Reggio Calabria Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 6 Yer

İtalya’nın Calabria bölgesinde yer alan Reggio Calabria, ülkenin en eski ikinci şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda bir liman ve üniversite şehridir.

Reggio Calabria gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka gezip görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik..

Gezilecek yerleriyle dikkat çeken kent, tarihi dokusu ve kültürel ögeleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

#1 Reggio Calabria Gezilecek Yerler

Dilerseniz birlikte inceleyelim;

1- Aragonese Kalesi

aragonese castle

Orta Çağ’dan günümüze kadar gelen Aragonca Kalesi,  aslında bir geçit görevi görüyor. Ischia’nın daha  büyük adasına bağlayan volkanik kayalık bir adacık üzerinde duran kalenin M.Ö. 474 yılında yaptırıldığı düşünülüyor.

Şehirden biraz uzaklaşıp kendini farklı bir atmosfer arayanlar için biçilmiş kaftan olan Aragonca Kalesi’ni mutlaka ziyaret edin.

2- Kültür Sarayı

Kültür Sarayı

1912- 1924 yılları arasında yaptırılan Kültür Sarayı (Plazzo Melissari- Musitano), görünüşte tek bir bina olarak algılansa da farklı zamanlarda inşa edilen ve tasarlanan iki ayrı binadan oluşmakta aslında…

Bölgenin ünlü ailelerinden Melissari ailesinin 18. yüzyılda ikamet ettiği bu bina, günümüzde sanat ve kültür merkezi olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

3- Reggio Calabria Katedrali

Reggio Calabria Katedrali

Kentin Roma Katolik kilisesi olan Reggio Calabria Katedrali, Meryem Ana’ya ithaf edilen tarihi yapılardan biridir. Dış mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan kilise, 1908 yılında meydana gelen depremler sonucu ciddi hasar görmüş..

Romanesk ve Gotik bakış açısı kullanılarak yeniden bir dizi restore çalışmasından geçmiştir. 1928 yılında kutsanan kilise o yıldan beri şehrin ana-merkez dini yapısı olarak görev alıyor.

4- Giuseppe Garibaldi Sarayı

Garibaldi Palace
illustration architecture statue

İtalya’nın kurulmasında etkin rol oynayan Giuseppe Garibaldi, dünyaca ünlü bir yurt sever… Ülkenin en büyük kahramanı olarak gösterilen bu isim, pek çok askeri mücadele yönettikten sonra hayatını kaybetmiş.

Calabria’da bir dönemini geçiren Garibaldi’nin yaşadığı ev ise günümüzde turistik bir müze olarak ziyaretçilerini bekliyor. Kahramanın kişisel eşyalarından tutun da mobilyalarına kadar pek çok eşyasını göreceğiniz saray, aynı zamanda muhteşem İtalyan mimarisinin en güzel örneklerinden birini taşıyor.

5- Palazzo Melissari

palazzo melissari

1912- 1924 yılları arasında yaptırılan Plazzo Melissari- Musitano, görünüşte tek bir bina olarak algılansa da farklı zamanlarda inşa edilen ve tasarlanan iki ayrı binadan oluşmakta aslında…

Bölgenin ünlü ailelerinden Melissari ailesinin 18. Yüzyılda ikamet ettiği bu bina günümüzde sanat ve kültür merkezi olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

6- Magna Grecia Ulusal Müzesi

magna grecia ulusal muzesi

Antik Yunan’dan kalma en etkileyici eserlerin sergilendiği Magna Grecia Ulusal Arkeoloji Müzesi, 19. yüzyılda Calabria Arkeoloji İdaresi tarafından yaptırılan kazılar sonucunda çıkartılan eserler sayesinde daha da büyümüş ve günümüzdeki halini almıştır. Geniş koleksiyonuyla tarih meraklıların dikkatini çeken müzeyi gezmenizi tavsiye ederiz.

*Reggio Calabria hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra bu şehre seyahat için hazırlık yapmakta. Uçak bileti için hiç dert etme! Senin için hazırladığımız Reggio Calabria uçuşlar sayfasında dilediğin hava yolu firmasının en ucuz uçak biletini bulma şansı yakalayabilirsin. Gerisi iki tık uzağında!

*İtalya’nın Birbirinden Etkileyici Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda  yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin