Komşudaki Cennet: Korfu Adası Hakkında Merak Edilenler

Korfu, tipik Yunan Adaları’ndan farklı İyon Denizi’nde bulunan ve son yıllarda oldukça popülerleşen bir destinasyon…

Eğer sizin de yakın zamanda bir yurt dışı seyahat planınız varsa ve Korfu’ya gitmeyi planlıyorsanız hazırladığımız Korfu Adası gezi rehberi bu konuda size rehberlik edecektir. Adayla ilgili merak ettiğiniz ve yazımızda bulunmayan konuları da mutlaka bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

1- Korfu Adası Gezi Rehberi

Korfu’ya Tüklerin ilgisi de hayli fazla. Bunda pek çok Avrupa şehrine göre adanın ucuz bir tatil imkanı sunması ve ülkemize oldukça yakın olmasının etkisi yadsınamaz. Korfu hem bu sebeplerden hem de yemyeşil ortamıyla kendinizi adeta bir masal diyarında gibi hissetmenize sağladığı için tercih edebileceğiniz yerlerden biri.

Bu arada Korfu, Yunanistan’ın kapı vizesi ile girilemeyen adaları arasında bulunuyor. Bu nedenle adaya giriş yapmak için Shengen Vizesi almanız gerektiğini de hatırlatalım.

2- Korfu Adası Gezilecek Yerler

Korfu Adası

Korfu Adası özellikle deniz tatilini sevenler için muhteşem bir destinasyon. Burada İyon Denizi’nin tadını çıkarabileceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Bunun dışında adanın merkezi ve tarihi bölgeler de adadaki görülebilecek yerler arasında bulunuyor.

3- Korfu Adası’nda Nerede Kalınır

Korfu’da konaklama seçenekleri genellikle adanın merkezinde bulunuyor ancak özel aracınız varsa adanın farklı kesimlerindeki konaklama olanaklarını da değerlendirebilirsiniz tabi ki. Konaklama detayları ve otel tavsiyeleri için tıklayınız.

4- Korfu Gece Hayatı

Korfu Gece Hayatı

Korfu gece hayatı çoğunlukla adanın merkezinde şekillenmektedir ancak sahil bölgesinde de pek çok cafe, bar ve gece kulübü ile eğlenmeniz mümkün olabilmektedir. Tabi ki tavernaları da unutmamak gerek 😉

5- Korfu Alışveriş Rehberi

Adada büyük şehirlerdeki AVM’leri bulamıyorsunuz ancak butik dükkanlar ve caddeler size otantik bir alışverişin kapılarını aralıyor. Özellikle baharatlar, kumkattan yapılmış ürünler, ahşap hediyelikler, uzo adada alabileceğiniz başlıca şeyler arasında bulunuyor. Adada alışveriş yapabileceğiniz yerlerle ilgili detaylara ve fotoğraflara Korfu alışveriş rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

6- Korfu Yeme İçme

Korfu Adası Yemekleri

Korfu Adası’na geldiğinizde Avrupa mutfaklarıyla Yunan mutfağını bir arada bulabileceğiniz çok zengin bir menü sizi bekliyor olacak. Özellikle mezelerin ve balık menülerinin sizi kendisine hayran bırakacağını söyleyebiliriz. Şayet adanın en iyi restoranlarını merak ediyorsanız Korfu yeme içme rehberinde paylaştığımız yerleri listenize alabilirsiniz.

7- Korfu Adası’na Ne Zaman Gidilir

Ada, Akdeniz ikliminin yaşandığı bir bölge ve özellikle yaz aylarında adaya aşırı bir sıcak hakim oluyor. Bu nedenle sıcakla arası olmayanlar adaya gitmek için yaz mevsimini tercih etmemeli. Şayet ılıman bir havada gitmek isterseniz ilkbahar ve sonbahar aylarının bu adayı ziyaret için en ideal zamanlar olduğunu söyleyebiliriz.

8- Korfu Adası Ulaşım

Korfu Adası Ulaşım

Korfu Adası büyük bir ada olduğundan adanın her yerini gezmek isterseniz yürüyerek bunu yapamayacağınızı belirtelim. Şehirde bulunan Green ve Blue Bus’lar ada içindeki ulaşımınız konusunda size yardımcı olacaktır. Bunun yanında adada araç kiralayabilir ya da kendi aracınızla gezme seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

9- Korfu’ya Nasıl Gidilir

Ada için dilerseniz hemen ülkemizden özellikle Atina aktarmalı gerçekleştirilen seferler için uçak bileti fiyatlarını inceleyebilir ve seyahatinizi planlayabilirsiniz. Bunun dışında Yunanistan’ın pek çok şehrinden adaya otobüslerle gidebilir ya da özel aracınızla biraz uzun olsa da keyifli bir yolculukla adaya gidebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin