Kocaeli Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kocaeli Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı şehir merkezine (İzmit) 18 kilometre mesafede yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine karşılıklı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri ulaşım hizmeti vermektedir. HAVAŞ servis otobüsleri Kocaeli Havalimanı’nda yer almaktadır.

Bir diğer ulaşım türü ise havalimanı taksileridir. İç hat uçak seferlerine göre havalimanında yolcuların ulaşımlarını karşılaması için taksiler hazır bulunmaktadır.

Özel transfer ve araç kiralaması yapabileceğiniz bir acente ofisi ise bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezinde yer alan araç kiralama ve transfer hizmeti veren firmalardan rezervasyon yaparak havalimanına gelmelerini sağlayabilirsiniz.

Kocaeli Havalimanı’ndan Sakarya’ya gitmek isteyen yolcular için ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüslerini kullanabilirler.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kocaeli Havalimanı’ndan şehir merkezine yolcu taşımacılığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu taşıma otobüsleri ile yapılmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre hizmet veren otobüsler havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket etmektedir. Havalimanından hareket eden otobüs Kocaeli şehir merkezinden sonra Körfez ve Gebze yönüne devam etmektedir. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

Havalimanı ile Kocaeli arası tek yön kişi başı ücreti tam 4 TL, indirimli 2,85 TL, öğrenci 2,50 TL ve şoförden satın alınan tek kullanımlık kart ücreti 4,75 TL’dir.

Havalimanı ile Körfez arası tek yön kişi başı ücreti tam 5,75 TL, indirimli 4,10 TL, öğrenci 3,20 TL ve şoförden satın alınan tek kullanımlık kart ücreti 4,75 TL’dir.

Havalimanı ile Gebze arası tek yön kişi başı ücreti 7 TL, indirimli 5,25 TL, öğrenci 4,25 TL ve şoförden satın alınan tek kullanımlık kart ücreti 7,75 TL’dir.

Kocaeli Havalimanı Otobüs Ulaşımı

250C Havalimanı – Kartepe – Kocaeli – Derince – Körfez Otobüs Güzergâhı:

Havalimanı – Fabrika – Şirket – Işık – İbrikdere – Emekevler Depolama – İtfaiye – Üstgeçit – Erdem – Gazoz – Vergi Denetim – İstasyon – Askeriye Sapağı – Fabrika – Yahyakaptan Işıklar – Kavakcılık – D-100 Kandıra Sapağı – 42 Evler – D-100 Turgut Özal Köprüsü – Halkevi D-100 – Orduevi – Dostluk Sitesi – D-100 Yenidoğan – Seka Devlet Hastanesi – Klor – Doğum Evi – Kuruçeşme Işıklar – Şantiye – Çenesuyu Depolama Alanı – Kaşık Yanyol – Yeni Yanyol – Eski Yol – Semih – Postane – Geçit – Limanyolu 1 – Yenisey – Derince Listesi – 44 Evler – Hastane Sapağı – Karakol – Sınır – Servet – Han –Burcu – Yanyol 1 – Yanyol 2 – Yanyol 3 – Tütünçiftlik Merkez – Kahveler – Arka Yol – Samsun Mahallesi – Bağlantı – Öncü – Üst Geçit – Bölge Trafik – Hilal Sitesi – Petkim – Kardeş – Özer

Havalimanı ile Kocaeli şehir merkezi arası çalışan 250C otobüs hattı güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Kocaeli Kart

Kocaeli’nde birkaç gün kalmayı planlıyor ve araç kiralama yapmadan şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız Kocaeli Kart satın alabilir ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları ve Özel Halk Otobüsleri araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kocaeli Kart’ı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz. Ayrıca tek binişlik kartlar otobüs şoföründen satın alınabilir.

Havalimanı/Sakarya Otobüs ile Ulaşım

Kocaeli Havalimanı’ndan Sakarya’ya doğrudan ulaşabileceğiniz Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. Salı, Çarşamba ve Cuma günleri İç hat uçuş seferlerine göre hareket etmekte olan otobüsleri gelen yolcu salonu çıkışında bulabilirsiniz. Havalimanından Sakarya şehir merkezine olan mesafe 30 kilometre olup seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Kişi başı tek yön ücreti 5 TL’dir.

Kocaeli Havalimanı Sakarya Otobüs Ulaşımı

54K Kocaeli Havalimanı – Sakarya Otobüs Güzergâhı:

Havalimanı – D-100 Karayolu – Yeni Terminal (Otogar) – Sedaş – Adnan M. Cad. – Z. Hanım Cad. – M. Egemenlik Cad. – Gar Meydanı – Atatürk Bulvarı – Unkapanı – Karaağaç Bulvarı – Kuzey Terminali

Havalimanı ile Sakarya arası çalışan 54K otobüsü belirtilen saatlerde saat 15.45’te hareket etmektedir. Olası uçuş seferlerinin iptali durumunda otobüs seferleri yapılmamaktadır.

Havalimanı ile Sakarya şehir merkezi arası çalışan 54K otobüs hattı güncel saat ve güzergâh bilgileri için 0264 273 41 52 ve 0264 277 54 23 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Kocaeli Havalimanı’na varışta belediye toplu taşıma otobüslerini beklemeden hızlıca şehir merkezine gitmek isterseniz S.S 193 no’lu Cengiz Topel Havalimanı Taksi Kooperatifi tarafından işletilen havalimanı taksilerini kullanabilirsiniz. Tüm hafta boyunca 24 saat ulaşım hizmeti veren taksileri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksi ile yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir ve maliyeti 50 TL’dir.

Kocaeli Havalimanı Taksi Ulaşımı

Havalimanından Kocaeli’nin diğer bölgelerine olan taksi ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Şehir Merkezi: 50 TL
  • Havalimanı – Otogar: 45 TL
  • Havalimanı – Üniversite – Hastane: 80 TL
  • Havalimanı – Belediye: 55 TL
  • Havalimanı – Gölcük: 70 TL
  • Havalimanı – Derince: 70 TL
  • Havalimanı – Körfez: 90 TL
  • Havalimanı – Sakarya 90 TL

Güncel taksi ücret tarifeleri ve detaylı bilgi için 0533 695 52 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Kocaeli Havalimanı’nda özel transfer hizmeti veren herhangi bir acente ofisi bulunmadığından dolayı şehir merkezinde yer alan ancak havalimanı transfer hizmeti veren firmalardan bir rezervasyon talebinde bulunabilirsiniz. Çevrimiçi veya telefon yoluyla rezervasyonunuzu yapabilir, uçuş gün ve saatinizi yetkili kişiye vererek havalimanına varışta sizi karşılamasını sağlayabilirsiniz. Özel transfer hizmeti ile şehir merkezi, otel veya çevre yerlere ulaşımınızı konforlu ve hızlı bir şekilde sağlamış olursunuz.

Kocaeli şehir merkezinde yer alan ve havalimanı transfer hizmeti veren firmalar arasında Onten Turizm Seyahat, Erhan Transfer, Anadolu Seyahat, Ertekin Turizm ve Kocaeli Turizm yer almaktadır.

Kocaeli Havalimanı Özel Transfer

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kocaeli Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz herhangi bir acente ofisi bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezinde yer alan araç kiralama acentelerinde bir kiralama rezervasyonu yapabilir ve aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz. Çevrimiçi rezervasyon yaparken uçak iniş gün ve saatinizi ilgili kişiye verdiğinizden emin olun.

Kocaeli şehir merkezinde yer alan araç kiralama acenteleri arasında Enterprise, Budget, Avis, Onur Oto Kiralama, Tusem Car Rental ve Abay Rent a Car bulunmaktadır.

Kocaeli Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden (İŞOT) havalimanına doğrudan bir ulaşım aracı bulunmamaktadır. Otogardan şehir merkezi yönüne giden otobüse binebilir ve daha sonra havalimanı otobüsüne aktarma yapabilirsiniz. Otogardan Derince yönüne giden 118 no’lu otobüse binebilir ve Seka Devlet Hastanesi D-100 durağında inerek havalimanına giden 250C otobüs hattına aktarma yapabilirsiniz. Ancak bu ulaşım türünü tercih ederseniz uçuş saatinize en az 2 saat kala yola çıkmanızı tavsiye ederiz.

Bir diğer ulaşım türü ise taksilerdir. Otogardan havalimanına doğrudan ve hızlıca taksilerle gidebilirsiniz. Otogar ile havalimanı arası mesafe 17 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Otogar ile havalimanı arası taksi ücreti ise 45 TL’dir.

Otogarda taksi bulamadığınız durumda 0533 695 52 00 numaralı telefonu arayabilir ve S.S. 193 no’lu Kocaeli Havalimanı Taksi Kooperatifi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kocaeli Otobüs Terminali

Adapazarı Otogardan Kocaeli Havalimanına Nasıl Gidilir?

Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kocaeli Havalimanı’na doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri bulunmaktadır. 54K otobüs hattı saat 14.00’te Kuzey Terminali’nden hareketle Kent Meydanı ve ardından 14.30’da otogara uğrayarak buradan havalimanına gitmektedir. Otogar ile havalimanı arası seyahat süresi yaklaşık 15 dakika sürmekte olup kişi başı tek yön ücreti 5 TL’dir.

54K Sakarya Otogar – Kocaeli Havalimanı Otobüs Güzergâhı:

Kuzey Terminali – Karaağaç Bulvarı – Atatürk Bulvarı – Kent Meydanı – 1. Geçit – Milli Egemenlik Cad. – Z. Hanım Cad. – Adnan M. Cad. – Sedaş – Yeni Terminal (Otogar) – D-100 – Aşağıdereköy – Eşme – Uzuntarla – Havalimanı

54K otobüs hattı güncel saat ve güzergâh bilgileri için 0264 273 41 52 ve 0264 277 54 23 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin