Girit’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

Yunan adalarının doğallığı ve sıcaklığıyla büyüleyen adası Girit’te ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Tanıdık sesler ve lezzetlerle karşılaşacağınız Girit’te ne yenir , ne içilir öğrenmek isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz. Zeytinyağı ve denizin kokusunun karıştığı adada, kısa bir gezinti bile unutulmaz bir seyahate dönüşüyor.

1- Dakos

Dakos

Yunanistan’ın en güzel lezzetlerinden Dakos, Paximadi denilen zeytinyağı ile ıslatılmış kızarmış ekmekler üzerine serpilen domates, peynir ve çeşit çeşit otlarla yapılıyor. Her öğün yiyebileceğiniz hem sağlıklı hem lezzetli bir yiyecek. Girit dâhil olmak üzere ülkenin her şehrinde veya adasında bulabilirsiniz.

2- Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi

Türkiye’de Ege kıyılarının favori mezelerinden Deniz Börülcesi, bu şirin ada için de simgeleşmiş lezzetlerden biri. Hazırlanışı ve sunuşuyla oldukça benzediğini söyleyebiliriz.

3- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri

Bir adada iseniz önünüze onlarca çeşit balık yemeği sunulacaktır. Girit Adası da deniz ürünleri açısından hayli bereketli. Salyangozdan kalamara, ıstakozdan uskumruya uzanıp giden bir listeden dilediğinizi seçip salaş bir balık lokantasında nefis lezzetler deneyebilirsiniz.

4- Gamopilafo

Gamopilafo

Gamopilafo, daha çok düğünlerde servis edilen geleneksel bir yemek. “Piláfi” olarak adlandırılan pirinç, et suyunun içinde pişiriliyor ve haşlanmış etle servis ediliyor. Limon ve karabiberle son dokunuşları tamamlanan yemeği pek çok restoranda da bulabilirsiniz.

5- Kalitsounia

Kalitsounia

Kalitsounia, içinde genelde peynir dolgusu olan bir çeşit börek ve Paskalya bayramlarının sembol yiyeceği kabul ediliyor. Yerli halkın bol bol yaptığı, Girit’e özgü leziz tatlardan biri olan bu böreklerin tuzlu çeşitleri yanında, tarçın ve şeker eklemeleri ile tatlı seçeneklerini de bulabilirsiniz.

6- Girit Peynirleri

Girit Peynirleri

Girit Adası’nda önünüze onlarca çeşit ve birbirinden lezzetli peynirler sunulacak. Hemen hemen her yemeğin içinde yer alan peynirler tek başlarına bile bir lezzet şöleni sunuyor.

Eğer peynir ve türlerine ilginiz varsa, Girit sizin için tam bir cennet olacak. Sık sık düzenlenen peynir festivalleri de cabası… Adanın her marketinden dilediğiniz peyniri satın alabilir, restoranlarda sipariş verebilirsiniz.

7- Tsikoudia

Bu kadar harika yemek yanına güzel bir içki iyi gider. Ne içsek diye düşünmeye başladıysanız, bölgenin milli içkisi diyebileceğimiz Tsikoudia’yı öneririz. Sek içilen bir çeşit rakı olan bu içkiyi güzel bir yemek yanında söyleyebilir ya da marketlerden alabilirsiniz.

**Adanın leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

**Girit’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin