Büyükada Plajları – Büyükada’da Denize Girilecek En İyi 12 Yer!

İstanbul açıklarında bulunan, Prens Adaları olarak da bilenen adalar topluluğunun en büyüğü Büyükada’dır. Büyükada, İstanbul’un Adalar ilçesinin karaya en uzak olanı ve adaların merkezidir. Doğal güzellikleri, adanın dört bir yanına dağılmış erguvanları, çam ormanları ve tarihi köşkleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yer. İstanbul’un karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşarak kısa da olsa bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Büyükada içerisinde ücretli ve ücretsiz birçok plaj bulunuyor. Eski Yunancada adı Prinkipos olan Büyükada’da biri güney, diğeri kuzeyde olan iki tepe vardır. Güneydeki tepe Yüce Tepe ve kuzeydeki tepe ise Manastır Tepesi’dir.

Büyükada’ya ulaşım yalnızca deniz yoluyla sağlanıyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinden kalkan vapurlarla veya motorlu teknelerle buraya ulaşabiliyorsunuz. Burada birçok kilise ve manastırın kalıntılarına rastlamak mümkündür. Bunların en önemlisi Aya Yorgi Kilisesi’dir. Büyükada’ya yaklaştığınızda evlerin harika manzarasını görüp Rumlara ait kalıntıları fark edebiliyorsunuz. Aynı zamanda adanın eşsiz doğasıyla birlikte adadaki plajların, denizin ve güneşin tadını da çıkarabiliyor, yaz sıcağında Marmara Denizi’nin yüzülebilen nadir yerlerinden birinde serinleyebiliyorsunuz. Genellikle butik ve pansiyon tipi konaklama seçeneklerinin bulunduğu Büyükada’da yürüyüş yapabiliyor, çeşitli su sporlarına katılabiliyor, elektrikli araçlarla adayı ve tarihi yerlerini gezebiliyor veya bir bisiklet kiralayarak gün boyunca adayı keşfedebiliyorsunuz. Büyükada plajları ve konaklama imkânları ile ilgili hazırlamış olduğumuz yazımızı inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Ücretli Plaj Yerleri

Blue Beach

Büyükada Blue Beach

Büyükada’nın İstanbul’a bakan tarafında, Marmara Denizi’nin en sakin köşesinde yer alıyor. Blue Beach çok geniş olmayan plajıyla şehrin koşuşturmacasından sizi uzaklaştırıyor ve ailenizle veya arkadaşlarınızla dilediğinizce eğlenebileceğiniz bir mekân olarak hizmet veriyor. Yosunlu bir denize sahip olduğundan dolayı düzenli olarak yosunları temizleyen bir görevli mevcuttur. Ara sıra yosunlarla karşılaşsanız da genellikle temiz olan denizin kumdan bir plajı var fakat şezlonglar tüm kumu kapladığı için kumun tadını çıkaramayabiliyorsunuz. Denizin dibi kumlu ve sığdır. Suya iskeleden giriliyor. Sığ su sevmeyenler iskeleden suya atlayabiliyorlar.

Hafta sonları ve tatil günlerinde çok kalabalık olduğundan dolayı sakinliği tercih edenler için uygun olmayabiliyor. Plaja giriş ücretlidir ve fiyatları ortalamanın üstündedir. Müzik ve servis eşliğinde keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. WC ve duş alanlarını giriş ücreti dâhilinde kullanabiliyorsunuz. Plaja ulaşım ise Büyükada’ya vapurla geldikten sonra 10 dakika yürüyerek veya vapur iskelesinde kalkan servislerle sağlanıyor. Günübirlik tatillerde ada manzarası eşliğinde yüzmenin tadı burada bir başka oluyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 50 TL (şezlong ve şemsiye dâhil). Damsız girilmiyor.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, soyunma kabinleri, restoran, cafe & bar, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bluebeachbuyukada/

Haritada Görüntüle >

Yörükali Plajı

Yörükali Tesis Plajı, Büyükada

İstanbul’un yanı başında bir plaj keyfi sunan Yörükali Plajı, adadaki en büyük plajlardan biridir. Temiz ve sakin bir denizi vardır. Denizin dibi de plajı da kumdan oluşuyor. Çocuklu aileler ve genç çiftler için güzel bir ortam sunuyor. Sağladığı geniş alandan dolayı genellikle kalabalık oluyor. Suyun içerisinde güzel vakit geçirebileceğiniz aktiviteler de yer alıyor. Dibi gözle görülebilen berrak bir denize sahiptir. Aynı zamanda dalgalı denizde yüzmekten hoşlanmayanlar için de ideal bir plaj yeridir. Yüzerken veya şezlongunuzda güneşlenirken zaman zaman martılar da size eşlik ediyor. Beklentiyi çok yüksek tutmadığınızda Marmara Denizi’nin ve güneşin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Mekâna giriş ücretlidir. Makul fiyatları olan Yörükali’de giriş ücreti karşılığında şezlong, duş, WC ve şemsiye hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz. Aynı zamanda ilk gittiğinizde size bir emanet dolabı da veriyorlar. Plaja ulaşım ise iskelede bulunan ücretsiz motorlarla sağlanıyor. Dışarıdan kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirebileceğiniz gibi plajın restoranından da yararlanabiliyorsunuz. Şezlonglar için kişiye özel minderler getiriyorlar. Plajın motel kısmı olduğu için konaklama olanakları da mevcuttur.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, soyunma kabinleri, restoran, cafe & bar, Wi-Fi, ücretsiz kahvaltı, oda konaklama, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/YorukAliPlajHotel/

Haritada Görüntüle >

Viranbağ Beach & Restaurant

Viranbağ Plajı
Fotoğraf: Kenan Bayram

Viranbağ Beach & Restaurant adaların en güneyinde bulunan şirin bir koydan oluşuyor. Marmara Denizi’nin genelinde olduğu gibi burada da yosunlara rastlamak mümkündür. Güneyde bulunduğu için arada bir rüzgârlı olabiliyor fakat koy olduğundan genellikle dalgalanmıyor. Yosunlar dışında temiz bir denize sahiptir. Denizin dibi taşlıklardan oluştuğu için deniz ayakkabısı kullanmanız öneriliyor. Nadiren kalabalık olan Viranbağ’ın görevlileri yosunları sürekli temizlemeye çalışıyor. Keyifli müzikler eşliğinde denizin, güneşin, manzaranın ve hafif esintinin keyfini sürebiliyorsunuz. Küçük bir plaj olduğundan dolayı samimi bir ortama sahiptir ve pırıl pırıldır.

Girişi ücretlidir ve ortalamanın üstünde fiyatları vardır. Giriş ücretine şezlong, duş ve şemsiyeler dâhildir. Tuvaletleri de bu ücret karşılığında kullanabiliyorsunuz. Dışarıdan yiyecek içecek getiremiyorsunuz bunun yerine restorandaki yemeklerden alabiliyorsunuz. Burada denizanalarına rastlamanız da mümkündür. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekiyor. Adanın diğer yerlerine kıyasla daha tenha bir yer olduğundan dolayı insana huzurlu bir yüzme keyfi sunuyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve hasır şemsiye, soyunma kabinleri, restoran, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/viranbagbeachrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Prenses Koyu Plajı

Büyükada Prenses Koyu

Adanın temiz plajlarından birine sahip olan Prenses Koyu Plajı şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşabileceğiniz bir yerdir. Arkasında yemyeşil ormanların bulunduğu eşsiz doğası ile enfes bir tatil imkânı sunuyor. Dileyen butik oteldeki odalarda veya bungalovlarda da günübirlik konaklamayabiliyor. İstanbul’a yakın olup huzurlu ve sakin bir tatil imkânı sunuyor. Plajı cıvıl cıvıl ve renkli bir ortama sahiptir. Yosunlardan rahatsız oluyorsanız burası size uygun olmayabilir. Denizde şezlong, duş, WC ve şemsiyeler bulunuyor.

Fiyatları makul olan Prenses Koyu’nda kuş seslerinin eksik olmadığı huzurlu bir tatil geçirebiliyorsunuz. Zaman zaman rüzgârlı olduğundan dolayı deniz dalgalı olabiliyor. Ulaşımı adada kiralayabileceğiniz bisikletlerle veya adayı gezdiren elektrikli araçlarla yapabilirsiniz. Aynı zamanda iskeleye geldiğinizde orada bulunan ücretsiz servisinden de yararlanabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (şezlong ve şemsiye dâhil). Konaklama yapan kişiler plajı ücretsiz kullanabilmektedir. Konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için lütfen işletme ile iletişime geçiniz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, soyunma kabinleri, restoran, Wi-Fi, oda konaklama, iskele, deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/prenseskoyu/

Haritada Görüntüle >

Nakibey Plajı

Nakibey Plajı

Büyükada’nın merkezine yürüme mesafesinde bulunan Nakibey Plajı ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir plajdır. Hafta içi kalabalık olmadığından sessizliği ve sakinliği seviyorsanız sizin için uygun olabilir. Denizi çok yosunludur ve yosunlar yeterince temizlenmiyor. Denizin dibi ve plajı kumdan oluştuğu için çocuklara ideal bir ortam sunuyor. Yavaş yavaş derinleşen deniz yüzme bilmeyenler için de güvenlidir. Plajda cankurtaran mevcuttur. Sığ deniz sevmeyenler denizde yer alan dubalardan atlayış yapabilirler. Nakibey’de müzik eşliğinde keyifli bir tatil yapabiliyorsunuz.

Fiyat performans açısından gayet makul bir ücrete sahip. Hafta içi ve hafta sonu değişen bir giriş ücreti bulunuyor. Plajda şezlonglar var fakat birbiriyle çok iç içe konumlandırıldığından rahatsız edici olabiliyor. Kalabalık günlerde duşlar ve tuvaletler yetersiz kalabiliyor. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirebiliyorsunuz. Nakibey’e İstanbul’un dört bir yanından kalkan vapurlarla Büyükada’ya geldikten sonra yürüyerek veya elektrikli araçlarla ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında iskeleden kalkan ücretsiz motorlara da binebiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Hafta içi ve Cumartesi dahil yetişkin 50 TL, 7-12 yaş arası çocuklar 25 TL. Pazar ve resmi tatillerde yetişkin 60 TL, 7-12 yaş arası çocuklar 30 TL.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, engelli erişimi, gözetleme kulesi, cankurtaran, iskele, su sporları, Wi-Fi, kafeterya ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nakibey_aile_plaji/

Haritada Görüntüle >

Halik Koyu Plajı

Halik Koyu Plajı

Marmara Denizi’nin sayılı koylarından biri olan Halik Koyu Plajı Büyükada’nın en uzun plajıdır. Hafta içi çok rağbet görmüyor olsa da hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Derinliği fazla olan Halik Koyu Plajı kumdan değil taşlardan oluşuyor. Aynı zamanda denizin dibi de taşlıdır ve bu taşların boyutu yer yer farklılık gösterebiliyor. Halik Koyu bazen rüzgârlıdır ve bu nedenle deniz bazı günlerde dalgalı olabiliyor. Bu dalgalar haliyle denize de yosun getiriyor. Ayrıca denizanalarından da hoşlanmıyorsanız burası size göre olmayabilir.

Girişin ücretli olduğu Halik Koyu Plajı’nın fiyatları verdikleri hizmete göre biraz pahalıdır. Bu fiyata şezlong ve şemsiye dâhildir. Plajda duş, WC ve soyunma kabini mevcuttur. Plajın bir bölümünde ailenizle piknik yapabileceğiniz yerler sunuluyor. Bu nedenle genellikle kalabalık gurupların uğrak yerlerinden biri oluyor. Sessizlik ve huzur istiyorsanız burası size uygun olmayabilir. Her zaman müzik olduğundan plajda dilediğinizce eğlenerek denizin ve güneşin tadını çıkarabiliyorsunuz. Ancak sürekli çalan müzik sesinden hoşlanmayanlar tekrar düşünebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı hafta içi ve Cumartesi 50, Pazar 60 TL (şezlong ve şemsiye dâhil). 7-12 yaş arası 25 TL, 0-6 yaş arası ücretsizdir.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, Wi-Fi, restoran, piknik alanı, su sporları, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/halikkoyu_eskibag/

Haritada Görüntüle >

Aya Nikola Plajı

Aya Nikola Plajı

Aya Nikola Plajı İstanbul’a yakın fakat kendinizi bambaşka bir yerde hissedebileceğiniz, şehrin gürültüsünden uzakta huzurlu bir tatil yeridir. Kumsaldan oluşan Aya Nikola Plajı sessiz ve kafa dinleyebileceğiniz güzel bir manzaraya sahiptir. Denizin içinde midyelere ve yosunlara rastlamak mümkündür bu nedenle yüzerken dikkatli olmanız gerekiyor. Deniz kıyısındaki kumda da aynı şekilde midyeler bulunuyor. Denizin dibi ise kum olmasına rağmen zaman zaman ayağınız taşa çarpabiliyor. Aynı zamanda denizde denizanaları da bulunuyor. Eğer denizanalarıyla yüzmekten rahatsız oluyorsanız burası size uygun değildir.

Plaja giriş ücreti adadaki diğer işletmeye göre biraz pahalı kalabiliyor. Giriş ücreti ile şezlong, şemsiye duş ve WC olanaklarından yararlanabiliyorsunuz. Fakat şemsiyeler yetersiz kalıyor. Genellikle gruplar halinde gelindiğinden dolayı yer bulamayabilirsiniz. Plaj, çocuklu aileler için uygundur ve ailelere özel bölüm bulunmaktadır. Ulaşım ise sadece teknelerle sağlanabiliyor. İskelede bulunan motorlarla Aya Nikola’ya ücretsiz ulaşabiliyorsunuz. Aya Nikola’nın aynı zamanda moteli de bulunuyor fakat eski bir yapı olduğundan dolayı belki rahat edemeyebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 70 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, Wi-Fi, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri Halk Plajı

Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri Halk Plajı
Fotoğraf: Mirso Osmanovic

Büyükada Sosyal Tesisleri Halk Plajı, Kartal Belediyesi’ne ait. İstanbul’a yakın dinlenip denize girebileceğiniz ya da tatil yapabileceğiniz nezih bir yerdir. Aile ile gidilebilecek doğa ile iç içe bir tatil imkânı sunuyor. Denizi temizdir ve plaj alanı bir platform alanından oluşuyor. Marmara Denizi’nin her yerinde olduğu gibi burada da denizkestanelerine rastlamak mümkündür. Hafta sonları çok kalabalık olabiliyor fakat hafta içi sessiz ve sakin bir ortam sağlıyor. Denizin dibi taşlı olmadığı için rahatlıkla yüzebiliyorsunuz. Bununla birlikte plajda cankurtaranlar ve görevliler de mevcuttur.

Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri konuklarına uygun fiyatlara kaliteli bir hizmet sunuyor. Burası plajı ve sosyal aktiviteleriyle adanın en gözde mekânlarından biridir. Özellikle şehirden uzaklaşmadan kafa dinleyerek denize girmeyi isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Giriş ücreti karşılığında şezlong ve şemsiye kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda WC ve duşlar da bu ücrete dâhil oluyor. Tesise ulaşım ise iskelelerde bulunan ücretsiz motorlarla sağlanıyor. Aynı zamanda engelliler, refakatçileri ve 0-6 yaş çocuklar da tesisten ücretsiz faydalanabiliyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (şezlong ve şemsiye dâhil). 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, Wi-Fi, kafeterya, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Nizam Plajı

Nizam Aile Plajı

Nizam Plajı, Büyükada’nın Nizam Mahallesi sınırları içerisinde yer alan küçük bir yerdir. Burası adanın en sakin plajlarından biridir fakat suyu çok da berrak değildir. Diğer plajlarda olduğu gibi denizanalarına ve yosunlara rastlayabiliyorsunuz. Uzun bir iskeleye sahip olduğundan dolayı denize atlayarak girmeyi sevenler için ideal oluyor. Denizin dibi kumdan oluşuyor bu nedenle rahat bir şekilde yüzebiliyorsunuz. Zaman zaman teknelerin geçmesiyle dalgalanabiliyor ama çok fazla rahatsız etmiyor. Burası sakin bir hafta sonu geçirip dinlenebileceğiniz ideal bir yerdir.

Plaja giriş ücretsizdir fakat tesisin plajını kullanmak istediğinizde ücret ödemeniz gerekiyor. Ücretsiz kısımdaysa şezlong veya şemsiyeleri kiralayabiliyorsunuz. Ulaşım ise Büyükada’ya geldikten sonra iskeleden hareketle tekne servisi ile ücretsiz sağlanıyor. Sığ bir denize sahip olduğundan dolayı yüzme bilmeyenler ve çocuklar için de rahat oluyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 40 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, Wi-Fi, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/turankilic_04/

Haritada Görüntüle >

Yada Beach Club

Yada Beach Club

Büyükada’nın bakir kalmış koylarından birine kurulmuş olan Yada Beach Club, geniş kapasitesi ve masmavi denizi ile size müzik eşliğinde eğlenceli bir ortam sunuyor. Denizinde çok fazla yosun ve denizanası bulunuyor. Ancak Büyükada’daki diğer ücretli işletme yerlerine kıyasla farklı konseptiyle konuklarına güzel bir deneyim yaşatıyor. Hafta sonları çok kalabalık olan Yada Beach Club’a hafta içi giderseniz sakinliği yakalayabiliyorsunuz. Oldukça şık ve etkileyici bir tasarımı olan Yada’nın seçkin bir müşteri kitlesi vardır. Görevliler sürekli temizlemeye çalışsalar da biraz kirli bir denize sahiptir. Ancak çok güzel yemyeşil bir doğa içerisinde olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Etrafında başka hiçbir mekanın olmadığı Yada Beach Club’a giriş ücretlidir. Yüksek fiyatları olan mekânın giriş ücreti karşılığında tüm olanaklarından yararlanabiliyorsunuz. Şezlongların arasında sürekli servis yapılıyor. Çoğu tesise ulaşabileceğiniz gibi buraya da Büyükada iskelesinden kalkan teknelerle rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Yiyecek içecekle girmek yasak fakat restorandaki leziz yemeklerden sipariş verebiliyorsunuz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 60 TL (şezlong ve şemsiye dâhil).

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve hasır şemsiye, Wi-Fi, kafeterya, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve tekne ile ücretsiz ulaşım imkânı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/YadaBeachClub/

Haritada Görüntüle >

Loc’ada Büyükada

Loc'ada Büyükada

Büyükada’nın mükemmel manzaralarından birine sahip olan Loc’ada denize sıfır bir konumda bulunması ile misafirlerine güzel bir tatil imkânı sunuyor. Temiz bir denizi var fakat denizanalarına ve yosunlara dikkat etmek gerekiyor. Plajı taşlıklar bulunan kumsaldan ve iskeleden oluşuyor. İsterseniz iskeleden denize atlayabiliyorsunuz. Arkadaş gruplarına, çiftlere ve ailelere hitap eden uygun bir yerdir. Burada sakin ve huzurlu bir hafta sonu geçirme imkânınız oluyor. Günlük hayatın stresinden kaçarak hem kaliteli vakit geçirebiliyor hem de dinlenebiliyorsunuz. Loc’ada doğa ile iç içe olan konumu ile harika bir deniz ve kumsal keyfi sunuyor.

Mekâna giriş ücretlidir ve bu ücret karşılığında şezlong, şemsiye ve 1 adet soft içecek kullanabiliyorsunuz. Akşamları sahile masalar konuluyor ve muhteşem bir manzara eşliğinde akşam yemeği yiyebiliyorsunuz. Genellikle denize girilen alan yerine leziz yemeklerin sunulduğu restoranı kullanılıyor. Deniz mahsullerinden oluşan menüsü sayesinde güzel bir yemek yeme imkânınız oluyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL (şezlong, şemsiye ve 1 adet soft içecek dâhil). 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şezlong ve şemsiye, soyunma kabinleri, restoran, Wi-Fi, oda konaklama ve iskele.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/buyukadalocada/

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Bıyık Plajı

Bıyık Plajı
Fotoğraf: Kenan Bayram

Büyükada’nın ücretsiz plajlarından biri olan Bıyık Plajı, sessiz sakin ve huzurlu bir yerdir. Adanın güneybatısında bulunuyor. Yakınında herhangi bir işletme yeri yoktur. Denizi taşlıklardan oluşuyor. Bu nedenle deniz ayakkabısı giymeniz gerekebiliyor. Dağların arasında bulunan güzel bir manzaraya sahiptir. Denizde yosunları ve denizanalarını görebiliyorsunuz. Gelenlerin çöplerini bırakması nedeniyle ve bu çöpleri temizleyecek bir görevli olmadığı için de denizi kirlidir. Genellikle sakin olup hafta içi kalabalık olmuyor. Birden derinleşen bir denizi olduğundan dolayı yüzme bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olabiliyor.

Plaja giriş ücretsizdir. Burada şezlong veya şemsiye bulunmuyor. Gölgelenebileceğiniz herhangi bir yer olmadığından güneşten korunmak için önlem almanız gerekiyor. Kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi getirebiliyorsunuz. Bir doğa harikası olan Bıyık Plajı sessizlik ve huzur istiyorsanız sizin için idealdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki hafta sonu tatilinizi planlamak ve daha fazla bilgi almak için Büyükada hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin