İtalya’da Ne Yenir , Ne İçilir? | 12 Muhteşem Lezzet

Avrupa’nın en lezzeti mutfaklarından birine sahip olan İtalya’nın geleneksel yemeklerini sizler için derledik.

İtalya’da ne yenir, ne içilir yazımıza göz atarak bu muhteşem lezzetleri keşfedebilirsiniz.  Kilo almadan dönmenin neredeyse imkânsız olduğu İtalya’da denemeniz gereken tatları sizler için derledik.

#1 İtalya’da Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Lasagne

Lasagne

İtalyanın mutfaklara kazandırdığı muhteşem lezzetlerden olan Lazanya’yı orijinal yapılışıyla tatmalısınız.Türk mutfağının da sevilen lezzetlerinden biri haline gelen Lazanya,hem görüntüsüyle hem de tadıyla doyurucu bir lezzet.

2- Pizza

Pizza

İtalya mutfağından çıkıp tüm dünyayı lezzetiyle saran pizzanın birçok çeşidi bulunmakta. Hangisini seçeceğiniz konusunda karar vermekte zorlanacağınız pizzaların tadına bir de ana vatanı olan İtalya’da bakmalısınız.

3- Fiorentina Steak

Fiorentina Steak

Lezzetli bir et yemek istiyorsanız ve İtalya’da Nusr-et bulamadıysanız Fiorentina Steak sipariş edebilirsiniz. Birçok restoranda bulabileceğiniz bu lezzet, bifteğin yüksek ateşte kısa sürede pişirilmesiyle oluşuyor. Dışı pişmişken içi hafif pembemsi olan etin damak tadınıza göre daha fazla pişirilmesini talep edebilirsiniz.

4- Osso Buco

Osso Buco

Dana incikten yapılan Osso Buco, İtalya’nın sevilen yemeklerinden. Et düşkünlerindenseniz İtalyan restoranlarına bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

5- Ribollita

Ribollita

Etli pizzalardan, güveçlerden sıkıldıysanız Ribollita tam size göre. Havuç, soğan, kereviz, lahana ve domates birleşimiyle oluşan farklı lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek Ribollita’nın tadına bakmalısınız.

6- Pasta (Makarna)

Pasta

İtalya’nın en meşhur lezzeti bildiğiniz üzere makarnadır. Lezzetiyle ve pratik hazırlanışıyla tüm dünyada sevilerek tüketilen makarnaların daha önce hiç yemediğiniz çeşitlerini ve soslarını İtalya’da bulabilmeniz mümkün. Özellikle taze domateslerden yapılan pomodoro soslu makarnayı denemenizi tavsiye ediyoruz.

7- Saltimbocca

Saltimbocca

Dana etlerinin ada çayıyla tütsülenip servis edildiği Saltimbocca’nın tadına hayran kalacaksınız. Biraz un bulanıp kızartılan sarmalar farklı aromasıyla sizlere yeni bir yemek deneyimi yaşatabilir.

8- Risotto

Risotto

Evlerimizde yapılan pilavın nişastalı hali diyebileceğimiz Risotto, birbirinden farklı çeşitleriyle tüketilebilen bir pirinç yemeği. Nişastasıyla beraber pişirilip krema gibi bir hal alması sağlanan pirinç sonrasında isterseniz sade isterseniz çeşnilerle birlikte tüketebiliyorsunuz.

9- Arancini & Supplì

Arancini & Supplì

İtalya’da restoranlardan sokak tezgâhlarına kadar birçok noktada yiyebileceğiniz Arancini & Suppli’nin dışı pirinç içi ise peynir, bezelye, mantar gibi sebzelerle doludur. Yuvarlak şekillere sahip olan aranciniden yedikçe yemek isteyeceksiniz!

10- Gelato

Gelato

Dünyaca ünlü Roma dondurması olan Gelato, sıcak yaz aylarının en lezzetli serinleticisi. Birbirinden farklı çeşitleriyle hepsinin tadına bakmak isteyeceğiniz Gelato’yu kesinlikle denemelisiniz.

11- Tiramisu

Tiramisu

Tadıyla kendine âşık eden tatlılardan Tiramisu, evlerimizde yaptığımızdan farklı olarak ‘’mascarpone’’ peyniriyle yapılmaktadır. Lezzetine doyamayacağımız tiramisuyu yanında bir bardak filtre kahveyle denemelisiniz.

12- Grappa

Grappa

Akşam yemeklerinden sonra hazmettirici olarak tercih edilen Grappa, İtalya’nın en çok tüketilen içkilerinden biridir. Sek tüketebileceğiniz gibi filtre kahveye ekleyerek de deneyebilirsiniz.

*İtalya’nın gezilecek yerleri yazımızı incelemeyi unutmayın…

İtalya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin