Kandiye’de Gezilecek 6 Yer | Detaylı Anlatım

Girit Adasının en büyük şehri olan Kandiye’nin gezilecek yerlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Kandiye gezilecek yerler yazımızı inceleyerek şehrin görülmesi gerekene noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ege’nin incisi Girit Adası’nı ziyaret ederseniz mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Kandiye’dir.

#1 Kandiye Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Knossos

Knossos

Antik dönemlerden kalma önemli eserlerden biri olan Knossos, şehrin tarihine ışık tutuyor. Labirente benzeyen odalarıyla birçok hikâyeye konu olmuş olan Knossos’ta yapılan araştırmalar burada yerleşimlerin Neolitik Çağ’a kadar uzandığını gösteriyor. Minos Uygarlığı’na ev sahipliği yapmış olan şehri görmenizi öneriyoruz.

2- Aziz Minas Katedrali

Aziz Minas Katedrali

Almanya’ya karşı ada halkını koruyan Minas adına yapılan katedral, adanın en güzel ibadet yerlerinden biri sayılıyor. Tavanındaki işlemeler için bile görülmeye değer Kandiye’deki katedrali listenize eklemek isteyebilirsiniz.

3- Heraklion Arkeoloji Müzesi

Heraklion Arkeoloji Müzesi

Tüm Yunan adaları arkeolojik açıdan hayli zenginler. Kandiye’deki arkeoloji müzesi, dünya sanat tarihine yön vermiş pek çok eseri sergiliyor. Boğa heykeli, yılanlı tanrıça gibi Helenistik dönemin öne çıkan eserleri, müze koleksiyonunda en çok ilgi görenler arasında. Ziyaret etmek için haftanın her günü 08.00-20.00 arasını seçebilirsiniz.

4- Kandiye Tarih Müzesi

Osmanlı dönemine dair belgelerinde sergilendiği müze, Girit adasının tüm tarihini aydınlatıyor. Kandiye’de yer alan müze oldukça geniş bir arşive sahip. Bölgeye ait seramikleri, el yazmalarını, madeni paraları ve gündelik eşyaları da görebilirsiniz.

Hem daimi hem geçici sergilerinde olduğu müzenin sergileri hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz. Tarih müzesi yaz dönemi 9.00-17.00, kış dönemi ise 9.00-15.30 arası ziyaret edilebiliyor.

5- Venedik Loggası

Girit’in en güzel yapılarından biri olan Venedik Loggası, 1626-28 yılları arasında inşa edilmiştir. Günümüzde belediye sarayına ev sahipliği yapan anıt, şehrin en güzel eserlerinden biri olmasının yanı sıra Avrupa’da yapılmış en başarılı restorasyon örneklerinden biridir.

6- Karteros Körfezi

Karteros Körfezi

Şehrin en güzel sahillerinden birine ev sahipliği yapan Karteros Körfezi, altın rengi kumlarıyla dikkat çekmektedir. Sığ sularında yüzebileceğiniz sahilde çok az taş ve kayalık alan bulunmaktadır. Fazla kalabalık olmayan Karteros Körfezi’nden yüzmenin keyfini çıkartmanızı öneriyoruz.

**Kandiye hakkında düşünce ve görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin