Rio De Janeiro Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Nokta

Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio De Janeiro, Güney Amerika‘nın en çok ziyaret edilen şehirlerinin de başında geliyor.

Birbirinden güzel plajları, doğal güzellikleri, sambası ve Rio Festivali ile ziyaretçilerine unutamayacakları bir gezi yaşama imkanı sunan şehre gezi planınız varsa Rio De Janeiro gezilecek yerler listemizi inceleyerek şehirdeki görülmesi gereken yerler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer sizin de şehirde mutlaka görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerler varsa yorum kısmından lütfen bizimle paylaşın.

Rio De Janeiro Gezilecek Yerler

1. Kesme Şeker Dağı

Kesme Şeker Dağı

İki tepeden oluşan ve şehrin en güzel manzaraya sahip noktalarından biri olan Kesme Şeker Dağı (Sugar Loaf Mountain) Rio De Janeiro gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmeniz gereken bir yer. Deniz, şehir ve muhteşem yeşil bir manzara ile karşılaşacağınız dağa teleferikle çıkabiliyorsunuz.

2. Kurtarıcı İsa

Corcovado Tepesi

Rio’nun en yüksek tepelerinden biri olan Corcovado Tepesi ve bu tepenin üzerinde bulunan dev Kurtarıcı İsa Heykeli, şehre gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Oldukça muhteşem bir manzaraya sahip olan Corcovado’yu mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

3. Niteroi Çağdaş Sanat Müzesi

Niteroi Çağdaş Sanat Müzesi

Uzay Mekiği’ne benzeyen ilginç tasarımıyla dikkat çeken Niteroi Çağdaş Sanat Müzesi, içerisinde birçok yerli sanatçının eserlerini bulunduruyor. Sanata ilgi duyan ziyaretçiler için müze görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

4. Plajları

Copacabana Plajı

Rio denince elbette plajlardan bahsetmeden olmaz. Brezilya plajlarına her yıl 3 milyondan fazla insan gelerek bu muhteşem yerlerin tadını çıkarmaktadır. Şehirde birbirinden güzel, keyifle vakit geçirebileceğiniz muhteşem plajlar bulunuyor. Bu plajlardan en meşhur olanı Copacabana Plajı. Bunun dışında Leme, İpanema, Barra şehirdeki en çok tercih edilen plajlar arasında bulunuyor.

5. Tijuca Ormanı

Tijuca Ormanı

Yürüyüş, piknik, fotoğraf çekme ve daha birçok farklı etkinlik imkanı sunan Tijuca Ormanı, dünyanın deniz kenarın yayılmış en geniş alanlı ormanlarından biri olarak kabul ediliyor.

6. Lagoa Gölü

Lagoa Gölü

Su sporlarının oldukça yaygın olarak yapıldığı Lagoa Gölü, Rio De Janeiro gezilecek yerler içinde yer alan doğal güzelliklerden biridir. Göl üzerinde gerçekleştirilen turlar da ziyaretçilerin çok keyifli vakitler geçirmesine olanak sunmaktadır.

7. Santa Teresa

Santa Teresa

Rio’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Santa Terasa bölgesinde pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Bölge, şehrin gece hayatının en renkli ve hareketli olan yerlerinin başında gelmektedir.

8. Selaron Merdiveni

Selaron Merdiveni

250 basamaktan meydana gelen Selaron Merdiveni şehrin en çok fotoğrafının çekildiği noktalarının başında geliyor. Dünya’nın pek çok yerinden getirilen mozaiklerle basamaklar ve duvarlar tam bir sanat eserine dönüştürülüyor. Rio’ya geldiğinizde bu merdivenleri görmek için zaman ayırmanızı öneriyoruz.

9. Belediye Tiyatrosu

Belediye Tiyatrosu

20. yüzyılın başlarından günümüze kadar pek çok gösterinin sergilendiği Belediye Tiyatrosu, şehrin en önemli gösteri duraklarından birisi. Eğer sahne sanatlarından hoşlanıyorsanız geziniz esnasında Belediye Tiyatrosu’nda denk geldiğiniz bir gösteriyi mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

10. Ve Favela Bölgesi

Favela Bölgesi

Evet, geldik Favela bölgesine… Favela bölgesi, ülkemizdeki gecekondu mahallelerine benziyor aslında; ancak anlatılanlara göre bu bölgelerde her türlü pis işler dönmekte. Bu nedenle genelde gezginlerin bu bölgeden uzak durması önerilmektedir. Ancak en etkili fotoğrafların da bu bölgelerde çekileceğini belirtmek gerek. Tabi ki bu bölgeyi görüp görmemek size kalmış.

Rio De Janeiro’ya gidip Rio De Janeiro gezilecek yerler listesindeki yerleri yakından görmek isterseniz ucuz uçak bileti fırsatları ile biletinizi alarak seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin