Helsinki’de Gezilmesi Gereken Yerler

Finlandiya‘nın başkenti olma görevini üstlenen Helsinki, ülkenin en önemli şehirlerinin başında geliyor.

Oldukça medeni ve modern bir şehir olan Helsinki’de yaşayan insanlar da şehrin kendisi kadar sevecen ve cana yakın. Şehirde özellikle kültürel anlamda ziyaret edilebilecek pek çok nokta bulunuyor. Siz de ziyaretiniz esnasında yardımcı olacağını düşündüğümüz Helsinki’de gezilmesi gereken yerler listemize göz atarak gezinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Helsinki’de Gezilmesi Gereken Yerler

1. Suomenlinna

Suomenlinna

Helsinki’nin açık havada gezilebilecek en güzel yerlerinden olan Soumenlinna, birbirine köprülerle bağlanan adalardan oluşuyor. Araç trafiğine kapalı bulunan alan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de bulunuyor. Keyifli zamanlar geçirebileceğiniz adalar topluluğuna feribotla 15 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabiliyorsunuz. Adada birkaç müze, market vb. gibi yerler de bulunuyor.

2. Seurasaari Açık Hava Müzesi

Seurasaaren Açık Hava Müzesi

Helsinki Card ile ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Ada şeklindeki Seurasaari Açık Hava Müzesi, ziyaretçilerin doğal yaşam içinde Finlandiya kültürüne dair bilgilenmelerini amaçlıyor.

3. Finlandiya Ulusal Müzesi

Finlandiya Ulusal Müzesi

1916 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan müze, ziyaretçilerin çok geniş bir zaman dilimindeki Fin kültürüne ait çeşitli eşyaları incelemesine olanak tanıyor.

4. Tenis Sarayı

Tenis Sarayı

1940 Yaz Olimpiyatları için tasarlanan Tenis Sarayı, günümüzde Helsinki Sanat Müzesi’ni de bünyesinde barındıran bir kompleks olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

5. Ateneum Sanat Müzesi

Ateneum Sanat Müzesi

1887 yılından bu yana ziyaretçilerini kabul eden müze, Helsinki Merkez Tren İstasyonu‘nun tam karşısında oldukça merkezi bir konumda bulunuyor. 18. ile 20. yüzyıl arasında rokoko portrelerinden denenmiş sanat hareketi portrelerine oldukça geniş bir koleksiyonun sergilendiği müze Van Gogh’a ait bir eserin sergilendiği ilk müze unvanını taşımaktadır.

6. Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi

Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi

Steven Holl tarafından 1998 yılında yapımı tamamlanan, oldukça modern cam bir görünüme sahip olan müze, modern sanata ait pek eserin incelenmesine olanak tanıyor.

7. Kaisaniemi Botanik Bahçesi

Kaisaniami Botanik Bahçesi

Finlandiya ve civarında yetişen 3600 civarı bitkiyi bünyesinde barındıran botanik bahçesi Helsinki’de gezilmesi gereken yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bir yer.

8. Temppeliaukio Kilisesi

Temppeliaukio Kilisesi

Bir kaya içine inşa edilen kilise, muhteşem akustiği ve sıra dışı tasarımı ile ziyaretçilerden büyük ilgi görmektedir. Kilise aynı zamanda “Kaya Kilise” olarak da adlandırılmaktadır.

9. Tasarım Müzesi

Tasarım Müzesi

Başta endüstriyel tasarım olmak üzere pek çok tasarımın sergilendiği müze 1978 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

10. Helsinki Hayvanat Bahçesi

Helsinki Hayvanat Bahçesi

1889 yılında faaliyete geçen Helsinki Hayvanat Bahçesi, dünyanın en eski hayvanat bahçelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Hayvanat bahçesi 150’den fazla farklı türde hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

11. Linnanmaki Eğlence Parkı

Linanmaki Eğlence Parkı

Çocuklu ailelerin çok keyifli zamanlar geçirebileceği bu eğlence parkı hem yetişkinlerin hem de çocukların gönüllerince eğlenmelerine olanak tanıyor.

12. Senato Meydanı

Senato Meydanı

Helsinki KatedraliHükümet SarayıHelsinki Üniversitesi ve Finlandiya Ulusal Kütüphanesi meydanın mutlaka görülmesini gerektiren temel sebeplerden sadece bir kaçı. Meydan neo-klasik mimarinin şehirdeki en güzel örneklerinin görülebildiği yerlerin başında geliyor.

Helsinki’ye ülkemizden Türk Hava Yolları‘nın gerçekleştirdiği direk uçuşlarla yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşmanız mümkün olabilmektedir. Siz de kampanyalı uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek Avrupa’nın bu küçük ama şirin şehrini gezi rotanıza dahil edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin