İsrail’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Süper Lezzet

Zengin bir yemek kültürüne sahip olan İsrail mutfağı, pek çok kültürden etkilenmiş ve sentezlenmiş bir menüye sahip…

Asya, Avrupa, Etiyopya, Yahu Mutfağı, Akdeniz, Tavyan ve Hindistan gibi pek çok bölgenin yemek kültüründen esinlenen İsrail’de yeyip içebileceğiniz şeyler sınırsız..  🙂

Sizler için bölgeye has İsrail lezzetlerini bir bir derledik…

#1 İsrail’de Ne Yenir?

Birlikte inceleyelim;

1- İsrail Kahvaltısı

İsrail Kahvaltısı

İsrail’in kahvaltısı, Türk kahvaltısıyla benzer yönlere sahip.. Kahvaltıya oldukça önem vren ülke halkı, kahvaltılarından yumurtayı, zeytini ve envai çeşit reçeli asla eksik etmiyor. Kahvaltılarının ilgi çekici bir yanı da sevdikleri sebzelerden oluşturdukları salatalar.. Portakal suyu ise olmazsa olmazlarından..

2- Humus

Humus

İsrail’de Humus çok sevilen yiyeceklerden biri. Hemen her restoranda bulabileceğiniz bu zeytinyağlı tat, Türkiye’de yediklerimize çok benziyor.. Tek farkı başka baharatların da kullanılması diyebiliriz.

3- Falafel

Falafel

İsrail’in sevilen yemeklerinden biri de Falafel… Bu favori yemeği her an her restoranda bulabilirsiniz. Köfteye benzettiğimiz bu kıyma toplarının yanında muhakkak salata ve patates kızartması da servis ediliyor. Denemeye değer!

4- Patlıcanlı Mayonez Salatası

Patlıcanlı Mayonez Salatası

Salataya oldukça önem veren ve neredeyse hiç bir öğünü salatasız geçirmeyen İsrail halkının sürekli tükettiği yiyecek türlerinden biri de Mayonezli Patlıcan Salatası.. Tadına doyum olmayan bu salatanın içinde; közlenmiş patlıcan, bolca mayonez, isteğe göre közlenmiş kırmızı biber ve fıstık yer alıyor..

5- Malabi Tatlısı

Malabi Tatlısı

Yahudilerin en sevdiği tatlılardan biri olan Malabi tatlısı, İsrail’in milli tatlarından biri.. Özenle hazırlanmış sütlü muhallebinin üzerine isteğe bağlı yaptıkları meyveli jölelerden ekledikten sonra birazda fındık fıstık koydular mı tadından yenmiyor gerçekten.. Hindistan cevizi de bu tatlının olmazsa olmazlarından biri.

6- Cholent

Cholent

Cholent, ülkenin en ünlü yemeklerinden biri.. Her damak zevkine uymasa da sevenleri oldukça fazla. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Şakşuka

Şakşuka

İsrail’in Şakşukası bir başka.. Görüntüsü menemene benzeyen bu yemek, Yahudi halkının favori yemeklerinden biri. Patlıcan, mantar ve iri doğranmış soğanlarla yapılan bu yemeğin üzerine bir de yumurta kırıldı mı tadından yenmiyor..

8- Almodrote

Almodrote

İsrail’e gidip de börek yenir mi demeyin! Bu böreğin tadı enfes.. Almodrote, iri iri doğranmış kabaklardan yapılan bir Yahudi böreği.. Yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Kabakların pişerken suyunu bırakması da böreğin içinin sufle gibi yumuşacık olmasını sağlıyor. Mutlaka deneyin.. 🙂

İsrail ile İlgili Diğer Yazılarımız 

İsrail’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin