Itria Vadisi Görülecek Yerler

İtalya’nın topuk kısmında bulunan Puglia Bölgesi, İtalya’nın son dönemlerde yıldızı parlayan ve turizm konusunda önemli gelişmeler kaydeden yerlerinin başında geliyor. 

Puglia Bölgesi’nde bulunan Itria Vadisi, çok keyifli rotalar oluşturarak çok güzel zamanlar geçirebileceğiniz bir bölge. Burada görmeniz gereken oldukça güzel destinasyonlar bulunuyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz Itria Vadisi görülecek yerler listemizde burada görmeniz gereken 6 yeri listeledik. Dilerseniz zaman geçirmeden listemize göz atalım.

Itria Vadisi Görülecek Yerler

1. Martina Franca

Martina Franca

Puglia Bölgesi’nin en kalabalık nüfusa sahip bölgelerinden biri olan Martina Franca, zenginliği ile dikkat çekiyor. Her köşesinde asaletin ve zenginliğin izlerini taşıyan şehir, trulli evleri, meydanları, kiliseleri ve renkli sokaklarıyla Itria Vadisi‘nin görülmeye değer bölgelerinin başında geliyor.

2. Locorotondo

Locorotondo

Bölgenin bir diğer güzel noktası olan Locorotondo, leziz şarapları ve muhteşem yemekleriyle özellikle yeni lezzetler tatmak isteyenler tarafından oldukça beğenilen yerlerden biri. Eğer siz de yeni yerler yanında yeni lezzetleri de keşfetmeye meraklıysanız Locorotono mutlaka listenizde olmalı.

3. Cisternino

Cisternino

Alberobello, Martina Franca gibi rotalara göre daha huzurlu bir ortam sunan Cisternino, 2014 yılından bu yana “sakin şehir” anlamına gelen cittaslow şehirleri arasında bulunuyor. Bu nedenle diğer bölgelerden daha sakin olan bölge ziyaretçilerine keyif dolu bir tatil imkanı sunuyor. Şehir Alberabello ve Locorotondo gibi cazibe merkezlerine 12 km. mesafede bulunuyor.

4. Ostuni

Ostuni

“Beyaz Şehir” olarak tanımlanan Ostuni, bembeyaz badanalı evlerin olduğu sokakları ve muhteşem manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Zamanında veba gibi hastalıklardan korunmak amacıyla beyaza boyanan evler günümüzde şehrin simgesi haline gelmiş. Ostuni’ye gelerek şehrin eski ve yeni sokaklarının tadını çıkarabilir, tarihi mekanların ve katedralleri inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

5. Alberobello

Alberobello

İtalya’nın Harran’ı diyebileceğimiz Alberobello, meşhur trulli evleri’nin en yoğun olarak görüldüğü noktalardan biri. Şehir, tarihi dokusu sayesinde 1996 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

6. Ceglie Messapica

Ceglia Messapica

Puglia Bölgesi’nin şirin yerleşim yerlerinden biri olan Ceglie Messapica, tarihi dokusunu koruyan sokakları, zeytinlikleri ve üzüm bağlarıyla tam bir Ege kasabasını andırıyor.

Itria Vadisi, özellikle daha önce İtalya’yı bilenlerin keşfetmesi gereken özel bölgelerden biri. Itria Vadisi ve Puglia Bölgesi çok keyifli köy ve kasabaları bünyesinde bulunduruyor. Bu bölgelere gitmek için en uygun seçenek Bari ve Brindisi şehirlerinde bulunan havaalanlarını kullanmak. Siz en uygun uçak bileti seçenekleriyle sevdiklerinizle yola çıkarak bu sevimli İtalyan yerleşim yerlerini keşfe çıkabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin