Mykonos Ulaşım Rehberi | Ulaşım Alternatifleri

Birkaç gün gidip çılgınlar gibi eğlenebileceğiniz bir rota mı arıyorsunuz? O halde sizi Mykonos’a alalım.

Mykonos ulaşım rehberi ile sizlere ada da ulaşım hakkında merak edilenleri derledik. Mykonos da en çok tercih edilen adalardan biridir. Mykonos’a nasıl gidileceği ve adadaki ulaşım olanakları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz…

1- Mykonos Ulaşım Rehberi

#1 Mykonos Ada İçi Ulaşım

Adada ağır işlese de keyifli bir yolculukla adanın pek çok noktasına sizi ulaştıran otobüsler taksilere göre daha ekonomik ve kalabalık içinde kendinizi iyi hissedeceğiniz bir ulaşım imkanı sunmaktadır.

Mykonos'u Atv kiralayarak gezebilirsiniz.

Adada ulaşım için dilerseniz araba ya da ATV, scooter gibi araçları kiralayabilirsiniz. Eğer adanın gece yaşamını da tecrübe etmek istiyorsanız bu seçenekler kaza riski anlamında sıkıntı yaratabileceği için bunun yerine taksi seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Taksi seçeneğini tercih etmek isterseniz adadaki taksi sayısının azlığını aklınızdan çıkarmamanız faydalı olacaktır.

#2 Mykonos Havaalanından Ada Merkezine Ulaşım

Mykonoz Havaalanı

Eğer adaya hava yolu ile geldiyseniz Mykonos Havaalanı’ndan ada merkezine nasıl gidileceği konusunda da bilgiye ihtiyacınız olacaktır. 1960 yılından bu yana hizmet veren bu küçük havaalanı, ada merkezine 4 km. mesafede bulunmaktadır ve buradan taksilerle, turistik sezonda ise taksilerin yanı sıra düzenlenen otobüs seferleriyle ada merkezine ulaşmanız mümkün olmaktadır. Eğer taksi seçeneğini değerlendirecekseniz adada sınırlı sayıda taksi olduğunu ve taksi için rezervasyon yaptırmanız gerektiğini belirtelim.

2- Mykonos’a Nasıl Gidilir

Mykonos’a gitmek için ülkemizden çeşitli yollar izleyebilirsiniz. Eğer adaya gerçekleştirilen aktarmalı seferlerle gitmek isterseniz Mykonos uçak bileti sayfasından bilet seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Adaya direkt uçuşlar nadiren gerçekleşmektedir ancak bu ihtimale çok fazla bel bağlamayın. Gene de gideceğiniz zaman için direkt uçuş olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Özellikle Borajet firmasının turizm sezonunda direkt uçuşlar koyabildiğini belirtelim.

Mykonos Ulasim

Türk ziyaretçiler Mykonos’a gitmek için çoğunlukla Atina’ya uçuş satın alarak buradan feribot iskelesine geçip feribot seçeneğini değerlendirmektedir. Bunun yanı sıra Selanik, Kavala, Santorini, Rodos ve Sakız Adası’ndan da Mykonos’a feribot seferleriyle gitmeniz mümkün.

Ulaşım bilgilerini de aldığınıza göre artık Mykonos’a doğru yol almanın vakti geldi demektir. Yazı ile ilgili yorumlarınızı aşağıdan bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin