Osmaniye Kamp Yerleri – Osmaniye’de Kamp Yapılacak En İyi 13 Yer!

Akdeniz bölgesinin en şirin şehirlerinden biri olan Osmaniye doğal güzellikleri ve kültürel birikimiyle gezginler için oldukça keyifli alternatifler sunuyor. Bir tarafında Akdeniz diğer tarafında karasal iklimin görüldüğü Osmaniye aynı anda farklı mevsimlerin yaşandığı ender bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor. Kahramanmaraş, Adana, Hatay ve Gaziantep’le çevrili olan Osmaniye çevre illerden de oldukça fazla ziyaretçi alıyor.

Osmaniye diğer Akdeniz illerine göre turizm açısından biraz daha geride kalmış gibi görülse de şehirde birçok gezilip görülmesi gereken tarihi ve doğal güzellik bulunuyor. Akdeniz bölgesinin ılıman havası şehirde ve bölgede oldukça etkilidir. Bununla birlikte birçok doğal güzellikte kamp için oldukça uygun imkânlar bulunuyor.

Doğaseverler ve kamp severler bir yandan bölgenin tadını çıkarırken diğer taraftan Osmaniye’de gezilip görülmesi gereken yerlerin keyfini çıkarıyorlar. Osmaniye’de başlıca gezilip görülmesi gereken yerler arasında Kırmıtlı Kuş Cenneti, Karaçay Şelalesi, Kastabala Antik Kenti, Toprakkale Kalesi, Çiftmazı Tabiat Parkı ve Aslantaş Milli Parkı ilgi gören noktalar arasındadır. Ayrıca kaleler şehri olan Osmaniye’de birçok tarihi kale de bulunmaktadır.

Yöresel lezzetler açısından da oldukça zengin olan Osmaniye’de bölgeyi gezmeye gidenler yöreye has Etli Kömbe, Osmaniye Simidi, Tutmaç Çorbası, Lahana Sarması ve Mahlûta çorbası gibi yiyecekleri tatmadan bölgeden ayrılmıyor.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Karaçay Şelalesi Mesire ve Kamp Alanı

Karaçay Şelalesi Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Mesut Kara

Karaçay Şelalesi mesire alanı Osmaniye merkeze yakın bir konumda bulunuyor. Şehir merkezine 6 km mesafede olan Karaçay Şelalesi’ne ulaşım toplu taşıma araçlarıyla sağlanıyor. Mesire alanı bölge halkının yoğun olarak kullandığı en popüler alanlardan biridir. Ayrıca kampçılar için de oldukça güzel imkânlar sunuyor.

Karaçay mesire alanının daha ileri bir noktasında yer alan Karaçay şelalesi 30 metreden dökülüyor. Bahar aylarında ziyaretçilere muhteşem anlar yaşatan şelale ve çevresinde günü birlik piknik yapmak için alanlar mevcut. Yine mesire alanı ile şelale çevresinde çadır kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor.

Karaçay mesire alanı yeşil bitki örtüsü ve tertemiz havasıyla insana ferahlık veriyor. Özellikle şelalenin bulunduğu alan yeşil ağaçlar ve şelalenin coşkun suları eşliğinde ziyaretçilerin en çok merak ettiği noktalardan biri oluyor. Hafta sonları günübirlik piknikçiler sebebiyle oldukça kalabalık olan bölgede daha sakin kamp deneyimi yaşamak için hafta içinin tercih edilmesinde yarar var.

Karaçay mesire alanında kampçıların WC ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler bulunuyor. Küçük bir restoran bölgede hizmet veriyor. Ayrıca bölgenin şehir merkezine yakın olması ihtiyaçların daha kolay şekilde temin edilmesini sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı şelale çevresindeki restorandan karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Almanpınarı Yaylası Kamp Alanı

Almanpınarı Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Halil Göçer

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde yer alan Almanpınarı yaylası şehir merkezine 40 km, ilçe merkezine ise 4 km mesafede bulunuyor. Yaylaya ulaşım asfalt yoldan özel araçlarla ve ilçe merkezinden minibüslerle sağlanabiliyor. Yöre halkının bağ ve bahçelerinin bulunduğu bölgede bulunan yayla Osmaniye’de kamp için en uygun alanlarından biri. Bölgede yıl boyu kamp çadırları eksik olmuyor.

Yaz aylarında ülkemizin hemen her bölgesinden ziyaretçi ağırlayan Almanpınarı yaylası şehrin gürültüsünden kaçıp doğada kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir mekân. Ancak hafta sonları oldukça kalabalık olan yaylaya daha sakin olan hafta içlerinde gitmek daha uygun olacaktır. Almanpınarı yaylasında çadır ve karavan kampı için oldukça güzel imkânlar mevut. Sıcak yaz mevsiminde serin havasıyla ferahlık sağlayan Almanpınarı yaylası soğuk su kaynakları ve temiz havasıyla doğaseverlerin ve kampçıların en çok uğradığı noktalardan. Günü birlik piknik alanı olarak da kullanılan yaylanın etrafında birçok bağ ve bahçe bulunuyor.

Almanpınarı yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis bulunuyor. Bölgenin yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlaması bölgeyi tesisleşme açısından zenginleştirmiş. Bakkal, fırın, restoran tarzı işletmelerden acil ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yayla çevresindeki market, fırın ve restoran türü yerlerden karşılayabilirsiniz

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Zorkun Yaylası Kamp Alanı

Zorkun Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Mustafa Besnek

Çukurova bölgesinin en büyük ve en meşhur yaylalarından olan Zorkun yaylası Osmaniye şehir merkezine 23 km mesafede bulunuyor. Amanos dağları üzerinde bulunan yayla 1600 rakımda bulunuyor. Yaylaya ulaşım özel araçlarla kolaylıkla sağlanabiliyor. Ayrıca şehir merkezinden minibüslerle de ulaşım sağlanabiliyor.

Zorkun yaylası özellikle yaz aylarında o kadar yoğun ziyaretçi alıyor ki bölgenin nüfusu 80 binin üzerine çıkabiliyor. Yöre insanı tarafından yaz aylarında yayla faaliyetleri için tercih edilen Zorkun yaylası bunun yanında kampçıların ve gezginlerin de uğrak noktası oluyor. Ormanlık bir alan içinde bulunan yaylada kampçılık, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, doğa gözlemciliği gibi çeşitli aktiviteler yapılabiliyor. Bölgenin havası en temiz doğal güzelliklerinden olan Zorkun yaylasında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Ancak bölgenin oldukça kalabalık olması sebebiyle kampçılar genellikle hafta içini ve daha sakin zamanları tercih ediyorlar.

Zorkun yaylasında özellikle yaz aylarında büyük bir yoğunluk yaşanması sebebiyle bölgede birçok imkân bulunuyor. Fırın, manav, kasap, kır kahveleri, bakkal ve seyyar sağlık ocakları bölgede büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bu durum özellikle bölgede uzun süreli kamp yapanlar için oldukça yeterli oluyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yaylaya çıkılan yol üzerindeki bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şarlak Şelalesi Kamp Alanı

Şarlak Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Onur Erdoğan

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Şarlak şelalesi Osmaniye şehir merkezine 65 km, Kadirli ilçesine ise 20 km mesafede bulunuyor. Şelalenin bulunduğu alana herhangi bir toplu ulaşım bulunmuyor. Özel araçlarla ulaşım sağlanan Şarlak şelalesi ülkemizin saklı cennetlerinden biridir.

Şarlak şelalesi ve çevresi kamp yapmak ve doğa içinde vakit geçirmek için oldukça uygun. Her ne kadar yaz aylarında biraz kalabalık olsa da ulaşım sorunu ve yeterli yönlendirme olmadığından diğer bölgelere göre daha tenha oluyor. Şelalenin su sesi eşliğinde muhteşem doğada vakit geçirmek, kamp yapmak ve şelalenin serin sularında serinlemek insana keyif veriyor. Çadır kampı için şelaleye en yakın noktalar tercih edilebilirken karavan kampı için biraz daha uzak noktalar tercih ediliyor. Koruma alanı olarak ilan edilen şelale ve çevresinin turizme kazandırılma çalışmaları devam ediyor.

El değmemiş bakir doğası ve tertemiz havasına rağmen bölge biraz bakımsız kalmış. Bu yüzden kampçıların ihtiyaçlarını bölgeden karşılama imkânı bulunmuyor. Kamp için ihtiyaçlar bölgeye en yakın ilçe merkezinden veya bölgeye gelmeden önce hazırlıklı gelerek karşılanabilir. İçme suyu, WC, elektrik ve aydınlatma ihtiyaçları için tedbirli gelinmesi gerekiyor.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Berke Barajı Kamp Alanı

Berke Barajı Kamp Alanı
Fotoğraf: Ali Onay

Berke barajı Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde şehir merkezine 33 km mesafede bulunuyor. Ceyhan nehri üzerinde kurulu olan baraja ulaşım tabelaları takip ederek özel araçlarla sağlanıyor. Türkiye’nin en yüksek barajı olan Berke barajı harika doğasıyla doğaseverleri büyülüyor.

Berke barajı etkileyici mimari yapısı ve temiz havasıyla dikkat çekiyor. Bölgede tamamen doğayla iç içe olmak mümkün. Birçok yerinde telefon dahi çekmeyen baraj gölünde balıkçılık da yapılabiliyor. Göl etrafındaki yürüyüş rotalarını takip ederek diğer güzellikleri de görmek mümkün. Baraj hidroelektrik santrali olduğundan özel izinler alınarak barajın olduğu kısım gezilebiliyor. Ayrıca baraj gölüne yakın noktalarda temiz ve bol oksijenli alanda çadır kampı kurarak doğanın keyfini çıkarmak mümkün. Ayrıca barajın haşmetli görüntüsü ve doğaya kattığı eşsiz manzara fotoğraflanmaya değer.

Berke barajı bölgesinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. WC, duş, elektrik, aydınlatma, yiyecek ve market ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlar en yakın şehir merkezinden temin ediliyor. Bu yüzden kamp için bölgeye gelirken ihtiyaçları tedarik ederek gelmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Maksutoğlu Yaylası Kamp Alanı

Maksutoğlu Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Emin Huzurlu

Maksutoğlu yaylası Osmaniye’nin Kahramanmaraş sınırında şehir merkezine 45 km mesafede bulunuyor. Yaylaya bir bölümü asfalt ancak büyük bölümü stabilize yollardan ulaşım sağlanıyor. Kadirli ilçesi sınırlarında bulunan yaylaya ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlanıyor.

Bölgenin en popüler noktalarından biri olan Maksutoğlu yaylası turizme kazandırılmış ve her sene binlerce ziyaretçi bölgeye akın ediyor. Doğaseverlerin, yayla turizmi meraklılarının ve kamp severlerin uğrak noktası olan yayla özellikle yaz aylarında ciddi bir kalabalığı ağırlıyor. Yem yeşil ortamı ve eşsiz doğasıyla hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun imkânlar sunuyor. Bununla birlikte yöre halkı tarafından da günübirlik piknik alanı olarak kullanılan Maksutoğlu yaylası etraftaki birçok yaylanın da başlangıç noktası sayılabilir. Yayladan başlayan yürüyüş rotalarını takip ederek çevredeki diğer yaylalara ulaşabilir kampınızı buralarda devam ettirebilirsiniz.

Maksutoğlu yaylasında ahşap evler de görselliğe zenginlik katarken kampçılar için bölgede ihtiyaçlarını karşılayacakları birçok imkân bulunuyor. Kır lokantaları, WC ihtiyacı için tesisler, elektrik, telefon ve küçük bakkallar yaylada hizmet veriyor. Buralardan temel ihtiyaçları karşılayarak eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak mümkündür.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içeceklerinizi yayla çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bağdaş ve Almacık Yaylası Kamp Alanı

Bağdaş Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: Arif Andızoğlu

Bağdaş ve Almacık yaylası Osmaniye şehir merkezine 120 km mesafede bulunuyor. Kadirli ilçesi sınırlarında yer alan yaylaya yaz aylarında Kadirli ilçesinden minibüslerle ulaşım sağlamak mümkün. Ayrıca özel araçlarla da ulaşım kolaylıkla sağlanıyor.

Bağdaş ve Almacık yaylası iki yüksek tepe arasında ve etrafında çam, köknar ve ardıç ormanlarıyla kaplı. Masalsı bir ortamı bulunan yaylada yöre mimarisine uygun ve yöre halkı tarafından kullanılan ahşap yayla evlerine de rastlamak mümkün. Bu evlerden bazıları ziyaretçiler için konaklama hizmeti de veriyorlar.

Doğal güzellikleri ve eşsiz doğasıyla kampçıların uğrak noktalarından biri olan yaylada hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla kurulabiliyor. Bununla birlikte yaylanın eşsiz doğasında şehrin ve iş hayatının stres ve sıkıntılarını bir kenara bırakarak kamp süreci boyunca huzurlu vakitler geçirmek mümkün. Bununla birlikte eşsiz doğayı fotoğraflayarak, doğa yürüyüşleri yaparak kamp günlerinizi daha renkli hale getirebilirsiniz.

Bağdaş ve Almacık yaylasında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları imkânlar bulunuyor. Bölgede bakkallar, kır lokantaları hizmet veriyor. Ayrıca elektrik alt yapısı da hazır olan bölgeden her türlü ihtiyaç rahatlıkla karşılanabiliyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içeceklerinizi yayla çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dokurcun ve Çığsar Yaylaları Kamp Alanı

Dokurcun Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: İsmail Saygılı

Dokurcun ve Çığsar yaylaları Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunuyor. İlçeden 65 km’lik stabilize yol ile ulaşılan yaylalar ulaşım yönünden ziyaretçileri yoruyor. Buna rağmen bölge oldukça fazla ziyaretçi çekiyor. Yaz aylarında Kadirli ilçesinden minibüslerle yaylalara ulaşmak mümkün. Ayrıca özel araçlarla da yaylaya ulaşım sağlanabiliyor.

Toros dağlarının eteklerinde köknar, sedir ve çam ormanlarının arasında yer alan Dokurcun ve Çığsar yaylaları doğaseverlerin yıl boyu Osmaniye çevresinde ziyaret ettikleri, doğa ile iç içe vakit geçirdikleri en önemli mekânlardan biridir. Bahar aylarında rengârenk çiçeklerin doğa ile buluşmasına şahitlik yapmak isteyen doğa ve kamp severler bölgeye akın ediyor. Ayrıca yaylalar etrafında bulunan yalçın kayalıklar da bölgeye ayrı bir hava katıyor.

Dokurcun ve Çığsar yaylalarında rahatlıkla çadır kampı ve karavan kampı yapılabiliyor. Kamp için uygun alanlar kampçılar tarafından tercih ediliyor. Özellikle kayalıkların olduğu bölge Yaşar Kemal’in meşhur İnce Memed romanında başkahramanın mekânı olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bölgeyi gezip görmek ve bölgede kamp yapmak oldukça keyif verici oluyor. Ayrıca yaylada ve çevrede vişne, armut, kiraz ve dut bahçeleri bulunuyor. Buralardan meyve tedarik etmek de mümkündür.

Ulaşım sıkıntısı yüzünden yaylalarda herhangi bir tesisleşme bulunmuyor. Kamp için bölgeye gideceklerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmesinde fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı
Fotoğraf: İrfan Coşkun

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde bulunan dumanlı yaylası şehir merkezine 45 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezine de 15 km mesafede bulunan yaylaya ulaşım şehir merkezinden Düziçi’ne gidilerek ve buradan da ya özel araçlarla ya da taksi tutularak sağlanabiliyor.

Dört mevsim boyunca farklı güzellikleri doğaseverlere sunan dumanlı yaylası bu sebeple yıl boyunca birçok ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle doğanın enfes halinin fotoğraflandığı sonbahar dönemi doğaseverler açısından tam bir görsel şölene dönüşüyor. Bu haliyle hem çevre illerden hem de ülkemizin birçok yerinden doğasever yaylayı görmeye geliyor. Ayrıca kamp severlerin de uğrak noktası olan yayla doğa fotoğrafçılığı açısından da oldukça güzel imkânlar sunuyor.

Dumanlı yaylasında hem çadır kampı hem de karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor. Bunun yanı sıra doğa yürüyüşleri de yapılarak çevreyi keşfetmek oldukça keyifli oluyor. Yayla özellikle sonbahar aylarında oldukça soğuk olabiliyor. Amanos dağlarının yüksek noktalarında yer alan yaylaya yaz mevsiminde ise sıcaktan bunalanlar akın ediyor. Çevresindeki ormanlarla misafirlerine bol oksijenli bir hava sunan dumanlı yaylası ülkemizin görülmeye değer noktalarından biri.

Dumanlı yaylası ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sabunsuyu Şelalesi Kamp Alanı

Sabunsuyu Şelalesi Kamp Alanı
Fotoğraf: Hürriyet

Osmaniye’de görülmesi gereken güzelliklerden olan Sabunsuyu Şelalesi şehir merkezine 35 km, Düziçi ilçe merkezine ise 7 km mesafede bulunuyor. Şehir merkezinden Düziçi’ne kadar toplu taşımayla ulaşılıyorsa da şelale bölgesine özel araçlarla ulaşım sağlanıyor. Aracınızı müsait bir yere park ettikten sonra 600 metre bir yürüyüşle şelalenin olduğu alana ulaşmak mümkün.

Sabun çayı suyunun desteklediği şelale ve etrafı yöre halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor. Eşsiz doğal güzellikleri ve ziyaretçilere sunduğu muhteşem manzarasıyla şelale yıl boyu birçok ziyaretçi ağırlıyor. Hemen her mevsim ziyaretçi alan bölgenin yılın her vaktinde kendine özel manzaraları misafirlerine sunuyor. Şelale çevresinde yürüyüş yaparak doğanın güzelliklerini fotoğraflamak mümkündür. Bununla birlikte şelalenin hemen yanı başında çadır kampı kurarak bu eşsiz manzarayı seyre dalabilirsiniz. Karavanla şelalenin yakınına kadar yaklaşmak pek mümkün değil. O yüzden karavan için daha uzak noktalar tercih ediliyor.

Sabunsuyu şelalesinin ülkemiz açısından bir diğer önemi de James Bond filminden bir sahnenin burada çekilmiş olmasıdır. Bu sayede popülerliği daha da artan şelalede ziyaret saatleri 07:00-19:00 saatleri ile sınırlandırılmış. Pandemi sebebiyle de kapalı olduğu belirtiliyor.

Sabunsuyu şelalesi etrafında herhangi bir tesisleşme bulunmuyor. Bu yüzden kampçıların ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Düldül Dağı Kamp Alanı

Düldül Dağı Kamp Alanı
Fotoğraf: Drone Ede

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi sınırlarında bulunan Düldül dağı şehir merkezine 50 km mesafede, ilçe merkezine ise 20 km mesafede bulunuyor. İlçe merkezinden minibüslerle özellikle yaz aylarında bölgeye ulaşım sağlamak mümkün. Özel araçlarla da ulaşım sağlanabiliyor.

2200 rakımda bulunan Düldül dağı eşsiz güzellikleri ve harika manzarasıyla yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Temiz havası ve bol oksijeniyle doğaseverlerin uğrak noktası olan bölgede dağcılık ve tırmanış sporları rahatlıkla yapılabiliyor. Bununla birlikte yürüyüş rotları üzerinden diğer doğal güzellikler ve bölgenin gizli kalmış cennetlerini keşfetmek mümkün. Düldül dağında çadır kampı için de oldukça uygun yerler mevcut. Özellikle tırmanış yapacaklar bölgeye kamp kurarak tırmanışlarını gerçekleştiriyorlar.

Düldül dağının turizm potansiyelini daha da ileriye taşımak için çalışmalar da devam ediyor. Dağa teleferikle çıkmak için çalışmalar yapılıyor ve bu sayede tesisleşme de bölgede artmış olacak. Şu anda kampçıların ve gezginlerin ihtiyaçlarının karşılanacağı herhangi bir tesis bölgede bulunmuyor. Çalışmalar tamamlandığında her türlü ihtiyaç bölgeden karşılanabilecektir.

Kamp Olanakları:

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Karatepe Aslantaş Milli Parkı Kamp Alanı

Karatepe Aslantaş Milli Parkı Kamp Alanı

Karatepe Aslantaş Milli Parkı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 34 km mesafede bulunan milli parka ulaşım toplu taşıma ile ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölge milli park alanı olduğu için giriş ücretli. Şahıs 6 TL, araçla ise giriş 18 TL olarak ücretlendiriliyor.

Doğaseverler ve kampçılar tarafından oldukça tercih edilen Aslantaş Milli Parkı hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleri bir arada barındıran oldukça popüler bir lokasyon. Bölgeyi baştanbaşa sulayan Ceyhan ırmağı da bölgeden geçiyor. Milli park içerisinde veya Ceyhan ırmağı kenarında müsait alanlarda çadır ve karavan kampı kurulabiliyor. Yöre halkı tarafından da mesire alanı olarak sıklıkla kullanılan alanda günübirlik piknikler, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve daha birçok aktivite yapılabiliyor. Ayrıca Ceyhan nehrinin coşkuyla akan sularında olta balıkçılığı da yapılabiliyor.

Milli park içerisinde kamp kurmak ücrete tabidir. Çadır kampı ve karavan kampı günlük olarak 30 TL üzerinden ücretlendiriliyor. Milli parkın eşsiz doğasında ve farklı aktiviteler yaparak kamp günlerini keyifli bir şekilde geçiren kampçılar yabani hayata da şahitlik edebiliyor. Bölge yöre halkı tarafından da sıklıkla tercih edildiğinden daha sakin kamp deneyimi için bölgenin daha sakin noktaları tercih edilebilir.

Aslantaş Milli Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı tesisler bulunuyor. Milli park alanında WC, büfe, çeşme, mescit, çocuk oyun alanları, otopark vb. tesisler bulunuyor. Bu sebeple kampçılar ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşamıyorlar.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, tarihi yapı, çocuk oyun alanı, güvenlik noktaları, giriş kontrol noktası, otopark alanı, piknik alanı ve piknik masaları, mescit, seyir terası, yağmur barınağı, gölet alanı, kameriyeler, bekçi evi, yürüyüş parkurları ve kuş gözlemciliği.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 12 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL. 1 ünite çadır ve karavan (günlük) 30 TL.

Web Sitesi: http://karatepeaslantas.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Çiftmazı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Osmaniye şehir merkezine en yakın doğal güzelliklerden biri olan Çiftmazı Tabiat Parkı şehir merkezine 10 km mesafede bulunuyor. Toplu taşıma ile ulaşım sağlanan bölgeye özel araçlarla da gidilebiliyor. Osmaniyeliler tarafından mesire alanı olarak kullanılan tabiat parkı doğasıyla dikkat çekiyor.

Çiftmazı Tabiat Parkı şehir merkezine yakınlığıyla özellikle hafta sonları piknikçilerin en çok uğradığı mekânlardan biridir. Tabiat parkı olması sebebiyle parka giriş ücretli. Kişi başı 5,5 TL, araçla giriş ise 16 TL olarak ücretlendiriliyor. Tabiat parkında bisiklet parkurları, yürüyüş rotaları, doğa fotoğrafçılığı ile iç kesimlerde balıkçılık dahi yapılıyor. Temiz havası ve ilgi gören doğasıyla Çiftmazı Tabiat Parkı kampçıların da ilgi odağı oluyor.

Tabiat parkında kamp yapmak da günlük olarak ücretlendiriliyor. Hem çadır kampının hem de karavan kampının rahatlıkla yapıldığı tabiat parkında bir günlük kamp için 15 TL ücret isteniyor. Kampçılar bu sakin doğada kamplarını kurarak huzurlu ve sakin bir kampın tadını çıkarabiliyorlar.

Tabiat parkında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları imkânlar bulunuyor. Bölgede WC, büfe, mescit, otopark, danışma noktaları, kır kahvesi ve kampçılar için ayrılmış özel kamp alanları bulunuyor. Buralardan her türlü ihtiyacını karşılayabilen kamp severler huzurlu bir kampın tadını çıkarıyorlar.

Kamp Olanakları: WC, büfe, mescit, otopark alanı, yürüyüş yolu, kır kahvesi, kamp alanı, güvenlik noktaları, kuş gözetleme kulesi, giriş kontrol noktası, bisiklet parkurları, karavan kamp alanı, piknik alanı ve piknik masaları.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 5,5 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 5,5 TL, motosiklet ve ATV 11 TL, otomobil, kamyonet ve pikap 16 TL, minibüs 50 TL, midibüs 88 TL ve otobüs 148 TL. 1 ünite çadır ve karavan (günlük ) 15 TL.

Web Sitesi: http://ciftmazi.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin