Adıyaman Kamp Yerleri – Adıyaman’da Kamp Yapılacak En İyi 8 Yer!

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Adıyaman, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Kommagene Krallığı dönemine uzanan ve UNESCO Kültür Mirası olan Nemrut Dağı zirvesindeki kalıntıları ile özdeşleşen Adıyaman bu özelliği ile önemli bir çekim merkezidir. Her yıl birçok yerli ve yabancı turistin gelip gün doğu ve gün batımına şahit olduğu Nemrut Dağı ile birlikte birçok medeniyetin eserlerini içeren Adıyaman Müzesi, tarihi yapıları, lezzetli mutfağı ve muhteşem geleneksel zenginlikleri ile keşfedilmeye değerdir.

Tüm bu zenginlikleri yerinde görmek için yapacağınız bir Adıyaman gezisinde konaklamanızı doğayla baş başa kalabileceğiniz uygun fiyatlı kamp yerlerinde yaparak bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Bu yazımızda, Adıyaman ve çevresinde çadır-karavan kampı yapabileceğiniz yerleri paylaşıyoruz sizlerle.

Ücretsiz Kamp Yerleri

Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı Kamp Alanı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, ilçe merkezine 1 km mesafede bulunan Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı, doğayla baş başa kalıp manzaranın ve tertemiz havanın tadını çıkarabileceğiniz, ailenizle piknik yapıp güzel bir gün geçirebileceğiniz, yürüyüş ve kamp aktiviteleri yapabileceğiniz bölgenin en popüler ve en güzel yerlerinden biridir. Tabiat parkı, yemyeşil bir alanın içerisinde, ortasında gölet alan ve onu çevreleyen irili ufaklı dağ silsilesi bulunuyor. Park alanı oldukça geniş ve göl kenarında yürüyüş yapmaya müsait bir alan. Park alanın iç taraflarında piknik alanları ve piknik masaları bulunuyor. Her masanın yanında mangalınızı yakabileceğiniz yerler mevcut.

Gölü çevreleyen ağaçların gün ortası ve gün batımında suya olan yansımaları seyir zevki yüksek görüntülere sahne oluyor. Göl üzerindeki ördekler ise izlerken insana fazlasıyla dinginlik veriyor. Burada vaktin nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Özellikle gün batımındaki manzara burayı şahane kılıyor. Etraf yemyeşil ve üzeri kapalı çardaklarda dinlenebiliyorsunuz. Doğanın tüm güzelliğini ayrı ayrı tonlarda görebileceğiniz Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı için tam bir doğa harikası yer diyebiliriz.

Adıyaman çevresinde çadır kampı için değerlendirebileceğiniz tabiat parkı, kamp konaklaması yapacaklar için yeme içme ve WC gibi olanaklara sahip. Park girişinde ve içerisinde büfeler bulunuyor. Dilerseniz restorana gidip burada balık ve et türü yemeklerden de yiyebilirsiniz. Restoranın göl manzarasına karşı kahvaltı hizmeti de bulunmaktadır. Ailece veya arkadaşlarınızla gelip piknik yapabileceğiniz ve günü burada noktalayıp güvenli bir şekilde kamp atabileceğiniz tabiat parkı hem Adıyamanlılar hem de çevre illerde yaşayanlar için çok iyi bir kaçış noktasıdır.

Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı Adıyaman şehir merkezine 65, havalimanına ise 87 km uzaklıkta bulunuyor. Otogardan her gün belirli saatlerde kalkan Gölbaşı minibüslerine binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan tabiat parkı yönüne giden ilçe dolmuşları ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Özel arasıyla gelecek olanlar tabelalar yardımıyla Gölbaşı’na ulaşımlarını kolayca sağlayabilirler. Park alanında otopark yeri bulunmaktadır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, seyir terası, kameriyeler, ahşap köprüler, otopark alanı, mescit, kuş gözetleme kulesi, yağmur barınağı, kamelya, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, giriş kontrol noktası, büfe, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve sunum merkezi.

Giriş Ücreti: Bisiklet ve mobilet 3 TL, motosiklet 4,5 TL, otomobil 9 TL, minibüs 27 TL, midibüs 45 TL ve otobüs 81 TL. Yaya girişi ve çadır kampı ücretsizdir.

Web Sitesi: http://golbasigolleri.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Sugözü Mesire ve Kamp Alanı

Sugözü Mesire ve Kamp Alanı

Adıyaman’ın Besni ilçesi Toknu köyünde yer alan Sugözü Mesire Alanı, yöre halkı tarafından hafta sonları ve bayram tatillerinde gelip pikniklerini yaptığı doğayla iç içe oldukça güzel bir yer. Hemen yanı başından geçen Değirmen Çayı’nın suları buraya ayrı bir doğal güzellik katmaktadır. Park içerisi göz alabildiğine yeşil ve sık ağaçlıklarla çevrili. Ağaçların altı yeterince gölge sağlıyor ve belirli aralıklarda piknik masaları ve mangal yakılabilir yerler bulunmaktadır.

Hafta sonu sabah yürüyüşü veya gün ortası piknik yapmak için ideal olan mesire alanı çadır kampları için de oldukça idealdir. Park içerisi güvenlikli olup, gece konaklamalarında herhangi bir problem yaşanmıyor. Kamp atacak olanlar veya yalnızca pikniğe gelmeyi düşünenler için alanda herhangi bir market veya restoranın olmadığını hatırlatmak isteriz. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz mesire alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Sugözü mesire ve kamp alanı, yeme içme alışverişi dışında diğer tüm ihtiyaçlara cevap veren bir yer. WC, çeşme, mescit, piknik masaları, mangal yakılabilir yerler ve çocuk oyun parkı türünde olanaklar bulunuyor. Geniş park içerisinde ağaçların gölgeliklerinde yürüyüş yapabilir, ayaklarınızı sıcak yaz günlerinde akan çay içerisine sokarak serinleyebilirsiniz. Parka girişte ücret alınmaması ise artı bir avantajdır. Çadır kampı atacak olanlar da herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

Sugözü mesire ve kamp alanı Besni ilçe merkezine 7, Adıyaman şehir merkezine ise 53 km mesafede bulunmaktadır. Adıyaman’dan gelecek olanlar Gölbaşı istikametinde ilerleyip Besni ilçesi yönüne dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. İlçe merkezinde mesire alanını gösteren tabelalar mevcuttur ayrıca otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Adıyaman’dan Besni’ye her gün belirli saatlerde minibüs hareket etmektedir. Besni’ye geldikten sonra buradan Sugözü Köyü’ne giden dolmuşlara binerek mesire ve kamp alanına ulaşım sağlanabilir.

Kamp Olanakları: WC, engelli WC, çeşme, mescit, banklar, piknik masaları ve mangal alanları, köprü, şelale, çöp kovaları, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Nemrut Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Nemrut Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Adıyaman sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı, Türkiye’nin en popüler doğal turistik alanlarından biridir. Burası Kommagene Krallığı’nın geride bıraktığı antik kral mezarlara ev sahipliği yapıyor. Her ne kadar bu kalıntılar ile bilinse de, gün doğumu ve gün batımı için de pek çok insanın ziyaret etmek istediği yerlerden biridir. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Nemrut Dağı, Adıyaman ve çevre şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından pek çok insanın geldiği önemli bir yerdir. Burası göz alabildiğine muazzam bir manzaranın olduğu, şahane gün doğumu ve gün batımlarının yaşandığı yerdir. Pek çok fotoğrafa konu olan Nemrut Dağı elbette yürüyüş ve kamp için de son derece uygun noktalardan biridir.

Her ne kadar milli park içerisinde kamp atılamasa da, park dışında ücretsiz olarak çadırınızı kurabileceğiniz geniş düzlükler bulunmaktadır. Eğer Nemrut Dağı’ndan bir gün doğumuna şahit olmak istiyorsanız burada en azından 1 gün kamp atmalı ve sabah gün doğmadan zirveye çıkıp günün olağanüstü doğuşuna şahitlik edebilirsiniz.

Kamp atacaklar için milli park içerisinde WC, çeşme ve kafe türü yerler bulunmaktadır. Yiyecek ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilir ve piknik alanında masalarda yiyebilirsiniz.

Nemrut Dağı, Adıyaman şehir merkezine 73, Malatya şehir merkezine ise 100 km mesafede bulunmaktadır. Her iki şehirden de ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Adıyaman’dan gelecek olanlar Kâhta minibüslerine binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan Nemrut Dağı Milli Parkı’na giden araçlara binebilirler. Yaz sezonunda ise Kâhta-Nemrut Dağı Milli Parkı arası sıklıkla minibüsler çalışmaktadır. Malatya yönünden gelecek olanlar ise ilçe otogarından Kâhta minibüslerine binerek ulaşımlarını aynı şekilde gerçekleştirebilirler. Özel aracıyla gelmeyi düşünenler ise Kâhta istikametinde ilerleyip Nemrut Dağı tabelalarını takip ederek gelebilir. Milli Park içerisinde araç park yerleri bulunmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, tarihi yapı, yürüyüş yolu, konaklama tesisi, seyir terası, yöresel ürün satış noktaları, gezi rotası, bisiklet yolu, kafe, piknik alanları, kaya tırmanışı ve otopark alanı. Milli park çevresinde ücretsiz çadır kampı atabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Giriş ve Kamp Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 10 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 105 TL, otobüs 189 TL. Milli park dışında kalan alanlarda ücretsiz kamp atabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Gazihan Dede Mesire ve Kamp Alanı

Gazihan Dede Mesire ve Kamp Alanı
Fotoğraf: Mehmet Güven

Adıyaman’a 20 km mesafede Fırat Nehri kenarında bulunan Gazihan Dede Mesire ve Kamp Alanı, yaz aylarında yöre insanının hafta sonlarında gelip piknik yaptığı yerlerden biridir. Mesire alanı geniş bir arazi üzerinde, çam ağaçlarının arasında ve barajın hemen kenarında yer alıyor. Baraj manzarasına karşı yürüyüş veya piknik yapmak burada oldukça idealdir. Etrafında herhangi bir yerleşimin olmaması nedeniyle de gürültüye maruz kalınmıyor. Yalnızca doğayla baş başa kalıp vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edebileceğiniz güzellikle bir yer.

Mesire alanında mangal yakıp piknik yapılabiliyor. Piknik için masalar mevcut. Aynı zamanda etrafta yürüyüş yapabileceğiniz patika yollar da bulunmakta. Buranın gün batımı ise ayrı bir güzeldir. Fotoğrafçılığa gönül veren biriyseniz bu noktadan güzel kareler yakalayabilirsiniz. Çadır kampı düşünenlere de önerebileceğiniz bu alan, yeterli gölge alana ve gün batımını görecek iyi çadır noktalarına sahip. Ancak yeme içme ihtiyaçlarınızı henüz buraya gelmeden önce karşılamalı ve öyle gelmelisiniz. Alanda WC, çeşme ve otopark yeri dışında herhangi bir tesis yok. Araçla gelenler girişte cüzi bir ücret ödüyor.

Mesire alanına Adıyaman-Bağpınar yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar şehir merkezinden yola çıkıp Adıyaman Üniversitesi’ni (Altınşehir) geçer geçmez sola Gazihan Caddesi yönüne dönerek Bağpınar yoluna çıkmalı ve bu yolu takip edip Büyükkavaklı Köyü’nü geçtikten sonra ilk sola Kuyucak Köyü yönünde dönmeli. Mesire alanı, köy merkezine Kuyucak Köyü’ne 5 km uzaklıktadır.

Konumu: Baraj Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi mesire alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Araç başı 5 TL. Yaya girişi ve çadır kampı ücretsizdir.

Telefon: 0416 216 54 59

Haritada Görüntüle >

Mahmut Ensari Türbe Mevki Kamp Alanı

Mahmut Ensari Türbe Mevkii Kamp Alanı
Fotoğraf: Hakkı Karakoç

Adıyaman tarihi yerlerin yanı sıra inanç turizmini de kapsayan önemli şehirlerimizden biridir. Tarihte önemli birkaç âlimin türbelerine ev sahipliği yapan Adıyaman, inanç turizmi bakımından yerli turistin sıklıkla ziyaret ettiğin bir yerdir. Mahmut Ensari Türbesi de bu gibi ziyaret edilen yerlerden yalnızca biridir. Türbe yeri Adıyaman şehir merkezine 11 km’lik bir mesafede bulunuyor. Türbenin olduğu yer geniş bir alan üzerinde tepe bir noktada bulunmaktadır. Türbeye giden yol üzerinde geniş bir mesire alanı ve yamaç paraşütü yapılabilen noktalar bulunuyor.

Eğer sırt çantalı bir gezginseniz ve Adıyaman’ı gezmeye geldiyseniz, şehir merkezinden çok fazla uzaklaşmadan ücretsiz bir şekilde burada kamp atabilirsiniz. Yol üzerindeki mesire alanı ve çevresi geniş bir düzlüğe sahip. Ağaçlık alanların da olduğu buralarda çadırınızı kurabilir ve güvenle konaklayabilirsiniz.

Kamp öncesi yiyecek ve içeceklerinizi Adıyaman şehir merkezinde almayı unutmayın. WC ihtiyaçlarınızı ise Mahmut Ensari Türbesi’nin olduğu noktadaki yerleri kullanarak karşılayabilirsiniz.

Kamp bölgesine Adıyaman Havalimanı yolu üzerinden ulaşılabilir. Havalimanı-Kâhta istikametinde ilerleyerek Kuruçay Köprüsü’nü geçer geçmez sola dönerek tabelalar yardımıyla türbeye ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için şehir içi dolmuşlar çalışmaktadır.

Kamp Olanakları: Türbenin olduğu noktada WC ve çeşme yeri bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Kommagene Kamping

Kommagene Otel ve Kamp Alanı

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alan Kommagene Otel ve Kamping bir aile işletmesi olarak hem otel hem de karavan ve çadır konaklama hizmeti sunmaktadır. İlçede bu türde alternatif konaklama hizmeti sunan tek işletme olan Kommagene, özellikle Nemrut’a gelenlerin konaklama yaptığı yerlerden biridir. Tesis, geniş bir bahçe alanı üzerine kuruludur. İçerisinde bir otel binası ve geniş bir çadır ve karavan alanı bulunuyor.

Konaklama yapacak konuklar kamp süresi boyunca WC, duş, Wi-Fi, elektrik gibi olanaklardan yararlanabiliyor. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınız için tesisin kendine ait bir restoran yeri bulunmaktadır. Dileyen ortak kullanımlı mutfak alanında kendi yemeklerini de yapabiliyor. Bununla birlikte tesisin karşısında bir restoran daha bulunmaktadır.

Yaz ayları Nemrut’a gelen yüzlerce yerli ve yabancı turist nedeniyle otel ve kamp alanında doluluk olabiliyor. Bu nedenle henüz Kâhta’ya gelmeden aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçerseniz rezervasyonunuzu garanti altına almış olursunuz. Konaklama ücretleri de oldukça makul ve bütçe dostudur.

İlçe merkezi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Kommagene Otel ve Kamp Alanı, Öğretmenevine gelmeden 100 geride kalıyor. İlçe merkezine ulaşımınızı Adıyaman’dan hareket eden minibüslerle sağlayabilirsiniz. Özel aracıyla gelmek isteyenler tüm çevre illerden tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilir. Tesis, araçlı misafirleri için otopark alanına sahiptir.

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, Wi-Fi, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, oda konaklama, çadır ve karavan kamp alanları, bahçe ve dinlenme alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 25 TL, karavan gecelik 50 TL, otel oda konaklama 100 TL.

Telefon: 0416 725 97 26

Facebook: https://www.facebook.com/kommagenehotel/

Haritada Görüntüle >

Damlacık Garden Kamping

Fotoğraf: Kampbros

Adıyaman’ın Kâhta ilçesi Damlacık Köyü’nde bulunan kamp alanı, Nemrut Dağı’na olan yakınlığı nedeniyle, Nemrut’u ziyaret etmek isteyip de bölgede konaklama düşünenler için ideal bir çadır ve karavan alanıdır. Tesis, Nemrut Dağı Milli Parkı’na 15 km mesafede aynı yol üzerinde bulunuyor. Kamp alanı geniş bir bahçe alanı içerisinde kurulu çadır ve konaklama kampının yanı sıra 5 kişilik paylaşımlı oda düzeninde apart otel hizmeti de vermektedir.

Kamp alanının olduğu bahçe yeri meyve ağaçları ile çevrili ve yeterince gölgelik alana sahip. Ayrıca çadır alanları çimenlik olup, tüm taşlardan arındırılmış düz bir yerden oluşuyor. Kamp süresi boyunca tüm ortak kullanımlı alanlara ek olarak kendi yemeklerinizi yapabileceğiniz mutfak yeri de bulunmaktadır. Ayrıca mangal da yapabiliyorsunuz. Dilerseniz tesisin kendi restoranında kahvaltı dâhil diğer öğün yemeklerinden yiyebilirsiniz. Şarj edilebilen cihazlarınız için de ücretsiz şarj otomatlarından faydalanabilirsiniz.

Tesisin bahçe alanı içerisinde orta büyüklükte bir havuz yeri bulunuyor. Bu, Adıyaman’ın kavurucu yaz sıcaklarında konaklama yapan kişilerin imdadına yetişiyor. Havuzdan çıkıp, bahçe alanında bir ağacın gölgesinde şekerleme yapabilir günün keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer Nemrut için rehberli bir tur ihtiyacınız olursa burası kendi araçlarıyla rehberli Nemrut turları da düzenlemektedir.

Damlacık Köyü, Kâhta ilçe merkezine 23 km mesafede bulunuyor. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Kâhta’ya vardıktan sonra buradan Siverek istikametine devam edip Kâhta Çayı’nı geçer geçmez sola Damlacık Bucağı yönüne saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Kâhta ilçe otogarından köy minibüsleri hareket etmektedir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, havuz, restoran, ortak kullanımlı mutfak alanı, bahçe ve dinlenme alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, ücretsiz şarj istasyonu, çadır ve karavan alanı ve otopark.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 15 TL, karavan gecelik 30 TL, apart oda kişi 20 TL.

Telefon: 0543 845 77 30 – 0531 979 23 40

Facebook: https://www.facebook.com/Damlacik-garden-camping-112666190288178/

Haritada Görüntüle >

Cendere Kamping

Cendere Camping

Kâhta-Sincik yolu üzerinde Cendere Çayı’nın yanı başında, yemyeşil bir bahçe alanı içerisinde bulunan Cendere Kamping, bu bölgede tarihi ve kültürel bir geziye çıkan ve konaklama yapmak isteyenler için ideal yerlerden biridir. Tarihi Cendere Köprüsü’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan kamp alanı, çadır konaklamanın yanı sıra oda konaklama hizmeti de vermektedir. Tesis, ağaçlıklı bir bahçe alanı içerisinde bulunuyor. Kamp yerleri yeterli gölgelik alanlara sahiptir. Tüm ortak kullanımlı alanlara ek olarak tesisin kendi hazırladığı yemeklerden yiyebilir veya kendi yemeklerinizi mutfak alanında yapabilirsiniz. Dilerseniz mangal da yakabilirsiniz.

WC, duş ve elektrik gibi olanaklar bulunmaktadır. Uygun bir ücret karşılığı konaklama hizmeti sunan Cendere Kamping, Kâhta ilçe merkezine 24, Adıyaman şehir merkezine ise 44 km mesafede bulunmakta. Kâhta üzerinden gelecek olanlar Siverek istikametinde ilerleyerek Sincik yol ayrımına saparak tabelalar yardımıyla Cendere Köprüsü yönünde giderek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Çay Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, çeşme, bahçe ve dinlenme alanı, yeme içme yeri, ortak kullanımlı mutfak alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama kişi başı 20 TL.

Telefon: 0531 711 17 73

Haritada Görüntüle >

Yorum yapın

Bizi Takip Edin