Korfu Adası Gezilecek Yerler | 8 Turistik Nokta

İyon Denizi’nin maviliklerinde eşsiz bir güzelliğe sahip bir yer Korfu Adası…

Korfu Adası gezilecek yerler listesinde sizlere şehrin güzide noktalarını derledik. Birkaç gün kafa dinlemek, denizin tadını çıkarmak istiyorsanız komşunun bu etkileyici adası tam size göre! İtalyan etkisinin yoğun olarak hissedildiği ada, Türklerin henüz çok fazla keşfetmediği ve kendinizi daha özel hissedebileceğiniz Yunan Adaları’ndan biri.

1- Korfu Adası Gezilecek Yerler

Öncelikle Korfu Adası nerede diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım: Korfu Adası, Yunanistan’ın kuzeybatısında Arnavutluk sınırında bulunuyor. İyon Denizi’nde yer alan bu keyifli ada ziyaretçilerine birkaç günlük çok eğlenceli bir tatil yapma imkanı sunuyor. Sizin için Korfu turistik yerler listesi oluşturarak adada geçireceğiniz zamanı daha ekonomik değerlendirmenize yardım etmek istedik. Haydi, hemen listemize bir göz atalım…

1. Corfu Town

Corfu Town

Her adada bulunan sevimli bir şehir merkezi burada da sizi karşılıyor. Alışveriş, eğlenme, gezme ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Corfu Town, tarihi dokusuyla da sizi kendisine hayran bırakıyor. Gezinizin bir kısmını mutlaka bu şehir merkezine ayırmanızı öneriyoruz.

2. Etkileyici Plajları

Canal-DAmour

Korfu’da keyifle vakit geçirebileceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Bu plajların başında Paleokastritsa Plajı geliyor. Kayalarla ve yemyeşil tepelerle çevrilmiş plaj, adanın en popüleri. Özellikle dalış yapmak isteyenlerin burayı tercih ediyor. Meşhur Aşk Kanalı (Canal D’Amour) da en sevilen yerlerden. Bu kanalın iki yakasını yüzerek geçenlerin hayatının aşkını mutlaka bulacağı rivayet ediliyor. Buradan aşık olmak isteyenlere duyurulur 🙂 Bunlar dışında Agios Georgios, Agios Stefanos, Porto Timoni de en beğenilen plajlar arasında bulunuyor.

3. Achillion Sarayı

Achillion Palace

Avusturya Kralı Otto’nın yeğeni için yazlık olarak 1890 yılında inşa edilen saray, Korfu’nun 12 km. güneyinde sarp bir kıyı şeridinin tepesinde bulunuyor. Saray, karmaşık merdivenleri ve muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor.

4. Liston

Liston Caddesi

Şehrin alışveriş yapmak ve cafelerde keyifli vakit geçirmek için gidilebilecek en güzel yerlerinden biri Liston. Eğer bu adayı ziyaret ettiyseniz keyifli bir Korfu Adası turu yaptım diyebilmek için Liston’a mutlaka uğramalısınız.

5. Antivouniotissa Müzesi

Antivouniotissa Müzesi

Bizans dönemine ait pek çok eserin sergilendiği müze, gezisine biraz da kültür serpiştirmek isteyen ziyaretçilerin Korfu Adası gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden.

6. Eski Kale

Eski Kale

15. yüzyıldan bu yana ayakta durmayı başaran Eski Kale, Venedikler tarafından inşa edilmiştir. Kale, Avrupa’nın en sağlam savunma kaleleri arasında gösterilmektedir.

7. Aziz Spiridon Kilisesi

Aziz Spiridon Kilisesi

Adanın en önemli dini duraklarından biri olan kiliseyi görmek için her yıl pek çok kişi adayı ziyaret etmektedir.

8. Paleokastritsa Manastırı

 Paleokastritsa Manastırı

Plajın olduğu yerdeki manastır da adadaki görülmeye değer tarihi yerlerden biri.

Sıra geldi Korfu Adası’na nasıl gidilir sorusunun cevabını bulmaya 🙂 Korfu Adası’na gitmek için iki seçenekten birini tercih edebilirsiniz. Birincisi ülkemizden Atina’ya uçak bileti alarak buradan direkt adaya aktarma yapabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise kendi aracınızla yola çıkmanız. Bunun için Korfu’ya giden feribotların kalktığı Igoumenitsa’ya gitmeniz gerekiyor. Buradan da 1 saatlik bir feribot yolculuğu ile adaya ulaşmanız mümkün. Eğer araçla giderseniz uluslararası ehliyet ve sigortayla feribot ücretleri sizin için ek masraf olacaktır ancak ada içindeki ulaşımda da kolaylık sağlayacaktır. Her iki ulaşım yöntemini de değerlendirerek size en uygun olanı tercih edebilirsiniz ancak yolun sonunda sizi harika bir adanın beklediğinden emin olabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin