Tatlı Bir Hafta Sonu Kaçamağı: Maşukiye Gezilecek Yerler

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Maşukiye hakkında; Kocaeli‘nin Kartepe ilçesinde bağlı Maşukiye, doğası ve içerisinde yapılabilecek bin bir çeşit aktivitesi ile oldukça popüler bir gezi noktası haline gelmiş. İzmit’e olan uzaklığı 20 kilometre olan bölgeye hafta sonu ciddi yoğunlukta insan ziyaret etmektedir. Kuzeyde Sapanca Gölü, güneyinde Kartepe gibi turistik noktaların yer alıyor oluşu cazibesini artıyor. Maşukiye’yi popüler kılan organik serpme kahvaltıları ve şelaleler ile bezeli olup alabalık tesisleridir. Aradığınız huzuru yakalayıp, lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Maşukiye gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilere yer verdiğim yazımı okumaya devam edin…

Kaç Günde Gezilir; Günübirlik olarak gezebileceğiniz Maşukiye’ye hafta sonu kaçamağı amacı gelmek isterseniz maksimum 2 gün yeterli gelecektir.

Ne zaman gidilir; Akdeniz ve Karadeniz ikliminin kaynaştığı noktada yer alan bölgede, yazları sıcak kışları ise soğuk hava hüküm sürmektedir.  İlkbaharda kendini göstermeye bağlayan doğası ile muhteşem manzaraya sahip Maşukiye Kiraz mevsimi olarak adlandırılan zamanda gitmenizi tavsiye ederim. Tabi elbette Kartepe gibi Türkiye’nin beş büyük kayak merkezi arasında olan bir yere kış mevsiminde de gitmenizin tadı bir başka.

Ne Yenir; Bilmeyeniniz yoktur, Maşukiye’nin organik kahvaltıları yerleri ve alabalık balık restoranları oldukça meşhur. Yazımızın devamında kahvaltı ve alabalık restoranları hakkında detaylı açıklamalar yer alıyor. Okumaya devam edin. 🙂

*Maşukiye İsmi Nereden Geliyor?

Kocaeli ilçe merkezine yakın bir noktada konumlanan turizm merkezi Maşukiye, 1864 senesinde biten Kafkas-Rus Savaşları’nın ardından Anadolu’ya göç eden Öçbe Murat Bey’in liderlik ettiği Çerkez topluluğu tarafımdan kurulmuştur. Kurulan köyün o dönemlerdeki ismi Voçbe Hable olup, bugün bilinen ismiyle ise aşık anlamına gelen maşuk kelimesinden türetilmiştir. Bunun nedeni de; Osmanlı Dönemi’nde aşıkların baş başa gözden uzak zaman geçirmek için geldikleri bir yer oluşudur. Hatta öyle ki Kartepe’nin yamaçlarına pek çok konak inşa edilmiştir. Osmanlı sivil mimarisinin etkilerini tümüyle üstünde taşıyan bu konak ve konaklardan bir takımı, Kartepe yamaçlarında yürüyüş parkurlarında kısa bir gezinti yaparsanız görmeniz mümkün.

*Maşukiye Gezilecek Yerler Video

*Maşukiye Gezilecek Görülecek Yerler

-Müzeler

1. Hızır Reis Denizaltı Müzesi

hızır reis denizaltı müzesi

Burası neresi? İzmit Sahili’nde yer alan Hızır Reis Denizaltı Müzesi’ne Maşukiye’den toplu taşıma ile 20-30 dakikalık bir yolculuk sonucunda ulaşmak mümkün olmaktadır. Müze 95 metre uzunluğunda ve 80 kişi kapasiteli bir denizaltının restore edilmesiyle 29 Ekim 2004 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzenin bulunduğu denizaltı ABD ve Türk donanmalarına toplamda 51 yıl gibi uzun bir süre hizmet vermiş ve ardından müze olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Neden gitmeliyim? Cephanelikler ve komuta odaları gibi bir denizaltının en ilgi çekici noktalarını görebileceğiniz bu müze, gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için Maşukiye gezisini çok ilgi çekici kılan yerler arasında bulunmaktadır.

Aklınızda bulunsun! Müzeyi ziyaret etmek için öncesinde randevu almanız gerekmektedir. Böylelikle müzeye geldiğinizde rehber eşliğinde keyifli bir şekilde müzeyi gezmek mümkün olmaktadır.

  • Adres: Kozluk, Salim Dervişoğlu caddesi no:56, 41245 İzmit/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 323 33 83
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 09.00-17.00
  • Yol tarifi al >

-Seyir Terası

2. Ayrı Gezegen Cam Terası

ayrı gezegen cam terası

Burası Neresi? Türkiye‘deki en büyük cam terası olan Kocaeli-Kartepe, 2019 senesinde Ahmet Yusuf ve Volkan Alioğlu ortaklığı ile yapılmış olan Marmara Bölgesi’nin ilk ve tek cam terasıdır. Terastan Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde dağları görebileceğiniz harikulade bir nokta. Terasın altında şarıl şarıl akan derenin sesi ile birlikte birleşen manzarayla görenleri kendine hayran bırakıyor. En güzel İnstagram fotoğraflarınızı burada çekilebileceğinize şüphe yok. 🙂

-Yürüş Yerleri

3. Başiskele Sahili

başiskele sahili

Burası neresi? Etkileyici İzmit Körfezi manzarası ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Başiskele Sahili’ne Maşukiye’den minibüse binerek yaklaşık 30 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından ulaşmak mümkün olmaktadır. Sahildeki düzenlemeler 2006 yılında tamamlanmış ve bu tarihten itibaren sahil halkın hizmetine sunulmuştur.

Neden gitmeliyim? Hem plajları hem de bisiklet yolları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve oturup soluklanabileceğiniz çay bahçeleri ile Başiskele Sahili, Maşukiye civarlarında gidilebilecek yürüyüş yerleri arasında önemli bir yere sahiptir.

-Yeşil Alanlar

4. Sapanca Doğa Park

sapanca doga park
Fotoğraf: Oğuz Zengin

Burası neresi? Maşukiye’nin hemen dibinde bulunan Sabancı Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi-Doğa Parkı, yeşilin her tonunu Sapanca Gölü’ne yansıtan muhteşem doğal güzelliklerden biridir. Buraya ulaşmak için sadece 10-15 dakikalık kısa bir yolculuk yapmanız gerekmektedir. Eskiden buraya gelenler için bir yüzme alanı da olan Sapanca Gölü, son yıllarda su kalitesinin düşmesi nedeniyle malesef artık yüzmek için değerlendirilemiyor.

Neden gitmeliyim? Şehrin gürültüsünden ve keşmekeşinden biraz olsun uzaklaşmak ve huzur bulmak isterseniz Maşukiye’de görülmesi gereken yerler listenize mutlaka Sapanca Doğa Park’ı da eklemenizi öneriyoruz. Burası hem bölge halkı tarafından hem de turistler tarafından organik ürünlerle hazırlanmış muhteşem kahvaltıları için de tercih edilmektedir.

5. Seka Kamp Piknik Alanı

Seka Kamp Piknik Alanı
Fotoğraf: Adem Öğüt

Burası neresi? Gökmenler Piknik Alanı olarak da bilinen bu yeşil alan, Maşukiyeliler tarafından piknik yapmak için sıklıkla tercih edilen noktaların başında gelmektedir. Piknik alanı Maşukiye merkezden sadece 4 kilometre uzaklıktadır ve ulaşım açısından çok avantajlı bir konumda bulunmaktadır.

Sapanca Gölü’nün manzarasını da ziyaretçilerine bonkörce ikram eden piknik alanı 40.000 m² gibi çok geniş bir alana yayılmış durumdadır. Piknik alanı 2008 yılından bu yana ziyaretçilerine hizmet vermeye devam etmektedir. Özellikle yaz mevsiminde ve hafta sonlarında sadece yerli halk tarafından değil, çevre illerden nefeslenmek isteyen ziyaretçiler tarafından da çok fazla tercih edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Sadece piknik yapmak için değil kamp yapmak için de tercih edilebilen Seka Kamp Piknik Alanı, doğa içinde sevdiklerinizle huzur dolu zamanlar geçirmenize olanak tanımaktadır.

  • Adres: Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

6. Arifiye Gölya Tabiat Parkı

arifiye gölya tabiat parkı

Burası neresi? Maşukiye’ye 30 dakikalık kısa bir mesafede bulunan Arifiye Gölya Tabiat Parkı, ziyaretçiler için Sakarya Nehri’nin keyfini çıkarabilecekleri çok güzel yerlerden biridir. Tabiat Parkı 350 dönüm gibi devasa bir alanda yer almaktadır ve hem çocuklar hem de yetişkinler için huzur dolu iklimiyle görülmeye değer noktalardan biridir. Tabiat Parkı’na ulaşmak için yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk yapmak gerekmektedir.

Neden gitmeliyim? Hem Kocaeli ve Sakarya illerindeki hem de çevre illerdeki ziyaretçiler için tam bir huzur yeri olan Gölya Tabiat Parkı’na gelerek Sakarya Nehri’nin manzarasının tadını çıkarabilir ve çok keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

-Dereler

7. Aygır Deresi

aygır deresi

Burası Neresi? Aygır Deresi, Maşukiye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olup, Kartepe’nin zirve noktasından başlayarak Sapanca Gölü’ne kadar uzanan 15 kilometrelik bir deredir. İçerisinde barındırdığı şelalesi ise göz zevkinize hitap eden bir güzelliktedir. Kısa ve orta zorlukta yürüyüş parkurları bulunan derede, küçüklü büyüklü su kaynakları ve pınarlarına rastlayacaksınız. Parkurun sonunda sizi karşılayan küçük şelaleye yürüyüş yolu oldukça zor ve tehlikeli! Temiz hava iştahınızı açacak. Neyse ki bu konuda son derece şanslısınız. Bölgede birbiri ardına sıralanmış restoranlardan birini tercih ederek lezzetli yemekler yiyebilir ve karnınızı doyurabilirsiniz.

-Yaylalar

8. Kirazlı Yaylası

kirazlı yaylası

Burası Neresi? Kocaeli ilinin turizm merkezi olan Maşukiye, sahip olduğu yeşilliği ve doğası önemli bir tercih noktası. Ailece veya arkadaş grubunuz ile birlikte gidip piknik yapabileceğiniz Kiraz Yaylası’na çıkmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Büyükçe bir alana sahip yaylada bir yandan pikniğiniz yaparken diğer yandan İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

  • Adres: Soğuksu Mah. Çiftlik Cad. No:27 Maşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli

9. Kuzu Yaylası

kuzu yaylası

Burası Neresi? Maşukiye’ye gelip sessiz sakin bir yer arıyorsanız Kuzu Yaylası en doğru rota olacaktır. Çeşitli ağaçları görebileceğiniz yayla oldukça geniş bir alanı kapsıyor olup renk renk çiçekleri ile göz dolduruyor. Yaklaşık olarak 10 kilometrelik bir yürüyüş parkurunda kuş sesleri eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Üstelik piknik ve kamp yapabilme imkanına da sahipsiniz. Sapanca Gölü manzarası burada da peşinizi bırakmıyor. 🙂 Hem ulusal hem de uluslararası bir öneme sahip olan yayla 2011 senesinde tabiat parkı olarak tescil edilmiştir.

  • Adres: Nusretiye, 41000 Kartepe/Kocaeli

10. Çiğdem Yaylası

çiğdem yaylası

Burası Neresi? Sapanca‘ya 20 kilometre uzaklıkta yer alan Çiğden Yaylası, ülkemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. Öyle ki yapılan gezginler, yazarlar ve turizmcilerden oluşan bir juri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 yaylasından biri olarak seçilmiştir. Yayla ismini, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde açan çiğdemlerden almaktadır. Marmara Bölgesi’ndeki en yüksek noktada konumlanan ve geniş bir alanı kapsayan Çiğden Yaylası, yaklaşık olarak 1500 metre yüksekliktedir. Yüksekliğine rağmen oldukça kolay bir ulaşımı vardır.

Neden Gitmeliyim? Yaylanın tadı ilkbahar ve sonbahar zamanlarında çıkıyor. Asıl temmuz ayının ikinci haftası yapılan etlikleri ile ziyaretçi akınına uğruyor. Yapılan şenliklerde farkı eğlenceler tertip ediliyor olup kemençeler çalınıp, yaylada yetişen meyve, sebzeler ve hayvancılık hakkında tanıtım yapılıyor. Kaliteli oksijeni ve sahip olduğu manzarası ile ziyaret edilmeyi ziyadesiyle hak eden bir yer. Yayla aynı zamanda bölgedeki en güzel trekking ve yürüyüş rotaları arasında bulunuyor.

11. Soğucak Yaylası

soğucak yaylası

Burası Neresi? Soğucak Yaylası Sapanca ilçesinde yer alıyor olup, deniz seviyesinde 1100 metre yükseklikte konumlanıyor. 900 dönümlük alanı kapsayan yayla merkez ilçeye 17 kilometre uzaklıkta yer alan tam bir doğa harikasıdır. Yaylaya vardığınızda sağ bölümde Sapanca Belediyesi‘ne ait olan bir tesis yer almaktadır. İçerisinde tuvalet ve su ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz olanaklar bulunuyor. Tesisin hemen arkasında yer alan yolu takip edip, kaynak suyuna ulaşabilir ve içme suyunu alabiliyorsunuz. Su kaynağından az daha ilerlediğinizde Yangın Deresi’ni görebilirsiniz. Yine belediyenin yaptırmış olduğu voleybol sahası gibi sportif alanlar yapılmış siz ziyaretçiler için.

12. Sultanpınar Yaylası

Burası Neresi? Adapazarı Akyazı güzergahı yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Sultanpınar Yaylası, 1200 metre yükseklikte konumlanıyor. Etrafında yer alan yaylalar sayesinde bir plato görünümüne kavuşmuştur. Yaylanın alt sınırlarında karışık orman ve üst sınırlarında ise köknar ormanı yer alıyor. Gözünüzün alabildiğince düzlük ve geniş bir alana sahip olan yayla, dilediğiniz tüm aktiviteleri huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı sağlıyor.

  • Adres: Taşburun, Kuzuluk Köyü İç Yolu, 54405 Akyazı/Sakarya
  • Yol tarifi al >

13. Dikmen Yaylası

dikmen yaylası

Burası Neresi? Hendek ilçesi sınırlarında bulunan Dikmen Yaylası’na Dikmen ve Çiğdem Köylerinden ulaşabilirsiniz. 1722 metre yüksekliği ile ildeki en yüksek tepe olma özeliğini taşımaktadır. Orman güller ile ön plana çıkan yaylada elektrik olanağı mevcuttur. Her sene yaz aylarında şenlikler düzenlenen yaylada, kar yağışı oldukça etkilidir. Kış turizminde de tercih noktası haline gelmiştir.

14. Menekşe Yaylası

Menekşe Yaylası
Fotoğraf: Nkfu

Burası neresi? Menekşe Yaylası sakinliği sayesinde kafa dinlemek isteyenler için Maşukiye’den 25 kilometrelik bir yolculukla ulaşılabilen muhteşem doğa harikası bir yerdir. Yaylanın etrafı başta çam olmak üzere kayın ve gürgen gibi çeşitli ağaçlardan oluşan ormanlık alanlarla kaplanmış durumdadır. Bu da yaylanın havasının şehirden çok daha temiz olmasını sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Menekşe Yaylası’nın sessiz ve sakin ortamı burasını dinlenmek için çok ideal bir yer haline getirmektedir. Özellikle kamp tutkunları kalabalıktan uzak bir yer olması nedeniyle burayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Yaylaya gelen ziyaretçiler burada uzun doğa yürüyüşleri yaparak kendisi ile baş başa kalma fırsatını yakalayabilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Menekşe Yaylası’nda tuvalet, konaklama, yeme içme gibi imkanlar bulunmuyor. Buraya gelirken bu konuları biliyor olmanız faydalı olacaktır.

15. Kırca Yaylası

Kırca Yaylası

Burası neresi? Sakarya il sınırları içindeki Kırca Yaylası, Maşukiye’den 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kırca Yaylası, sahip olduğu 8 kilometrelik yürüyüş parkuruyla, doğa yürüyüşü yapmaktan hoşlananlar için Maşukiye’den günübirlik gidilebilecek önemli güzelliklerden biridir.

Kırca Yaylası’nın deniz seviyesinden yüksekliği 850 metredir ve bu da yayladaki havanın çok temiz ve rahatlatıcı olmasını sağlamaktadır. Yaylada bu mis gibi havada, yaz aylarında düzenlenen şenlik ise ziyaretçiler için bambaşka ve keyifli bir deneyim olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası özellikle rehberli doğa yürüyüşleri ile mutlaka keşfedilmesi gereken çok güzel bir destinasyondur. Eğer siz de doğa içinde vakit geçirmekten hoşlananlardansanız mutlaka Kırca Yaylası’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

-Şelaleler

16. Maşukiye Şelalesi

Maşukiye Şelalesi

Burası neresi? Maşukiye’nin doğal güzelliklerini görmek istiyorsanız beldenin simge noktalarından olan Maşukiye Şelalesi’ni mutlaka Maşukiye gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Maşukiye Şelalesi, merkeze sadece 10 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunduğu için beldeye gelenler için burası mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

Maşukiye Şelalesi çok keyifli bir doğal güzellik olmasına karşın, buraya gelirken Kapuzbaşı Şelalesi gibi bir beklentiye girmek sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Buradaki şelale daha mütevazı bir yapıpadır ve özellikle bahar aylarında su debisi karların erimesiyle artmaktadır. Eğer yaz ve sonbahar aylarında buraya gelirseniz yoğunluğu çok azalmış bir şelale ile karşılaşabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Tertemiz havayı içinize çekerek doğa yürüyüşü yapmak, sosyal medyada sizi üst sıralara taşıyacak fotoğraflar çekmek istiyorsanız Maşukiye Şelalesi tam da beklentilerinizi karşılayacak güzellikte bir destinasyon.

  • Adres: Nusretiye, Alabalık Sk., 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

17. Çenedağ Şelalesi

çenedağ şelalesi

Burası neresi? Derince ilçesinde bulunan Çenedağ Şelalesi’ne ulaşmak için yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuk yapmak gerekmektedir. Düzenli olarak rehberli doğa yürüyüşlerinin düzenlendiği Çenedağ Şelalesi, Maşukiye çevresinde görülmesi gereken önemli doğal güzellikler arasında bulunmaktadır. Çenedağ Şelalesi, piknik yapmak isteyenler için de mutlaka değerlendirilmesi gereken bir noktadır.

Neden gitmeliyim? Muhteşem yürüyüş yollarına sahip olan Çenedağ Şelalesi trekking yapmak için çok ideal bir destinasyondur. Kamp yapmak ve kaya tırmanışı gerçekleştirmek isteyenler için de bu doğal güzelliğin mutlaka listeye eklenmesi gerekmektedir. Dileyen ziyaretçiler şelalenin devamında buz gibi sularla dolmuş göletlerde serinleyerek yaz aylarında kendini daha iyi hissedebilir.

*Alabalık Restoranları

18. Şelale Restaurant

şelale restoran

Maşukiye‘nin popüler mekanları arasında başı çeken Şelale Restoran, restoranların art arda sıralandığı cadde üzerinde en son kısımlara doğru yer alıyor. İşletme geniş bir alanı kapsıyor olup, gün içerisinde kahvaltı ve alabalık lezzetlerini sizinle buluşturuyor. Üstelik oldukça makul fiyatlarda olan restoran bireysel ve grup rezervasyonları yaptırdığınız takdirde memnun olacağınız bir fiyat skalası mevcut. Hafta sonları yoğun olarak tercih edilen bu mekana gitmek için hafta içini tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, 41290 İzmit, Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 3325
  • Çalışma Saatleri: 08:00-22:00
  • Yol tarifi al >

19. Vadi Restaurant

vadi restoran

Maşukiye’de ki favori restoranların ilk sırasında konumlanan Vadi Restoran, göz alıcı dekorasyonu ile tüm ilgiyi üzerine çekiyor. Ana yol üzerinden bir tık daha yukarıda olan restoran bölgede bulunan restoranlara oranla daha büyüktür. İçerisinde şöminelerin bulunduğu mekan soğuk kış aylarına ayrı keyif katıyor. Özellikle alabalıklarını ve kiremitte  mantar lezzetini mutlaka tatmanız gerekiyor. Ayrıca belirtmemiz gerekiyor ki alkollü içecek satışı bulunmuyor. Çocuk oyun parklarıyla ve sunduğu geniş otopark hizmeti ile geniş ailelere kolaylık sağlıyor.

  • Adres: Maşukiye, Çınarlı Mahallesi, Vadisi, Alabalık Sk. No:22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 3195 – 0262 354 2202
  • Çalışma Saatleri: 08:15-23:00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

20. Pınar Alabalık Tesisi

pınar alabalık tesisi

Restoranların birbiri ardına sıralandığı ana yolun en sonunda konumlanan Pınar Alabalık Tesisi, alabalık lezzeti ile ilgili epey bir iddialı. Diğer tüm restoranlar da olduğu gibi oldukça geniş yelpazeye sahip organik köy kahvaltısı da sunuyor. Sade ama bir o kadarda iddialı menüsünde yer alan muhlama mutlaka denenmeli. Fiyat açısından gayet uygun olup servis kalitesi de bir o kadar iyi.

Karar vermeden önce Maşukiye’nin En iyi Kahvaltı mekanları ve fiyatlarını listeleyen kapsamlı bir yazı hazirladık göz atmanızda fayda var.

  • Adres: Nusretiye, Alabalık Sk., 41000 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 3567 / 0262 354 3826
  • Çalışma Saatleri: 08:00-23:00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

21. Maşukiye Seyirtepe Restaurant

seyirtepe restoran

Kartepe yolu güzergahına 7 kilometrede yer alan Seyirtepe Restoran, işletmeler arasında zirveye en yakın olup en güzel manzara ve lezzete sahiptir. Sapanca manzarası eşliğinde yapacağınız serpme kahvaltısı damaklarınızda unutmayacağınız bir tat bırakacak. Ayrıca yemeklerden önce sunulan bal-kaymak ikilisi ayrı bir lezzetli. Yemeklerden sonra şöminenin başına geçerek bir kahve fincan kahve söyleyin ve anın tadını çıkarın. Tüm bunların yanı sıra toplantı ve davet etkinlikleri için de tercih edebileceğiniz bir mekan.

  • Adres: Çınarlı Mah, Kartepe Kocaeli TR, 41250 Kartepe
  • Telefon: 0535 248 2078
  • Çalışma Saati: 08:30-21:00
  • Web sitesi 
  • Yol tarifi al >

22. Maşukiye Cansu Tesisleri

cansu tesisleri

Alabalık çiftliği ve hemen restoranın yanında yer alan oda ve bungalov seçenekleriyle konaklama alternatiflerinin yer alan Cansu Tesisleri, Kartepe’deki en eski aktivite merkezlerinden biridir. Tertemiz ev- odalar ve tabi ki çalışanların ilgisi istenilen düzeyde olan işletme, ziyaret etmek isteyebileceğiniz Kartepe, Ormanya, Sapanca Gölü’ne oldukça yakın konumda yer alıyor.

Özellikle çocuklu aileler için birebir yer olan tesiste; at turu ve binicilik yapabileceğiniz at çiftliği, zıpline, zıpzıp ve minik trenler mevcut. İçerisinde havada takla atan güvercinlerden tutun, tavuk, tavus kuşu, ördek ve kuğular barınıyor. Hediyelik eşya dükkanının dahi yer aldığı tesiste en ince ayrıntısına kadar her şey düşünülerek hizmet verilmekte.

  • Adres: Soğuksu Mh. Çiftlik Cd. Kasımpatı Sk. Maşukiye / Kartepe – KOCAELİ
  • Telefon: 0262 354 3898
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

23. Saklı Bahçe Restaurant

sakli bahçe restoran

Saklı Bahçe Restoranı otel hizmeti ile birlikte Maşukiye’nin ana caddesi üzerine yer alıyor olup, doğanın içerisinde entegre edilmiş ve akışını bozmayacak şekilde yapılmıştır. Şelalenin ve kuş cıvıltılarının eşliğinde, aileniz veya sevdiklerinizle yemeklerinizin tadını çıkartabilirsiniz. Ahşap malzemeler kullanılıp taş işçiliği ile süslenmiş olan mekan son derece otantik bir atmosfere sahip. Alkol satışı bulunmayan mekanda siz kahvenizi yudumlarken çocuklarınız ise onlar için düşünülmüş oyun parklarında doyasıya eğleniyor. Üstelik hafta sonları kalabalık bir yer olan Maşukiye’nin korkulu rüyası otopark ile ilgili herhangi bir problem yaşamayacaksınız.

  • Adres: Körfez Mh., Kocaeli Ünv. Derbent Yerleşkesi, 41080 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 21 90
  • Çalışma Saatleri: 08:00-22:00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

24. Osmanlı Bahçesi Restaurant

Osmanlı Bahçesi Restaurant
Fotoğraf: Bilal Flaieh

6500 metrekarelik alanı kaplayan bir alan üzerine inşa edilmiş olan Osmanlı Bahçesi, yalnızca kahvaltı ve alabalık seçenekleriyle değil özel gün ve davetleriniz içinde hizmet veriyor. Kış aylarında ziyaret etmeyi düşünüyorsanız şömine başında yanan odunların çatırtısı eşliğinde ısınırken bir yandan da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Veya yaz dönemi gelmeyi düşünüyorsanız at ile kısa bir tura da çıkabilirsiniz.

Çocuklu aileler için oyun alanları düzenlenen restoranda alkol servisi bulunmamaktadır. Yok yok denilebilecek bir menüye sahip olup, grup gelen misafirleri için öze Kafkas yemekleri hazırlanabilmektedir. Eğer bu restoranı tercih edecekseniz otantik olarak dekore edilmiş olan ağaç evde yanan şömine başında kahvaltı yapmanızı tavsiye ediyorum. Ne kadar kalabalık olursa olsun hızlı ve kalite servisi ile müşterilerinin yüzlerini her daim güldürmeyi başaran bir işletme.

  • Adres: Maşukiye, Seka Kampı Yolu Girişi, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 2233
  • Yol tarifi al >

25. Yazıcı Köy Evi

Maşukiye’deki gizemli yerlerden biri olan Yazısı Köy Evi, kapalı ve açık mekanlarıyla ziyaretçilerine hizmet vermekte. 8 bin metrekarelik kapalı alan 350 kişi kapasitesine sahipken açık alan ise 550 kişiliktir. Ulu çınar ağaçlarının himayesi altına gizlenmiş bu yer, akan derenin şarıltısı ve cıvıldayan kuş sesleriyle adeta aradığınız huzuru size yaşatıyor. Alkol servisi vermeyen restoranda, fırında güveçleri, lezzetli açık büfesi ve semaverdeki çayı damaklarınızda doyumsuz bir tat bırakacak. Müşterilerine ait hizmet veren bir otoparkı ve çocuklar için geniş oyun alanlarına sahiptir.

  • Adres: Maşukiye mah. Kartepe cad, Ardıçlı Sk. No:6, 41296 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma Saatleri: 08:00-22:00
  • Telefon: 0262 354 31 76
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

26. Yazıcılar Otel & Restoran 

yazıcılar otel restoran

Diğer tüm restoranlar gibi İstanbul-Ankara otobanında Sapanca çıkışından çıkarak ulaşım sağlayabileceğiniz Yazıcılar Otel ve Restoran hem hafta sonu hem de hafta içi otel müşterileri be dışarıdan gelen misafirlerine zengin menüsüyle hizmet veriyor. Akan derenin üstünde tüm iştahınızı kabartacak bir ambiyansla tahta masalarda yemek yemenin tadı bir başka.

Ailecek veya kalabalık arkadaş grubuyla rahatlıkla gidebileceğiniz restoranda, kiremitte alabalık ve kaymak eşliğinde kabak tatlısı şiddetle tavsiye edilir. Hafta sonları oldukça kalabalık olduğu için sessiz sakin diyemeyeceğim, çocuk sesleri sohbet sesleriyle karışarak gürültülü bir ortam yaratıyor.

  • Adres: Maşukiye Kasabası Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 354 29 00
  • Çalışma Saatleri: 08:00-21:00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

27. Kartepe Manzara Restaurant

kartepe manzara restoran

Alabalık Vadisi’nde yer alan restoranlar yeşillik ve dere ile iç içe bir konumda bulunurken, manzaraya karşı bir kahvaltı keyfi yapayım derseniz Manzara Restoranı tercih edebilirsiniz. Göl manzarasının doyumsuz güzelliği eşliğinde lezzetli bir kahvaltı ile güne başlayarak, anın tadını çıkartabilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye Kartepe Cad. No:, D:149, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma Saatleri: 08:00-23:30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

28. Koru Restaurant

koru restoran

Alabalık Vadisi’nin girişinde bulunan restoranda gün boyu zengin menü hizmetinden yararlanabilirsiniz. Lezzetli bir alabalık yedikten sonra fırın helvasını tatmanızı özellikle öneririm. Dere kenarın alkollü içeceğiniz ile keyif yapmak isterseniz bu mekan tam size göre. Izgara çeşitleri ve soğuk mezeleri bir harika.

* Maşukiye’de Kahvaltı 

maşukiye kahvaltı

Kaliteli oksijeni ile Maşukiye’de temiz havanın tadına varacak, vardıkça iştihahınız kabaracak. Açık havada şelale ve dere eşliğinde lezzetli bir kahvaltı ya da alabalık yiyerek küçük tatil kaçamağınızın keyfine varabilirsiniz. Kahvaltınızı yaptıktan sonra köy içerisinde yürüyüşler yaparak çevredeki aktivitelerden kendinize uygun olanını seçerek gerçekleştirebilirsiniz. Kendinden doğal bir atmosfere sahip açık hava ortamında gerçek bir organik köy kahvaltısına kim hayır diyebilir ki?

-Maşukiye Kahvaltı Fiyatları

Maşukiye’de ki kahvaltı mekanları fiyat performansı bakımından uygundur. Menü yönünden zengin çeşitlerine oranla ücretleri bir o kadar ideal. Sınırsız çay içme fırsatı sunan bu restoranların kişi başı fiyatlarla hizmet vermektedir. Fiyatların ise Türkiye standartlarında normale yakın olduğunu söyleyebiliriz.

-Maşukiye Kahvaltı Yerleri

29. Beta Home Gölevi

beta ana sayfa gölevi

Butik otel olarak hizmet veren Beta Home Gölevi, hafta sonu kaçamağı yapan kişilere kahvaltı hizmet sağlamaktadır. Gölün tam kıyısında yer alan muhteşem manzaraya sahip kahvaltı mekanını tercih edebilirsiniz. Hızlı servisi ve güler yüzlü çalışanlarıyla güzel bir gün geçirmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocuklu aileler içinde çocuk oyun alanları mevcut. Üstelik evcil hayvan dostu bir mekan, bahçede yapacağınız kahvaltı sırasında size eşlik edebiliyorlar.

  • Konum: Hasanpaşa Mah. Aktar sokak no:3 Kırkpınar, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma Saatleri: 09:00-24:00
  • Telefon: (0264) 592 00 70
  • Web sitesi
  • Yer tarifi al >

30. Natürköy

naturköy

Naturköy’de zengin serpme kahvaltı menüsü ile siz ziyaretçilerini bekliyor. Mahmudiye Köyü sınırları içerisinde konumlanan Naturköy, el değmemiş yeşil doğa ile yalnıza lezzetli yemekleri ile değil yürüyüş parkurları ve mini futbol sahasıyla da spor yapma olanağı sağlıyor. Bunların yanı sıra özel davet ve organizasyonlarınız için düğün, nişan ve seminer etkinliklerde düzenlenebiliyor.

Konaklama alternatifi olarak da karşımıza çıkan Naturköy,  çocuk oyun parkları, şelalesi ve hayvanlar için ayrılan küçük bir yaşam alanı ile doğaya sığınmak isteyen birçok kişinin uğrak yeri haline gelmiş olan işletmenin sahip olduğu bu doğal güzelliğin yanında mutlaka kahvaltı yapmalısınız.

  • Adres: Mahmudiye Dere İçi Mevkii, Ceylan Sk, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma Saatleri: 08:30-20:00
  • Telefon: 444 8 621
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

31. Kıyı Cafe & Restaurant

kıyı cafe&restoran

Kırkpınar mevkiisi sınırlarında bulunan Kıyı Cafe & Restaurant, sabah saatleri açık büfe kahvaltı hizmet verirken bunun yanında öğle ve akşam yemekleri içinde yoğunlukla terci ediliyor. Gelen herkes tarafından konumu itibariyle çok sevilen restoran, gerek lezzet gerekse servisi bakımından oldukça memnun edici.

  • Konum: Soğuksu, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 902645921604
  • Yer tarifi al >

32. Green Blue Restaurant

yeşil mavi restoran

2006 senesinden itibaren hizmet veren Green Blue Restaurant, serpme köy kahvaltısı ile meşhur olup, oldukça deneyimli çalışanlara sahiptir. Yaz aylarında mavi göl üzerine kurulmuş açık alanda keyif içerisinde geçireceğiniz restoranda, kış aylarında ise sıcacık şöminenin başında belirli günler piyano ve keman ile ziyaretçilerine keyifli anlar sunmaktadır. Serpme köy kahvaltısının tamamı yöresel ürünlerden oluşuyor.

  • Konum: Soğuksu, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Çalışma Saatleri: 09:00-23:00
  • Telefon: (0264) 592 09 06
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Maşukiye Civarı Gezilecek Yerler

33. Ormanya Doğal Yaşam Parkı

ormanya doğal yaşam parkı

Burası Neresi? 4 bin dönüm bir arazi üzerine kurulmuş olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisinde 53 çeşit hayvan türünü ve 467 hayvanı barındırmaktadır. Hayvanlardan bazıları ala geyikler, ceylanlar, karacalar, koyun, keçi, midilli, kaz, tavuk ve ördektir. Doğadaki yaşam koşulları baz alınarak aynı ortam yaratılmış.

Hayvanlara beslenme, üreme, hastalık tedavileri ve sosyallik konularında ayrılmış bölümler vardır. Burada yalnızca parkta yaşamakta olan hayvanlarla ilgilenen  veteriner hekimler klinik hizmet veriyor. Kendi evcil hayvanlarınız ile Ormanya’ya giriş yapamıyorsunuz. Girişte evcil hayvan oteli bulunuyor, buraya bırakarak gezinize devam edebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu alanda; 40 araçlık karavan kamp alanı, 3 bin araçlık ücretsiz otopark, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik mesire alanı bulunuyor. Yalnızca çocuklar için değil her yaştan insana hitap eden çok çeşitli etkinlikler ile bezenmiş durumdadır. Çocuklarınızı hayvanlar ile ilgilenirken sizlerde gölet ve kafe sayesinde dinlenme imkanı bulabilirsiniz.

Buraya geldiğinizde hatıralık eşyalar almanız adına dükkanlar bulunuyor. Buralardan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. 150 dönümlük bir alanı piknik alanında;  toplamda 40 kişilik çardak, 500 tane 6 kişilik piknik masalarda dilediğiniz gibi piknik yapabilirsiniz. Ateş yakmak yasak olduğu için tüplü ocaklar konulmuş, bunları kullanabilirsiniz. Hafta sonları aşırı yoğunluk yaşandığı için erken bir saatte ziyaret etmelisiniz. Kamp alanlarını ücretiz olarak kullanılıyor olup,  yürüyüş ve bisiklet parkurlarından da yararlanabilirsiniz.

  • Konum: Uzuntarla, 309. Sk. No 99, 41150 Kartepe/Kocaeli
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: (0262) 331 66 11
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

34. Sopeli Doğal Yaşam Köyü

Burası neresi? Maşukiye civarında doğanın keyfini sürüp, keyifli zamanlar geçirmek için gelebileceğiniz yerlerden biri de Sopeli Doğal Yaşam Köyü’dür. Burası şahıs işletmesi olarak hizmet vermektedir. Muhteşem bir doğaya sahip olan köy içinde doğayla iç içe zaman geçirebilir ve dilerseniz yeme içme hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Genel olarak ziyaretçiler işletmenin fiyatlarından dem vursa da gelen herkes bu yaşam alanının doğasından etkilenmektedir. Siz de fiyatlardan ziyade doğal ortamının keyfini çıkarmak istiyorsanız Sopeli Yaşam Köyü’nü Maşukiye gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Bu arada köye ulaşmak için toplu taşıma imkanı bulunmadığı için taksi kiralayabilir ye de şahsi aracınızı kullanabilirsiniz.

  • Adres: Mahmudiye Mh Dereiçi Mevkii No 61, 54600 Sapanca/Sakarya, Türkiye
  • Telefon: +90 532 065 52 39
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-22.00
  • İnstagram sayfası
  • Yol tarifi al >

35. Gölbaşı Piknik Alanı

golbaşı piknik alanı
Görsel Kaynak: Ali Aydın

Burası neresi? Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarasını ayaklar altına seren Gölbaşı Piknik Alanı, Maşukiye’den sadece 18 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Maşukiye ile Arifiye arasında bulunan bu piknik alanında ziyaretçiler piknik yapmanın yanı sıra bisiklet sürme ve yürüyüş yapma gibi çeşitli aktiviteleri de gerçekleştirebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Hem çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesini hem de siz doğayla baş başa kalmak istiyorsanız Gölbaşı Piknik Alanı’na mutlaka zaman ayırmalısınız. Burası özellikle çok sayıda mangal alanı ile mangal sevdalısı piknikçiler için tam bir biçilmiş kaftandır. Market, mescit, tuvalet ve yüzmeye müsait kumsalları da Gölbaşı Piknik Alanı’nı ziyaretçiler için cezabedici kılan detaylar arasında bulunuyor.

  • Adres: Arifbey, Göl Yolu, 54580 Arifiye/Sakarya, Türkiye
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

36. Karakaya Piknik Alanı

Karakaya Piknik Alanı

Burası neresi? Burası Maşukiye’den yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve ziyaretçilerin doğa ile iç içe piknik yapmasına olanak tanıyan özel bir işletmedir. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olan piknik alanından yer kapabilmek için erken gitmek gerekmektedir. Piknik alanı Yuvacık Barajı ile Beşkayalar Tabiat Parkı arasında bulunmaktadır. Gün geçtikçe hizmet kalitesini arttıran Karakaya Piknik Alanı, 2019 senesinden bu yana ziyaretçilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Karakaya Piknik Alanı’na geldiğinizde masa kiralayabilir ve doğa içinde mangal yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra paintball, zipline, çocuk parkı, voleybol ve macera parkı gibi birbirinden keyifli aktivitelerle çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

  • Adres: Yuvacık Yakacık, Yeşilyurt Sk., 41000 Başiskele/Kocaeli
  • Telefon: 0 506 418 41 53
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

37. Yuvacık

Burası neresi? Maşukiye’den 45 dakika gibi kısa bir yolculukla ulaşılabilen Yuvacık, Kocaeli’nin en güzel ziyaret noktalarından biridir. Yuvacık’a geldiğinizde muhteşem bir renge sahip baraj gölünün kenarında bir bardak çay eşliğinde huzuru yakalayabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Baraj Gölü kenarında keyifli zamanlar geçirebilir, lezzetli alabalık menüleriyle karnınızı doyurabilirsiniz. Doğa sporlarından hoşlananlar için de Yuvacık, Maşukiye çevresinde ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

38. Serindere Kanyonu

serindere kanyonu

Burası neresi? Serindere Kanyonu boyunca yükseklikleri 20 metreye kadar ulaşan 6 adet şelale bulunmaktadır ve burası Maşukiye’den sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan muhteşem bir doğa harikasıdır. Serindere Kanyonu içinde gerçekleştirilen ATV turları, rehberli doğa yürüyüşleri, bisiklet turları gibi etkinlikler burayı özellikle doğa içinde vakit geçirmekten hoşlananlar için çok cazip bir destinasyon yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Muhteşem doğa manzarasının tadını çıkarmak ve tertemiz havayı ciğerlerinize çekerek etkileyici doğa fotoğrafları çekmek için Serindere Kanyonu’na mutlaka Maşukiye’den günübirlik bir gezi düzenlemelisiniz. Ziyaretçiler burada aynı zamanda kampçılık, dağcılık ve doğa fotoğrafçılığı gibi pek çok farklı cazip etkinliğe katılma imkanı da bulabilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Doğa içinde rahat bir şekilde yürümek için mutlaka rahat spor tarzı kıyafetler giymelisiniz. Yanınızda taşıyacağınız eşyalarınızın ıslanmaması için de su geçirmez bir çanta taşımanız faydalı olacaktır.

39. Beşkayalar Tabiat Parkı

beşkayalar tabiat parkı

Burası neresi? Maşukiye’den yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Beşkayalar Tabiat Parkı, doğa tutkunu her ziyaretçinin Maşukiye’ye geldiğinde görmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Tabiat parkı içinde yeşilin her tonunu görebilir, yaylaların tadını çıkarabilir ve çok keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Seyir teraslarına da sahip olan Beşkayalar Tabiat Parkı’nda doğanın huzurlu kollarına kendinizi bırakabilir, teraslardan muhteşem kanyon manzaralarını tadını çıkarabilirsiniz. Tabiat Parkı içinde yeme içme konusunda çok fazla bir seçeneğiniz olmadığından yanınızda atıştırmalık bir şeyler getirmeniz faydalı olacaktır.

40. Sapanca Gölü

sapanca gölü

Burası Neresi? 16 kilometre uzunluğa sahip Sapanca Gölü, Adapazarı ve İstanbul arasında yer alıyor olup Sakarya‘nın Sapanca ilçesinde bulunuyor. Tatlı sus gölü olan Sapanca’da yapılan araştırmalar sonucu önceden İzmit Körfezi’ne bağlı olduğu düşüncesine varılmıştır. Bu tatlı su gölündeki araştırmalar sonucunda önceden  görüşü ortaya atılmıştır.

Bakıldığında İzmit Körfezi’nin devamı gibi görülmesinin nedeni belkide önceden birleşik olmasıdır. Tektonik oluşumların meydana getirdiği göl, her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Dağlardan gelen sularla beslenen gölde; sazan, yayın, turna ve alabalık türleri barınmaktadır. Başta İstanbul olmak üzere yakın illerden kafalarını dinlemek için burayı tercih edenlerin sayısı bir hayli fazladır.

Neden Gitmeliyiz? Gölün hemen yakınında yer alan Arifiye Ormanı’nda piknik ve kamp yapabilirsiniz. Eğer buraya gelmeye karar verdiyseniz, meşhur kahvaltı, mangal ikilemesini mutlaka yapmalısınız! Çevresindeki kafelerde bu aktiviteleri gerçekleştirme olanağına sahipsiniz. Hava durumuna göre kano ve deniz bisikletine binerek keyifli vakit geçirirken, yediklerinizi yaklaşık olarak 16 kilometrelik yürüyüş parkurlarında uzun yürüyüşler yaparak eritebilirsiniz.

Efsaneye göre; gölün bulunduğu noktada önceden bir kasaba yer alıyormuş. Kasabada yaşayan zengin insanlar maddiyata düşkünlermiş. Günlerden bir gün kalbi tertemiz ancak fakir bir adam ziyarete gelir. Adam buradaki bir evde konaklamak istemiş ancak isteği reddedilmiş. Daha sonra bir bardak su istemiş ancak bu isteğini de kimse kulak asmamış. Allah misafiri bu derviş aç ve susuz şekilde kasabadan ayrılmak üzereyken bir kulübeye rast gelmiş. Kulübenin sahibi halka sapan satan bir adamın olup, dervişe kapılarını açıp onu burada ağırlar ve yemeğini paylaşır.

Bu durumdan oldukça memnun ve bir o kadar mutlu olarak gecesini burada geçirmiştir. Kalktıkları günün sabahında dervişi yoluna gitmesi üzerine uğurlar. Uğurladıktan sonra geri döndüğünde bir de ne görsün, ortada ne bir kasaba var ne de insan. Her yer su ile kaplanmış olup, kasaba yok olmuştur. Günümüzde hala gölün ortasındaki minareyi hala görebilirsiniz. Söylentiye göre  gerçekten suyun altında hala yapılar mevcuttur.

Kaçırmayın! Sapanca gelirseniz kesinlikle; Maşukiye, Kartepe, Yaylalar ve Lahitleri ziyaret etmelisiniz. Mimar Sinan’a ait olan  Vecihi Kapısı, Rahime Sultan Cami ve Tuğrası ve daha nicesi… Eğer arabanızla ile seyahat ediyorsanız Kuzuluk Kaplıcaları’na giderek kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Telefonlarınızın kamerasını her an hazır da tutun! Ne yöne bakarsanız bakın her türlü doğal güzelliğe rastlıyorsunuz. Kendinizi de bu güzel manzarada çekmeyi ihmal etmeyin.

  • Konum: Prof. Dr. Mehmet Abuç Cd, Rüstempaşa Mah. Sapanca/İzmit
  • Yol tarifi al >

41. Sakarya 

Sakarya

Burası Neresi? Marmara Bölgesi’nde yer alan Sakarya‘nın, Karadeniz’ kıyısı bulunuyor olup  Kocaeli, Bilecik, Bolu ve Düzce ile çevrilidir. Karadeniz iklimin hakim olduğu şehrin nüfusu  920 bin kişinin üzerindedir. Toplamda 482 bin hektar alanı kapsayan ilin  merkez ilçesi Adapazarı’dır. Ankara-İstanbul karayolu üzerinde yer alan Sakarya’ya hem karayolu hem de demiryolu ile Türkiye’deki tüm büyük şehirlerinden rahatlıkla ulaşılabilir.

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Sakarya, Osmanlı’nın hüküm sürdüğü Taraklı ve Geyve bölgeler kültürel özellikleri ile dikkat çeker. Bu sebeple hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini bir hayli çekmektedir. 13. yüzyılda Türk hakimiyetine giren şehir, 18. ve 19. yüzyıllarda Kafkasya ve Balkanlardan gelen göç dalgası meydana gelmiştir. Gerek gelişmekte olan ekonomisi gerekse sanayi ve ulaşım kavşağında oluşuyla büyük göçler sırasında etkili olmuştur. Bu göçler sayesinde çok kültürlü hale gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Birçoğu Osmanlı Dönemi’nden kalan tarihi yapılar arasında; Rahime Sultan Cami, Sapanca Rüstempaşa Cami, Hasanfehmipaşa Cami, Şeymuslihiddin Cami, Yunuspaşa Cami, II. Beyazid Köprüsü, Beşköprü, Paşalar Kalesi, Seyifler Kalesi, Harmantepe Kalesi görülmeye değer niteliktedir. Şehrin tarihine ışık tutan bilgiler edinmek için Sakarya Müzesi, Deprem Müzesi ve Kuvayı Milliye Müzesi gezebileceğiniz yerler arasında.

Marmara Bölgesi’ndeki en zengin doğaya sahip şehirlerden biridir. Bu yönden keşfedilecek pek çok yer var.  İnönü Yaylası, Sapanca Çiğdem Yaylası, Sapanca Yaylaları, Karagöl Yaylası, Sapanca Gölü, Poyrazlar Gölü, Acarlar Longozu, Sakarya Nehri, Maden Deresi bunlardan sadece birkaçı. Termal turizm yönünden de oldukça gelişmiş olup, şifalı sularında derman bulacaksınız. Sakarya Taraklı Termal Turizm Merkezi ve Akyazı Kuzuluk Kaplıcaları’na uğrayabilirsiniz.

42. Sapanca

sapanca

Burası Neresi? Sakarya’ya bağlı tatlı bir ilçe olan Sapanca’nın kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda ise Adapazarı batısında İzmit yer alıyor. Yüz ölçüsü küçük olsa da nüfus yoğunluğu oldukça fazladır. Başta İstanbul olmak üzere pek çok şehre yakın oluşu tatil için tercih edilmesinde büyük ölçüde rol oynar. Sapanca ile Sakarya arasında 55 kilometre mesafe bulunuyor. Yaz aylarında sıcak kış aylarında ise ılık ve yağışlı geçer. Zengin bitki örtüsüne sahip dağlarında pek çok çeşit yetişen ormanları vardır. Sahip olduğu göllerde  tatlı su balıkçılığı ön planda olup önemi artmıştır.

Neden Gitmeliyim? Sapanca’da yer alan tüm doğal güzellikler her mevsim farklı bir büyücülüğe bürünüyor. Elbetteki akıllara ilk gelen yer Sapanca Gölü’dür. Ardından sısarıyla; Kırkpınar, Maşukiye, Kartepe, Derbent Çiğdem Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası ve İnönü Yaylası geliyor. Eğer kış aylarını değerlendirmek isterseniz, Kartepe Kayak Merkezi’nde tatilinizin keyfini çıkartabilirsiniz.

Sapanca’nın olmazsa olmazı organik serpme köy kahvaltısıdır. Gölün kıyı şeridinde bulunan yürüyüş yolları en dikkat çeken noktalardan biridir. Gölde yüzebilir veya su sporlarını gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sessiz sakin bir ortam istiyorsanız ekim ve nisan ayları arasındaki süreç içerisinde ziyaret etmelisiniz. Gölün etrafına yerleştirilmiş banklar sayesinde oturup manzarayı seyretme imkanı bulabilir ve çevrenin fotoğrafını çekebilirsiniz.

Kaçırmayın! Gölü çevreleyen sahil kesimindeki düzenleme gerçekten de iyi düşünülmüş. Çünkü yerleştirilen banklar sayesinde oturup çevreyi izlemek ve güzel manzaraları fotoğraflamak oldukça rahat hale gelmiş.Bisiklet ve yürüyüş için farklı yollar yapılmıştır. Çevresindeki pek çok mekandan bisiklet kiralayabilirsiniz.

43. Akyazı

Akyazı Kuzuluk

Burası neresi? Maşukiye’nin en güzel komşularından biri olan Akyazı, Maşukiye’ye gelenler için gidilebilecek yakın destinasyonlar arasında bulunmaktadır. Günübirlik geziler için sıklıkla tercih edilen Akyazı, deniz seviyesinden 1400 metre yüksekliktedir ve bu da Akyazı’nın tertemiz havasının tadını çıkarma imkanı sunmaktadır. Akyazı bölgesi aynı zamanda doğa ile iç içe olan konaklama seçenekleri ile huzurlu bir konaklama şansı da sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Etkileyici doğasıyla dikkat çeken Akyazı, doğa sporları ve trekking yapmaktan hoşlanan ziyaretçiler tarafından çok fazla tercih edilen bir yerdir. Yılın her zamanı burada rehberli doğa gezileriyle keyifli zamanlar geçirebilir ve geziniz esnasında etkileyici fotoğraflar çekme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Şahsi aracınız yoksa Maşukiye’den kalkan minibüslerle yaklaşık 45 dakikalık kısa bir yolculuk sonunca Akyazı’ya ulaşmanız mümkün olmaktadır.

44. Kocaeli (İzmit)

pembe kayalar

Burası Neresi? İstanbul’un hemen çıkışında yer alan Kocaeli, Marmara Bölgesi’ndeki önemli şehirlerden biridir. Endüstri yönünden oldukça gelişmiş olup Türkiye’nin lokomotifi olarak görülmektedir. Ulusal olduğu kadar uluslararası açıdan da markaların  üretimini sürdürmeye devam eden bir kent haline dönüşmüştür. Yaklaşık 1 buçuk milyon nüfusu ile ülkemizin en büyük altıncı şehridir. Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi gören bölgede çok yönlü iklim türü görülmektedir. Genel anlamda Karadeniz kıyılarında bulunan şehirlerin iklimsel özeliklerini taşırken, güney bölümlerinde ise Akdeniz İklimi’nin etkileri görülmektedir.

MÖ 3 binden bu yana insanların yaşam sürdüğü, yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. İlk bulgular ise MÖ 12. yüzyıla kadar dayanıyor. O zamanki tarihlerde Frigler bölgeyi korumuş, sonrasında Yunanistan‘ın Magara kentinden göç eden bir grup Trakya kralı Lysimakhos’un Astakoz’u tahrip ettirmesiyle bgünümüzde İzmit’in bulunduğu bölgeye Nicomedia adında yeni bir şehir inşa etmişlerdir.

MÖ 91 ve MÖ 94 yılları arası Romalılar’a bağışlanmış olan Nicomedia şehri, İmparator Diocletianus tarafından  284 yılında Nicomedia şehrini başkent yapmıştır. O zamanlar Roma, Antakya ve İskenderiye’den sonraki Nicomedia dördüncü şehir olmuştur. Nicomedia, Selçuklular tarafından 11. yüzyılın son çeyreğinde zapt edilmiş, I. Haçlı Seferi sırasında geri alınmış, bir süre Latinler’in işgalinde kaldıktan sonra yeniden Selçuklular’ın eline geçmiştir. Orhan Gazi zamanında Hendek ve Adapazarı’nın valisi tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Neden Gitmeliyim? Gezinize her bir noktasında ayrı bir güzelliği barındıran Kocaeli’nin yaylalarından başlayabilirsiniz. Yeşillikler ile bezenmiş bu yerde; Maşukiye Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Kaya Üstü Yaylası, Yuvacık’taki Menekşe Yaylası ve Aytepe’dir. Yaylaların bir çoğunda kamp yapma imkanına sahipsiniz. Gezmesi en keyifli noktalarından biri de müzelerdir. Tarihe ışık tutan bilgiler hakkında bilgiler veren müzeler arasında İzmit’teki Gayret Gemi Müzesi, Gebze’deki Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi ve şehir merkezindeki Kocaeli Arkeoloji Müzesi yer almaktadır.

Şehrin hemen hemen her yerinde yer alan tarihi yapılar arasındaki; Saatçi Ali Efendi Konağı, Darıca Kalesi, Orhan Camii, Mustafa Paşa Hamamı, Kocaeli Saat Kulesi, Valide Köprüsü, Konca Lahdi, Örcün Hamamı, Zıbıncı Mescidi, Çoban Paşa Külliyesi, Kilezdere Köprüsü, Eskihisar Kalesi gezilecek yerler arasında bulunmalı mutlaka. Mükemmel doğasını es geçmek ne mümkün. Kandıra’daki Tahtalı Göleti, Yuvacık’taki Beşkayalar Tabiat Parkı, Gebze’deki Ballıkayalar, Yuvacık Barajı, Kefken Pembe Kayalar, Kerpe Miço Cennet Koyu, Kerpe Kartal Kayaları, Bağırganlı, Maşukiye Aygır Deresi iyi bir başlangıç yapmak için yol size yol gösterecektir.

45. Kartepe

kartepe kayak merkezi

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Samanlı Dağları’nın zirvelerinden biri olup, kış aylarında kayak turizmi açısından ülkemizin popüler bir noktadır. Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine oranla daha makul fiyatlara sahip olup, İstanbul’a olan yakınlığı ile de oldukça cezbedicidir. Gerek sahip olduğu ormanları gerekse doğal güzellikleri ile hem günübirlik olarak hemde konaklamalı şekilde kış tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. En ideal zamanlar olan aralık, ocak ve şubat aylarından birini tercih edebilirsiniz. 1600 metre yükseklikteki Kartepe’de diğer aylarda kar kalınlığı azalmaya başlamaktadır.

Neden Gitmeliyim? Elbette ki yalnızca kışın ziyaret etmek zorunda değilsiniz! İlkbahar ve yaz aylarında trekking yapmanız için oldukça uygun bir yer haline dönüşüyor. Kartepe’nin eteklerinde yer alan Kuzuyayla Tabiat Parkı ve Suadiye Yaylası’nda piknik ve kamp yapabilir ve yaz aylarının bunaltısını bu serin havaya sahip ortamda atabilirsiniz.

Dört adet piste sahip olan kayak merkezinde, pistler gelen kişilerin tecrübelerine göre bölümlendirilmiş. Karlıktepe’ye teleski ile çıkılıyor, Geyikalanı- Kartepe ve kayak hakkında bilgisi olmayan kişilerin eğitim alması amacıyla kullanılmaktadır. Kar kıyafetlerinizi giderken yol üzerinde bulunan dükkanlardan kiralayabilirsiniz. Otellerden de kiralayabilirsiniz ancak takdir edersiniz ki maliyeti neredeyse iki katına çıkıyor.

46. Derbent

Burası Neresi? Kocaeli’nin yaşanılası şehri doğal güzellikteki Derbent, sizi gördükçe keyiflendirecek cinsten. Kartepe ile Derbent arasında 17 kilometre uzakıkta olup, bu yakın mesafedeki iki bölgeyi de detaylı şekilde gezebilirsiniz. Kartepe’de bulunan  Kuzu Yaylası’da gezi noktalarınız arasında yerini almalı mutlaka. Aman dikkat kaliteli oksijeni başınızı döndürebilir. 🙂

47. Kırkpınar

kırkpınar

Burası Neresi? 1864 senesinde buraya göç eden Çerkezler tarafından kurulan ilk yerleşim yeri olan Kırkpınar, yemyeşil bitki örtüsü ile kaplı olup cennetten bir köşeyi andırıyor adeta. Bölgenin nüfusu azalmış olsa da Çerkez nüfusu hala üstün durumda. huzuru yaşatan sokakları, gelen ziyaretçileri tüm içtenlikleri ile karşılayan yerel halk, alabildiğince geniş bahçeli evler, parklar ve damakları çatlatan mutfağı ile ziyaret edilmeyi hak eden bir bölge. Kırkpınar’ın en gözde parkları Bağdat Caddesi üzerinde yer alırken aynı zamanda kaynaşmak ve yerel tatları deneyimlemek için restoranlara da ev sahipliği yapmaktadır. Göl kıyısında ki tüm yerleşim bölgelerinde olduğu gibi her mevsim ziyarete uygundur. Ancak ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmeniz kişisel önerimdir.

  • Konum: Soğuksu, Melih Kibar Sahil Yolu Cd., 54600 Sapanca/Sakarya
  • Yol tarifi al >

*Çocuklarla Gidilebilecek Yerler

-Tema Parklar

48. Kartepe Koyboy Park

Kartepe Kovboy Park

Burası neresi? Henüz çok yeni bir park olan Kartepe Kovboy Park, 2021 yılında ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Vahşi Batı temasıyla çocuk ziyaretçilerin ilgisini çeken park, gün geçtikçe etkinlikleri arttırmakta ve parka gelen çocukları ve ailelerini keyifli zaman geçirme konusunda memnun etmeyi başarmaktadır. Parkın Maşukiye’den sadece 4 kilometre uzaklıkta olması ise burasını ulaşılabilirlik açısından çok avantajlı bir hale getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Parka gelerek çocuklarınızın hoş bir şekilde zaman geçirmesini sağlayabilir, birbirinden güzel fotoğraflarla gezinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Park alanında yetişkinlerin ve çocukların faydalanabileceği restoranın yanı sıra atış poligonu, rodeo alanı, ok ve halka atılabilecek yerler gibi eğlenceli noktalar ziyaretçilere çok keyifli zaman geçirme imkanı sunmaktadır.

  • Adres: Derbent, Ömer Yalçın Cd. No:25, 41080 Kartepe/Kocaeli, Türkiye
  • Telefon: +90 530 936 51 41
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Yapılacak Şeyler

-Aktiviteler

Kayak

Kartepe Kayak Merkezi

1610 metre yükseklikteki Kartepe’nin zirveye yakın kurulmuş tesislerde 42 kilometrelik bir alanı kapsayan pistleri mevcut. Türkiye’deki beş kayak merkezinden biri olan kayak merkezinde 14’ü doğal olmak üzere pistleri, 3 tane telesiyej ve 2 tane de teleskisi yer alıyor. Kullanım alanlarına göre ayrılmış olan pistler profesyoneller ve acemiler için bölümlendirilmiş. Otele 15 dakika uzaklıkta olup, ihtiyacınız olan tüm ekipmanları buradan kiralayabilirsiniz. Elbette ki biraz daha pahalı olacaktır. Bu sebeple Kartepe’ye giden yol üzerinde bulunan dükkanlarda daha makul fiyatlara ekipmanları kiralayabilmeniz mümkün.

Doğa Yürüyüşleri

trekking ve yürüyüş

Adeta doğanın bir armağanı olan Maşukiye, trekking ve doğa yürüyüşü yapmak için biçilmiş kaftandır. Serindere Parkuru’nda; doğanın içine gizlenmiş olan dere boyunca dar ve yüksek kanyonların beraberinde zorluk seviyesi git gide artan bir trekking alanı mevcuttur. Yine doğanın eşsiz bir parçası olan Örnekköy’de Santral mevkiinden başlayarak 13 kilometre uzunluğuna sahip dereden başlayan bir yürüyüş rotası bulunuyor. Bu rota üzerindeki bulunan göllerde yüzebileceğiniz gibi kampta kurma imkanına sahipsiniz. Maşukiye Parkuru ise, Mersu A’la işletmesinin önünden başlayarak Aygır Deresi’nde son bulan 1,5 kilometrelik bir yürüyüş alanını kapsar.

Atv Safari ve Jeep Safari

atv safari ve jeep safari

Hafta içi ve hafta sonu farketmeksizin doğanın içerisinde ATV ve jeep safarisini her daim gerçekleştirebilirsiniz. İster tek başınıza isterseniz de grup halinde yaşayabileceğiniz bu heyecan, adrenalin dolu saatler geçirmenizi sağlayacak. Herhangi bir rota sınırlaması getirmeksizin limitsiz  Kartepe’nin harikulade doğası eşliğinde sürüş güvenliği ve konforu ile ormanlık alanlardan, engebeli arazilerer, tepelerden, köylerin içinden farklı parkura dek her yer sizin! Hatta öyle ki yağmur çamur demeden özgürlüğün tadını çıkartabilmeniz adına sizlere, özel çizme, su geçirmez kıyafetler ve tabi ki güvenliğiniz için kask işletme tarafından temin edilmektedir. Bazı firmalar; Blue Box, Dere Tepe Düzzz.

Su Kayağı

su kayağı

Sapanca Gölü’nde Kartepe Belediyesi tarafından kurulan Kablolu Su Kayağı tesisi, yediden yetmişe her yaştan insana hitap eden ve tüm vücut kaslarının çalışmasına yarayan bir spor çeşididir. Kablolu su kayağı tekne ile çekilerek yapılmakta olup su kayağının yerine özel olarak tasarlanmış çelik direklerden su üzerinde kurulu 8-12 metre yüksekliğindeki kablo hattı  sayesinde 1-2 saatinizi ayırarak kolayca öğrenebilirsiniz. Burada slalom yapabileceğiniz gibi rampadan da atlayabilir, çıplak ayakla kayma ve günden güne popülerliği artmakta olan wakeboard kayma ile beceri ve tecrübenizi artırabilirsiniz. Su kayağı sporunu nisan ve ekim ayları arasında gerçekleştirebilirsiniz.

At ve Binicilik

Maşukiye’nin Yanıkköy ve çevresinde yer alan haralarda seyislerin gözetimi altında at binebilirsiniz. Farklı boyutlarda atlar bulunuyor olup, her yaştan insanlar için uygun bir aktivitedir. Her seviye için güvenli olan binicilikte bir görevli yardımı almak istemiyorsanız binicilik lisansına sahip olmanız gerekmektedir.

Paintball

paintball

Acısu Meşelik Ormanı ve Maşukiye’de yer alan geniş sahalarında paintball oynamak sizin için eğlenceli olabilir. Aynı zamanda Maşukiye’nin en gözde ve turistlik alanlarından olan Kartepe Paintball tesisinde bu adrenalin dolu aktiviteyi gerçekleştirmek için size sunulan fırsatları değerlendirmenizi tavsiye ederim. Sabah veya akşam farketmeksizin dilediğiniz aat aralıklarında oyununuzu oynayabilirsiniz. Bunun dışında Paintball Swat ve Texas Paintball işletmelerine de bakabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü

yamaç paraşütü

Sakarya’da Serdivan ve termal hava akımları eşliğinde 230 metreden kalkarak 1000-1500 metrelere çıkılabilecek bir yamaç paraşütü alanına sahiptir. Aynı zaman içerisinde  30 adet yamaç paraşütü serilebilecek bir kalkış pistini kapsamaktadır. Tam olarak aynı noktada delta kanat uçuşu yapabilme imkanı da mevcuttur. Deneyimli yamaç paraşütü pilotlarıyla birlikte yamaç paraşütü ile kendinizi gökyüzüne bırakın. Uçuş anında özgürlüğün tadını çıkartırken fotoğraf ve video çekerek kendinize unutulmaz bir anı yaratabilirsiniz.

-Günübirlik Turlar

Günübirlik Kartepe Maşukiye Sapanca Turu

Günübirlik Kartepe Turu

Sapanca Maşukiye Kartepe Turu

-Yapmadan Dönme

  • Meşhur kiraz mevsiminde giderseniz bahçelerini dolaşmadan,
  • İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nde mangal yapmadan,
  • Birbirinden güzel yaylalarına çıkmadan,
  • Yürüyüş yollarında uzun yürüyüşler gerçekleştirmeden,
  • Paintball, atv veya jeep safari etkinliklerinden en az birine katılmadan,
  • Kartepe’de kaymadan,
  • Alabalık Vadisi’nde organik köy kahvaltısı ve kiremitte balık lezzetlerini denemeden, DÖNME!

*Maşukiye’de Nerede Kalınır? 

Maşukiye hafta sonu kaçamağı yaparak bir iki gün kafa dinlemek için oldukça ideal bir bölge. Eğer bu olanağı değerlendirmek için Maşukiye’yi seçecekseniz sizin için birkaç önerim olacak. Bölge sınırları içerisinde pek çok konaklama alternatifi mevcut. İster  bungalov evlerde ister pansiyonlarda, ister butik oteller de isterseniz de lüks tesislerde kalabilirsiniz. Zevkinize ve konforunuza uygun olarak hepsi size en iyi hizmeti sunacaktır.

49. Elgarden Hotel & Residence

Elgarden Hotel & Residence

Elgarden Hotel & Residence, 2016 yılında hizmete açılmış olup 3 yıldız bir işletmedir. Otelin içerisinde; 2 tane restoran, lobi bar, 2 tane toplantı salonu, açık havuz, Türk mamamı, sauna, buhar odası, jakuzi, masaj odaları ile geniş bir bahçe içinde bir kafe ve çocuk bahçesi bulunmaktadır. Odaları büyüklüğü gayet geniş olup temizliği ve teknolojisi ile de tatmin edici. Açık büfe kahvaltısı ile önce gözleri sonları mideleri doyuran otel, tüm istekleriniz karşısında hemen geri dönüş yapan bir hizmet kapasitesine de sahip. Personelin ilgisi ziyadesiyle memnun ediyor. Çevresindeki at binme , ATV, zipline, Su kayağı, Göl bisikleti, dağ yürüyüşleri, kışın aylarında kayak, futbol sahası, kapalı spor salonu gibi imkanlardan yararlanabileceğiniz yakınlıktadır.

50. Motali Life Hotel

Motali Life Otel

Maşukiye’deki harika atmosferin içerisinde konumlanan otel, göz dolduran mimarisi, rahatlık sağlayan konforu, profesyonel ve güler yüzlü çalışanlarıyla siz ziyaretçilerini bekliyor. 3 yıldıza sahip Motali Life Hotel Maşukiye, Kartepe’nin yamaçlarına kurulmuş olup toplamda 30 odaya sahiptir.  Standart, Deluxe, Executive, Superior ve Suit olmak üzere toplamda beş ayrı seçenekten oluşan odaların her biri farklı renk ve konsept olarak tasarlanmıştır. Türkiye’deki az sayıda bulunan kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de bulunan otel, hem doğa ve göl manzarasında hem de canlı müziğinin keyfini yaşamak isteyenlere eşsiz bir tatil imkanı sunuyor.

  • Konum: Maşukiye, Kartepe Cad. Çınarlı Mah. No:38, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: (0262) 354 22 70
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

51. My Green Butik Otel 

My Green Butik Otel

Butik otel, ufak şirin bir yer olup toplamda 26 odaya sahiptir. Ev konforu mantalitesi ile hareket eden My Green Boutique Hotel Maşukiye, şehrin tam ortasında konumlanıyor. Kendine özgü dekorasyonu, ziyaretçilerini ağırlaması ile ön plana çıkıyor. Doğa ile iç içe olabileceğiniz bu yer de, bazı odalardan Sapanca Gölü manzarası dahi izlenebilmekte. Dünya mutfağına ait zengin menüsü ile servis edilen zengin serpme kahvaltı takdire şayan cinsten. Bahçesindeki açık yüzme havuzunda yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz.

52. Cevizdibi Otel 

cevizdibi otel maşukiye

Kendine özgü havası ve yeşillikler ile bezenmiş huzurlu ortamı ile ziyaretçilerine şehir stresinden ve gürültüsünden uzak bir ortam sunan Cevizdibi Hotel,  iş odaklı konaklamalara ve organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. 150 kişilik restoranında yemekli toplantılar düzenlenebilirken, düğün ve nişan kutlamaları için de  bahçesinde 600 kişilik yemekli organizasyonlar gerçekleştirilebiliyor. Toplam 18 oda kapasitesine sahip otel, konumu itibari ile gelenlere oldukça rahatlık sağlıyor.

  • Adres: Masukiye Soguksu Mah. Sapanca Yolu Cad. No:826, 41100
  • Telefon: (0262) 354 36 68
  • Yol tarifi al >

53. The Green Park Resort Kartepe

the green park resort kartepe

Kartepe’de yer alan meşhur kırmızı renkli otel… 4 yıldıza sahip olan The Green Park Resort Kartepe, Maşukiye’ye 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 2004 senesinde inşa edilen otel içerisinde; basketbol, futbol, bilardo, bowling ve masa tenisi mevcuttur. Toplamda 3 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan otel, yarım pansiyon konseptiyle faaliyet göstermektedir. Standart dalarda; TV, küvet, kablosuz internet, telefon ve oda kasası bulunuyor olup, oda servisi de yer alıyor. İhtiyacınıza uygun olarak tesisteki doktor, fotoğrafçı, güzellik salonu, kuaför, market, araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

  • Konum: Masukiye Soguksu Mah. Sapanca Yolu Cad. No:826, 41100
  • Telefon: (0262) 354 36 68
  • Yol tarifi al >

54. Yaylı Apart Otel

Maşukiye’de konumlanan Yaylı Apart, mutfaklı konaklama seçenekleri ile hizmet vermekte. Kayak merkezine yakın olan otel odalarında; bulaşık makinesi, çay/kahve makineleri, buzdolabı, tost makinesi, fırın ile donatılmış mutfak mevcuttur.

  • Konum: Maşukiye, No:, Yeşilova Sk. No:9, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0507 564 79 44
  • Yol tarifi al >

*Gece Hayatı

Maşukiye’de gece hayatının kalbi Kartepe’de atmaktadır. Eğer eğleneyim kafa dağıtayım diyorsanız mangal partileri, konserler, canlı müzik ve dans gösterilerine kendinizi kaptıracak ve ne zaman sabah olduğunu anlamayacaksınız bile!

*Alışveriş 

Organik serpme köy kahvaltısında ne yiyorsanız, hepsinden satın alarak götürme şansınız var. Yöre halkının kendi emekleriyle hazırladık bu özel tatlar arasında; zeytinyağı, Çerkez veya füme peynirleri, birbirinden leziz meyveler, pınarlarından dolduracağınız suları, taş fırın ekmeği yer alıyor. Bunun yanı sıra Kandıra yoğurdu, İzmit pişmaniyesi gibi damak çatlatan lezzetleri de tercih edebilirsiniz. Burada kiremit ve güveçte yediğiniz yemeklerdeki aynı tadı yakalamanız adına satılan kiremitten ve güveçten alabileceğiniz gibi bahçelerden kurulan hamaklardan da satın alabilirsiniz.

*Ulaşım

Eğer aracınız ile seyahat ediyorsanız TEM ya da E5 karayollarından birini tercih edebilirsiniz. TEM’den gelecekseniz İzmir tabelalarını takip etmelisiniz. Adapazarı yönüne döndükten sonra Sapanca’ya sapın ve 10 dakika kadar ilerledikten sonra Maşukiye’ye ulaşım sağlıyorsunuz. Eğer otobüs kullanacaksanız, herhangi bir İzmir firmasıyla İzmit otogarına gelmeden önce E5 kenarında indikten sonra  Maşukiye otobüslerine binip Maşukiye’ye ulaşabilirsiniz.

İçeriğimiz son olarak 08.05.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiş ve zenginleştirilmiştir. Siz de içeriğimize katkı sunmak isterseniz bize yorum kısmından fikir ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin