Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi | 22 Önemli Durak

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Kuzguncuk hakkında; Kuzguncuk, Üsküdar’ın Boğaza bakan tarafında yer alan, yumuşak tepelerle çevrelenmiş çok şirin köylerinden biridir. 19. yüzyıldan kalma rengarenk Osmanlı evlerine ev sahipliği yapan bu pitoresk mahalle, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözde duraklarından biri haline gelmiştir. İstanbul‘un en keyifli mahallelerinden biri olan Kuzguncuk, aynı zamanda dizi ve film çekimleri için de sık sık tercih edilen bir noktadır.

Geçmişte çok fazla Rum ve Ermeni vatandaşın yaşamış olduğu Kuzguncuk, bu nedenle günümüzde birçok kilise ve sinagog gibi dini mekanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bölgenin adı ise “Altın Çini” anlamına gelen Hrisokeramos’tan gelmektedir. Bazı kaynaklara göre ise bölgenin ismi Kosinitza iken zamanla değişerek günümüzdeki halini almıştır.

Kaç günde gezilir? Burası oldukça küçük bir mahalle ve Kuzguncuk’u gezmek için 1 günlük bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Bununla birlikte Kuzguncuk için 2 günlük bir zaman dilimi ayırmanızı ve bölgenin tarihi dokusunu en ince detayına kadar incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Ziyaret etmek için en iyi zaman; Kuzguncuk’a gelmek için en ideal zamanın ilkbahar ya da sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. Çok sert olmayan kış ayları da değerlendirilebilir. Yaz mevsimi diğer zamanlara göre sıcak olsa da sakinliği sevenler için değerlendirilebilecek bir zaman dilimidir.

Müzekart; Ülkemizin birçok şehrinde ve beldesinde geçerli olan Müzekart ile Kültür Bakanlığı’na bağlı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren birçok müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret etme şansına sahip olabilirsiniz.

Kuzguncuk güvenli mi? Uzun yıllar boyunca farklı inançlara sahip inanların birlikte ve huzur içinde yaşamayı başardığı Kuzguncuk’ta geçmişteki bu güven ortamı günümüze de uzanmış durumdadır. Güvenli mahalle ortamının hala yaşatıldığı Kuzguncuk, hem bölge halkı için hem de Kuzguncuk’u ziyarete gelenler için oldukça güvenli bir yerdir.

Kuzguncuk’ta yeme içme; Kuzguncuk, özellikle deniz ürünleri yemek için tercih edebileceğiniz keyifli duraklardan bir tanesidir. Tatlı olarak ise balıkçılarda sunulan tahin helvasını tatmalısınız. Kuzguncuk’un bir diğer özelliği ise İstanbulluların burayı kahvaltı yapmak için de sıklıkla tercih etmesidir. Eğer siz de gezinize keyifli bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız Kuzguncuk’ta güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Kuzguncuk Gezilecek Yerler Videosu

*Kuzguncuk’ta Gezmeniz Gereken Önemli Noktalar

Özellikle yaşı 30’ların üzerinde olanların aşina olduğu o eski sıcacık havası ile insanı güvende hissettiren mahalleler vardı ya, hani artık pek rastlanılmayan… Kuzguncuk da zamana direnen ve huzur veren ortamı ile İstanbul’un göbeğinde varlığını sürdürüyor. Sizler için zamanın yavaş aktığı bu güzel mahalledeki görülecek yerleri listeledik. İşte Kuzguncuk’ta gezmeniz gereken 9 özel yer ;

-Simgesel Yerler

1. Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Burası neresi? Ne zaman inşa edildiğine dair net bir bilgi bulunmayan bu tarihi Osmanlı yalısı II. Mahmud’un damadı tarafından satın alınmıştır. Mahalledeki en etkileyici yapılardan biri olan Fethi Ahmet Paşa Yalısı 2 katlı ve 16 odalı geniş yapısı ile dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Zaman içinde restore edilerek günümüze kadar ulaşmayı başaran yalı, Kuzguncuk’un önemli sivil mimari örneklerinden biri olması nedeniyle Kuzguncuk’ta görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

2. Ekmek Teknesi

Ekmek Teknesi

Burası neresi? 2002 yılında yayınlanan ve o dönem bize toplumsal değerlerimizi hatırlatma gibi önemli bir görevi üstlenen Ekmek Teknesi dizisini yaşı tutanlar hatırlayacaktır. İşte dizideki fırın ve kahvehane Kuzguncuk’ta bulunuyor. İcadiye Caddesi üzerinde bulunan bu mekan Kuzguncuk gezisi planlarına mutlaka dahil edilmesi gerektiği nostaljik yerlerin başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Nostaljik ortamını korumayı başaran Ekmek Teknesi, günümüzde hala fırın olarak hizmet etmektedir ve dileyen ziyaretçiler buraya gelerek bir şeyler yiyip içebilmektedir.

  • Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:17, 34674 Üsküdar/İstanbul, Türkiye
  • Telefon: +90 216 532 66 77
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Yol tarifi al >

3. Marko Paşa Köşkü

Kuzguncuk Marko Paşa Köşkü

Burası neresi? 19. yüzyılda yaşamış ve “Paşa” unvanını almış ilk doktor olan Marko Paşa, sabırlı yapısı ile bilinmekteydi. Bu nedenle sorunu olan pek çok kişi derdini gelip ona anlatırmış. Mezarı da Kuzguncuk’ta bulunan paşanın köşkü ise şu anda okul olarak hizmet vermektedir. Eğer vaktiniz yeterli olur ise Kuzguncuk gezi listenize burayı da dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

Neden gitmeliyim? Yüksek tavanlı yapısıyla göz dolduran bu etkileyici köşkü mutlaka görmelisiniz.

4. Cemil Molla Köşkü

Cemil Molla Köşkü

Burası neresi? Kuzguncuk ile Beylerbeyi arasında bulunan Cemil Molla Köşkü 1885 yılında Cemil Molla tarafından yaptırılmıştır. Halk arasında köşkün perili olduğu ve buradan ağlama seslerinin geldiği rivayet edilmektedir. Köşkün ilklerin yaşandığı bir yapı olduğunu söyleyebiliriz. Burası saray dışında ilk defa kalorifer tesisatının kurulduğu, elektriğin ve telefonun kullanıldığı yer olmuştur.

Cemil Molla Efendi, Kuzguncuk sırtlarında hayalini kurduğu köşkün yapımından ümidini kestiği esnada, İtalyan bir mimar olan Sinyor Alberti’yle karşılaşınca köşkün yapımı gerçekleşmiştir. Yıllara meydan okuyan köşk, son olarak 2004-2005 yılları arasında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla şu anki haliyle günümüze ulaşmayı başarmıştır.

Neden gitmeliyim? 19. yüzyıldan kalma bu muhteşem köşk, Osmanlı döneminin en etkileyici örneklerinden biri olması nedeniyle, mimari yapılara meraklı kişiler tarafından Kuzguncukta mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

5. Kuzguncuk Evleri

kuzguncuk evleri

Burası neresi? Kuzguncuk’u Kuzguncuk yapan detayların en önemlisi kuşkusuz mahallede bulunan bakımlı Osmanlı evleri. Kuzguncuk’ta gezmeniz gereken özel yerler arasında mutlaka bulunması gereken bu cumbalı evler renkli ve fotojenik havası ise birçok fotoğraf ve dizi çekimine de ev sahipliği yapıyor. Eğer bir Kuzguncuk gezi planı yapıyorsanız dar sokakların kenarında tespih taneleri gibi dizilmiş bu etkileyici evleri incelemenizi ve bol bol fotoğrafını çekmenizi tavsiye ediyoruz.

5. Abdülmecid Efendi Köşkü

abdülmecid efendi köşkü

Burası neresi? Mimarisi ile görülmeye değer sivil yapılardan olan Abdülmecid Efendi Köşkü, 200 dönümlük oldukça geniş bir alana yayılmıştır ve Yahudi Mezarlığı’nın hemen karşısında yer almaktadır. Köşkün tarihi 1800’lü yıllara kadar uzanmaktadır ve av köşkü olarak inşa edilmiştir.

Konak Sultan II. Abdülhamit döneminde kuzeni olan Abdülmecid Efendi’ye ev sahipliği yapmıştır. Kuzeninin İstanbul’a girişini yasaklayan II. Abdülhamit, onu bu köşke hapsetmiş ve burada yaşamasını istemiştir. Köşkün içinde bulunduğu bahçe, günümüzde Yapı Kredi Bankası’nın malıdır.

Neden gitmeliyim? Bölgedeki önemli sivil mimari örneklerinden biri olan Abdülmecid Efendi Konağı, Neo-Osmanlı mimarisiyle inşa edilmiştir ve oldukça etkileyici tasarımı ile göz doldurmaktadır.

  • Adres: Kuzguncuk, Kuşbakışı Cd. No:18, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

7. Kuzguncuk Sahili

Kuzguncuk Sahili

Burası neresi? Kuzguncuk Sahili, Kuzguncuk gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında olması gereken bir noktadır. Sahilde termosunuzu kapıp banklarda oturabileceğiniz gibi dinlenmek için tarihi çay bahçelerini ve hatta İsmet Baba ismindeki denize sıfır bir konumda bulunan meyhaneyi de değerlendirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Kuzguncuk Sahili güne muhteşem Boğaz manzarasıyla başlamak isteyenler için Kuzguncuk’un en güzel yerlerinden biridir. Hem Boğaz manzarasını hem de Çırağan Sarayı’nın panoramik manzarasını seyre dalmak istiyorsanız Kuzguncuk Sahili’ne mutlaka uğramalısınız.

Aklınızda bulunsun! Kuzguncuk Sahili’nde sakin bir ortamda zaman geçirmek istiyorsanız zaman olarak hafta içini tercih etmenizi öneriyoruz. Bir diğer önerimiz ise araç park yeri sorun olabileceği için mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih edin.

  • Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:43, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

-Seyir Terasları

8. Nakkaştepe

nakkastepe millet bahcesi

Burası neresi? Muhteşem Boğaz manzarasına sahip olan Nakkaştepe, son yıllarda hizmete sunulan, yaklaşık 90 bin m²’lik alanı kaplayan Millet Bahçesi sayesinde daha da ilgi gören yerlerden biri haline gelmiştir. Burası ziyaretçiler için hem piknik yapmak hem de temiz havanın tadını çıkarmak için Kuzguncuk’ta gelinebilecek önemli mesire yerlerinin başında gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Millet Bahçesi içinde mesire alanının yanı sıra gezinti ve dinlenme alanları, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, zipline, tenis kortu ve diğer spor alanları, mescit, kafe ve tuvalet gibi ziyaretçilerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış birçok farklı mekan yer bulunmaktadır. Burası aynı zamanda bitki çeşitliliği ile bitkileri incelemek isteyenler için de Kuzguncuk’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

-Anıtlar, Mezarlar

9. Kuzguncuk Rum Ortodoks Mezarlığı

kuzguncuk rum ortodoks mezarligi
Görsel Kaynak: Mustafa Rüstem

Burası neresi? Tarihin tozlu sayfalarında önemli imzalar atan kişilerin son dinlenme yeri olan bu gayrimüslim mezarlığı, ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Osmanlı döneminin önemli isimlerinden biri olan Marko Paşa’nın mezarına da ev sahipliği yapan Kuzguncuk Rum Ortodoks Mezarlığı, Kuzguncuk’taki önemli manevi duraklar arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Kuzguncuk, Tufan Sk. No:20, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

-Caddeler, Sokaklar, Meydanlar

10. Perihan Abla Sokağı

Perihan Abla Sokağı

Burası neresi? Bir döneme damgasını vuran mahalle dizilerinin en bilinenlerinden olan Perihan Abla da bu mahallede çekildi. Günümüzde dizinin çekildiği sokağın adı da Perihan Abla Sokağı. Biraz nostalji yapmak ve bu sevimli sokağın tadını çıkarmak isterseniz bu sokağı Kuzguncuk’ta görülmesi gereken yerler listenize dahil edebilir ve diziye dair anılarınızı tazeleyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bir dönemin unutulmaz televizyon dizilerinden birinin çekildiği bu sokak, özellikle yaşı bu diziyi izlemeye yeten ziyaretçiler için çok ayrı bir keyif verecektir. Burayı ziyaret ettiğinizde kendinizi dizinin yayınlandığı 90’lı yıllara gitmiş bulacaksınız.

11. İcadiye Caddesi

icadiye caddesi

Burası neresi? Meşhur Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği yer olan İcadiye Caddesi de Kuzguncuk’un en ilgi gören yerleri arasındadır. Dizinin kameralarda en fazla görünen yerlerinden olan fırını ve kahvehanesi de bu cadde üzerinde bulunmaktadır. Ekmek Teknesi’nin yanı sıra Perihan Abla dizisinin de önemli mekanlarından biri olan Asude Cağ Kebap da İcadiye Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Özellikle Ekmek Teknesi dizisini hatırlayanlar için İcadiye Caddesi’ni gezmek oldukça keyifli, nostaljik bir tur anlamına gelmektedir. Asırlık çınar ağaçlarıyla ve muhteşem tarihi evleriyle İcadiye Caddesi, dolaşması çok keyifli yerlerden biridir. İcadiye Caddesi’nde bulunan antikacılar, kitapçılar, restoranlar ve cafeler de buraya gelen ziyaretçilerin çok keyifli zaman geçirmesine olanak tanımaktadır.

12. Simitçi Tahir Sokak

Burası neresi? Bu sokak da Kuzguncuk’un tarihi evlerini görmek ve fotoğraf çekmek isteyenler için gelinmesi gereken önemli noktalar arasında bulunmaktadır. Burada çekeceğiniz fotoğraflar ile sosyal medya hesabınızda birçok beğeni alabilir, sayfanızı daha popüler bir hale getirebilirsiniz.

-Parklar, Bahçeler

13. Fethipaşa Korusu

Fethipasa Korusu
Istanbul, Turkey, 5 May 2015: Fethi Pasha Grove and Bosphorus Bridge at Uskudar district of Istanbul

Burası neresi? 16 hektarlık geniş bir alanda bulunan Fethipaşa Korusu, muazzam Boğaz manzarası ve doğal güzelliği ile Kuzguncuk’un en güzel yeşil alanlarının başında gelmektedir. Koruluk Üsküdar’da Paşalimanı civarında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Fethipaşa Korusu yerliler için, özellikle de çocuklu aileler veya flört eden çiftler için harika zaman geçirme fırsatı sunan etkileyici bir rotadır. Ailesiyle gelenler burada piknik yaparak dinlenme fırsatı bulabilmektedir. Fethipaşa Korusu içinde bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Aklınızda bulunsun! Sakinliği sevenler için Fethipaşa Korusu özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğundan ziyaret için hafta içini tercih etmeleri daha mantıklı olacaktır.

  • Adres: Kuzguncuk, Fethi Paşa Korusu No:14, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

-Camiler

14. Üryanizade Ahmet Esat Efendi Camii

Üryanizade Camii

Burası neresi? 1850 yılında Üryanizade Ahmet Esad Efendi tarafından yaptırılan Üryanizade Camii farklı mimarisi ile dikkat çekmektedir. Boğaza nazır, köşkü andıran yapısı ve kısa ama çok şirin minaresi ile Kuzguncuk’ta gezmeniz gereken 9 özel yer listemizde olmayı hak eden bu camiyi mutlaka ziyaret listenize siz de dahil etmelisiniz.

Söylenene göre caminin inşası 40 gün gibi çok kısa bir sürede tamamlanmıştır. Cami 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2017 yılında yeniden ibadete açılmış ve gerek bölge halkı gerekse turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmeye başlamıştır.

Neden gitmeliyim? Deniz kenarında, küçük olmasına karşın oldukça güzel ve samimi bir ortama sahip olan Üryanizade Camii, hem ibadet etmek isteyenler hem de cami mimarilerini incelemeyi sevenler için Kuzguncuk’un görülmeye yerleri arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Kuzguncuk, Abdullahağa Cd. No:42, 34674 Üsküdar/İstanbul, Türkiye
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

15. Kuzguncuk Yeni Cami

Burası neresi? 1952 senesinde inşa edilmiş olan Yeni Cami, Surp Kirkor Lusaroviç Kilisesi’nin bahçesinde bulunmaktadır ve bölgedeki dini hoşgörünün zamanında ne kadar üst noktada yaşandığını gözler önüne seren en güzel örneklerden biridir. Caminin inşasında bölgede yaşayan hayırseverlerin büyük katkısı olmuştur. Ermeni Kilisesi Vakfı da cami inşası için 500 Lira katkı sunmuştur.

Caminin mimarı Cemil Şavkay Bey’dir. Caminin inşasında kesme taşlar kullanılmıştır. Tek kubbeye sahip olan caminin kıble duvarlarındaki çiniler oldukça dikkat çekicidir. Caminin minberi ve vaaz için kullanılan kürsüsü ise ahşapta yapılmıştır. Cami içinde bayanların kullanabileceği ayrı tuvalet ve abdesthane de bulunmaktadır. Camide son olarak 2005 yılında yenileme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Caminin altın rengindeki mihrabı da insanı kendisine hayran bırakan detaylar arasında bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Dini hoşgörünün önemli kanıtlarından biri olması nedeniyle Yeni Cami’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kuzguncuk Cami’nin mimarisi incelendiğinde Üsküdar’ın önemli simge camilerinden biri olan Kuşkonmaz Camii’nin mimarisine çok benzer olduğu gözlenmektedir.

  • Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:16, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Sinagoglar, Kiliseler

16. Beth Yaakov Sinagogu

beth yaakov sinagogu

Burası neresi? İnşası 1878 yılında tamamlanan bir sinagogun yanında yer alan Beth Yaakov Sinagogu, Kuzguncuk’un ziyaret edilmesi gereken önemli yerleri arasında bulunmaktadır. Sinagog Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Burası halk içinde Merkez ya da Aşağı Sinagog olarak da adlandırılmaktadır.

1900’lü yılların ikinci çeyreğinde bölgede 1000’e yakın Yahudi aile yaşamaktaydı. Günümüzde Kuzguncuk’ta yaşayan çok fazla Yahudi kalmamasına rağmen, burası Cumartesi günleri bölgedeki Yahudiler tarafından ibadet etmek amacıyla ziyaret edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Bet Yakov Sinagogu, Kuzguncuk’taki en büyük iki sinagogdan biri olması nedeniyle görülmesi gereken ibadethanelerden biri olarak Kuzguncuk gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

17. Beth Nissim Sinagogu

Burası neresi? 19. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olan Beth Nissim Sinagogu, Kuzguncuk’taki bir diğer önemli dini noktadır. Burası halk arasında “Virane” ya da “Yukarı Sinagog” olarak da bilinmektedir. Sinagog günümüzde tek katlıdır ancak ilk yapıldığı sıralarda iki katlı olarak inşa edilmiştir.

Sinagog, Kuzguncuk’taki Yahudi nüfusunun zamanla azalmasının ardından ibadete kapatılmıştır. Sinagogun restorasyonu şu anda hayatta olmayan hayırsever bir Yahudi olan Edmond Benkohen’in destekleriyle gerçekleştirilmiş ve uzun süre ibadete kapalı olan yapı, 22 Haziran 1980 yılında yeniden ibadete açılmıştır. Bununla birlikte sinagog, yaz aylarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Neden gitmeliyim? Yaz döneminde aktif olarak faaliyet gösteren Beth Nissim Sinagogu’nun bahçe kısmı ise düzenlenerek bir salon haline getirilmiştir. Burası günümüzde bir sergi alanı olarak değerlendirilmektedir ve burada sinagoglarla ilgili çeşitli objeler ve resimler görülebilmektedir.

Aklınızda bulunsun! Sinagogu ziyaret etmek için hahambaşından izin alınması gerekmektedir.

  • Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd., 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

18. Hagios Panteleimon Kilisesi

ayios panteleimon kilisesi

Burası neresi? Aziz Pantaleon’a adanmış bir Rum Ortodoks kilisesi olan yapı, Osmanlı hükümdarı II. Mahmud döneminde, 1831 yılında alınan izinle ibadet için kullanılmaya başlamıştır. Önceki kilise binası, 1872 yılında meydana gelen bir yangında büyük zarar görünce, Mimar Nikola Zico tarafından 1890 yılında yeni binanın inşasına başlanmıştır. 2 yıl içinde tamamlanan kilise binası yeniden ibadete açılmıştır.

Binanın inşasında Bizans mimarisinde kilise inşaatlarında sıklıkla kullanılan Yunan Haçı biçimi tercih edilmiştir. Yapının kubbesi dört payanda tarafından desteklenmektedir. Kilisenin çan kulesi ise 1911 yılında eklenmiştir. Bu çan kulesi, Kuzguncuklu Andon Hüdaverdioğlu tarafından yaptırılarak kiliseye bağışlanmıştır.

Neden gitmeliyim? İçerisini gezmek için özel izin alınması gereken kiliseyi dilerseniz sadece dışarıdan da inceleyebilirsiniz. Burası Kuzguncuk’un en önemli ibadethanelerinden biri olması nedeniyle Kuzguncuk’a gelenler tarafından mutlaka görülmesi gereken ibadethanelerden biridir.

  • Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:50, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

19. Kuzguncuk Surp Kirkor Lusavoriç Kilisesi

Kuzguncuk Surp Kirkor Lusavoriç Kilisesi

Burası neresi? Tek kubbeli bir yapıya sahip olan bu Ermeni kilisesi, Kuzguncuk’taki simgesel yapılardandır. İlk olarak 1835 yılında ibadete açılan kilise, 1861 yılında yeniden inşa edilmiştir. Kilisenin ilk inşası dönemin önemli saray mimarlarından olan Ohannes Amira tarafından yapılmıştır. İkinci inşaatın masrafları ise Bedros Ağa tarafından karşılanmıştır. Kilisenin çan kulesi ise doğu kısmına düşmektedir.

Neden gitmeliyim? Etkileyici bir mimariye sahip Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi, kilise mimarisine ilgili olan ziyaretçiler için Kuzguncuk’un es geçilmemesi gereken durakları arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:14, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

-Diğer Gezilecek Yerler

20. Kuzguncuk Bostanı

Kuzguncuk Bostanı

Burası neresi? Mahalle çocuklarının ve mahalle sakinlerinin ektiği, hayvanların ve insanların huzur bulduğu bir yer olan bostan ziyaret etmesi çok keyifli durakların başında geliyor. Aslında her yerleşim yerinde bu bahçelerden mutlaka bulunmalı.

Neden gitmeliyim? Daha önce bir şahıs malı iken sonradan kamulaştırılan ve rant kavgasına yenik düşmemek için mahalleli tarafından büyük mücadelelerle korunmaya çalışılan Kuzguncuk Bostanı, Kuzguncuk gezilecek yerler listesine dahil edilmesi gereken bir nokta.

  • Adres: Kuzguncuk, Bostan Sk. No:4, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Yol tarifi al >

21. Nail Kitabevi

Burası neresi? 19. yüzyılda inşa edilmiş huni şeklindeki tarihi binasıyla dikkat çeken Nail Kitabevi, hem kahve içmek hem de kitapların büyülü dünyasında kendini kaybetmek isteyenler İcadiye Caddesi’nde bulunan bu sıra dışı kitabevini ziyaret etmeyi düşünebilir. Küçük bir yer olan Nail Kitabı, iki kattan oluşmaktadır.

Neden gitmeliyim? Nail Kitabevi’ne geldiğinizde istediğiniz kitabı satın aldıktan sonra güzel bir içecek sipariş edebilir ve son katta içeceğinizle birlikte kitabınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Burası aynı zamanda Edebiyatla ilgili çok hoş sohbetlere de ev sahipliği yaptığı için edebi konulara ilgi duyanlar için mutlaka değerlendirilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul
  • Telefon: (0216) 391 10 70
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.00
  • Instagram sayfası
  • Yol tarifi al >

22. Çınaraltı Cafe

Burası neresi? Çınar Cafe olarak da bilinen bu mekan, Kuzguncuk’un önemli mekanlarından biridir ve Can Yücel’in sık sık buraya geldiği söylenmektedir. Bu nedenle de yerel halk arasında “Can Yücel’in mekanı” olarak da adlandırılmaktadır ve Can Yücel ile özdeşleşmiş bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Çınar ağaçlarının gölgesiyle 80’lerden çıkmış gelmiş bir mekan olan Çınaraltı Cafe’ye gelerek, çayınızı yudumlarken muhteşem Boğaz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd 3/A, 34672 Üsküdar/İstanbul
  • Telefon: (0216) 310 40 03
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.30-23.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Yapılacak Şeyler

-Yapmadan Dönme

  • Kuzguncuk’ta birçok dizinin çekildiği önemli sokakları mutlaka görün ve Kuzguncuk sokaklarında keyifli yürüyüşler yaparak bölgeyi keşfe çıkın.
  • Kuzguncuk sahilde zaman geçirin.
  • Kuzguncuk Bostanı’nı ziyaret edin.

Kuzguncuk Nerede, Kuzguncuk’a Nasıl Gidilir?

Kuzguncuk Haritası;

Eğer Üsküdar sahile kendinizi bir şekilde atarsanız buradan kalkan pek çok otobüs hattını kullanarak ya da 15-20 dakikalık keyifli bir yürüyüşle Kuzguncuk’a ulaşabilirsiniz. Otobüsle gelmek isterseniz Kuzguncuk durağına uğrayan şu otobüs hatlarıyla buraya ulaşabilirsiniz: 12, 15, 15B, 15C, 15E, 15H, 15K, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15R, 15S, 15T, 15U, 15Y, 15ŞN 

Kuzguncuk’a ulaşım için kullanabileceğiniz hatların güzergahları, hareket saatleri gibi bilgilere ulaşmak için yukarıdaki otobüs numaralarına tıklayabilirsiniz..

Bu arada dilerseniz Marmaray hattını kullanarak Üsküdar’a gelebilir ve daha sonra paylaştığımız yollardan biri ile de Kuzguncuk’a ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da yapılacak şeyler listenize mutlaka Kuzguncuk gezi listesini de dahil etmenizi ve bu sevimli mahallenin keyfini sonuna kadar çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Ziyaretiniz sonrasında tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi ise yorum kısmından bizimle paylaşarak yazımızın daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz. Ha bu arada İstanbul’da Kuzguncuk dışında nerelerin gezilmesi gerektiğini merak ediyorsanız İstanbul’da gezilmesi gereken 42 mükemmel  nokta başlıklı yazımıza göz gezdirmeyi ihmal etmeyin 😉

Kuzguncuk gezilecek yerler listemiz son olarak 30.05.2023 tarihinde editörlerimiz tarafından güncellenmiştir. Siz de listemizin geliştirilmesine katkı sunmak isterseniz görüş ve önerileriniz için bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

“Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi | 22 Önemli Durak” üzerine 2 yorum

  1. Marko Paşa köşkü olarak gösterilen fotoğraf Kuzguncuk’ta okul olarak kullanılan Marko Paşa Konağından farklıdır. Buradaki fotoğrafta gösterilen bina sanırım Anadolu Kavağı Marko Paşa Köşkü..

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin