk. No: 8, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Yol tarifi al >

Gökmenler Piknik Alanı: 

  • Adres: Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0536 492 13 34
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.30 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

Evinönü Maşukiye:

  • Adres: Maşukiye, Sapanca Yolu Cd. No: 854, 41100 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0546 457 71 71
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 22.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Kişi başı 35 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Günbatımı Piknik Alanı:

  • Adres: Maşukiye, Sukent Villaları, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0543 292 03 06
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

Büyük Bahçe Piknik Alanı:

  • Adres: Maşukiye, Seka Kampı Cd. No: 1, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0532 202 43 94
  • Yol tarifi al >

Eşekli Bahçe:

  • Adres: Maşukiye Mah. Sapanca Yolu Cad. Manavgat Sk. No: 76, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0505 223 13 23
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 21.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Kuzuyayla Tabiat Parkı:

  • Adres: Maşukiye, Kartepe Cd., 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (312) 207 50 00
  • Giriş ücreti: Tam 6,5 TL – İndirimli 3 TL – Bisiklet 6,5 TL – Motosiklet 13 TL – Otomobil 20 TL – Minibüs 58 TL – Midibüs 104 TL – Otobüs 175 TL – 1 ünite Çadır 30 TL – 1 ünite Karavan 40 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Çavuşun Bahçesi Piknik Alanı:

  • Adres: Hikmetiye, Kervansaray Cd. No: 1, 41080 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0506 631 04 04
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

Çam Çeşme Mesire Alanı:

  • Adres: Nusretiye, 41000 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma saatleri: 07.00 – 00.00 | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Yol tarifi al >

*Kışın Yapılacak Şeyler

16. Kartepe Kayak Merkezi’nde Karın Tadını Çıkarın!

Kartepe Kayak Merkezi

Burası Neresi? Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri olan Kartepe, aynı zamanda ulaşım açısından da oldukça avantajlı. Bu avantajı sayesinde kış sezonun en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan

Kartepe Kayak Merkezi, çoğu metropole oldukça yakın bir lokasyonda konumlanıyor. Örneğin Kartepe Kayak Merkezi, Bursa’ya 150 kilometre, Sakarya’ya 60 kilometre, İzmir’e 450 kilometre, İstanbul’a 135 kilometre, Bolu’ya 157 kilometre, Ankara’ya ise 340 kilometre mesafede yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Marmara Bölgesi’nin en yüksek üçüncü tepesinde konumlanan Kartepe Kayak Merkezi, kış sezonu boyunca, kar yağışı ve kar kalınlığı açısından oldukça şanslı! Zira kar seviyesi Ocak ayında 100 cm civarında seyrediyor. Bu kalınlık oranı kayak pistlerinin tümünün etkin olarak kullanılmasına imkan veriyor.

Kayak Merkezi içerisinde; Geyik Alanı, Kartepe, Kadı Konağı ve Karlık Tepe olmak üzere 4 farklı lift, zorluk derecesine göre ayrılan 12 adet pist, 1 teleski ve 3 telesiyej bulunuyor. Dört liftin yanı sıra kayak öğrenmek isteyenler için hizmet veren temel eğitim alanı ve baby lift adlı özel bir alan da kayak merkezinde mevcut.

Sabah 08.30 sularında açılan liftler, hava kararıncaya kadar hizmet veriyor. Kartepe’deki pistlerin uzunlukları 400 ila 3500 metre arasında değişiklik gösteriyor. Pistler zorluklarına göre 1 adet çok kolay pist, 4 adet kolay pist, 5 adet orta zorlukta pist ve 2 adet çok zor pistten oluşuyor. Kayak merkezinde konaklanabilecek yalnızca bir otel bulunuyor.

Green Park Otel adlı bu konaklama tesisinde, restoran ve kafe bölümü de bulunuyor. Restoranda vakit geçirebilmek için otelde konaklama şartı bulunmuyor. Kartepe’ye özel araçla, otobüslerle veya teleferik gibi vasıtalarla ulaşım sağlanabiliyor.

Kartepe’nin zirvesine çıkmak için kullanılan teleferiklere biniş kişi başı 25 TL olarak ücretlendiriliyor. Özel aracıyla gelenler, park ücreti 20 TL olan otoparkı kullanıyor. Kayak merkezine girişlerde; motosikletlerden 20 TL, otomobillerden 30 TL, minibüslerden ise 80 TL alınıyor.

Kaçırmayın! 

Kartepe Kayak Merkezi, yalnızca kışın değil; yaz ve bahar aylarında da ziyaret edilebiliyor. Bu aylarda da yoğun ilgi gören bölgede, trekking, piknik, kamp, zipline, dağcılık, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Ayrıca tesis içerisinde bulunan Kartepe’nin zirvesine çıkmak için kullanılan telesiyejler, yaz sezonunda da hizmet vermeye devam ediyor. Kartepe Kayak Merkezi’nde uygulana fiyat tarifesi aşağıda verilmiştir:

Kartepe Skypass 2020 ücretleri:

  • Kısa tur tek çıkış için 30 TL
  • Uzun tur tek çıkış için 50 TL
  • Sınırsız hafta içi günlük 120 TL
  • Sınırsız hafta sonu günlük 150 TL
  • Yarım günlük Skypass 80 TL
  • Skypass kartı depozitosu için 20 TL

Kayak dersi ücretleri:

  • 1 kişi: 230 TL
  • 2 kişi: 300 TL
  • 3 kişi: 390 TL
  • 4 kişi: 460 TL

Kayak malzemeleri kiralama ücretleri 2020:

  • Board kiralama günlük: 50 TL ile 120 TL arası
  • Bot kiralama günlük: 50 TL ile 120 TL arası

Kayak kıyafetleri kiralama ücretleri 2019 – 2010:

  • Kayak ayakkabısı: 40 TL
  • Snowboard ayakkabısı: 50 TL
  • Kar Pantolonu ve Kar Montu: 50 TL
  • Eldiven (Satılık): 30 TL
  • Bere (Satılık): 30 TL
  • Kar Gözlüğü: 15 TL
  • Kask: 15 TL

Kartepe Kayak Merkezi:

  • Adres: Balaban, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Tel: 0 (262) 315 47 00
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık | Her gün ziyaret edilebilir (Covid-19 sebebiyle saatler ve günler değişiklik gösterebilir)
  • Giriş ücreti: Otomobil 30 TL | Motosiklet 20 TL | Minibüs ve Otobüs 80 TL | 1 günlük limitsiz çıkışlı kayak ücreti hafta içi 120 TL – hafta sonu 150 TL
  • Yol tarifi al >

*Günübirlik Turlar

– Ücretli Turlar

17. Günübirlik Turlarla Maşukiye’yi ve çevresini keşfedin!

Günübirlik Abant Gölü Tabiat Parkı, Ormanya ve Maşukiye Turu, Kişi başı 129 TL: Lunch Box Kahvaltı Paketi, Ormanya, Maşukiye, Abant Köy Pazarı, Abant Gölü, Abant Tabiat Parkı ve Mangal Partisi

  • Fiyata dahil olanlar: Milli Park Giriş Ücretleri, Lüks Araçlar ile Ulaşım, Programda Belirtilen Tüm Geziler, Lunch Box Kahvaltı Paketi ve Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Fiyata dahil olmayanlar: Tüm Şahsi Harcamalar ve Abant ‘da Öğle Yemeği (Köfte Ekmek veya Sucuk Ekmek + İçecek 25 TL)

Günübirlik: Maşukiye, Ormanya ve Sapanca Turu, Kişi başı 99 TL: Sukay Park da Kahvaltı, Maşukiye’de Atv Safari keyfi ve Ormanya Hobbit Evleri

  • Fiyata dahil olanlar: Gidiş – Dönüş Ulaşım, Rehberlik Hizmeti, Milli Park Giriş Ücreti, Sapanca Gölü kenarında Sukay Park tesisinde kişiye özel kahvaltı, Çevre Gezileri, Seyahat Sigortası
  • Fiyata dahil olmayanlar: Kişisel Harcamalar, Öğle Yemeği Kiremitte Alabalık Salata ve İçecek + Çay İkramı, ATV Safari Turu, Zipline ve Ata Binme Etkinlikleri, Cam Teras Giriş Ücreti

Her Salı, Cumartesi ve Pazar İstanbul Çıkışlı Günübirlik: Maşukiye, Sapanca ve Abant Turu, 2 Kişi için 250 TL

  • Fiyata dahil olanlar: Rehberlik Hizmetleri, Çevre Gezileri, Maşukiye’de Özel Köy Kahvaltısı (Kiremitte Köy Peyniri, Kiremitte Köy Yumurtası, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Reçel, Bal, Kaymak, Tereyağı, Zeytin, Patates Cipsi veya Fırın Patates, Sigara Böreği, Acuka, Domates, Salatalık, Yeşil Biber, Limitsiz Çay), 1618 No’lu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Fiyata dahil olmayanlar: Tüm Özel Harcamalar, Öğle Yemeği ve Mola Yerlerinde Yapılan Tüm Harcamalar
  • Fiyata dahil olmayanlar: Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri, Programda Belirtilmeyen Yemekler, Öğle Yemekleri, İçecekler, Ekstra Turlar, Kişisel Harcamalar ve Müze Kart

*Konaklamalı Turlar

18. Konaklamalı Turlara Katılarak Uzun Bir Keşif Turuna Çıkın!

– Şehir Çıkışlı Turlar

İzmir çıkışlı: Safranbolu – Maşukiye – Kartepe – Ormanya – Abant Gölü Turu, 2 Gece 3 Gün | Tur ücreti kişi başı 450 TL – 550 TL arasında değişiyor.

  • Fiyata dahil olanlar: Belirtilen Otellerde Konaklama (1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama), Lüks Otobüsler ile Ulaşım, Rehberlik Hizmetleri, İkramlar, Hijyen Seti ve Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Fiyata dahil olmayanlar: Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri, Programda Belirtilmeyen Yemekler, Öğle Yemekleri, İçecekler, Ekstra Turlar, Kişisel Harcamalar ve Müze Kart

Maşukiye, Kartepe, Ormanya ve Abant Gölü Turu, Her cumartesi, İstanbul Çıkışlı 1 Gece Konaklama, 1 Gece 2 Gün, 2 kişi için 698 TL

  • Fiyata dahil olanlar: Otellerde 1 gece yarım pansiyon konaklama, Otellerde 1 açık büfe veya set menü sabah kahvaltısı, Otellerde 1 gece açık büfe veya set menü akşam yemeği, Lüks Araçlar ile ulaşım (Kişi Sayısına Göre Araç Detayları Aşağıda Yer Almaktadır), Rehberlik hizmetleri, Araç içi bardak su, Jolly hijyen seti, Jolly Tur Güvencesi, 1618 No’lu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Fiyata dahil olmayanlar: Programda belirtilen tüm müze ören yeri vb. giriş ücretleri, Programda belirtilen ilk gün sabah kahvaltısı, Programda belirtilen son gün akşam yemeği, Tüm öğle yemekleri, Tüm yemeklerde alınan içecekler, Ekstra belirtilen Tüm Organizasyonlar, Tüm özel Harcamalar, Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir)

İzmir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Yalova Çıkışlı, 2 Gece 3 Gün: Safranbolu, Maşukiye, Kartepe, Ormanya ve Abant Gölü Turu, 2 kişi için 938 TL:

  • Fiyata dahil olanlar: Otellerde 1 gece yarım pansiyon konaklama, Otellerde 1 açık büfe veya set menü sabah kahvaltısı, Otellerde 1 gece açık büfe veya set menü akşam yemeği, Lüks Araçlar ile ulaşım (Kişi Sayısına Göre Araç Detayları Aşağıda Yer Almaktadır), Rehberlik hizmetleri, Araç içi bardak su, Jolly hijyen seti, Jolly Tur Güvencesi, 1618 No’lu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Fiyata dahil olmayanlar: Programda belirtilen tüm müze ören yeri vb. giriş ücretleri, Programda belirtilen ilk gün sabah kahvaltısı, Programda belirtilen son gün akşam yemeği, Tüm öğle yemekleri, Tüm yemeklerde alınan içecekler, Ekstra belirtilen Tüm Organizasyonlar, Tüm özel Harcamalar, Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir)
Diğer Turlar:

** Maşukiye’de yapılacak şeyler listemiz burada sona eriyor. Her aktiviteyi tüm detaylarıyla vermeye çalıştığımız makalemiz ile ilgili fikirlerinizi, aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlerle paylaşabilir, bu sayede içeriğimizi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz! Maşukiye’yle ve bağlı olduğu Kocaeli’yle ilgili diğer içeriklerimize ayrıca bakmak isterseniz: 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin