Büyükada Restoranları » Keşfetmeniz Gereken 35 Mekan Önerisi

Birbirinden eğlenceli rakı-balık masalarından, gurme lezzetlerle donatılmış sofralarına, Büyükada’nın keşfedilmesi gereken mekanlarına yolculuğa çıkıyoruz.

İstanbul‘un inci taneleri Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, aynı zamanda İstanbul’daki en güzel restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Meşhur rakı-balık sofralarında unutulmaz anıların yaşandığı ada, birbirinden güzel mekanlarıyla şehirden kaçış için en güzel alternatiflerden. Yıllardır gelenek haline gelen adada bir kahve molasında, ya da sevdiklerinizle birlikte özel günlerinizde vakit geçirebileceğiniz restoranlar, ortalama yemek fiyatlarıyla birlikte listemizde sizlerle;

  • Büyükada’da keyifli bir gezi sonrası bir yerlere oturup bir şeyler yiyip, içmeyi düşünüyorsanız, gezi rotanıza yardımcı olması için zevkle hazırladığımız 33 maddelik Büyükada’da gezilecek yerler listemize de göz atabilirsiniz. 🙂

RESTORANLAR

1. Bistro Candy Garden

bistro candy garden

Büyükada’da keyifli vakit geçirebileceğiniz restoranların başında, ada merkezinin sokak arasında yer alan Bistro Candy Garden geliyor. Aynı markanın adada iki ayrı işletmesi bulunuyor. Birisi bistro olarak, diğeri de tatlıcı olarak hizmet veriyor. Büyükada’nın meşhur şekercisi olan Candy Island tatlıcısından sonra restoran bölümünü açan işletmeciler, mekanı öylesine güzel düzenlemişler ki, beğenmemek elde değil.

Turkuaz, turuncu ve sarı renklerle yapılan dekoruyla masal dünyasından fırlamış bir ev gibi gözüken restoran, en çok da renkli tabaklarla donatılmış serpe kahvaltı masalarıyla meşhur. Makarnalarından, salatalarına çeşitli bir menüye sahip olan Bistro Candy Garden restoranda, rengarenk çiçeklerin içerisinde harika bir yemek yiyebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-maden, Oltacı Sk No:7, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: Hafta İçi: 09:00-22:00, Hafta Sonu: 09:00-23:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 50₺
  • İletişim: 0535 646 46 86

2. Splendid Palace Restaurant

splendid palace restaurant

Büyükada’nın en özel restoranlarından birinden bahsedeceğiz şimdi. 1908 yılından beri hizmet veren tarihi Splendid Hotel’in alt katında bulunan restoran, kapalı ve açık olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Dışarıdan bakıldığında kubbeleri ve kırmızı renkli panjurlarla donatılmış mimarisiyle dikkat çeken yapı, ana restoran bölümünden, manzaralı terasına kadar ziyaret edenlerin unutamadığı bir yer.

Sabah kahvaltısından, akşam yemeğine ala kart menüsüyle oldukça zengin bir mutfağa sahip olan restoranda, en sevilen öğün ise, Pazar brunchları. Sevdiklerinizle güzel bir yemek yiyebileceğiniz restoranda, dilerseniz ada gezinize güzel bir kahve molası da verebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No: 39, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: Net bir saat bilgisine ulaşamadık.
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 70₺
  • İletişim: (0216) 382 69 50

3. Secret Garden Restoran

secret garden restoran

Yıllardır adanın gözdesi haline gelen Secret Garden Restoran, adanın en iyi restoranlarından biri olarak kabul ediliyor. Usta aşçı ekibiyle ve insanın içini rahatlatan romantik dekoruyla ziyaret edebileceğiniz kaliteli mekan diyebileceğimiz restoran, Ada’nın en ünlü otellerinden Ada Palas‘ın bahçe katında yer alıyor.

Sabah kahvaltısından, romantik akşam yemeklerine kadar oldukça zengin bir menüye sahip olan restoranın, 50 kişilik kapasitesi olduğu için kalabalık etkinliklerde önceden rezervasyon yapmanızı öneririz.

4. Loc’Ada

locada

Büyükada’nın sessiz ve sakin restoranlarından biri olan Loc’Ada, adanın Maden Mahallesi’nde yer alıyor. Kendine ait kumsalı ve denize sıfır yemek masalarıyla, açık ve kapalı olarak ayrı bölümlerden oluşuyor.

Genellikle akşam yemekleri için tercih edilen restoranda, düğün, nişan gibi davetler de sık sık yapılıyor. Sadece rezervasyonla müşteri kabul eden restoran, serpme kahvaltıdan, meze ve alkol menüsüyle de talepleri tam anlamıyla karşılıyor.

  • Adres: Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, No 175, Adalar, İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-24:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: Kahvaltı: 55₺, Alkollü: 125₺
  • İletişim: (0216)382 11 12

5. Akasya Restoran

akasya restoran

Büyükada’nın zevkli restoranlarından bir diğeri de, Büyükada karakolunun yolundan yukarıya doğru kısa bir mesafe yüründüğünde karşınıza çıkan Akasya Restoran. Splendid Palace Hotel ile yan yana olan mekan, renkli çiçeklere ve mobilyalarla donatılmış insanın içini açan bir yer.

Sabahı ayrı, akşamı ayrı güzelliğe sahip restoran, aynı zamanda bar olarak da hizmet veriyor. Bol çeşitli serpme kahvaltısından, İtalyan yemeklerine kadar pek çok lezzet yiyebileceğiniz restoranı, Büyükada’da gidilecek restoranlar listenize eklemeyi unutmayın.

  • Adres: 23 Nisan Cad, 49 No:49, 34760 Asya
  • Çalışma Saatleri: 09:00-01:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 120₺
  • İletişim: (0216) 382 10 50

6. Beyaz Bahçe Restoran

beyaz bahçe restoran

Büyükada’nın merkezindeki sahil kısmında yer alan meşhur otellerden biri olan Port Hotel’in restoranı Beyaz Bahçe Restoran, kafe ve restoran kısmıyla adada vakit geçirebileceğiniz mekanlardan. Mekan deniz kenarında yer aldığı için adaya gelenler tarafından sık sık tercih ediliyor.

Restoran, serpme sabah kahvaltıdan, romantik akşam yemeklerine kadar her öğünde tercih edebileceğiniz menüye sahip. Ancak son dönemlerde hizmet konusunda bazı kişiler tarafından eleştirilse de, bir gün kendiniz deneyimleyebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-maden, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 08:00-02:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 110₺
  • İletişim: (0216 )382 12 59

7. Prinkipo Meyhanesi

prinkipo meyhanesi

Büyükada’nın merkez sahilinin son kısmında yer alan Prinkipo Meyhanesi, Fıstık Ahmet Abi’nin Mekanı olarak da biliniyor. Ünlü Gurme Vedat Milor’un da överek bahsettiği meyhane, oldukça salaş ve samimi bir mekan. Genellikle alkollü akşam yemekleri için tercih edilen meyhane, yıllar içerisinde klasik bir müşteri kitlesine de sahip olmuş.

Meyhanenin en sevilen lezzetleri ise çeşit çeşit taze mezeleri. Tatlı bir kadeh rakının yanında, sevdiklerinizle birlikte ya da baş başa vakit geçirebileceğiniz restoranda, Vedat Milor’un da önerdiği taze kapari ve yaprak ciğerini yemeyi unutmayın.

8. Hile Balık Restoran

hile balık restoran

Listemizin en samimi mekanlarından birisi de hiç şüphesiz Hile Balık Restoranı. Mavi, beyaz dekoruyla, her yere astığı nazar boncuklarıyla küçük mü küçük, ama şirin bir mekan burası. Saatli meydana gelmeden sola girdiğinizde hemen sağ tarafınızda kalacak olan restoran, açık alanında ve içerisinde birkaç masayla hizmet veriyor.

Ancak özellikle de hafta sonu ne zaman gitsem restoran kalabalık oluyor. Yaz aylarında müdavimlerinin geldiği restoran, tazecik balıklarıyla ve mezeleriyle meşhur. Sadece fazla porsiyon yemeyi sevenler için, porsiyonlarının biraz küçük olduğunu belirtmemizde fayda var.

Mutlaka Dene: Restoranı ziyaret ettiğinizde salçalı patlıcanının ve karides güvecinin tadına mutlaka bakmalısınız.

  • Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. 2 C, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-24:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 110₺
  • İletişim: (0216) 382 59 08

9. Fıçı

fıçı

Büyükada’nın en popüler mekanlarından birisi olan Fıçı, bir üst maddemizde bahsettiğimiz Hile Restoran ile karşı karşıya duruyor. Genellikle ada gezisine gelenlerin, deniz ürünleriyle birlikte fıçı bira içmeye geldiği restoran, soslu kalamarı ile meşhur. Kızartmaların yanında harika giden buz gibi birasıyla yorgunluk atabileceğiniz Fıçı’da keyifli vakit geçirmenizi dileriz.

  • Adres: Güldalı Sk. No:8 Büyükada, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 110₺
  • İletişim: (0216) 382 35 35

MANZARALI RESTORANLAR

10. Palya Restoran

palya restoran

Büyükada’nın mekanları içerisinde en güzel manzaraya sahip olan restoranlardan birisi de, meşhur Palya Restoran. Vapur iskelesine oldukça yakın noktada hemen yol üstünde yer alan restoran, çok kattan oluşuyor. Açık bahçesi ve kapalı alanıyla yaz-kış dolu olan Palya, mavi beyaz dekoruyla oldukça zevkli bir tasarıma sahip. Haftanın çoğu günü canlı müzikli eğlencelerin yapıldığı restoranda, sabah kahvaltısından akşam yemeğine oldukça çeşitli bir menü yer alıyor.

  • Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No:28, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 120₺
  • İletişim: 05326336634

11. Eskibağ Teras Restoran

eskibağ teras restoran

Büyükada’nın en özel manzaralarından birine sahip olan Eskibağ Teras Restoran, Büyükada’nın öbür ucunda bulunuyor desek yanlış olmaz. Halik Koyu’nun üst, Aya Yorgi’nin ise alt kısmında kalan restoran, ada merkezinden yüründüğünde yaklaşık 45 dakikalık bir yürüme mesafesine sahip. Ada merkezinden kalkan Halik Koyu teknelerine 10₺ ücret verip binerek de gelebileceğiniz restoran, unutamayacağınız güzellikteki bir manzaraya sahip.

Masmavi denize ve yemyeşil ormana bakan manzarasıyla yıllardır herkesin gönlünü fetheden Eskibağ, ne yazık ki son dönemlerde fazlasıyla eleştiri alıyor. Kimi ziyaretçiler hizmetten ve yemek kalitesinden memnun. Ancak bazı müşteriler fiyatların fahiş oluşundan, işletmecinin kaba davranışlarından şikayetçi. İstenmediği halde fiyatların şişirilmeye çalışıldığı söylenen restoranın 2019 yılı serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 45₺.

Tüm bu eleştirilere rağmen manzaranın tadını çıkartmak, ve restoran hizmetini bir de siz deneyimlemek isterseniz, öncesinde randevu yaptırmanızda fayda var. Zira restoran işletmecileri boş olan çoğu masanın rezerveli olduğunu söyleyip sizi arka masalara atabilir. Büyükada gibi doğa harikası bir adada böylesine güzel bir manzaraya sahip olan mekanın, yakın zamanda daha iyi hizmet vermesini umuyoruz.

  • Adres: Büyükada-nizam, Adalar, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-23:00
  • Kişi Başı Ortalama Ücret: 75₺
  • İletişim: (0216) 3823820

12. Dilburnu Restaurant

dilburnu restaurant

Adanın en meşhur restoranlarından biri olan Dilburnu, adanın iki tabiat parkından biri olan Dilburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Ada merkezine yürüme olarak yarım saat uzaklıkta bulunan restorana, keyifli bir yürüyüş sonrası ya da kiraladığınız bisikletle gidebilirsiniz. Tabiat parkına 7₺ giriş ücreti ödedikten sonra ulaşabileceğiniz restoran, mesire alanının içerisinde manzarayı en net gören noktada yer alıyor.

Teras şeklinde köşede yer alan Dilburnu Restoran, en çok da serpme kahvaltılarıyla meşhur. Sıcak bir Türk kahvesi içmek için de uğrayabileceğiniz restoranı hafta sonu ziyaret edecekseniz rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

  • Adres: Büyükada-nizam, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 45₺
  • İletişim: 05432402817

13. Yücetepe Kır Gazinosu

yücetepe kır gazinosu

Büyükada’da Aya Yorgi’ye çıkan herkesin mutlaka bildiği bir yer Yücetepe Kır Gazinosu. Eğer daha önce gitmediyseniz, hayatınızda mutlaka gitmeniz gereken yerlere bu restoranı eklemeniz gerektiğini düşünüyorum. Büyükada’nın en yüksek ve en meşhur restoranlarından olan Yücetepe, 1978 yılında bir aile işletmesi olarak kurulmuş.

Kurulduğu yıldan beri aynı sandalye ve masa dekoruyla samimi bir şekilde hizmete devam eden restoran, salaşlığıyla dahi insanı kendisine çekiyor. Aya Yorgi Manastırı’nın yanı başında yer alan restorana gidebilmek için önce Lunapark Meydanı’na gelmeniz, oradan da dik bir yokuşu tırmanmanız gerekiyor.

Gitmesi zahmetli olsa da, bütün İstanbul’u 360 derece gören manzarasını gördüğünüzde bütün bu yola değdiğini düşüneceksiniz. Kahvaltıdan, ana yemeğe alkollü olarak hizmet veren restoranda sevdiklerinizle harika bir gün geçirebilir, manzarayı seyre dalabilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-nizam Mh., 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 80₺
  • İletişim: (0216) 382 13 33

14. Lunapark Restaurant

lunapark restaurant

Büyükada’nın Aya Yorgi tepesine çıkmadan önceki meydanı olarak da bilinen Lunapark Meydanı’nda yer alan restoran, adanın en keyifli mekanlarından biri. 40 yıldan fazladır hizmet veren restorana, ada merkezinden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş yaptığınızda ulaşabiliyorsunuz. Ada manzarası eşliğinde keyifli yemek yiyebileceğiz restoranda kahvaltı çeşitlerinden, akşam yemeğine oldukça zengin bir menü bulunuyor.

  • Adres: Nizam Mahallesi, Birlik Meydanı No:1 Büyükada, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-24:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 120₺
  • İletişim: (0216) 382 72 37

15. Ada Balık Restoran

ada balık restoran

Listemizin en keyifli ada manzarasına sahip olan restoranlarından birisi de Ada Balık Restoran. Vapurla ada iskelesinde indikten sonra karakol meydanına çıktığınızda sahil şeridinde kolayca bulabileceğiniz restoran adalılar arasında da oldukça meşhur. Birbirinden lezzetli deniz ürünleri menüsüyle ve mezeleriyle herkesin beğendiği restoranda, adanın eşsiz manzarasının ve gün batımının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-nizam, Nizam, 23 Nisan Cd. No:22/A, 34970 büyük ada/Adalar
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 135₺
  • İletişim: 0532 543 55 02

16. Orası Burası Restaurant

orası burası restaurant

Büyükada’nın en merkezi noktalarından biri olan Orası Burası Restoran, adaya gelen motorların iskelesinin hemen karşısında yer alıyor. Genellikle bahçesiyle ziyaretçilerin ilgisini çeken restoran, yanında yer alan restoranla birlikte ortak canlı müzik etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Kahvaltı, aperitif ve deniz mahsullerinin olduğu menüsüyle vakit geçirebileceğiniz alternatif mekanlardan biri olan restoranda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-maden, Liman Çk no 115, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat:70₺
  • İletişim: 0542 244 92 63

KAFE & RESTORAN

17. Ada Kahvaltı

ada kahvaltı

Büyükada kahvaltı yerleri dendiğinde ilk akla gelen klasik bir güzelden bahsedeceğiz. Rengarenk dekoru, bol çeşitli sofralarıyla herkes tarafından sevilen Ada Kahvaltı, adanın en güzel kafe-restoranlarından biri. Maden Mahallesi’nde, denize yakın bir sokakta yer alan işletme, adanın kendi yerlilerinin, kendi evlerinin bahçesinde açtığı bir yerden oluşuyor. Küçük mü küçük, şirin bir mekan haline gelen işletme, salamura biberiyle yaptığı çökeleğinden, çeşit çeşit reçelli sofrasına mutlaka deneyimlemeniz gereken lezzetlere sahip.

  • Adres: Büyükada-maden, Akdemir Sk. No:6, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-15:00 (Kış aylarında sadece Cumartesi-Pazar açık)
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 30₺
  • İletişim: (0216) 382 16 62

18. Cafe Spitz

cafe spitz

Büyükada’nın tarihi oteli Splendid Palace Hotel’in altında yer alan Cafe Spitz, kaliteli mekan arayışında olanlar için en uygun mekanlardan. Çevresinde yer alan diğer kafelere göre fiyat konusunda biraz daha yüksek bir orana sahip olsa da, menüsünde yer alan kaliteli ve lezzetli çeşitleriyle dikkat çekiyor. Splendid Palace’ın kırmızı ve beyaz mimarisine uygun bir şekilde dekor edilen kafenin menüsünde, atıştırmalık, tatlı ve kahve ve kokteyller yer alıyor.

  • Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No:49, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-21:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 50₺
  • İletişim: 05418081468

19. Bahçede Sinek Kafe

bahçede sinek kafe

Büyükada yemek mekanları içinde en özel yerlerden biri olan Bahçede Sinek Kafe, dekorundan menüsüne kadar ziyaret eden herkesi fazlasıyla etkiliyor. Adanın sol tarafına doğru yürüyüş yaptığınızda 10-15 dakikalık bir yürüyüş sonrası ulaşabileceğiniz kafe, iki kız kardeşin işlettiği bir mekan.

Kadın elinin değdiği her tarafından belli olan kafe, küçük ama tatlı bir bahçenin içerisinde yer alıyor. Menüsünde öyle çok sayfa sayfa çeşit yok. Ancak kahvaltısını ve limonatalarını mutlaka denemelisiniz.

  • Adres: Büyükada-maden, Yılmaz Türk Cd. No:110, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: Yaz ayları (Haziran-Eylül) 09:00-19:30/ Kış aylarında kapalı.
  • Kişi Başı Ortalama Ücret: 70₺
  • İletişim: (0216) 382 35 78

20. Büyükada Şekercisi Candy Island

büyükada şekercisi candy ısland

Begonvillerle süslü Büyükada’ya yakışan masallardan fırlamış bir yer burası. Listemizin ilk maddesinde de bahsettiğimiz Bistro Candy Garden ile aynı işletmecilerin elinden çıkan mekan, adanın en meşhur tatlıcısı desek yanlış olmaz.

Şehir dışından dahi insanların burayı ziyaret etmek için geldiği Büyükada Şekercisi Candy Island, rengarenk dekoru, şeker şeklindeki süslemelerinin yanı sıra, el yapımı limonatalarından, çeşit çeşit seçebileceğiniz jelibon ve şekerlemelerine kadar adaya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir kafe.

Büyükada sahilinden sola doğru gittiğinizde ara sokakta kolayca bulabileceğiniz restoranda, el yapımı limonatalarından içmeyi unutmayın.

  • Adres: Maden Mahallesi, Turyol İskelesi Kösem Restaurant Karşısı, Özdemir Sk. No:8/A, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 30₺
  • İletişim: 05539657056

21. Aşıklar Cafe

aşıklar kafe

Büyükada’nın romantik ve sıcacık mekanlarından birisi Aşıklar Cafe. Büyükada’nın meşhur gezi noktası Aya Yorgi’ye çıkarken yeşillik alan içerisinde kalan kafe, özellikle de yazın sıcak günlerinde serin ve gölgelik yerleriyle ziyaretçilerin kalbini kazanıyor. Uzun bir yürüyüş sonrası dinlenmek için ziyaret edebileceğiniz gibi, günün keyfini çıkartmak adına da Aşıklar kafesine gelebilirsiniz. Rengarenk dekoru ile ormanın içerisinde salaş ve samimi bir yerde vakit geçirmek, herkese iyi gelecektir.

  • Adres: Büyükada-nizam, Küçüktur Yolu Sk., 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-21:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 30₺
  • İletişim: 05352872724

22. Anastasia Meziki Cafe

anastasia meziki kafe

Büyükada sokakları arasında 19.Yüzyıldan beri hizmet veren tarihi Anastasia Meziki Otel’in altında hizmet veren kafesi, adanın sakin ve keyifli mekanlarından birisi. Otel müşterilerine ve dışarıdan gelen müşterilere hizmet veren kafe, sabah kahvaltısından, aperitiflere zengin bir menüye sahip. Alkol menüsünün de bulunduğu kafede ada yürüyüşü sonrası güzel bir kahve yudumlayıp dinlenirken, otelin tarihi dokusunu keşfetmeyi unutmayın.

  • Adres: Maden Mah., Malul Gazi Cd. No:24, 34970 Büyükada/Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 7/24
  • Kişi Başı Ortalama Ücret: 100₺
  • İletişim: (0216) 3823444

23. Lavie Cafe

lavie cafe

Büyükada’nın klasiklerinden Büyükada Anadolu Kulübü‘nün içerisinde yer alan Lavie Cafe, adanın özel mekanlarından birisi. Yaz aylarında daha çok plaj müşterileri ya da düğün organizasyonları amacıyla kullanılan kafe, kaliteli bir menüye ve hizmete sahip. 1997 yılında kurulan işletmeye gitmeden önce, rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

  • Adres: Büyükada-nizam, 44, Yirmiüç Nisan Cd., 34970 İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-02:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: Fiyat bilgisine ulaşamadık.
  • İletişim: (0216) 382 44 44

24. Botanik Cafe

botanik cafe

Büyükada’nın sahil şeridinde yer alan tatlı mı tatlı bir kafe burası. Etrafını saran çiçeklerle kahve içmenin keyifli olduğu duraklardan biri olan Botanik Cafe, Büyükada’ya geldiğinizde dinlenebileceğiniz küçük ama şirin bir işletme. Kahvaltı menüsünden, akşam yemeğine ve kokteyllerine pek çok alternatif bulunan kafede, ruhunuzu dinlendirebilir, Büyükada’nın kokusunu içinize çekebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-maden, Yel Üfürdü Sk. No:5, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-22:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 50₺
  • İletişim: (0216) 382 37 22

SAHİL ŞERİDİ RESTORANLAR

sahil şeridi restoranlar

Büyükada iskelesinden indikten sonra sola doğru yürüdüğünüzde, sahil şeridi üzerine yapılan alanda yer alan sahil şeridi restoranları, aynı tip restoran konseptinde olsa da, hepsi birbirinden farklı tatlara sahip. 10’dan fazla balık restoranı ve kafe işletmesinin yer aldığı sahil şeridindeki restoranlarda, sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, ya da güzel bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

25. Mimoza

mimoza

İskelenin hemen yanı başında yer alan Mimoza Restoran, çorba ve deniz mahsullerinden, aperitiflere kadar çeşitli menüye sahip olan restoran, alkol menüsüne de sahip.

  • Adres: Büyükada-nizam, Güldalı Sk D:No: 3, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 105₺
  • İletişim: (0216) 382 28 75

26. Kapri

kapri

Restoran şeridinde vapur iskelesinin üçüncü restoranlarından olan Kapri, taze balık çeşitleri ve kalamar ızgarasıyla meşhur bir restoran. Mavi-beyaz örtüleriyle sanki Ege sahillerindeymiş gibi hissedebileceğiniz Kapri’de, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

  • Adres: Büyükada-nizam, Gülistan Cad. No:6, 34970 Adalar/İstanbul – Asya
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 130₺
  • İletişim: (0216) 382 21 68

27. By Şükrü

by şükrü

Sahil restoranlarının en meşhurlarından biri olan By Şükrü Restoran, 1996 yılında Şükrü Budak tarafından hizmete açılmış. Lezzetli mezeleri ve balıklarıyla bilinen restoranda özellikle de lakerda yemenizi öneririz.

  • Adres: Büyükada-nizam, Gülistan Cd., 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-02:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 135₺
  • İletişim: (0216) 382 12 45

28. Milto Restaurant

milto restaurant

Büyükada’nın en ünlü restoranlarından Milto Restaurant, dekor olarak dışarıdan diğer restoranlardan pek farklı değil. Ancak lezzetleriyle adından sıkça söz ettirdiği için, kaliteli bir yemek yemek isteyenler ilk olarak burayı tercih ediyor. Ünlü Gurme Vedat Milor’un da özellikle takoz lakerdasını övdüğü Milto’da, deniz böceklerinin tadına mutlaka bakmalısınız.

29. Ali Baba Restaurant

ali baba restaurant

Balık ve et yemekleriyle adından söz ettiren Ali Baba Restaurant, Büyükada’nın sevilen meyhane ve balık restoranlarından birisi. Dükkanın kendi alanı ve deniz kenarındaki masa bölümü olmak üzere iki ayrı bölümde hizmet veren restoran, servis konusunda da övgüleri topluyor.

  • Adres: Büyükada-maden, Gülistan Cd. No:89, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 140₺
  • İletişim: (0216) 382 37 33

30. Milano Restaurant

milano restaurant

Büyükada’da ne yenir? sorusunun en güzel cevabı hiç şüphesiz rakı-balık olduğu için, balık restoranları adaya geldiğinizdeki en güzel alternatiflerden. Sahil kısmında yer alan balık restoranı ve meyhane konseptiyle hizmet veren Milano, tazecik balıklarıyla meşhur. Bazı ziyaretçiler fiyat ve %10luk kuver ücreti nedeniyle restoranı eleştiriyor. Ancak ortalama fiyat olarak sahil şeridindeki çoğu restoran aynı fiyat politikasına sahip. Dilerseniz Milano Restoran’ı bir de siz deneyimleyin.

  • Adres: Nizam Mh, Gülistan Cd. No:89, 34970 Büyükada/İstanbul
  • Çalışma Saatleri:  12:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 140₺
  • İletişim: (0216) 382 63 52

31. Lido Restaurant

lido restaurant

Adanın sahil restoranlarından bir diğeri de, Büyükada’nın meşhur restoranı Lido Restaurant. Denize sıfır masalarıyla İstanbul’a karşı keyifli bir akşam yemeği yemek için en ideal restoranlardan biri olan Lido’da, özellikle de taze balıklarından denemeyi unutmayın.

  • Adres: Büyükada-maden, Gülistan Cd. 89a, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 11:00-24:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 130₺
  • İletişim: (0216) 382 43 09

32. Façyo Restaurant

façyo restaurant

Büyükada balık restoranları içerisinde en bilinenlerinden birisi de Façyo Restaurant. Balık ve meze lezzetleriyle bilinen restoran, ne yazık ki son dönemlerde hesaplara yansıyan yüksek fiyatlar nedeniyle fazlasıyla eleştiriliyor. Yemeklerin yanında istemeden dahi getirilen ekmek, su gibi ürünlere ekstra ücret ve yüksek miktarda garson hizmet parası yazdığı için müşteriler tarafından eleştirilen Façyo Restaurant’a bunları bilerek gitmenizde fayda var.

  • Adres: Gülistan Cad., D:83, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 11:00-23:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 120₺
  • İletişim: (0216) 382 60 63

33. Kıyı Restaurant

kı

Büyükada gezinizde keyifli vakit geçirebileceğiniz restoranlardan bir tanesi de sahil şeridinin son kısmına doğru yürürken kolaylıkla bulabileceğiniz Kıyı Restaurant. Balık, deniz ürünleri ve ızgara menüsüyle hizmet veren restoranda, çeşitli alkol menüsü de bulunuyor.

  • Adres: Büyükada-maden, Çiçekli Yalı Sk. No:2, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 10:00-00:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 130₺
  • İletişim: (0216) 382 56 06

34. Konak Restaurant

konak restaurant

Deniz kenarında yer alan masaları, lezzetli ve taze yemekleriyle tanınan restoranlar arasına giren Konak Restoran, Büyükada’ya geldiğinizde gönül rahatlığıyla yemek yiyebileceğiniz yerlerden. Çeşitli et ve sebze yemekleriyle adından söz ettiren Konak Restaurant’ta, tencere yemeklerinin tadına bakmayı unutmayın.

  • Adres: Büyükada-maden, Şht. Recep Koç Cd. No:47, 34970 Adalar/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 07:00-20:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 45₺
  • İletişim: (0216) 382 84 18

35. Fayton Cafe & Restaurant

fayton cafe restaurant

Sahil şeridinin son kısmında üzeri açık bir şekilde hizmet veren Fayton Cafe & Restaurant, mavi beyaz masalı dekorlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle de yaz aylarında ziyaret edilen kafe, son dönemlerde hesaba yansıtılan yüksek ücretlerle ve kötü hizmet kalitesiyle eleştiriliyor. Kimisinin övdüğü, kimisinin yerdiği kafede, ana yemekten kafe ürünlerine kadar pek çok şey mevcut, ancak gidip gitmeme tercihi size ait.

  • Adres: Büyükada-maden, Altınordu Cad. No:5, 34970 Adalar/Istanbul
  • Çalışma Saatleri: 09:00-20:00
  • Kişi Başı Ortalama Fiyat: 115₺
  • İletişim: (0216) 382 60 58

Pin Mis gibi çiçek kokularının arasında lüks, salaş farketmeden herkese hitap edebilecek restoranlarıyla gönülleri fetheden Büyükada restoranları yazımız burada sona eriyor. Sizler için büyük zevkle hazırladığımız listemizi beğendiyseniz, ya da sizlerin de eklemek istediği mekanlar var ise, aşağıdaki yorumlar kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin