Sao Paulo’da Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflı Anlatım

12 milyonu bulan nüfusuyla Güney Amerika’nın en kalabalık kentlerinden biri olan Sao Paulo, Brezilya’nın başlıca sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte yer aldığı eyaletin de başkentidir.

Sao Paulo gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

1554 yılında Portekizli Katolik Rahipler tarafından kurulan şehir, 1700’lerde geliştirdiği kahve üretimiyle giderek daha da büyüdü ve adını tüm dünyaya duyurdu. Yükselen nüfusu ve futbol takımıyla dünyanın gözü üzerinde olan kent, gezilecek yerleriyle de dikkat çekiyor.

#1 Sao Paulo Gezilecek Yerler

Dilerseniz birlikte inceleyelim;

1- Futbol Müzesi

Futbol Müzesi

Brezilya’nın simgesi haline gelmiş futbola,  Sao Paulo şehrinde de büyük önem veriliyor. Hatta kentin kendine ait bir Ulusal Futbol Müzesi var. Brezilya’nın futbol tarihi hakkında derin bilgiler edineceğiniz müze, kentin ünlü meydanlarından biri olan Charles Miller Meydanı’nda yer alıyor.

Pek çok futbolcunun formaları, dünya şampiyonasında kullanılan futbol topu gibi futbola dair hemen her şeyi bulabileceğiniz müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

2- Sao Paulo Sanat Müzesi

Sao Paulo Sanat Müzesi

74 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Sao Paulo Sanat Müzesi, beton ve camın muhteşem tasarımıyla modernliği bir araya getiren Brezilya mimarisinin etkilerini görebilmeniz mümkün… 1947 yılında kurulan müze, Asss Chateaubriand ve Pietro Maria Bardi tarafından kurulmuş, kar amacı gütmeyen özel bir kuruluştur.

8 binden fazla parçadan oluşan güzide bir koleksiyona ev sahipliği yapan müze, Afrika ve Asya’ya dair sanat eserlerini gözlemleyebileceğiniz, Brezilya’nın sanata bakış açısı hakkında derin bilgiler içeren sergilere sahip.

Mutlaka ziyaret edin! 🙂

3- Sao Paulo Katedrali

Sao Paulo Katedrali

Geçmişte bir Roma Katolik Kilisesi olan Sao Paulo Katedrali’nin yapımına 1913 yılında başlandı. Kırk yıl süren inşaatın sonunda Neo-Gotik mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan kent katedrali, şehre gelen turistlerin ziyaret noktalarından biri. Katedralin diğer bir önemli özelliği ise dünyanın en büyük dördüncü Neo Gotik tarzdaki katedrali olarak gösterilmesi..

4- Hayvanat Bahçesi

Sao Paulo Hayvanat Bahçesi

Brezilya’nın en büyük bahçelerinden biri olan Sao Paulo Hayvanat Bahçesi, şehrin güneyinde 800 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. 1958 yılından beri hizmet veren bahçe aynı zamanda 3 bin 200’den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor.

216 kuş türü, 95 sürüngen türü, 102 memeli hayvan ve 16 omurgasız tür ile büyük oranda çeşitliliğe sahip olan bahçenin bir diğer özelliği de, anneleri tarafından reddedilen yavrular için bir kreşe sahip olması. Keyifli saatler garantileyen hayvanat bahçesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Altino Arantes Binası

Altino Arantes Binası

1948 yılında Francisco Matarazzo Sobrinho tarafından inşa edilen müze, İbirapuera Parkı içerisinde yer alan ve şehrin kültürel değerlerini en iyi yansıtan kurumlardan biri.

Picasso, Aldo Bonadei, Alfredo Volpi, Mario Zanini gibi dünyaca ünlü sanatçıların 4 binden fazla tablosunu bulabileceğiniz müze, Sao Paulo seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. 🙂

6- Pinacoteca do Estado de São Paulo

Pinacoteca do Estado de Sao Paulo

Sao Paulo’nun en önemli müzelerinden biri olarak gösterilen Pinacoteca Müzesi, 1905 yılından beri hizmet veren şehrin en eski sanat müzesi olarak biliniyor. Kentin devlet kamu müzelerinden biri olan Pinacoteca’nın tasarımı da Sao Paulo tarafından yapılmış.

Brezilya’nın sanata bakış açılarını sunan müzede on bin adet, 19. ve 20. yüzyıla ait sanat eseri yer alıyor.. Diğer yandan müzede eski çağlardan günümüze pek çok akıma ait sanat eseri bulabilmeniz de mümkün..

7- Bağımsızlık Parkı

Bağımsızlık Parkı

Şehrin bağımsızlığına kavuşması şerefine 1989 yılında açılan Bağımsızlık Parkı, Brezilya’nın en önemli parklarından biri olarak gösterilir. Ülkenin kültürel miraslarından biri olarak kabul edilen park, 160 bin metrekare gibi koskoca bir alan üzerine kurulmuş, yeşilin hemen her tonunu görebileceğiniz muhteşem bir atmosfere sahiptir.

Bağımsızlık Anıtı ve İpıranga Müzesi’ne ev sahipliği yapan parkın yakınlarında bir de Fransız bahçeleri yer alıyor.

8- İbirapuera Parkı

İbirapuera Parkı

Kentin en büyük ikinci parkı olan İbirapuera Parkı, eğlence yerleri, koşu ve yürüyüş alanları ile halkın sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biri. 1954 yılında açılan park, dönemin ünlü peyzaj mimarı Roberto Burle Marx tarafından tasarlanmış.

9- Pátio do Colégio

Patio do Colegio

Kentin tarihi Cizvit Kilisesi’ne ve okuluna verilen isim olan Patio do Colegio, bir Katolik Roma kilisesidir. Aynı zamanda şehrin turistik noktalarından biri olan kilise, 1554 yılında Sömürge döneminde inşa edilmiş.

Beyaz duvarları ve mavi pencereleriyle dikkatleri üzerinde toplayan kompleksi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

*Brezilya’nın Gezilecek Diğer Şehirleri için..

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin